Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής Το ##



Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Νέα άτομα στο Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης οι Σπύρος Κάλφας (οικονομικός επόπτης) και Νίκος Κουτσουρίδης (γραμματέας):

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το ΕΒΕ Ξάνθης και για ακόμα μια φορά η απαρτία επήλθε οριακά και αφού πρωτίστως κινήθηκαν Γη και Ουρανός. Μέσα στα θέματα της συνεδρίασης βέβαια, ήταν και η αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του ΕΒΕ, Ζήση Κατσαρίκα και Χ. Παμπουκίδη. Έπειτα από την απαραίτητη διαδικασία, η ψηφοφορία ανέδειξε για Οικονομικό Επόπτη του ΕΒΕ τον Σπύρο Κάλφα και για Γραμματέα τον Νίκο Κουτσουρίδη, ο οποίος υπερίσχυσε του έτερου υποψήφιου για την θέση, Γ. Μυλωνά με μια ψήφο.

Για κουκούλωμα πάνε την υπόθεση που κατήγγειλε ο Νίκος Τσάβας στο ΕΒΕ, σχετικά με τις υπαλλήλους που άλλα έπαιρναν στο χέρι και για άλλα υπέγραφαν:



Μπορεί στην αρχή να έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον οι του ΕΒΕ Καπεταναίοι στην καταγγελία του Νίκου Τσάβα, αλλά όπως πληροφορούμαι η υπόθεση πάει για κουκούλωμα και δεν πρόκειται να χυθεί άπλετο φως, ώστε να ξέρουμε το τι ακριβώς έγινε. Η καταγγελία έγινε δημόσια κατά την συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης, υπήρξαν πολλοί μάρτυρες και κυρίως άνθρωποι του χορού των ΜΜΕ, έπαιξε στον τοπικό τύπο, αλλά άκρη δεν φαίνεται να βγαίνει. Μπορεί να είπαν οι κύριοι του ΕΒΕ πως θα δώσουν εντολή στην νομική υπηρεσία να ξεκινήσει την διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πηγές, όταν πραγματοποιήθηκε η σύγκληση της Διοικούσας για το θέμα, δεν προσήλθαν οι αρμόδιες υπάλληλοι, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Πληρωμένες από την ΔΕΥΑΞ οι απαντήσεις για την δεξαμενή ή πληρωμένες από την Τσέπη του Πρόεδρου της; Κύριε Δήμαρχε, η ΔΕΥΑΞ είναι Επιχείρηση του Δήμου ή ιδιωτική;

Αφού λοιπόν αυτός ο μεγιστάνας της τοπικής αυτοδιοίκησης που ακούει στο όνομα Μ. Τσέπελης, καταχρέωσε την εταιρία με λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων... Αφού αυτός ο μέγας και τρανός στενός συνεργάτης του Δημάρχου Ξάνθης κύριος Μ. Τσέπελης διοικώντας την ΔΕΥΑΞ, την οδηγεί καθημερινά σε δρόμους οικονομικής καταστροφής... Αφού αυτός ο ακλόνητος στα πολιτικά του σχέδια άνδρας δεν μας έδωσε αναλυτικούς λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων, για να δούμε αν αυτά χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση της ΔΕΥΑΞ ή για την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων της... Ρωτάμε σήμερα τον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, αν η απάντηση που δημοσιεύτηκε σε μερίδα του τοπικού τύπου, σχετικά με την υπόθεση της δεξαμενής, θα πληρωθεί από την ΔΕΥΑΞ ή από τον κύριο Τσέπελη; Αν η συγκεκριμένη απάντηση εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης; Αν η ΔΕΥΑΞ είναι Δημοτική Επιχείρηση ή ιδιωτική και ανήκει στον κύριο Τσέπελη; Θα ήθελα τις απαντήσεις σας κύριε Στυλιανίδη, προκειμένου να ενημερώσουμε και το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας μας. Και κάτι τελευταίο κύριε Δήμαρχε, για το οποίο είστε υποχρεωμένος να απαντήσετε. Είναι δυνατόν σε άλλες εφημερίδες να δημοσιοποιείται κάποιο θέμα και οι απαντήσεις για αυτό να αποστέλλονται σε άλλα ΜΜΕ;

Οι Αλήθειες και τα «ψέματα» των Κυβερνητικών στελεχών. Προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας:


