Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Έσοδα 700 εκατ. ευρώ από τα φρουτάκια

Έσοδα 700 εκατ. ευρώ από τα φρουτάκια

Το νοµοσχέδιο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συµβούλιο

Με στόχο να εισπράξει φέτος το Δηµόσιο 700 εκατ. ευρώ και να έχει και τα επόµενα χρόνια ένα σταθερό έσοδο, το Υπουργικό Συµβούλιο ενέκρινε το νοµοσχέδιο για τη «Ρύθµιση της αγοράς παιγνίων». Το νοµοσχέδιο απαγορεύει τη συµµετοχή σε τυχερά παιχνίδια (π.χ. φρουτάκια) νέων κάτω των 21 ετών, ενώ επιτρέπει να παίζουν τεχνικά-ψυχαγωγικά παιχνίδια. Αυτή τη στιγµή, όπως επισηµαίνεται στο ενηµερωτικό σηµείωµα του υπουργείου Οικονοµικών, η αγορά παιγνίων λειτουργεί παράνοµα στη χώρα µας, χωρίς προστατευτικές διατάξεις και στερώντας ταυτόχρονα το Δηµόσιο από σηµαντικούς πόρους. Υπολογίζεται ότι λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχήµατος, έως και 20.000 ηλεκτρονικές µηχανές ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισµένου κέρδους (ΑWPs) και έως και 150.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παρέχουν παράνοµα τυχερά παιχνίδια τύπου φρουτάκια. Συνολικά, ο τζίρος όλων αυτών των τυχερών παιχνιδιών εκτιµάται σε 10 δισ. ευρώ ετησίως, εκ των οποίων τα 4 δισ. ευρώ αφορούν το παράνοµο στοίχηµα. Από τα ποσά αυτά το Δηµόσιο σήµερα δεν εισπράττει τίποτα.
ME THN ΨΗΦΙΣΗ του νόµου το υπουργείο Οικονοµικών προβλέπεται να προκηρύξει πλειοδοτικό διαγωνισµό για 4-10 άδειες που θα αφορούν συνολικά 30.000 παιγνιοµηχανήµατα. Τµήµα των αδειών αυτών θα λάβει ο ΟΠΑΠ, σύµφωνα µε το δικαίωµα προαίρεσης που διαθέτει βάσει της σύµβασής του µε το Ελληνικό Δηµόσιο. Η διάρκεια των αδειών θα είναι δεκαετής. TA ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΈΝΑ τεχνικά ψυχαγωγικά παιχνίδια θα διατίθενται ελεύθερα και θα διεξάγονται µόνο σε αδειοδοτηµένους χώρους. Σε ό,τι αφορά το διαδικτυακό στοίχηµα, προβλέπεται η προκήρυξη 15-50 αδειών έπειτα από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισµό. Η διάρκεια των αδειών θα είναι πενταετής. Το Δηµόσιο θα συµµετέχει, βάσει του νόµου, σε ποσοστό 30% επί των µεικτών κερδών των αδειούχων, ενώ θα επιβάλλεται και φόρος 10% στα κέρδη των παικτών. Για το 2011, το Δηµόσιο προβλέπεται να εισπράξει 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιγνίων. Ετσι, την επόµενη τριετία τα έσοδα προβλέπεται να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ. Για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των παικτών, εκτός από το όριο ηλικίας που τίθεται για τα τυχερά παιχνίδια, προβλέπονται επίσης τα εξής:
- Ορίζεται ανώτατο όριο συµµετοχής στα παιχνίδια µε παιγνιοµηχανήµατα που δεν µπορεί να υπερβαίνει τα 2 ευρώ.
- Απαγορεύεται το µέγιστο ποσό που µπορεί να χάσει ο παίκτης να υπερβαίνει το ποσό συµµετοχής του στο παιχνίδι.
- Προβλέπεται η ατοµική κάρτα παίκτη, ώστε να παρακολουθούνται η ηλικία, οι περιορισµοί που θέλει ο ίδιος να θέσει στον εαυτό του και οι χρηµατικές ροές.

Εξόφληση ρεύµατος µε δόσεις για τους οικονοµικά ασθενείς

Εξόφληση ρεύµατος
µε δόσεις για τους οικονοµικά ασθενείς

Μέτρα προστασίας των καταναλωτών ηλεκτρισµού και φυσικού αερίου

Μέτρα - ανάσα για τους καταναλωτές ηλεκτρισµού και φυσικού αερίου, ειδικά για τις αδύναµες οικονοµικά οµάδες, όπως εξόφληση των λογαριασµών σε δόσεις και απαγόρευση της διακοπής παροχής ενέργειας σε κρίσιµες περιόδους του χρόνου (π.χ. το καλοκαίρι στο διάστηµα Ιουλίου - Αυγούστου), περιλαµβάνει το ενεργειακό νοµοσχέδιο που παρουσίασε στο Υπουργικό Συµβούλιο η υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας Τίνα Μπιρµπίλη. Τα κυριότερα από τα µέτρα αυτά κατοχυρώνονται µέσα από µία λίστα υποχρεώσεων που πρέπει στο εξής να τηρούν οι προµηθευτές τους, όπως :
1. Παροχή µειωµένων τιµολογίων, εξόφληση του λογαριασµού σε δόσεις ή µε άλλους ευνοϊκούς όρους, απαγόρευση διακοπής µιας σύνδεσης σε κρίσιµες περιόδους (π.χ. στο διάστηµα Ιουλίου - Αυγούστου ή ∆εκεµβρίου - Μαρτίου) εφόσον ο πελάτης δεν έχει πληρώσει και εγκατάσταση µετρητών µε δυνατότητα προπληρωµής. Η υποχρέωση αφορά τους ευάλωτους καταναλωτές, όρος που εισάγεταιγια πρώτη φορά, αναφέρεται σε ηλικιωµένους, νοικοκυριά µε χαµηλά εισοδήµατα, ανέργους, άτοµα µε ειδικές ανάγκες και αναµένεται να εξειδικευτεί µόλις δηµοσιευτεί ολόκληρο το νοµοσχέδιο.

