Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 15.4.2011


Κινητοποιήσεων συνέχεια…

Δημήτρης Γαλανόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης:

Κινητοποιήσεων συνέχεια…




- «Αντιδράμε ως ΑΔΕΔΥ και ως ΟΤΑ. Εδικά σήμερα που χιλιάδες συνάδελφοί μας συνταξιοδοτούνται και από την άλλη υπάρχει το απαγορευτικό για νέες προσλήψεις, ζητάμε όλοι οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους»

- Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν εχθές οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ως συμπαράσταση στους συμβασιούχους συναδέλφους τους, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά

- Πιο ευνοϊκά φαίνεται πως είναι τα πράγματα για τους συμβασιούχους που εργάζονται στον δημόσιο τομέα από το 2001


Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν εχθές και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης, από τις 7.30 μέχρι τις 11.30 το πρωί. Ενώ εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα με σύμβαση ορισμένου χρόνου και έργου. Αφορμή για τις κινητοποιήσεις στάθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των συμβασιούχων του δημοσίου τομέα στον Άρειο Πάγο. Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως θα έχουν μια πιο θετική εξέλιξη οι συμβασιούχοι που εργάζονται στον δημόσιο τομέα από το έτος 2001. «Αντιδράμε ως ΑΔΕΔΥ και ως ΟΤΑ. Εδικά σήμερα που χιλιάδες συνάδελφοί μας συνταξιοδοτούνται και από την άλλη υπάρχει το απαγορευτικό για νέες προσλήψεις, ζητάμε όλοι οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κος Δημ. Γαλανόπουλος.

Της Πολιτικής Το ##





Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Παράνομη ή όχι η σύνδεση του Εμπορικού Πάρκου στον Ζυγό; Η ΔΕΚΕ Καβάλας έδωσε άδεια, αλλά τα όσα παρατιούνται καθημερινά, μας αναγκάζουν να ασχολούμαστε με το θέμα:


Με κατηγορούν πως κακώς επιτίθεμαι στο Εμπορικό Πάρκο του Ζυγού και πως εντελώς λανθασμένα αναφέρω ότι η σύνδεση του είναι παράνομη, γιατί έχει δοθεί επίσημα η άδεια από την ΔΕΚΕ Καβάλας. Βέβαια μέχρι εδώ όλα καλά και δεν έχω δικαίωμα να αμφισβητήσω το γεγονός της άδειας από την ΔΕΚΕ Καβάλας, αλλά ειλικρινά απορώ αν οι αρμόδιοι υπάλληλοι που έδωσαν την άδεια, έχουν επισκεφτεί το σημείο και αν έχουν λάβει υπόψη τους, κάποια κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία τους διαβεβαίωνε πως με τον τρόπο τον οποίο συνδέθηκε το εμπορικό πάρκο με την παλαιά εθνική οδό Ξάνθης Λάγος, είναι ακίνδυνη για τους οδηγούς. Για παράδειγμα θα σας αναφέρω απλά, πως στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει αλλάξει ούτε η σήμανση του οδοστρώματος που να δείχνει στους οδηγούς προς τα πού θα κατευθυνθούν, όπως επίσης δεν γνωρίζω και σε αυτό είναι αρμόδια η Τροχαία Ξάνθης να μας ενημερώσει, για το αν είναι νόμιμο, να σταματούν τα αυτοκίνητα επάνω στο οδόστρωμα και να στρίβουν απευθείας επάνω σε αυτό, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται προς και από ΣΕΒΑΘ. Επίσης γνωρίζω πολύ καλά πως ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας, απαγορεύει την αναστροφή των οχημάτων επάνω σε διασταύρωση, πράγμα το οποίο σε αναγκάζει να κάνεις ως οδηγός, η πινακίδα που έχει τοποθετηθεί πριν την διασταύρωση της Φελώνης. Κλείνοντας θα σας θυμίσω πως πριν αρκετούς μήνες η Νομαρχία Ξάνθης είχε επιβάλλει στο ALEX PAK να κλείσει την είσοδο του από μέχρι την ημέρα όπου πάρθηκε απόφαση υποβάθμισης της τότε Εθνικής Οδού.