Για 2.500 θέσεις εργασίας έκανε λόγο κατά την επίσκεψή της η Υπουργός Εργασίας κυρία Κατσέλη και μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, θα μας πούνε κάποιοι πως ήδη θα καλυφτούν οι 1.500 από αυτές. Κανένας όμως δεν μας είπε, αποκρύπτοντας βέβαια την μισή αλήθεια, πως οι θέσεις αυτές θα αφορούν πεντάμηνη εργασία και μετά τέλος. Με απλά λόγια για τον καρκίνο της περιοχής μας που ακούει στο όνομα ανεργία, οι γιατροί βλέπε Κυβερνώντες, δίνουν ασπιρίνη. Μου αρέσει πάντως που το ΠΑΣΟΚ κάποτε, κατηγορούσε την Νέα Δημοκρατία για τις προσλήψεις μέσω Stage και τώρα κάνει τα ίδια, αλλά με διαφορετική ονομασία και τρόπο. Μα κύριοι κυβερνώντες, είναι δυνατόν να λυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει την Ξάνθη εδώ και χρόνια, με πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας και με προσλήψεις χιλίων πεντακοσίων ανθρώπων σε αυτές; Με τα χρήματα που θα εισπράξουν οι εργαζόμενοι, δεν θα μπορέσουν να ξοφλήσουν τα χρέη τους, πως είναι δυνατόν να ζήσουν, όταν ακόμα και για αγορά σπίρτων, (αφού στις ημέρες μας φθάσαμε τον αναπτήρα να τον θεωρούμε είδος πολυτελείας), ψωνίζουν βερεσέ.

Στον αστερισμό του παραλόγου…

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου
Οι τρεις στους πέντε Έλληνες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, όσον αφορά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, σύμφωνα με στοιχεία μια πρόσφατης έρευνας. Το γεγονός είναι γνωστό στους περισσότερους, εκείνο, βέβαια, που δεν είναι γνωστό, είναι πως θα καταφέρουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ορθοποδήσουν, γιατί τα υπάρχοντα στοιχεία προμηνύουν ένα ακόμη πιο δύσκολο οικονομικό μέλλον. Με τον Γιώργο πρωθυπουργό, είναι εξασφαλισμένη η αγωνία μας για το αύριο. Όχι, βέβαια, ότι υπάρχει κανείς, πιο άξιος, να αναλάβει τις τύχες μας. Όλοι τους βράζουν στο ίδιο καζάνι. Προς στιγμήν, σου μοιάζουν λίγο καλύτεροι από τους προηγούμενους, αλλά αυτό μέχρι να πάρουν τα «ηνία» του κράτους... Τότε είναι που καταρρίπτεται ο μύθος, για άλλη και φορά.
Το θέμα μας δεν είναι οι πολιτικές δυνάμεις του κράτους, αρκετά ασχοληθήκαμε με αυτές, αλλά ο πολίτης της χώρας. Ο ταλαίπωρος αυτός άνθρωπος, που δεν ξέρει τι του γίνεται, αυτού ξυπνάει κάθε μέρα με την αγωνία, για το τι άλλη έκπληξη του επιφυλάσσει η κεντρική διοίκηση.
Ο μήνας τρέχει, τα έξοδα μεγαλώνουν, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται για σένα. Παλεύεις εντελώς μόνος σου με τους «δαίμονες» σου, και όπου δαίμονες βλέπε οικονομικά βαρίδια που σε φέρνουν σε απόγνωση…
Τι να κάνεις, όμως, η ζωή συνεχίζεται και εσύ πρέπει να την ακολουθήσεις σε όλα τα μονοπάτια της, όσο κακοτράχαλα και αν είναι αυτά. Περιμένεις απαντήσεις, αλλά από ποιόν; Μήπως από την κυβέρνηση; Αστειάκι… Η κυβέρνηση, ήδη, ετοιμάζει τις βαλίτσες της, το θέμα είναι πότε θα γίνει η μεγάλη έξοδος. Θα αφήσει και τίποτα όρθιο, όταν φύγει; Ρητορικές ερωτήσεις που ψάχνουν για απαντήσεις, αν και χωρίς λόγο. Καμένη γη, αυτό είναι που θα μας αφήσουν. Στην συνέχεια θα έρθουν κάποιοι άλλοι, για να αποτελειώσουν το έργο των πρώτων… Ένας φαύλος κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ. Τι και αν το παιδί σου σε ρωτάει επίμονα, πότε θα έρθουν καλύτερες μέρες και θα μπορέσετε επιτέλους να ζήσετε πιο άνετα σαν οικογένεια.
Δεν υπάρχει τίποτα, πέραν της αβεβαιότητας, την οποία έχουμε συνηθίσει ως μέρος της καθημερινότητάς μας. Δε βαριέσαι βρε αδελφέ, θα έρθουν πάλι οι εκλογές, δε θα έρθουν…