2. ∆εν θα επιβάλλουν ποινή στον πελάτη τους αν αποφασίσει να αλλάξει πάροχο. Απαγορεύεται να αρνηθούν σε καταναλωτή τη συνέχιση της παροχής ενέργειας, παρά µόνο αν οι λόγοι ήταν γνωστοί στον τελευταίο εκ των προτέρων.

3. Μερικούς µήνες (τουλάχιστον δύο) πριν αυξήσουν τα τιµολόγιά τους θα προειδοποιούν τους πελάτες τους, ώστε να έχουν τον χρόνο να βρουν νέο πάροχο.

4. Θα ενηµερώνουν τον καταναλωτή πριν από την υπογραφή της σύµβασης για τα τιµολόγιά τους, τη µεθοδολογία υπολογισµού τους, τυχόν ειδικούς όρους εναλλακτικούς τρόπους εξόφλησης λογαριασµών.

5. ∆υνατότητα στον πελάτη να αµφισβητεί τις χρεώσεις µέσω µιας διαδικασίας που µπορεί να διαρκέσει 3-4 µήνες.

6. Στη σύµβαση θα αναφέρουν ρητά τη διαδικασία και τη συ χνότητα έκδοσης καιαποστολής των λογαριασµών, τιςδιαδικασίες διαχείρισης ληξιπρόθεσµων οφειλών, επίλυσης διαφορών, καταγγελίας της, ενδεχόµενες ρήτρες κ.ο.κ.

7. ∆ιαδικασίες όπως για την αλλαγή παρόχου, τις πληροφορίες που πρέπει κανείς να γνωρίζει πριν υπογράψει σύµβαση, την ελάχιστη διάρκειά της, το ύψος και την καταβολή της εγγύησης θα ρυθµιστούν µέσω του Κώδικα Προµήθειας που πρόκειται να εκδοθεί µετά τον νόµο.

8. Οφείλουν να παρέχουν σε τακτική βάση στον πελάτη τους προϋπολογιστικά και απολογιστικά στοιχεία του συνολικού του κόστους κατ’ έτος, στοιχεία επίσης για τη συνεισφορά κάθε ενεργειακής πηγής στο µείγµα καυσίµων που χρησιµοποιεί κ.ο.κ.

9. Απαγορεύεται να µένει ένας καταναλωτής χωρίς ρεύµα ή αέριο λόγω χρεοκοπίας της εταιρείας. Σε µια τέτοια περίπτωση, για να δοθεί χρόνος στον πελάτη να διαπραγµατευτεί νέα σύµβαση µε άλλη εταιρεία, θα προµηθεύεται προσωρινά ρεύµα µέσω του Προµηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου (ο ρόλος αυτός ανατίθεται προσωρινά στη ∆ΕΗ).