Αναβλήθηκε για τον Μάιο η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ όπως είχαμε γράψει εχθές:


Την αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΣΕΚΑΠ ζήτησε η ΣΕΚΕ Α.Ε., όπως σας είχαμε ενημερώσει, με αποτέλεσμα το τοπίο να παραμένει θολό και οι εργαζόμενοι καθημερινά να ζουν με εφιάλτες, αφού εκτός από το εργασιακό τους μέλλον, κρίνεται και το επενδυτικό μέλλον τους, γιατί και οι ίδιοι έχουν επενδύσει από τους μισθούς τους ώστε να αγοράσουν πακέτο μετοχών. Μέχρι λοιπόν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δούμε τελικά αν θα υπάρξει αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας, θα αναλωνόμαστε σε φημολογίες και παρασκήνιο το οποίο δεν οδηγεί πουθενά.

Συνεδρίαση ΕΒΕ Ξάνθης, με τον Γιάννη Αθανασιάδη να μετέχει νοερά, και την απαρτία να βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, ενώ για ακόμα μια φορά μετατίθεται η ημερομηνία των εκλογών:


Με τα βίας πραγματοποιήθηκε ακόμα μια συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης, αφού τα ίδια τα μέλη που συμμετέχουν στο Δ.Σ. απαξιούν να παραβρεθούν και λάμπουν δια της απουσίας τους. Δεν είναι δυνατόν να ζητάτε από τους επαγγελματίες κύριοι να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους κάθε χρόνο και εσείς να γράφετε το ΕΒΕ στα παλιά σας τα παπούτσια. Δεν γίνεται να περούν οι παραβρισκόμενοι συνάδελφοί σας τηλέφωνο την τελευταία στιγμή, ζητώντας σας να παραβρεθείτε στην συνεδρίαση για να υπάρξει απαρτία και εσείς να σφυρίζετε αδιάφορα. Δεν είναι δυνατόν κύριε Γιάννη Αθανασιάδη, να ζητάτε επιμόνως εδώ και καιρό στοιχεία και έγγραφα και να μην παραβρίσκεστε στην συνεδρίαση του ΕΒΕ για να τα δείτε. Οι υπάλληλοι του ΕΒΕ δεν είναι τσιράκια κανενός και βρίσκονται εκεί για να εξυπηρετούν όλους τους επαγγελματίες - μέλη του ΕΒΕ, αλλά όχι για να εξυπηρετούν τα δικά σας ανούσια πολιτικά παιχνίδια. Εντελώς φιλικά αγαπητέ Γιάννη, στην συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησες με εγκληματική αδιαφορία και το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να παραιτηθείς, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους σου που απαξιώνουν το ΕΒΕ.


Καταγγελία ΣΟΚ από τον Στέλιο Μωραΐτη στην συνεδρίαση του ΕΒΕ. Ξεκίνησαν οι απολύσεις σε νέο πολυκατάστημα του Εμπορικού Πάρκου στον Ζυγό:

Δεν γνωρίζω αν αληθεύει αυτό που κατήγγειλε στην συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης ο Αντιπρόεδρος Σ. Μωραΐτης, γιατί ρώτησα και τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου και δεν μου επιβεβαίωσε κάτι σχετικά με απολύσεις σε νέο πολυκατάστημα που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν λίγες ημέρες στο Εμπορικό Πάρκο του Ζυγού και για αυτό σας μεταφέρω την είδηση με κάθε επιφύλαξη. Οφείλω όμως να ομολογήσω πως αν αυτό συμβαίνει πραγματικά, τότε επιβεβαιώνομαι πλήρως στα όσα έχω υποστηρίξει εδώ και αρκετό καιρό. Η πολιτική αυτών των καταστημάτων είναι ψυχρή και σε θέμα απολύσεων αυτό φαίνεται πως λειτουργεί ξεκάθαρα. Εκείνο όμως το σημείο, στο οποίο πρέπει να σταθούμε, είναι το γεγονός πως στις τιμές δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, όπως επίσης και σε πολλές περιπτώσεις η αγορά της Ξάνθης είναι φθηνότερη και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο κάθε ένας, πραγματοποιώντας μια απλή έρευνα αγοράς.