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Εξακολουθούν να παίζουν την «κολοκυθιά». Μόνο που ως παιχνίδι ψυχαγωγεί, αλλά ως πολιτική εξοργίζει. Δηλώσεις του επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. κ. Στρος Καν τάραξαν την κυβέρνηση και άφησαν άφωνους τους πολίτες!
Άλλη μια φορά που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να συγκαλύψει τον Πρωθυπουργό, που δεν ομολόγησε ποτέ την αλήθεια για τα μυστικά παζαρέματα που είχε με τον Στρος Καν, μόλις δύο μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και τρεις μήνες κατόπιν της περιβόητης προεκλογικής επιβεβαιωτικής δήλωσης πως «λεφτά υπάρχουν»! Η συνήθης ανειλικρίνεια ως δεδομένο της πολιτικής, που τελευταίως εμπεδώθηκε αρκετά από τους πολίτες της επικράτειας.
Η επίθεση και η ειρωνική προσέγγιση μερίδας του τύπου επί της δήλωσης του προΐσταντος του Δ.Ν.Τ., έφερε καθώς φαίνεται σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, που από το τέλος του 2009 «φλέρταρε» με το Δ.Ν.Τ.. Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να προβάλλει το θέμα ως απολύτως φυσιολογική ενέργεια του Πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια ανίχνευσης και αναζήτησης πόρων, προς αντιμετώπιση των ελλειμμάτων.
Βεβαίως οι δηλώσεις του Στρος Καν άγγιξαν τον διεθνή τύπο και ίσως αυτό να έθεσε το δίλημμα του τρόπου «συμμαζέματος», με αποτέλεσμα να γίνουν άλλου είδους διευκρινιστικές δηλώσεις, που αγγίζουν τα όρια της αμφισβήτησης, από το Δ.Ν.Τ..
Μυστική και υπόγεια συμφωνία για προσφυγή προς βοήθεια στο Δ.Ν.Τ., υπό το έρεβος της απόκρυψης από τους Έλληνες πολίτες, για λόγους σκοπιμότητος. Ύστερα ζητούν να ανακτήσουν την αξιοπιστία των «υπηκόων». Ας περιμένουν…
Η υποψηφιότητα του Στρος Καν για την γαλλική Προεδρία στις επερχόμενες εκλογές, αιτιολογούν τις δηλώσεις του Στρος Καν, ώστε να τραβήξει την προσοχή και την συμπάθεια των Γάλλων ψηφοφόρων.
Τελικά η ηπιότητα του Γ. Παπανδρέου ξεγέλασε τους Έλληνες, που δεν τον θεωρούσαν ικανό να πρωταγωνιστεί σε πολιτικά παιχνίδια, με στόχο να πετύχει την εύνοια των ισχυρών του Δ.Ν.Τ. και της τρόικας, απουσία της συναίνεσης των πολιτών, τους οποίους «μάγεψε» προεκλογικά με ψευδείς υποσχέσεις. Εξ ων και η υπεροχή των ποσοστών που έλαβε, έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Πλάνη, ψεύδη ασύστολα, κρυψίνοια, μυστικοπάθεια, εσωστρέφεια κι ένας λαός καταδικασμένος να υφίσταται τα πάνδεινα, εξαιτίας της πολιτικής επαγγελματικού τύπου.
Διότι, μόνο λειτούργημα δεν ασκείται, αφού όλα τα ως άνω εμπεριέχονται σε πολιτικές ιδεολογίες και τηρούνται «ευλαβώς» από τους ευσεβείς πολιτικούς άνδρες! Από την μια ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο μίλησε κατά «της μιζέριας και του μοιρολογιού», υπεραμυνόμενος μάλιστα της αλήθειας, λέγοντας, πως «όσο σκληρή και πικρή κι αν είναι η αλήθεια, πρέπει να ειπωθεί» !!! φαίνεται πως η αλήθεια έχει διαφορετική χροιά στον λόγο του Πρωθυπουργού, από αυτήν των πολιτών. Διαφορετική εκτίμηση, αξία, παράγοντας και ηθική στην αξιολόγηση των «προσόντων» της!
Πιθανόν κάποιος να χρειάζεται φροντιστήριο ελληνικών κι αυτός δεν είναι φυσικά ο πολίτης, έστω κι αν αμόρφωτος. Διότι και οι αμόρφωτοι συνήθως έχουν διδαχθεί το μάθημα της ηθικής και της λογικής στο… σχολείο της ζωής. Η αναξιοπιστία έχει γίνει πλέον λάβαρο, που υψώνεται μπροστά από τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων έστω κι αν ως αντιπολίτευση προσπαθούν να κερδίσουν την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών.
Το κακό όμως έγινε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Διότι το «δις εξαμαρτείν ουκ… «λαού» σοφού» !!!