Παράθυρο για ιδιώτες στα δίκτυα της ∆ΕΗ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ για την είσοδο ιδιωτών στη θυγατρική της ∆ΕΗ που θα έχει στο εξής την κυριότητα και τη διαχείριση των δικτύων ηλεκτρισµού – και άρα για την είσοδό της στο Χρηµατιστήριο – ανοίγει το ενεργειακό νοµοσχέδιο. Οπως επισηµαίνεται στο κείµενο που έδωσε το υπουργείο, «προβλέπεται η δυνατότητα µεταβίβασης σε τρίτους µειοψηφικού(-ών) πακέτου(-ων) µετοχών της Α∆ΕΣΜΗΕ Α.Ε. – έτσι θα ονοµάζεται η εν λόγω θυγατρική – που όµως πρέπει να είναι ανεξάρτητοι από συµφέροντα ή δραστηριότητες παραγωγής και προµήθειας ηλεκτρισµού και φυσικού αερίου, προς ενίσχυση της κεφαλαιουχικής επάρκειας της εταιρείας για την εκτέλεση των έργων που προβλέπονται στο 10ετές πρόγραµµα ανάπτυξής της». ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, δηλαδή, η είσοδος στη νέα εταιρεία στους ιδιώτες ανταγωνιστές της ∆ΕΗ, δεν επιτρέπεται ωστόσο σε εταιρείες διαχείρισης δικτύων ηλεκτρισµού της Ευρώπης, αντίστοιχες µε αυτήν που δηµιουργείται στην ελληνική αγορά. Αν και η κυβέρνηση µέχρι πρότινος διεµήνυε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέµα, τελικά µε τη συγκεκριµένη αναφορά παραδέχεται ότι η ∆ΕΗ δεν έχει δυνατότητες να χρηµατοδοτήσει την ανάπτυξη των δικτύων. Και δεν αποκλείεται η διατήρηση του 51% της µητρικής ∆ΕΗ από το ∆ηµόσιο να ανταλλαγεί µε είσοδο επενδυτών στη νέα θυγατρική τής επιχείρησης που αναλαµβάνει τα δίκτυα (Α∆ΕΣΜΗΕ), ενδεχοµένως και µέσω του Χρηµατιστηρίου. ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ, που θα έχει την κυριότητα του συνόλου των δικτύων υψηλής τάσης, µεταφέρεται και εντάσσεται το σύνολο του προσωπικού της ∆ΕΗ που σήµερα απασχολείται στη Γενική ∆ιεύθυνση Μεταφοράς, καθώς και προσωπικό άλλων ∆ιευθύνσεων της επιχείρησης, προκειµένου η νέα εταιρεία να µπορεί να ασκεί τις αρµοδιότητες που της ανατίθενται µε την ενσωµάτωση στο ελληνικό ∆ίκαιο της κοινοτικής νοµοθεσίας. Ο νέος φορέας, για τον οποίο έχει επιλεγεί το µοντέλο του Ιndependent Τransimision Οperator (ΙΤΟ), δηλαδή 100% θυγατρική της ∆ΕΗ, θα απορροφήσει και τα τµήµατα και το προσωπικό του ∆ΕΣΜΗΕ που ασχολούνται σήµερα µε τη συντήρηση, τη διαχείριση, και την εκµετάλλευση του συστήµατος µεταφοράς.

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 10.3.2011


Ο Κόσμος φτύνει την Ξάνθη και εσείς λέτε πως ψιχαλίζει

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα κύριε πρόεδρε της ΟΕΒΕ Ξάνθης…
Κουραστήκαμε από χρυσά χάπια κύριοι. Πείτε την αλήθεια επιτέλους…


Ο Κόσμος φτύνει την Ξάνθη
και εσείς λέτε πως ψιχαλίζει

- Ικανοποιημένοι από την διοργάνωση και τα αποτελέσματα του φετινού καρναβαλιού οι επιχειρηματίες της Ξάνθης

Σωτήρης Τσιακίρογλου:
«Είχαμε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Αρκετοί Αθηναίοι προτίμησαν το Ξανθιώτικο καρναβάλι και όχι το Πατρινό, γιατί είναι πιο συγκεντρωμένο και φιλικό. Φέτος πετύχαμε τον σκοπό μας, οι καταστηματάρχες της Ξάνθης πήραν μια ανάσα»


Σταύρος Βλαχόπουλος:
-Όχι κύριε Τσιακίρογλου, δεν πήραν οι καταστηματάρχες της Ξάνθης μια ανάσα, αλλά συγκεκριμένοι καταστηματάρχες και πολλές ανάσες, δυσφημίζοντας για ακόμα μια φορά την Ξάνθη
-Προτίμησαν οι Αθηναίοι το Ξανθιώτικο Καρναβάλι από το Πατρινό, αλλά δεν πρόκειται να ξανάρθουν
-Η πραγματική εικόνα για τις εντυπώσεις των επισκεπτών, από το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, αποτυπώνεται με τα μελανότερα χρώματα στο διαδίκτυο με τις προσωπικές τους αναρτήσεις

«Η επισκεψιμότητα στην Ξάνθη για το φετινό καρναβάλι ήταν πολύ ανεβασμένη σε σχέση με άλλες χρονιές» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ, κύριος Σωτήρης Τσιακίρογλου, κληθείς να κάνει έναν μίνι απολογισμό των ΘΛΕ για το 2011.
Σύμφωνα με αυτά που συμπληρώνει ο τελευταίος, οι επισκέπτες που έφτασαν στην πόλη μας ήταν κυρίως νέοι και νέες, που έμειναν ως επί τω πλείστων φιλοξενούμενοι σε σπίτια γνωστών τους στην Ξάνθη, γι’ αυτό και υπήρχε πληρότητα στα ξενοδοχεία, μόνον, τις τελευταίες δύο μέρες.
Παράλληλα, ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου, επισημαίνει, ότι, όσον αφορά την κίνηση στην τοπική αγορά της Ξάνθης, αυτή υπήρξε ικανοποιητική, αφού, όπως συμπληρώνει «οι επιχειρηματίες της Ξάνθης ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες των καταναλωτών».
Σε επισήμανση της εφημερίδας μας, ότι για άλλη μια χρονιά σημειώθηκαν «αρπαχτές» με αποτέλεσμα να φύγουν δυσαρεστημένοι κάποιοι επισκέπτες που ήρθαν στην πόλη μας, αφού ένιωσαν ότι ορισμένοι αισχροκερδούν εις βάρος τους, ο κύριος Σωτήρης Τσιακίρογλου τονίζει ότι «τα φαινόμενα αισχροκέρδειας ήταν πολύ λίγα». Αν και παραδέχτηκε, ότι κάθε χρόνο σημειώνονται ανάλογα περιστατικά, ότι δηλαδή διπλασιάζονται οι τιμές σε ποτά ή ακόμη και σε φαγώσιμα προϊόντα, κάθε τέτοια περίοδο. Όπως διευκρινίζει, ωστόσο, ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου, τέτοια φαινόμενα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και επομένως η Ξάνθη δεν αποτελεί την εξαίρεση.
Από την άλλη, ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου, υπογραμμίζει, ότι η διοργάνωση του φετινού καρναβαλιού υπήρξε πολύ καλή, γεγονός που αποδεικνύει την πείρα του Δήμου Ξάνθης στην διεξαγωγή τέτοιου είδους εκδηλώσεων και τονίζει ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές.
Επισημαίνει δε, ότι το Ξανθιώτικο καρναβάλι προσέλκυσε το ενδιαφέρον από όλα τα σημεία της χώρας, αλλά και από τις γειτονικές χώρες, καθώς δεν ήταν λίγοι οι Βούλγαροι επισκέπτες που έφτασαν στην πόλη μας για το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός.
«Είχαμε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Αρκετοί Αθηναίοι προτίμησαν το Ξανθιώτικο καρναβάλι και όχι το Πατρινό, γιατί είναι πιο συγκεντρωμένο και φιλικό».
Σύμφωνα με τον κύριο Σ. Τσιακίρογλου το καρναβάλι της Ξάνθης εξελίσσεται σε διαβαλκανικό, αφού έχουν ανοίξει τα σύνορα και οι Βόρειοι γείτονές μας ανεβαίνουν οικονομικά.
Και καταλήγει «φέτος πετύχαμε τον σκοπό μας, οι καταστηματάρχες της Ξάνθης πήραν μια ανάσα».