Πως ήταν, σύμφωνα με μια παλιά φωτογραφία, η πρώην «Αρχόντισσα» της παλιάς πόλης:


Αποκαλυπτική η φωτογραφία που εξασφαλίσαμε σήμερα για εσάς και αποδεικνύει περίτρανα, σε όλους αυτούς που αμφισβητούν τα όσα έχουν λεχθεί μέχρι σήμερα, το πώς ακριβώς ήταν το κατάστημα πρώην «Αρχόντισσα» της παλιάς πόλης. Τα συμπεράσματα βέβαια μπορείτε να τα βγάλετε από μόνοι σας και φυσικά να τα συγκρίνετε με αυτά τα οποία ακούτε τελευταία. Δεν ξέρω αν με αυτόν τον τρόπο διαφωτίζω μια υπόθεση ή όχι, αλλά σίγουρα αυτή η φωτογραφία αποδεικνύει πολλά.

Απαξιώνουν τον φορέα αυτοί που δήθεν κόπτονται για το καλό του

Συνεδρίασε μετά κόπων και βασάνων το ΕΒΕ Ξάνθης

με πολλά παρατράγουδα και ηχηρές απουσίες…

Απαξιώνουν τον φορέα αυτοί που δήθεν κόπτονται για το καλό του


-Δριμύ «κατηγορώ» σε όσα πολιτικά πρόσωπα επικρότησαν την έλευση μεγάλων πολυκαταστημάτων στον Νομό από Σ. Μωραΐτη

-Διαφημιστική καμπάνια με στόχο την προώθηση της Ξανθιώτικης αγοράς αναλαμβάνει το ΕΒΕ και καλεί σε συνεργασία Εμπορικό Σύλλογο και Ομοσπονδία Επαγγελματιών

-Από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις δεκαπέντε Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους οι εκλογές στο Επιμελητήριο και αν γίνουν

-Απουσία του Γιάννη Αθανασιάδη, άσχετα αν τον περίμεναν μάταια τα έγγραφα που είχε ζητήσει

-Αμφίβολη η απαρτία της συνέλευσης


Με αρκετή ώρα καθυστέρησης πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Η μεγάλη καθυστέρηση οφειλόταν στην μη έγκυρη προσέλευση των μελών του σώματος. Να σημειωθεί, δε, ότι από την συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κύριος Γιάννης Αθανασιάδης, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά τόσο από τον Πρόεδρο, όσο και από τον Γραμματέα του Επιμελητηρίου. Οι δύο τελευταίοι σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί ο κύριος Γ. Αθανασιάδης όλο το πρωί της ίδιας μέρας να ζητάει αναλυτικά στοιχεία για την λειτουργία του φορέα από τους υπαλλήλους και στο τέλος να μην έρχεται στην συνεδρίαση χωρίς πρώτα να ενημερώσει για τον λόγο της απουσίας του. Το θέμα που απασχόλησε κατά κόρον το σώμα αφορούσε τα πολυκαταστήματα που ανοίγουν στον Νομό Ξάνθης με κορυφαίο παράδειγμα το εμπορικό κέντρο, Φλαμίνγκο Παρκ, στην περιοχή του Καλλικρατικού Δήμου Αβδήρων. Τον λόγο επί του θέματος πήρε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κύριος Στέλιος Μωραΐτης, κάνοντας μια πολύ σοβαρή καταγγελία, η οποία ανέφερε, ότι, ήδη, ξεκίνησαν οι πρώτες απολύσεις εργαζομένων στο νέο αυτό εμπορικό κέντρο, οι οποίοι μάλιστα είχαν προσληφθεί για τετράωρη εργασία. Σημείωσε, δε, ότι μετά τις γιορτές του Πάσχα ακολουθούν και άλλες απολύσεις εργαζομένων. Από την άλλη, ο κύριος Σ. Μωραΐτης δεν παρέλειψε να κατηγορήσει πολιτικά πρόσωπα της περιοχής που επικρότησαν την έλευση μεγάλων πολυκαταστημάτων στον Νομό μας, κάνοντας λόγο για αφανισμό της παραδοσιακής Ξανθιώτικης αγοράς. Παράλληλα, ο κύριος Σ. Μωραΐτης έκανε πρόταση το Επιμελητήριο Ξάνθης να αναλάβει την διαφημιστική καμπάνια της τοπικής αγοράς, η οποία, όπως σημείωσε είναι πολύ πιο συμφέρουσα οικονομικά για τους καταναλωτές. Με ομόφωνη, λοιπόν, απόφαση του σώματος, το Επιμελητήριο Ξάνθης θα δημιουργήσει ένα διαφημιστικό σποτ το οποίο θα προβάλλεται από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν να σημειώσουμε πως εγκρίθηκε ομόφωνα ο απολογισμός του ΕΒΕ. Ενώ, εγκρίθηκε οικονομική ενίσχυση για την ΟΕΒΕ, ύψους 6,5 χιλιάδων ευρώ. Οικονομική ενίσχυση για τον εμπορικό σύλλογο, ύψους 4,4 χιλιάδων ευρώ. Οικονομική ενίσχυση για την ένωση υφασματοπωλών, ύψους 750 χιλιάδων ευρώ. Οικονομική ενίσχυση για τον ΣΕΒ, ύψους 1.200 ευρώ και χίλια (1.000) ευρώ για τον σύλλογο Εθελοντών- αιμοδοτών Ξάνθης, «η Αγάπη». Τέλος, απορρίφθηκε το αίτημα της Εμπορικής Λέσχης, λόγω ακύρωσης της έκθεσης κατά την διάρκεια των Αποκριών. Να σημειώσουμε κλείνοντας, ότι σύμφωνα με αυτό που έγινε σαφές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, οι εκλογές στο Επιμελητήριο θα πραγματοποιηθούν από τις δεκαπέντε Νοεμβρίου μέχρι τις δεκαπέντε Δεκεμβρίου.