Αντιδράσεις Γ. Μυλωνά μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη Γραμματέα στο ΕΒΕ Ξάνθης

Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Ν. Κουτσουρίδη για την εκλογή του στη θέση του Γραμματέα, καθώς και να τονίσω, ότι άνθρωποι με ικανότητες δεν έχουν ανάγκη από κάθε είδους μηχανορραφίες παρασκηνιακές για να επιτύχουν, αντίθετα αυτές υποβαθμίζουν το αποτέλεσμα…
Αυτά όμως είναι στοιχεία της πολιτικής στην Ελλάδα. Είναι αυτά που αφήνουν μια πικρή γεύση και σε κάνουν να αναρωτιέσαι –δεν μπορεί τίποτα να γίνει χωρίς μισόλογα και υπονοούμενα, αλλά με καθαρές κουβέντες να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό είναι που λείπει σήμερα, αυτό που θέλει ο καθένας από μας να δει σε όλους τους τομείς της ζωής του. Να δει άξιους ανθρώπους να ανεβαίνουν χωρίς υποστυλώματα που δεν τα χρειάζονται. Να δει αυτούς που ξεχωρίζουν και ακούγονται να μην τους πνίγουν για να μην ακουστεί η φωνή τους.
Κι αν κάποιοι έμαθαν να δρουν έτσι επιτέλους ας αφήσουν κάτι καθαρό.
Ας δώσουμε ένα μήνυμα γιατί αυτό είναι που απαξιώνουν τα παιδιά μας σήμερα στην πολιτική που τους ζητάμε να συμμετέχουν, είτε ως ψηφοφόροι είτε ως υποψήφιοι.
Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν αλλά και όσους δεν με στήριξαν.

Μυλωνάς Γεώργιος

Μέσω τραπεζών οι παροχές του ΙΚΑ

Εγκύκλιος µε οδηγίες προς τους ασφαλισµένους

Οδηγίες για το νέο, υποχρεωτικό σύστηµα πληρωµής παροχών ασθενείας στους ασφαλισµένους του ΙΚΑ,από τις 6/6/2011, παρέχει το Ιδρυµα σε εγκύκλιό του. Με τοσύστηµα αυτό θα πιστώνονται οι τραπεζικοί λογαριασµοί των ασφαλισµένων και των συνταξιούχων, µε τα ποσά που δικαιούνται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τις παροχές ασθενείας (επιδόµατα ασθενείας, έκτακτη ιατροφαρµακευτική και νοσοκοµειακή περίθαλψη, είδη πρόσθετης περίθαλψης κ.λπ.) που χορηγούνται από το ΙΚΑΕΤΑΜ. Η πίστωση των τραπεζικών λογαριασµών θα γίνεται κατά τις ηµεροµηνίες 1η και 15η κάθε µήνα. ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ
Από τη διαδικασία δήλωσης τραπεζικού λογαριασµού εξαιρούνται: - Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑΕΤΑΜ, εκτός από τους συνταξιούχους λόγω θανάτου και τους δικαιούχους παραπληγικού επιδόµατος. - Οι οικοδόµοι που λαµβάνουν το δωρόσηµο µέσω τραπεζών.
- Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η δήλωση τραπεζικού λογαριασµού πρέπει να γίνει στο τµήµα µητρώου οποιουδήποτε υποκαταστήµατος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


Τα δικαιολογητικά είναι:
- To τραπεζικό βιβλιάριο και ευκρινής φωτοτυπία της πρώτης σελίδας αυτού. Επισηµαίνεται πως ο άµεσα ασφαλισµένος πρέπει να είναι ο πρώτος δικαιούχος του λογαριασµού και ο αριθµός τραπεζικού λογαριασµού να διακρίνεται στη φωτοτυπία. Σε περίπτωση που δεν διαθέτει βιβλιάριο, θα πρέπει να προσκοµίσει παραστατικό που εκτυπώνεται από την τράπεζα, στο οποίο αποτυπώνεται καθαρά ο αριθµός του λογαριασµού, τα στοιχεία των δικαιούχων και τα στοιχεία της τράπεζας.