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές και εμείς ιδρώσαμε, για να μην πω χε…..καμε:


Τι μας νοιάζει κύριε Ξυνίδη και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, για το αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές ή όχι; Μήπως άμα γίνουν πρόωρες εκλογές θα ταΐσετε τους πεινασμένους; Θα επαναφέρετε στην ζωή τους δυο μικρούς σε ηλικία Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που έπεσαν στο καθήκον; Θα πάρετε πίσω την ξεπουλημένη στους Τούρκους, από τις πολιτικές όλων σας, Θράκη; Θα απαγορέψετε στον κύριο Νταβούτογλου να έρθει ως Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας στην Ξάνθη; Φτάνει κύριε Σωκράτη Ξυνίδη και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, μας ζαλίσατε με το να διαψεύδετε εσείς οι ίδιοι τα όσα προεκλογικά λέγατε.
Πρώτος ο Πρωθυπουργός αυτής της χώρας και το λέω με όλο το σεβασμό προς τον θεσμό, διέσυρε την Ελλάδα, με το να διαφημίζει την κατάσταση στην χώρα μας, η οποία κατά τον ίδιο πάντα, δεν προήλθε από τις ανίκανες και άχρηστες κυβερνήσεις, αλλά από την διακυβέρνηση του Play Station Man. Κάντε την ζωή σας κύριοι, αλλά μην μας κοροϊδεύετε άλλο.
Και για να τελειώνουμε με τα ψέματα κύριε Ξυνίδη Σωκράτη, Υπουργέ της σημερινής Κυβέρνησης, ο κύριος Χυτήρης Τηλέμαχος, προσπαθεί να περάσει τροπολογίες στον Νόμο για τον Επαρχιακό Τύπο, οι οποίες θα αποτελέσουν βαρύτερη ταφόπλακα για τις εφημερίδες, από αυτήν που έβαλε ο Θ. Ρουσόπουλος, αλλά δυστυχώς δεν τολμάει να τα βάλει με τους Νταβατζήδες των διαφημιστικών εταιριών, που μας πίνουν το αίμα.
Και σε ρωτώ σήμερα Σωκράτη Ξυνίδη Υπουργέ της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αν είναι νόμιμο το να διακινούνται δημοσιεύσεις φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, μέσω διαφημιστικών εταιριών.

Μανώλη Φανουράκη βάλε τέλος στον άσχετο Νέζο. Όχι άλλο στον εκλεκτό σου, που δεν ξέρει και τι λέει, αλλά και που αναφέρεται:


Μας κούρασε πια αυτός ο άσχετος άνθρωπος που καλείς κάθε χρόνο να παρουσιάσει την παρέλαση. Δεν αντέχω άλλο να ακούω ανοησίες από άσχετους με την περιοχή μας ανθρώπους. Ήθελε να διαφημίσει τα Νεστοχώρια ο εκλεκτός σου, χωρίς να γνωρίζει ποια χωριά είναι αυτά. Δεν αντέχουμε άλλο αυτές τις προκλήσεις και να γνωρίζεις καλά αγαπητέ Μ. Φανουράκη πως θα είμαι ένας από αυτούς, που σε περίπτωση που ξανακαλέσεις για παρουσίαση του καρναβαλιού τον Νέζο, θα με βρεις απέναντι σου.