Ανασφάλιστα 1 εκατ. ΙΧ στον δρόμο

Ανασφάλιστα 1 εκατ. ΙΧ στον δρόμο



- Η οικονομική πίεση των καταναλωτών, σε συνδυασμό με τις τελευταίες μεγάλες αυξήσεις των ασφαλίστρων, ωθεί τους οδηγούς ΙΧ στο να αφήνουν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητά τους

Ένα εκατομμύριο ανασφάλιστα ΙΧ κυκλοφορούν στον δρόμο, καθώς οι Έλληνες δεν ανανεώνουν πλέον τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους. Η οικονομική πίεση των καταναλωτών, σε συνδυασμό με τις τελευταίες μεγάλες αυξήσεις των ασφαλίστρων, ωθεί τους οδηγούς ΙΧ στο να αφήνουν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητά τους. Το τελευταίο διάστημα το ποσοστό των ανασφάλιστων ΙΧ έχει αυξηθεί πάνω από το 17%. Αυτό ανέφεραν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής και υπογράμμισαν με έμφαση ότι «δυστυχώς το ποσοστό αυτό βαίνει αυξανόμενο». Η τακτική αυτή αναμένεται να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα στις ασφαλιστικές εταιρείες. Ας σημειωθεί ότι σήμερα στη χώρα ο στόλος των οχημάτων υπολογίζεται στα 5,5 με 6 εκατομμύρια οχήματα. Ετσι, μετά τις μαζικές παραδόσεις των πινακίδων στις εφορίες από ιδιοκτήτες ΙΧ για να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τώρα ήρθε η ώρα της μη ανανέωσης των ασφαλιστήριων συμβολαίων. Ομως ζοφερή είναι και η πρόβλεψη σε ό,τι αφορά την αγορά ακινήτων, καθώς τα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής προβλέπουν πτώση στις τιμές 20% το επόμενο διάστημα. Την ίδια ώρα η Εθνική Ασφαλιστική βάζει ως στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων με τη μητρική Εθνική Τράπεζα, το δίκτυο της οποίας θα χρησιμοποιήσει για την προώθηση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων. Χθες, κατά τη διάρκεια γεύματος, ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Λεωνίδας Θεόκλητος υπογράμμισε ότι η Εθνική Ασφαλιστική θα προχωρήσει σύντομα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (σ.σ. εικάζεται ότι θα είναι μικρότερη από 100 εκατ. ευρώ), προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις σε κεφάλαια που εισάγει η οδηγία Solvency II. Στην τοποθέτησή του ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος υπογράμμισε πως ζούμε σήμερα μια ζοφερή πραγματικότητα και τόνισε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι καταστροφική για τα ασφαλιστικά ταμεία, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις τράπεζες. Παράλληλα προέβλεψε «λουκέτα» σε μικρομεσαίες ασφαλιστικές εταιρείες, όπως και συγχωνεύσεις μεταξύ εταιρειών προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που φέρνει η οδηγία Solvency II. Ακόμα ξεκαθάρισε ότι η Εθνική Ασφαλιστική ούτε πωλείται, ούτε πρόκειται να προχωρήσει σε εξαγορές. Σύμφωνα με τον κ. Θεόκλητο, η εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς από την Τράπεζα της Ελλάδος θα ξεκαθαρίσει την ήρα από το σιτάρι, καθώς ο κλάδος επλήγη το τελευταίο διάστημα και κυρίως με την υπόθεση της Ασπίδος.