- To ατοµικό βιβλιάριο υγείας.

-Αστυνοµική ταυτότητα ή διαβατήριο και φωτοτυπία. - Στοιχείο που επιβεβαιώνει τη διεύθυνση κατοικίας (πρόσφατος λογαριασµός ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ, ΟΤΕ κ.λπ). Αν αδυνατεί να προσέλθει ο ίδιος, η δήλωση τραπεζικού λογαριασµού µπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτηµένο πρόσωπο.

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 5.5.2011



«Καλάθι τοπικών προϊόντων»


20 επιλεγμένα από την Ξάνθη
- Την επόμενη Τετάρτη ο καθορισμός για το ποια θα συμμετέχουν
- Δύσκολο το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, αφού καλείται να επιλέξει είκοσι, μόνον, χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής μας
- Τι αναφέρει επί του θέματος η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Ξάνθης, κυρία Αργυρώ Σπυρίδου-Μήταλα



Δεύτερη σύσκεψη, αναφορικά με τα προϊόντα που θα μπουν στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Καλάθι τοπικών προϊόντων», πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, στην πόλη της Κομοτηνής, παρουσία του επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, αντιπεριφερειάρχη κυρίου Γιώργου Ούστογλου και υπηρεσιακών παραγόντων όλων των Περιφερικών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Ξάνθης, κυρία Αργυρώ Σπυρίδου-Μήταλα, οι προτάσεις των περιφερειακών ενοτήτων, σχετικά με τα τοπικά προϊόντα που χαρακτηρίζουν την ιδιαίτερη περιοχή τους και επομένως πρέπει να συμπεριληφθούν στο «καλάθι τοπικών προϊόντων», υπήρξαν πάρα πολλές.
Για παράδειγμα, η Καβάλα πρότεινε είκοσι πέντε προϊόντα της, αντί για είκοσι, που είναι το όριο που θέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, γι’ αυτό τον λόγο, αποφασίστηκε η κάθε περιφερειακή ενότητα, να αξιολογήσει όλα τα προϊόντα της και να τα βάλει σε σειρά προτεραιότητας, ώστε την επόμενη Τετάρτη, που είναι η επόμενη συνεδρίαση, να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.
Να σημειώσουμε, ότι μεταξύ των προϊόντων που παρουσιάστηκαν ως τα πιο χαρακτηριστικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι το βαμβάκι, ο καπνός, οι ελιές, το σταφύλι – κρασί, το ούζο, το μέλι, τα σπαράγγια, το σουτζούκ λουκούμ Ροδόπης, τα κεράσια Κομοτηνής, τα φασόλια οροπεδίου Δράμας, το κατσικάκι Σαμοθράκης, το παραδοσιακό τσίπουρο κ.τ.λ.. Τέλος, να τονίσουμε, πως μέχρι τα τέλη Μαΐου θα πρέπει να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο του καλαθιού τοπικών προϊόντων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Της Πολιτικής Το ##



Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Πώς να πάει μπροστά η αγορά της Ξάνθης όταν ορισμένοι ανέχονται την εισβολή προϊόντων που κατασκευάζονται στα Σκόπια;