Το αίσχος της ανυπαρξίας των ελεγκτικών μηχανισμών της Ξάνθης, φάνηκε για ακόμα μια φορά στο Καρναβάλι:

Αίσχος και πάλι αίσχος. Μόνο αυτήν την λέξη μπορώ να χρησιμοποιήσω για να αναφερθώ στην απαράδεκτη ανοχή που έδειξαν για ακόμα μια φορά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, απέναντι στην καταπάτηση της απαγόρευσης χορήγησης αλκοολούχων ποτών σε ανηλίκους. Πού βρισκόταν η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και όλοι οι υπόλοιποι αρμόδιοι όταν κάποιοι «επαγγελματίες» έδιναν αλκοόλ σε ανήλικα; Γιατί να συμβαίνει αυτό σε κάθε μεγάλη εκδήλωση της Ξάνθης;

Πόσα χρήματα έδωσε η AMSTEL στον Δήμο Ξάνθης κύριε Δήμαρχε
και κύριε Φανουράκη, για να διαφημίζεται ακόμα και σε αυθαίρετα παραπήγματα;

Απορίας άξιο είναι και σίγουρα γεννά πολλά ερωτηματικά, σχετικά με το πόσα χρήματα δόθηκαν και αν αφορούσαν την διαφήμιση, από την AMSTEL στον Δήμο Ξάνθη, ως δαπάνη για διαφήμιση. Δεν είναι δυνατόν η συγκεκριμένη εταιρία να διαφημίζεται σε παράνομα και αυθαίρετα παραπήγματα, χωρίς να αποδίδει και τα απαραίτητα στον Δήμο Ξάνθης για την διαφήμισή της εντός της πόλης. Αλήθεια κύριοι, πόσα χρήματα δόθηκαν και για ποιον σκοπό; Το καρναβάλι είναι της Ξάνθης ή της AMSTEL, γιατί αν είναι της συγκεκριμένης εταιρίας, τότε κακώς πληρώνουν οι Ξανθιώτες για την διοργάνωσή του, αφού τα χρήματα του Καρναβαλιού θα μπορούσαν να είχαν δαπανηθεί για να συνεχίσει την λειτουργία του το κολυμβητήριο ή να γίνουν κάποια έργα υποδομής. Αν είναι κύριοι να πετάτε τα χρήματα των Ξανθιωτών, για να διαφημίζετε μια συγκεκριμένη μπύρα, τότε είστε επικίνδυνοι για την Ξάνθη.

Γκίνες από την μια, Βραβείο αρπαχτής από την άλλη:

Δυστυχώς αυτά τα πράγματα μόνο στην Ξάνθη μπορούν να συμβούν. Από την μια έχουν την Δημοτική Αρχή να ξοδεύει χρήματα για να κάνει γνωστή την Ξάνθη, μέσω του βιβλίου Γκίνες και από την άλλη, λίγοι εκλεκτοί και συγκεκριμένοι, να κάνουν αρπαχτές εις βάρος όλων μας. Αν κανείς αναζητήσει στο διαδίκτυο αναρτήσεις σχετικά με το καρναβάλι της Ξάνθης, θα διαπιστώσει πως όλες είναι δυσφημιστικές για την Ξάνθη και ως εφαλτήριο έχουν την συγκεκριμένη πολιτική αισχροκέρδειας που ακολούθησαν συγκεκριμένοι επαγγελματίες. Πιστέψτε με πως θα χρησιμοποιούσα χειρότερες εκφράσεις αν μου επιτρεπόταν και δεν είχα φόβο να καταδικαστώ για αυτές, αλλά αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει, γιατί καταστρέφει την Ξάνθη που αγάπησα και συνεχίζω να αγαπώ, άσχετα αν αυτοί που σήμερα κάνουν κουμάντο, την οδηγούν στον βόθρο με τα σκατά.

Καθημερινά διαφημίζεται η με την βούλα των πολιτικών της Ξάνθης και όχι μόνο, ταφόπλακα της ανοχύρωτης Ξανθιώτικης αγοράς:
Κάθε ημέρα κάνει αισθητή την παρουσία της πλέον, η ταφόπλακα της Ξανθιώτικης και ανοργάνωτης μέχρι σήμερα αγοράς της Ξάνθης, διαφημίζοντας τον ερχομό της. Ναι φίλοι μου, σήμερα και εγώ διαφημίζω δωρεάν το Εμπορικό Κέντρο Flamingo, που θα αποτελέσει μαζί με τα υπόλοιπα την ταφόπλακα της αγοράς της Ξάνθης, η οποία είναι ανοχύρωτη και λόγβ ανικανότητας των εκπροσώπων της, αλλά και λόγω ανικανότητας των πολιτικών της περιοχής μας. Αφήστε τα λόγια κύριοι, γιατί αποδεικνύετε περίτρανα πως είστε φούσκες εσείς και οι δηλώσεις σας. Που είσαι λαλίστατε Αντιπρόεδρε του ΕΒΕ Ξάνθης Σ. Μωραΐτη; Που είσαι κύριε Τσιακίρογλου, που μόνο στα λόγια μας τα κόβεις χοντρά, ενώ από έργα δεν μας έχεις πείσει ακόμα; Που είστε κύριοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι που περί άλλων τυρβάζετε, όταν ο Δήμος Βιστωνίδας επί Ν. Ζλάτκου εποχής λειτούργησε εις βάρος της περιοχής μας, ανοίγοντας την κερκόπορτα, με μια ψευτοϋπόσχεση πως θα προσληφθούν άτομα από την εκεί περιοχή, για την λειτουργία του εμπορικού πάρκου; Μην τολμήσετε ξανά να βγάλετε μιλιά για οτιδήποτε, γιατί σας έχω έτοιμες όχι μια, αλλά πολλές απαντήσεις.

