Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γολγοθάς είναι ίδιος για όλους

Πολύτεκνοι και τρίτεκνοι:
Ο Γολγοθάς είναι
ίδιος για όλους
Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την Πολιτεία;
Συνεχίζεται χωρίς αποτέλεσμα ο αγώνας των τρίτεκνων να αναγνωριστούν ως πολύτεκνοι

  Τον αγώνα να αναγνωριστούν από την Πολιτεία ως πολύτεκνοι συνεχίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες της χώρας, χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Οι τελευταίοι θεωρούν ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσον αφορά τρίτεκνους και πολύτεκνους.
  Το επίδομα που λαμβάνουν οι τρίτεκνοι είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο των πολύτεκνων και καταργείται μετά την συμπλήρωση των είκοσι τριών χρόνων του τρίτου παιδιού τους.
  Ο σύλλογος τριτέκνων Ξάνθης αριθμεί περί τις χίλιες πεντακόσιες εγγεγραμμένες  οικογένειες από όλο τον Νομό. Με τις συνεχείς πιέσεις του, από κοινού με τους υπόλοιπους συλλόγους τριτέκνων της χώρας, προς την Ομοσπονδία, ο σύλλογος τριτέκνων Ξάνθης έχει πετύχει σημαντικές αναγνωρίζεις από το κράτος. Από πέρσι ξεκίνησε, ύστερα από πιέσεις της Ομοσπονδίας η διανομή τροφίμων, βάσει του εκκαθαριστικού τους σημειώματος, προς τους τρίτεκνους της χώρας μια φορά το χρόνο. Υπάρχουν δε σκέψεις να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για πολύτεκνους και τρίτεκνους.
  Από την άλλη, όμως, η πολυπόθητη αναγνώριση των τριτέκνων ως πολυτέκνων, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Οι τρίτεκνοι, ως πολυμελείς οικογένειες, επιβαρύνονται με πολλές οικονομικές υποχρεώσεις, πολύ περισσότερο τώρα, που ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Οι μειώσεις στις σχολικές δαπάνες από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, εξαιτίας της δημοσιονομικής ύφεσης, είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα να φορτωθούν οι γονείς ακόμη και τα πιο στοιχειώδη, που πρέπει να παρέχει το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, όπως παραδείγματος χάρη κόλλες αναφοράς.
  Με φορτωμένες τις λίστες από πράγματα που πρέπει να προμηθευτούν τα παιδιά τους, για να τις ανάγκες της μάθησης, ξεκίνησαν νέα άγχη για τους γονείς. Ειδικά δε, αυτοί που έχουν τρία και πλέον παιδιά είναι που φορτώθηκαν περισσότερα οικονομικά βαρίδια.
  «Φέτος ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά με πολλές δυσκολίες για όλες τις σχολικές βαθμίδες. Τα πράγματα σφίγγουν καθημερινώς και δύσκολα ανταπεξέρχεται η τρίτεκνη οικογένεια στα οικονομικά θέματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Ξάνθης, κύριος Νίκος Τσαούσης και συνεχίζει συμπληρώνοντας ότι «συνεχώς γίνονται περικοπές στο οικονομικό κομμάτι. Ενώ, οι ανάγκες αυξάνονται. Μια τρίτεκνη οικογένεια δυσκολεύεται πολύ να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εποχής. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και πιεζόμαστε να επιβιώσουμε».
  Αναφερόμενος στο επίδομα των τριτέκνων και σε ποιο βαθμό μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μια πολυμελούς οικογένειας, όπως είναι οι τρίτεκνοι, ο κύριος Ν. Τσαούσης επισημαίνει με νόημα, ότι «θα ήταν ευχής έργον, να μπορούσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας με αυτό το επίδομα. Αν τις καλύπταμε δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Το επίδομα αυτό είναι μηδαμινό, οπότε δυσκολεύει πολύ η κατάσταση».
  Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, ποιος είναι ο βασικός στόχος που επιδιώκει ο σύλλογος τριτέκνων. Ο κύριος Ν. Τσαούσης υπογραμμίζει, «να εντάξουμε τις τρίτεκνες οικογένειες στις πολύτεκνες. Οι πολύτεκνοι έχουν περισσότερες παροχές από ότι οι τρίτεκνοι. Μας δίνουν ένα επίδομα που κάποια στιγμή κόβεται. Μέχρι τα έξι του τρίτου παιδιού είναι ένα Χ επίδομα και μετά τα έξι μειώνεται μέχρι τα είκοσι τρία. Μετά τα είκοσι τρία δεν δίνεται κανένα επίδομα. Αν είναι δυνατόν! η Πολιτεία να μην μας θεωρεί τρίτεκνους μετά τα είκοσι τρία του παιδιού μας. Ο αγώνας μας είναι να ενταχθούμε στους πολύτεκνους. Η διαφορά μας είναι μόνον ενός μέλους».
  Και συμπληρώνει παράλληλα «αναμένουμε τις εξελίξεις. Η Ομοσπονδία έχει κάνει επαφές. Είμαστε σε αναμονή εδώ και πολλά χρόνια, γιατί από το 1993 είχε μια διακομματική σύσκεψη για να ενταχθούν οι τρίτεκνοι στους πολύτεκνους. Από το ‘93 αναμένουμε τις εξελίξεις. Τώρα γίνονται κάποιες πιέσεις. Περιμένουμε να δούμε, δεν ξέρουμε τίποτα».
  Σε ερώτηση, αν υπάρχει αισιοδοξία για την θετική έκβαση που αγώνα που δίνουν οι τρίτεκνοι, ο κύριος Ν. Τσαούσης επισημαίνει με έμφαση πως «δε θα μπορούσα να πω ότι είμαι αισιόδοξος, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.
  Θα αρχίσουμε να πεθαίνουμε από την πείνα. Ο θεός να βάλει το χέρι του. Η κατάσταση είναι δύσκολη έως και τραγική. Το 2011 τα πράγματα θα χειροτερέψουν.  Όταν η οικογένειά μου, με δύο μισθούς, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, αντιλαμβάνομαι τι περνάνε οι οικογένειες, που τα βγάζουν με έναν μισθό.
  Η Πολιτεία δεν μας υποστηρίζει. Το επίδομα που μας δίνει δεν είναι αρκετό. Όταν δίνει στο δίμηνο 534 μέχρι να κλείσει τα έξι του χρόνια το τρίτο παιδί και μετά τα έξι το κατεβάζει στα 270 για να το καταργήσει τελικά στα είκοσι τρία χρόνια του παιδιού».