Η ανοχή έχει και όρια και αυτό δυστυχώς πολλοί από τους εκπροσώπους του επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου της Ξάνθης δεν λένε να το καταλάβουν. Πώς να πάει μπροστά η τοπική αγορά κύριοι, όταν με την ανοχή σας έρχονται εδώ επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες άφησαν αρκετούς άνεργους πριν χρόνια στην περιοχή μας και σήμερα έρχονται ως Σωτήρες της αγοράς μας, να πάρουν τα χρήματα των Ξανθιωτών καταναλωτών και να πλουτίσουν, πουλώντας προϊόντα που κατασκευάζονται στα Σκόπια; Πώς να πάει μπροστά η αγορά της Ξάνθης, όταν οι ίδιοι οι εκπρόσωποί της μέχρι σήμερα, αναλώνονται σε φιέστες αυτοπροβολής και δεν ασχολούνται με την ουσία; Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πρωτοξεχάσω; Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω; Από τον πόλεμο που εξαπέλυσαν κατά της Αθωνικής Α.Ε., ανοίγοντας τις κερκόπορτες για την δημιουργία του εμπορικού πάρκου στον Ζυγό; Από την στήριξη της τοπικής αγοράς που μας ζητάνε, ενώ οι ίδιοι στηρίζουν οικονομικά τα πολυκαταστήματα, αφού προμηθεύονται από αυτά; Από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και σφυρίζουν αδιάφορα στην παράνομη κυκλοφοριακή σύνδεση του εμπορικού πάρκου στον Ζυγό; Από αυτούς που ανέχονται στην Ξάνθη ως σωτήρες και μεγαλοεπενδυτές, αυτούς που πριν λίγο καιρό άφησαν αρκετούς άνεργους πίσω τους, επενδύοντας σε ξένες χώρες; Αν σε όλα αυτά που σήμερα σας αναφέρω είμαι παράλογος, τότε δέχομαι πως όντως η αγορά της Ξάνθης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Αναδρομικά ζητούν τα καλόπαιδα της Βουλής, την στιγμή που σοβαροί επιχειρηματίες αποστέλλονται στις Εισαγγελικές αρχές για την μη καταβολή του ΦΠΑ:




Αυτά όντως μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν και έρχονται προστιθέμενα ως στοιχεία να υποστηρίξουν την άποψη ότι, η Ελλάδα είναι για το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Δεν υπάρχει δημοκρατική χώρα στον πλανήτη Γη, που ο λαός της να περνάει αυτά που περνάμε εμείς και να βγαίνουν κάποιοι από αυτούς που συνετέλεσαν σε αυτήν την οικονομική καταστροφή μια ωραία πρωία και να ζητούν να λάβουν χρήματα αναδρομικά. Αν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να είναι λογικοί. Από αυτήν τους και μόνο την στάση μπορεί να καταλάβει κάποιος, ότι όχι μόνο ήταν ανίκανοι να κυβερνήσουν την χώρα μας και να έχουν για χρόνια ολόκληρα την τύχη αυτής στα χέρια τους, αλλά ούτε για κλητήρες στο πιο απομακρυσμένο κατσικοχώρι δεν κάνουν.
Εχθές μιλούσα με προμηθευτή της εφημερίδας μου και μου είπε πως κλήθηκε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν κατέβαλε το ΦΠΑ του τριμήνου και απολογούμενος τόνισε, αποδεικνύοντας με στοιχεία τον ισχυρισμό του, πως δεν μπόρεσε να μαζέψει τα χρήματα και για τον λόγο αυτό καθυστέρησε την καταβολή του ΦΠΑ για πρώτη φορά στην επαγγελματική μακρόχρονη σταδιοδρομία του. Η απάντηση που έλαβε βέβαια τα λέει όλα και απλά θα σας την αναφέρω για να βγάλετε εσείς τα συμπεράσματά σας. Κύριε, το κράτος εμάς μας κόβει τους μισθούς, επειδή εσείς φοροδιαφεύγετε. Βρείτε τα χρήματα και εντός δέκα ημερών να τα καταβάλλετε.

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ξάνθης, με αρκετό προβληματισμό:

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης για θέματα που αφορούν τον Δήμο, αλλά ο προβληματισμός που τον διακατέχει είναι μεγάλος, λόγω της οικονομικής στενότητας που επιβάλλουν οι χειρισμοί της Κυβέρνησης και το αποτυχημένο μέχρι στιγμής σχέδιο «Καλλικράτης». Είναι εμφανέστατα τα σημάδια οικονομικής κόπωσης του Δήμου και αυτό διακρίνεται και από τις δηλώσεις τόσο των συνεργατών του Μ. Στυλιανίδη, όσο και από τον ίδιο τον Δήμαρχο ο οποίος προσπαθεί να βρει διέξοδα, τα οποία θα οδηγήσουν σε τροχιά ανάπτυξης τον Δήμο Ξάνθης, μέσα στην λαίλαπα της οικονομικής ύφεσης.