Η Σιωπή των Αμνών από την Διοίκηση της Αναπτυξιακής Α.Ε. αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση των όσων γράφαμε, αλλά και την καλύτερη απάντηση στους με εργολαβική σχέση επικριτές μας.
Τόσα ερωτήματα έθεσα προς τους Διοικούντες της Αναπτυξιακής Α.Ε., αλλά ακόμα δεν έλαβα καμία απάντηση και αυτό υποδηλώνει τόσο την ενοχή τους, όσο και επιβεβαιώνει απόλυτα τα όσα έγραφα, δίνοντας μια σκληρή και ξεκάθαρη απάντηση, στους εργολαβικά επικριτές μου. Το μόνο που με νοιάζει κύριοι, είναι να έρχονται στο φως στοιχεία αληθινά, που ξεσκεπάζουν την ανικανότητα ορισμένων που μέχρι χθες το έπαιζαν οι άρχοντες της περιοχής μας. Το μόνο που φοβήθηκα στην ζωή μου ήταν, είναι και θα είναι ο Θεός και αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουν ορισμένοι. Όσον αφορά την Αναπτυξιακή Α.Ε., μπορεί κάποιοι να περιμένουν άρον άρον την έκτακτη γενική συνέλευση, ώστε να τους δοθεί το συγχωροχάρτι της απάλλαξης ευθυνών, αλλά εγώ περιμένω πως και πως, να δω ποιοι θα είναι αυτοί, που θα δώσουν ελαφρά την καρδιά, το συγχωροχάρτι στην ανίκανη μέχρι σήμερα Διοίκηση.

Ασχοληθείτε κύριοι του ΠΑΣΟΚ με την Θράκη, όταν θα αποτελεί και επίσημα μέρος τους Τουρκικού Κράτους

Αχιλλέας Τσαρτσάρας, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:
«Γιατί να ενοχλούμαστε από την επίσκεψη του Α. Νταβούτογλου στην Θράκη, από την στιγμή που δεν είναι επίσημη; Έχουμε να ασχοληθούμε με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα»

Ασχοληθείτε κύριοι του ΠΑΣΟΚ με την Θράκη,
όταν θα αποτελεί και επίσημα μέρος τους Τουρκικού Κράτους

-Όντως κύριε Τσαρτσάρα, πρέπει να ασχοληθείτε με τα σοβαρά προβλήματα του να συντονιστούν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες για το ποιος έχει αρμοδιότητα στην Αθήνα να κλείσει τα σχολεία λόγω καιρού
-Να ασχοληθείτε με τους λαθρομετανάστες οι οποίοι με την ανοχή των πολιτικών έχουν μετατραπεί σε καταπατητές της χώρας μας
-Να ασχοληθείτε με το πώς θα κλείσετε την Ελληνική Βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης
-Να ασχοληθείτε με το πώς θα συνεχίσετε να πίνετε το αίμα των Ελλήνων για να δίνετε χρήματα στις τράπεζες
-Να ασχοληθείτε με το πώς θα κάνετε χειρότερη την ζωή των Ελλήνων, ρίχνοντάς τους ευθύνες για την κατάντια της χώρας, θαρρείς και αυτοί αποφάσιζαν
-Να ασχοληθείτε με την χρυσή τσατσάρα αξίας αρκετών ευρώ του κυρίου Τσοχατζόπουλου και με άλλα σημαντικότερα προβλήματα, από το ξεπούλημα της Θράκης, με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ