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Δεύτερο Φάουλ για τον γνωστό συμπολίτη μας Αντώνη Μαστράφη, μέσα σε λίγες ημέρες:
  Μπορεί οι ποδηλάτες αγαπητέ κύριε Μαστράφη, να έχουν κάθε δικαίωμα να μετακινούνται με τα ποδήλατά τους, αλλά θα πρέπει εσύ ο ίδιος να γνωρίζεις καλά, πως και οι πεζοί έχουν δικαίωμα να προχωρούν ανενόχλητοι στα πεζοδρόμια. Έτσι σήμερα, ενίσταμαι απέναντι σε μια απρεπή σου συμπεριφορά, αφού πριν λίγες ημέρες μόνο που δεν όρμησες σε συμπολίτη μας πεζό, ο οποίος σου είπε ότι δεν είναι τα πεζοδρόμια για τα ποδήλατα. Είναι δυνατόν να είσαι φταίχτης και να θέλεις να βγεις και από πάνω αγαπητέ Αντώνη Μαστράφη; Είπαμε καλή η προσφορά σου στην Ξάνθη και δη στον χώρο της ποδηλασίας, αλλά δεν είναι δυνατόν να λες σε πεζό πως εσύ έδωσες αγώνες με τον αείμνηστο Φ. Αμοιρίδη για να γίνουν τα πεζοδρόμια στην Ξάνθη, θεωρώντας πως έχεις και το δικαίωμα να μετακινείσαι σε αυτά με το ποδήλατο, γράφοντας στα παλιά σου τα παπούτσια τους πεζούς.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ…
Με Τουαλέτες από την Τουρκία εξοπλίζεται το έργο της ενοποίησης των πλατειών:
  Ζήσαμε να το δούμε και αυτό... Δεν μας έφταναν τα ζόρια με το κυκλοφοριακό αλαλούμ που προκάλεσε στην ζωή μας αυτή η Μ…..α που ονομάζεται έργο ενοποίησης πλατειών χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, είδαμε να τοποθετούνται χθες το πρωί στην πλατεία διοικητηρίου από ειδικά συνεργεία, τουαλέτες δημοσίας χρήσεως, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο με φορτηγό που έφερε Τουρκικές Πινακίδες. Συμπέρασμα στην όλη υπόθεση είναι πως γίνεται ένα έργο στην Ξάνθη, με υλικά από άλλες χώρες εκτός Ελλάδος. Πλακάκια δεν ξέρω εγώ από πού, Τουαλέτες Τουρκικής προέλευσης και μετά λέμε πως είμαστε Έλληνες. Μπράβο σας ρε πατριώτες, καλά να είστε.