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Πιθανόν η πλειονότης της ελληνικής κοινωνίας να κατηγορείται ότι ζει με τα συναισθήματα που προκύπτουν από το βιοτικό του επίπεδο, το οποίο τα τελευταία χρόνια διαμορφώθηκε εντελώς ανέλπιστα, σε οριακά προς την φτώχεια επίπεδα. Μιζέρια, μεμψιμοιρία, διαμαρτυρία, αγανάκτηση, απορία, δυστυχία και άλλα πολλά, που είναι στοιχεία της καθημερινότητας ενσωματωμένα πλέον και σε κατάσταση διέγερσης εξ αιτίας των «κακών» κυβερνήσεων που μέχρι σήμερα πέρασαν από την χώρα. «Ήλθον, είδον και απήλθον», αφήνοντας πίσω τους οικονομική αθλιότητα, την οποία βεβαίως ολοκληρώνει η παρούσα κυβέρνηση, που εν είδει σωτηρίας λύσης «στέγνωσε» τον ελληνικό λαό. Και συνεχίζει την πολιτική της αφαίμαξης, με στόχαστρο πάντα τα εύκολα θύματα των δηλωμένων και ντοκουμενταρισμένων, μισθωτών και συνταξιούχων που καλύπτουν το μεγαλύτερο φάσμα των πολιτών. Το ψέμα ήταν γνωστό πως έπαιζε μεγάλο ρόλο στην πολιτική, ως παρακλάδι της υποσχεσιολογίας, που είναι το Άλφα και το Ωμέγα στην πολιτική καριέρα. Ίσως ορισμένοι «αθλούμενοι» στον πολιτικό στίβο να διαμαρτύρονται, υπεραμυνόμενοι εαυτούς πως είναι ειλικρινείς, δεν υπόσχονται, δεν είναι «βολευτές» αλλά βουλευτές, είναι έντιμοι και αγωνίζονται με οράματα για την χώρα και τους πολίτες της. Αν τους δοθεί το ελαφρυντικό της… άγνοιας επί των διαδραματισθέντων κατ’ εξακολούθηση, στην μέχρι σήμερα διακυβέρνηση της χώρας. Απαράδεκτο! Το ψέμα λοιπόν στον χειρισμό του από τους ταλαντούχους πολιτικούς παρουσιάζεται ως αλήθεια, όταν άπτεται των εύπιστων πολιτών που καλή τη πίστη ελπίζουν πως, όταν ο Πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν θα εφαρμόσει νέα μέτρα αφαίμαξης, θα τηρήσει (μεγάλη λέξη) τον λόγο του και θα αφήσει τα πράγματα ως έχουν. Κι όμως. Στην πορεία διαπιστώνουν πως το «δεν» έχει μπερδέψει τον ρόλο του και από αρνητικό μόριο μετατρέπεται σε θετικό. Διότι, άλλο η ελληνική γλώσσα και άλλο η πολιτική. Ευθύνη λοιπόν των κυβερνήσεων, η εξαθλίωση της χώρας. Ευθύνη όμως φέρουν και οι πολίτες και ψηφοφόροι, ως προς την επιείκεια που δείχνουν προσερχόμενοι στις κάλπες, αφού ψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους. Έτσι δίνουν την ευκαιρία στους υποψηφίους και ακολούθως στους εκλεγέντας, να πιστέψουν πως τυγχάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών, έστω κι αν τα ποσοστά εκλογής τους, είναι κατά πολύ μειωμένα από αυτά των προηγούμενων εκλογών. Το μέγεθος των ποσοστών είναι σημαντικό και λαμβάνεται πολύ σοβαρά μόνο όταν επανεκλέγεται, μετά την επί μακρόν χρόνο θητεία στην θέση της αντιπολιτεύσεως, ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Στην περίπτωση όμως των επόμενων εκλογών, που τα μεγέθη των ποσοστών μικραίνουν λόγω φθοράς, φυσιολογικής ή μη, εξακολουθεί ο θρίαμβος του νικητή. Ο ρόλος της ψήφου είναι πρωταγωνιστικός και ο καθ’ ύλην υπεύθυνος για την σωστή ή λάθος επιλογή. Αυτό επιβεβαιώνεται βραχυπρόθεσμα σχεδόν από το τέλος των εκλογών. Δυσαρεστημένοι και αντίθετοι πολίτες προς την κυβερνητική πολιτική και εξουσία θα υπάρχουν πάντα. Η διαύγεια του πνεύματος και η αντικειμενική κρίση όμως, είναι δύο στοιχεία που ρυθμίζουν την διαμόρφωση άποψης, πέρα από φανατισμούς και εθελοτύφλωση, που οδηγούν στην άρνηση αποδοχής των λαθών, άρα και στην επανάληψη της ίδιας επιλογής στις επόμενες εκλογές. Η φθορά του ΠΑΣΟΚ μέσα σε ενάμισι χρόνο είναι εφάμιλλη της Νέας Δημοκρατίας. Η «ψαλίδα» μεταξύ τους μικραίνει, αλλά και οι δύο μαζί κυβέρνηση δεν κάνουν. Σε βάση ποσοστών δηλαδή, διότι η προοπτική συγκυβέρνησης είναι μηδαμινή.