Μπορεί η επίσκεψη στην Θράκη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κυρίου Αχμέτ Νταβούτογλου, να έχει φέρει τα πάνω κάτω στους Έλληνες πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αντιδρούν στην προκλητικότητα, με την οποία αντιμετωπίζει ο Τούρκος πολιτικός ευαίσθητα εθνικά ζητήματα της Ελλάδος, ωστόσο, η επίσημη θέση της κυβερνώσας παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, από την στιγμή, μάλιστα, που ο κύριος Α. Νταβούτογλου έρχεται σαν ιδιώτης στην Θράκη.
Να σημειώσουμε, πως η προκλητική στάση του τελευταίου απέναντι στην χώρα μας είναι γνωστή σε όλους, καθώς έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την ελληνική κοινή γνώμη, με τις κατά καιρούς απαράδεκτες δηλώσεις του, σε ότι έχει σχέση με τα συμφέροντα της χώρας μας.
Η τωρινή επίσκεψή του στην Θράκη περιλαμβάνει, όπως μαθαίνουμε, συναντήσεις με παράνομους συλλόγους, με ψευτομουφτήδες και εν τέλει με μη αναγνωρισμένους παράγοντες, που επιβουλεύονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Το γεγονός, όπως σημειώσαμε και πιο πάνω, δεν εμπίπτει στην ανησυχία των ισχυρών πολιτικών μας παραγόντων, οι οποίοι αφήνουν το κύριο Α. Νταβούτογλου να αλωνίζει ελεύθερα στην Θράκη, σαν να ήταν το χωράφι του παππού του, αφού, όπως υποψιαζόμαστε, δεν είναι καθόλου τυχαία η εν λόγω επίσκεψη, με δεδομένο το γεγονός, πως θα έχει συναντήσεις – συζητήσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα, γνωστά για την ανθελληνική δράση τους.
Ερωτηθείς για την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργό Εξωτερικών στην Θράκη, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, επισημαίνει ότι «όπως δήλωσε και στην Αθήνα ο κύριος Α. Νταβούτογλου, πρόκειται για μια ιδιωτική επίσκεψη, έξω από τα πλαίσια της διπλωματίας. Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να κάνει μια επίσκεψη στην περιοχή».
Σε διευκρινιστική ερώτηση, εάν μπορεί να έρχονται ανενόχλητοι στην, ομολογουμένως, ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, ξένοι πολιτικοί, που έχουν προκαλέσει πολλές φορές με τις δηλώσεις τους το εθνικό μας αίσθημα και αν θα έπρεπε να κηρυχθούν ως ανεπιθύμητοι στην περιοχή, αφού όλοι ξέρουν για την δράση τους, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας υπογραμμίζει πως «από την στιγμή που δήλωσε ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη, δεν μπορεί να του απαγορεύσει κανείς την είσοδο στην χώρα μας».
Ενώ, σε ερώτηση, εάν θα έπρεπε να ενοχλούμαστε ή όχι από τέτοιες επισκέψεις στην περιοχή μας, ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, αναφέρει ότι «Γιατί να ενοχλούμαστε από την επίσκεψη του Α. Νταβούτογλου στην Θράκη, από την στιγμή που δεν είναι επίσημη; Έχουμε να ασχοληθούμε με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα».
Στο σημείο αυτό βέβαια θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στο ΠΑΣΟΚ, τόσο τοπικά όσο και κεντρικά, αφού θεωρεί πιο σημαντικά θέματα για να ασχοληθεί, τους Λαθρομετανάστες που έγιναν καταπατητές πλέον, να ασχοληθεί με τους Δημάρχους και τους Αντιπεριφερειάρχες για την αρμοδιότητα του κλεισίματος των σχολείων λόγω κακοκαιρίας στην Καλλικρατική εποχή, να ασχοληθεί με το πώς να κλείσει πιο γρήγορα την μοναδική Ελληνική Βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, καθώς και με την χρυσή τσατσάρα του κυρίου Τσοχατζόπουλου.

Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου 2011

Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής
της 25ης Μαρτίου 2011

Ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός έγραφε σχεδόν 2 αιώνες πριν «Δεν είναι εύκολες οι θύρες όταν η χρεία τες κροταλεί».
Δυστυχώς η ιστορία της πατρίδας μας επαναλαμβάνεται και αυτοί οι στίχοι είναι και τώρα τόσο επίκαιροι.
Το πολιτικό μας σύστημα (κόμματα, αυτοδιοίκηση, συνδικαλισμός κ.λπ.) απέτυχε παταγωδώς να χειριστεί τις τύχες του λαού μας. Τι μας απομένει; Να το αλλάξουμε άμεσα για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας σαν έθνος (εντός και εκτός Ελλάδος) και στη συνέχεια η νέα Κυβέρνηση να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, την άρση του Μνημονίου και να επιδιώξει την οικονομική ανάταξη της χώρας με την ενεργοποίηση όλων των πραγματικά «πατριωτών» καθώς και του Ελληνισμού της διασποράς. Δυο αρχαίοι λαοί έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, εμείς και οι Εβραίοι.
Το πολιτικό μας σύστημα όπως εξελίσσονται τα οικονομικά θα ανατραπεί βίαια, για αυτό προτείνω, την ομαλή μετεξέλιξη του με την μετατροπή της παρούσας Βουλής σε Εθνοσυνέλευση με συμφωνία – δέσμευση των δύο κομμάτων εξουσίας και όποιου άλλου «επιθυμεί». Με πλειοψηφία άνω των 200 βουλευτών ό,τι αποφασιστεί θα ισχύει άμεσα. Ενδεικτικά οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο Σύνταγμα είναι οι εξής:
1. Διαχωρισμός των εξουσιών (νομοθετικής, εκτελεστικής, δικαστικής)
2. Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200.
3. Κριτήρια καταλληλότητας βουλευτών. Δεν μπορεί κάποιος να είναι βουλευτής αν δεν έχει κάνει 5 έως 10 φορολογικές δηλώσεις που να αποδεικνύουν ότι εξασφάλιζε τα προς το ζειν.
4. Ανεξαρτητοποίηση της δικαστικής λειτουργίας από την εκτελεστική (αυτοδιοίκηση του δικαστικού σώματος).
5. Αποκατάσταση της ισορροπίας στο σύστημα με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό.
6. Θεσμοθέτηση θητείας για όλους τους αιρετούς (Πρόεδρος Δημοκρατίας, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, συνδικαλιστές κ.λπ.)
Πρέπει να αποτελούμε παγκόσμιο φαινόμενο που το μόνο επάγγελμα κάποιων είναι βουλευτής ή δήμαρχος ή συνδικαλιστής.
7. Θεσμοθέτηση Συνταγματικού Δικαστηρίου. Έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ισχύς των Νόμων μετά την ψήφισή τους.
8. Κατοχύρωση της πραγματικής ελεύθερης οικονομίας και ελευθερίας του «επιχειρείν».
9. Συνταγματική πρόβλεψη για ιδιωτικοποιήσεις (οι μετοχοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν στην αρπαγή του δημοσίου πλούτου).
10. Συνταγματική πρόβλεψη για τις ευθύνες υπουργών. Η κλοπή δημοσίου χρήματος, έστω και ενός ευρώ να θεωρείται κακούργημα που θα εκδικάζεται άμεσα και να μην παραγράφεται ποτέ.
11. Απογαλακτισμός της δημόσιας διοίκησης από την Κυβέρνηση με τον ορισμό μονίμων υφυπουργών.
12. Ιδιωτικά πανεπιστήμια (φυσικά με δημόσιο έλεγχο). Δεν μπορεί να αντέξει η πατρίδα μας 100.000 ελληνόπουλα να σπουδάζουν στο εξωτερικό (Ρουμανία, Βουλγαρία κ.λπ.).
13. Συνταγματικά κατοχυρωμένοι πόροι για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού με έλεγχο σκοπιμότητας δαπανών και ελέγχους, όπως ισχύουν στη Γερμανία.
14. Σταθερό εκλογικό σύστημα συνταγματικά κατοχυρωμένο καθώς επίσης και δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων (κατάργηση των αρχηγικών σχηματισμών).
Βέβαια αυτό σημαίνει ότι τα κόμματα θα αυτοκαταργηθούν και μαζί τους θα συμπαρασύρουν και το συρφετό συμφερόντων που τα στήριζε όλα αυτά τα χρόνια. Επιτέλους η συμμετοχή στα κοινά έχει και την έννοια του αλτρουισμού.
Τολμήστε λοιπόν τώρα για μια νέα Εθνική Παλιγγενεσία αλλιώς η ιστορία θα σας γράψει σαν νέους Εφιάλτες και η χώρα μας θα βυθιστεί στην απόλυτη φτώχια.