Ο Μύθος των Ανεξάρτητων υποψηφίων κατερρίφθη το Σάββατο στην ομιλία Σαμαρά:
  Αφού ως περιοχή και αναφέρομαι στην Θράκη και στην Ξάνθη ειδικότερα, ζήσαμε για αρκετό χρονικό διάστημα στον αστερισμό των ανεξάρτητων υποψηφίων που φέρουν την στήριξη της ΝΔ, έπρεπε να έρθει η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να μπουν τελικά τα πράγματα στην θέση τους. Όσοι από εσάς είδαν στην τηλεόραση την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ, διαπίστωσαν πως στις πρώτες θέσεις μοστράριζαν τις αφεντομουτσουνάρες τους, (οι Ανεξάρτητοι;) υποψήφιοι της περιοχής μας, χειροκροτώντας τον αρχηγό της ΝΔ σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα μου πείτε τώρα πως είχαν υποχρέωση να παραβρεθούν στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, επειδή η ΝΔ δημόσια δήλωσε την στήριξή της στα πρόσωπά τους και φυσικά αυτό είναι η άλλη όψη του νομίσματος, μόνο που ο κόσμος πιστεύει την πρώτη άποψη και γελά με αυτού του είδους της βλακείες.

Ακόμα μια προσάραξη πλοίου στην έξοδο του διαύλου του Πόρτο Λάγος:
  Για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι και όχι μόνο του Πόρτο Λάγος, έγιναν μάρτυρες προσάραξης πλοίου στην αμμουδιά έξω από το λιμάνι. Δεν είναι η πρώτη φορά όπως προανέφερα και εδώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που πλανώνται. Η μια φορά είναι κατά λάθος και γίνεται αποδεκτή, όπως και σε πολλές περιπτώσεις και η δεύτερη κατά λάθος. Οι συνεχόμενες προσαράξεις όμως, υποδηλώνουν πολλά και εγώ μέσα από τα ερωτήματά μου σήμερα θα περιμένω απαντήσεις. Φταίνε οι καπετάνιοι για αυτά που συμβαίνουν; Φταίει το λιμενικό ταμείο Λάγος; Φταίει το Λιμεναρχείο; Φταίει το νεοσύστατο Υπουργείο ναυτιλίας; Φταίει η περιοχή και το γεγονός ότι μπαζώνεται ο βυθός από φερτές ύλες; Φταίνε όσοι επί παντοδυναμίας τους στον Νομό, έσπευδαν να χρεώσουν στις προσπάθειες τους την ανάπτυξη του Λιμένα; Απαντήστε μου κύριοι σε αυτά και έχω ακόμα περισσότερα ερωτήματα να σας θέσω.
ΦΟΤΟ 1 ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ
2 ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