Αβοήθητο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Αβοήθητο το πρόγραμμα

«Βοήθεια στο σπίτι»


- Εκλογές στο σωματείο των εργαζομένων του προγράμματος σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με παραιτήσεις και αποχωρήσεις εργαζομένων της Θράκης

- Γιατί δεν ενημερώθηκαν από ολόκληρη την Περιφέρεια μόνο οι εργαζόμενοι της Ξάνθης, για την διεξαγωγή εκλογών;


Χθες στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης στις 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επισημάνθηκε το πρόβλημα που δημιουργείται με τις νέες αλλαγές λειτουργίας των ΒσΣ, σύμφωνα με τις οποίες οι μοναχικοί και ηλικιωμένοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τις μονάδες , εάν μέλος πρώτου βαθμού συγγενείας της οικογένειας δεν διαθέτει κάρτα ανεργίας. Επιπλέον, επισημάνθηκε το πρόβλημα στη ροή πληρωμών των εργαζομένων σε πολλούς δήμους, όπως π.χ. στον πρώην Δήμο Σταυρούπολης (νυν Δήμος Ξάνθης) οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν ακριβώς 11 μήνες, στο Σέλερο 5 μήνες και άλλοι πολλοί εργαζόμενοι από περιφερειακούς Δήμους που παραμένουν απλήρωτοι πολλούς μήνες.Αξιοσημείωτο ήταν επίσης το γεγονός ότι το νυν Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο την κα Καμπανά Παρασκευή (εργαζόμενη στο Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Καβάλας) προχώρησε με εκβιαστικό τρόπο σε εκλογές, μη έχοντας ενημερώσει από ΟΛΟΚΛΗΡΗ την περιφέρεια επιλεκτικά το Νομό Ξάνθης για τη χθεσινή διεξαγωγή εκλογών. Ο νομός Ξάνθης διέθετε 2 εκπροσώπους στο Διοικητικό, οι οποίοι δυστυχώς δεν έλαβαν γνώση για τη διενέργεια εκλογών, συνεπώς οι Ξανθιώτες εργαζόμενοι δεν γνώριζαν για το γεγονός που απλώς θα παρευρίσκονταν και θα έπρεπε με απόφαση που θα έπαιρναν σε μισή ώρα να αποφασίσουν εάν θα ασκήσουν το δικαίωμά του εκλέγεσθαι. Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο έγινε αυτό, τον λόγο τον οποίο οι εκπρόσωποι Νομού Ξάνθης δεν έλαβαν γνώση και εάν έστω ένας από τους δυο γνώριζε για τις εκλογές, για ποιο λόγο δεν ενημέρωσε ως όφειλε τους συναδέλφους του/της... Το επίσημο δελτίο τύπου του εν λόγω Σωματείου δεν ανέφερε τίποτα για τη διεξαγωγή εκλογών, καλούσε τους εργαζομένους να παραστούν στη Γενική Συνέλευση. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Ξάνθης διαγράφηκαν από το Σωματείο και πολλοί άλλοι αποχώρησαν από τη διαδικασία.