Στάμος Τριμίντζιος

Στην άκρη του πουθενά…

Στην άκρη του πουθενά…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Το πολιτικό σύστημα της χώρας καρκινοβατεί. Δεν υπάρχουν υγιείς πολιτικές δυνάμεις, ικανές να βγάλουν την χώρα από το τέλμα, στο οποίο έχει οδηγηθεί εδώ και πολύ καιρό. Ο καθένας κοιτάζει να ικανοποιήσει τα πολιτικά του συμφέροντα, γι’ αυτό και δεν έχει να παρουσιάσει βιώσιμες λύσεις για την έξοδο της χώρας από τη κρίση.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ακολουθεί μια ομολογουμένως σκληρή οικονομική πολιτική, δικαιολογώντας την στο όνομα της χρηματοοικονομικής κρίσης. Βέβαια, τα αποτελέσματα από την σφιχτή οικονομική πολιτική της κυβερνώσας παράταξης είναι μηδέν. Με αυτά τα δεδομένα, σίγουρα, δεν έχει μείνει η ελάχιστη αισιοδοξία, ότι μπορεί να αλλάξει κάτι και τελικά θα μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τα οικονομικά δεσμά που μας έχουν βάλει.
Όσον αφορά τώρα την αντιπολίτευση, τα πράγματα δεν είναι πιο αισιόδοξα. Κανείς δεν πιστεύει ή τουλάχιστον είναι πολύ λίγοι αυτοί που πιστεύουν, ότι υπάρχει πολιτικός, από τους υπάρχοντες, ο οποίος μπορεί να μας σώσει από την «λαίλαπα» της κρίσης.
Ή μήπως πιστεύει κανείς πως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κύριος Αντώνης Σαμαράς, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, μόνον και μόνο επειδή κέρδισε την Ντόρα στην μάχη για την αρχηγία του κόμματος; Όχι, βέβαια, ότι η τελευταία έχει περισσότερες ικανότητες, ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, τις θέσεις κλειδιά της προηγούμενης κυβέρνησης από τις οποίες πέρασε. Άσχετα, εάν σήμερα νίπτει τας χείρας της, διατεινόμενη πως δεν φταίει για τίποτα, από τα άσχημα που γνωρίζει το κράτος, ως απόρροια της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων χρόνων. Ως αθώα περιστερά, λοιπόν, η πάλαι ποτέ σιδηρά κυρία της γαλάζιας παράταξης, σήμερα έχει αποκηρύξει το κόμμα που την ανέδειξε στον πολιτικό στίβο και ακολουθεί την δική της μοναχική πορεία, δημιουργώντας, παράλληλα, προβλήματα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης από την άλλη, απλά συνεχίζουν στην ίδια ρότα που έχουν μάθει τόσα χρόνια, χωρίς να εκφράζουν την πλειοψηφία του κόσμου, πηγαίνοντας από το ένα άκρο στο άλλο.
Γίνεται εύκολα σαφές, πως, αν περιμένουμε από τους πολιτικούς μας να μας σώσουνε, θα μείνουμε με την όρεξη, δυστυχώς…