ΣΕΚΕ: ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ
  Αποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι στην ΣΕΚΕ τις μειώσεις σε μισθούς, την στιγμή που η εταιρία ξόδευε χρήματα για την δημιουργία καινούριου γραφείου, όπου θα στεγάζεται ο Βουλευτής Ξανθής και Γενικός Διευθυντής ή διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας όπως κάποιοι ονομάζουν, Αλέξανδρος Κοντός.
  Για την θέση των εργαζομένων στις αποφάσεις μείωσης των μισθών τους άκουσα με πολύ προσοχή τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της περιοχής μας, ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος δικαιολόγησε πλήρως την στάση της εταιρίας στο πάγωμα και την μείωση των μισθών, λέγοντας πως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Βέβαια δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κρίνω και να κατακρίνω τις αποφάσεις μιας εταιρίας που δίνει ψωμί σε τόσες οικογένειες, και η οποία μόνη της πορεύεται, καθώς και την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων για τις αποφάσεις αυτές. Θεωρώ όμως πως είναι απαράδεκτο από την μια να μειώνονται οι μισθοί και να παγώνουν, την στιγμή που τα πάντα γύρω μας αυξάνονται τιμολογιακά και οι κύριοι της ΣΕΚΕ να κατασκευάζουν καινούριο γραφείο με τον ανάλογο εξοπλισμό, προκειμένου σε αυτό να στεγαστεί ο Βουλευτής Ξάνθης και Γενικός Διευθυντής ή διευθύνων σύμβουλος όπως αναφέρουν κάποιοι, (μην τον αδικήσουμε κιόλας) Αλέξανδρος Κοντός, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, με την αιτιολογία ότι δεν ήχε γραφείο στην εταιρία. Ρωτώ σήμερα ευθέως τον Πρόεδρο της ΣΕΚΕ καθώς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε αυτήν, αν βρίσκουν την όλη υπόθεση λογική ή όχι. Η όλη υπόθεση πάντως όντως προκαλεί μειδιάματα, αφού υπάρχει πρόσφατα και η αντίθεση του Αλ. Κοντού, Γενικού Διευθυντή της ΣΕΚΕ και Βουλευτή της ΝΔ, με τις μειώσεις των μισθών που επέβαλε το μνημόνιο.

Διαδίδουν πως η Αντιδήμαρχος Σοφία Καραγιαννίδου δεν θα είναι υποψήφια. Τυχαίο; Δεν νομίζω:
  Όσο πλησιάζει η ημέρα των Δημοτικών εκλογών, εκτός από τις κόντρες ανάμεσα στους υποψηφίους των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις εκλογές θα αυξάνονται, αλλά μαζί με αυτές θα πληθαίνουν και τα ενδοπαραταξιακά πισώπλατα μαχαιρώματα, τα οποία κατευθυνόμενα φεύγουν από ορισμένους δυνατούς, έναντι κάποιων άλλων υποτιθέμενα αδύνατων. Έτσι λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως συνέβη τις τελευταίες ημέρες, όπου κάποιος ή κάποιοι επιλεκτικά, άφησαν να διαρρεύσει πως η νυν Αντιδήμαρχος Σοφία Καραγιαννίδου δεν θα είναι υποψήφια, με στόχο το να κερδίσουν ψήφους εις βάρος της. Η αλήθεια πάντως δεν βρίσκεται αυτή τη φορά στην μέση, αλλά στην μια άκρη, γιατί η Σοφία Καραγιαννίδου θα είναι εκ νέου υποψήφια, άσχετα αν κάποιοι «φίλοι» της δεν το θέλουν.

Αυξήθηκε ο αριθμός των παθόντων από ατυχήματα με δίκυκλα οχήματα

Αυξήθηκε ο αριθμός των παθόντων
από ατυχήματα με δίκυκλα οχήματα

Δε φταίνε όμως πάντα οι δικυκλιστές, αφού τις περισσότερες φορές, πέφτουν θύματα της απροσεξίας των οδηγών αυτοκινήτων

Κωνσταντίνος Ρίζος, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης:
«Οι περισσότεροι που τραυματίστηκαν σοβαρά δεν φορούσαν κράνος»
Ούτε ένας νεκρός από τροχαίο ατύχημα για το φετινό Καλοκαίρι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του τμήματος τροχαίας Ξάνθης

  Αναίμακτα πέρασε το φετινό καλοκαίρι για τους οδηγούς του Νομού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του τμήματος τροχαίας Ξάνθης, που εποπτεύει το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της περιοχής.
  Η ενισχυμένη αστυνόμευση από άνδρες της τροχαίας, λόγω της σταδιακής αύξησης του προσωπικού του τμήματος, στο εθνικό δίκτυο του Νομού, την πόλη της Ξάνθης και τους βασικούς-κεντρικούς δρόμους, συνέβαλε στην μείωση τροχαίων ατυχημάτων.
  Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο Διοικητής του τμήματος τροχαίας Ξάνθης, κύριος Κωνσταντίνος Ρίζος, τα δύο τελευταία Καλοκαίρια, το φετινό και περσινό, πέρασαν χωρίς να υπάρξουν θάνατοι στην άσφαλτο, όσον αφορά τον Νομό Ξάνθης. Να σημειώσουμε από την άλλη, ότι τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας του τμήματος τροχαίας Ξάνθης αφορούν το 95% του Νομού, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος του οδικού του δικτύου.
  Συγκεκριμένα, τα τροχαία ατυχήματα για το φετινό καλοκαίρι ανέρχονται τα είκοσι έξι έναντι των είκοσι πέντε που είχαμε πέρσι. Οι παθόντες, βαριά και ελαφρά τραυματισμένοι, φτάνουν τους τριάντα εννιά για φέτος και τους σαράντα πέντε για πέρσι. Δηλαδή, σημειώθηκε μια μείωση της τάξης 13%, όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα στον Νομό Ξάνθης.
  Να σημειωθεί δε, ότι η συμμετοχή των δίκυκλων οχημάτων στην λίστα τροχαίων ατυχημάτων μεγάλωσε. Οι δεκαεννιά από τους είκοσι έξι παθόντες για το φετινό Καλοκαίρι ήταν οδηγοί με δίκυκλα οχήματα. Ενώ, πέρσι ήταν μόνον οι δεκατέσσερις από τους είκοσι πέντε.
  Βέβαια και αυτό πρέπει να επισημανθεί, η περιοχή μας κατατάσσεται στην τρίτη θέση, μετά την Πάτρα και τον Βόλο, σε ευρεία χρήση των δίκυκλων οχημάτων. Φέτος, μάλιστα, εντάθηκαν οι έλεγχοι του τμήματος τροχαίας Ξάνθης που απευθύνονται στην δίκυκλη κυκλοφορία.
  «Οι περισσότεροι που τραυματίστηκαν σοβαρά δεν φορούσαν κράνος» σημειώνει ο κύριος Κωνσταντίνος Ρίζος και σπεύδει να συμπληρώσει με έμφαση πως «πολλά τροχαία ατυχήματα έγιναν, γιατί παραβιάστηκε η προτεραιότητα των δίκυκλων από οδηγούς άλλων οχημάτων».
  Γενικά, όμως, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία του Νομού για το φετινό Καλοκαίρι. Όπως αναφέρει ο κύριος Κ. Ρίζος «η καλύτερη βελτίωση του οδικού δικτύου, καθώς και η σήμανση συμβάλουν στην μείωση των ατυχημάτων», τονίζοντας ότι «υπάρχει άριστη σχέση μεταξύ τοπικών φορέων και τροχαίας, σε αυτά τα θέματα, όταν προκύπτει πρόβλημα».
  Κλείνοντας, ο κύριος Κ. Ρίζος, απευθυνόμενος προς όλους τους οδηγούς του Νομού, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το τροχαίο ατύχημα δεν διαλέγει. Δεν υπάρχει οικογένεια στην Ξάνθη που να μην έχει “χτυπηθεί” από κάποιο τροχαίο ατύχημα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Το happy end (Ευτυχισμένο τέλος) υπάρχει μόνον στις ταινίες, δυστυχώς!

Το happy end (Ευτυχισμένο τέλος) υπάρχει μόνον στις ταινίες, δυστυχώς!
Στην διακυβέρνηση της χώρας, υπερισχύει το bad end (Κακό τέλος)

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

  Ένα μελαγχολικό απόγευμα, από τα πολλά που πλαισιώνουν το τελευταίο διάστημα την ζωή όλων μας, αποφασίζω να περάσω το υπόλοιπο της ημέρας, βλέποντας κάποια καλή ταινία. Μια ταινία βρε αδελφέ που θα περνάει αισιόδοξα μηνύματα, μεσούσης και της γενικότερης κρίσης που απειλεί με αφανισμό την σύγχρονη ανθρωπότητα.
Η αρνητική διάθεση αποτελεί σημείο των καιρών, πρέπει όμως να την παλέψεις για να μην βυθιστείς στην απελπισία και τα άγχη που αυτή γεννά. Έχοντας αυτά στα υπόψιν επιλέγω κάποια ταινία, κατάλληλη για την περίσταση.
Η ταινία που τραβάει την προσοχή μου, καθώς εξετάζω προσεκτικά τα ράφια στο DVD club της γειτονιάς μου, μιλάει για όνειρα, γι’ αυτό την παίρνω αμέσως και κατευθύνομαι στο ταμείο. Η ευγενική κοπέλα που μου κόβει την απόδειξη στο ταμείο επικροτεί την επιλογή μου, λέγοντας μου τα καλύτερα σχόλια για την ταινία που διάλεξα να δω. Ενθουσιασμένη και περήφανη για την επιλογή μου κατευθύνομαι στο σπίτι, χωρίς να χρονοτριβώ.
Πατάω play και στρογγυλοκάθομαι στον άνετο καναπέ, κρατώντας το πράσινο μπολ της μαμάς μου γεμάτο ζεστό ποπ κορν. Αδημονώ να ξεκινήσει η ταινία, που όπως με διαβεβαίωσαν περνάει βαθύτερα νοήματα της ζωής, εμπνέει την αισιοδοξία και πάει λέγοντας. Απελπισμένη, όπως είμαι, ψάχνω απεγνωσμένα να αντλήσω αισιοδοξία από κάτι, έστω και από μια ταινία αυτού του είδους. Εξάλλου, ποτέ δεν τραβούσαν την προσοχή μου οι ταινίες περιπέτειας. Η ευαισθησία μας βλέπετε ξεχειλίζει από παντού...
Έχουν περάσει τα πρώτα πέντε λεπτά που έχει ξεκινήσει η ταινία και ήδη αρχίζω να βαριέμαι. Δεν απογοητεύομαι ωστόσο και αποφασίζω να την δω μέχρι το τέλος. Στα μισά της ταινίας έχω συνειδητοποιήσει, ότι η ζωή με τις ταινίες δεν έχει καμία σχέση, δυστυχώς. Το happy end που βλέπουμε στις ρομαντικές ταινιούλες για τους αισθηματίες και οραματιστές, μοιάζει τόσο μακρινό από την πραγματική ζωή που βιώνουμε.
 Κάπως έτσι, όπως στην συγκεκριμένη ταινία, οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες είδαν την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της χώρας πριν ένα χρόνο περίπου σκέφτομαι… Ως μια νέα αρχή δηλαδή για την κατάκτηση των στόχων τους. Με γεμάτες τις βαλίτσες από όνειρα ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής, αφού οι σημερινοί κυβερνώντες τα παρουσίαζαν όλα ροζ και πουπουλένια. Τελικά, τα όνειρα εξανεμίστηκαν μέσα σε μια μέρα. Η δική μας “ταινία” δυστυχώς δεν είχε ευτυχισμένο τέλος, όπως έχουμε μάθει στις περισσότερες ταινίες.
Ο κακός και ο ψεύτης δεν λογοδοτεί για τις πράξεις του, όπως στο σενάριο της ταινίας.  Τα όνειρα, ουτοπικές καταστάσεις χωρίς αντίκρισμα βρίσκουν εφαρμογή μόνον στις αντίστοιχες ταινίες. Αυτό είναι τελικά το ηθικό δίδαγμα σκέφτομαι και πατάω stop, απογοητευμένη.