Μην τον είδατε τον Γιαννακίδη... Μπορεί προεκλογικά ο κύριος Άρης Γιαννακίδης να έκανε συχνές εμφανίσεις σε Ξάνθη, αλλά τώρα, δυστυχώς, έχει χαθεί:


Ταμπουρωμένος στο γραφείο του στην Περιφέρεια βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Άρης Γιαννακίδης, από την ημέρα που εκλέχτηκε και μετά. Ενώ προεκλογικά που τον έχανες που τον έβρισκες φαινόταν συχνά στην Ξάνθη, σήμερα και από την ημέρα των εκλογών, έχει αράξει στο γραφείο του στην Περιφέρεια και δεν μπορεί να το κουνήσει ρούπι, αφού οι υποχρεώσεις που ανέλαβε είναι υπεραυξημένες. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, αν σκεφθεί κανείς πως όσοι περιφερειάρχες πέρασαν από την περιοχή μας, δεν είχαν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν και ο ίδιος αυτήν την στιγμή, θα πρέπει να λαμβάνει έγκριση και να δίνει ραπόρτο στον τοποθετημένο υπέρ Περιφερειάρχη κύριο Σώκο. Πάνε οι παλιές καλές εποχές και σίγουρα μαζί με αυτές χάθηκαν και οι βόλτες στην Ξάνθη. Θεωρώ όμως πως είναι χρέος του κυρίου Γιαννακίδη, να εμφανίζεται πιο συχνά στην Ξάνθη, στην οποία χρωστά την νίκη του στις εκλογές και όχι μόνο σε κάθε γιορτές και επετείους. Είστε Περιφερειάρχης όλων των πρώην Νομών κύριε Γιαννακίδη και όχι μόνο της Κομοτηνής.

Καμία αντίδραση από τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, για την ομαδική περιτομή στο Δροσερό:



Σε κάθε περίπτωση, ένας φορέας ο οποίος θα έβλεπε να αντικαθίσταται από ξένους μέσα στην έδρα του, θα αντιδρούσε και μάλιστα έντονα. Στην Ξάνθη όμως και λυπάμαι που το λέω, ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης δεν προέβη σε καμία αντίδραση για την ομαδική περιτομή που έγινε στο Δροσερό και στην οποία άκουσον άκουσον, καθήκοντα χειρουργού ανέλαβε ακόμα και Φυσικοθεραπευτής Μουσουλμάνος της Ξάνθης. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει ή να επιτρέπει αυτό που συνέβη στο Δροσερό και αν τηρήθηκαν οι απαραίτητες συνθήκες, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας, να αναλάβουμε και τις ευθύνες που μας αναλογούν, για τα όσα διαδραματίζονται στην Ξάνθη, προκλητικά θα έλεγα από τους «γείτονες μας» τους Τούρκους.

11 Μαΐου, μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ

- Στην Ξάνθη σήμερα κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ, συναντήσεις με εργαζομένους και δημοτικούς υπαλλήλους
- Τετράωρη στάση εργασίας σκέφτονται και οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς


Στα πλαίσια της εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, την Παρασκευή 11 του μηνός, λόγω του σαραντάωρου στο δημόσιο, οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση τετράωρης στάσης εργασίας, από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι την λήξη της βάρδιάς τους, την ίδια ημέρα και επαναλαμβανόμενες εικοσιτετράωρες απεργίες την Δευτέρα και Τρίτη.
Βέβαια, σύμφωνα με αυτά που αναφέρουν στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών Ξάνθης, κύριος Γιάννης Χρηστίδης, αλλά και ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος, δεν είναι ακόμη γνωστό, το τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Ξάνθης.
Να σημειώσουμε, επίσης, ότι σήμερα φτάνει στην Ξάνθη κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους της περιοχής στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, στις επτά το απόγευμα. Ενώ, αύριο, στις δέκα και μισή το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ομιλία προς τους δημοτικούς υπαλλήλους Ξάνθης.

Αχ, αυτός ο Έλληνας πολιτικός…

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου


Στην Ελλάδα δεν έχουμε πολιτικούς, έχουμε, όμως, πολιτικάντηδες, γι’ αυτό και δεν τους πιστεύει κανένας. Σου φαίνεται τραγικά αστείο, αν κάποιος ανίδεος σου πει, ότι εμπιστεύεται τον τάδε ή τον δείνα πολιτικό ταγό. Γέλιο μέχρι δακρύων σε πιάνει, καθώς γνωρίζεις πολύ καλά, πως η πρωταπριλιά έχει περάσει… Βέβαια, δεν υπάρχουν ή τουλάχιστον είναι πάρα πολλοί λίγοι, αυτοί που, ακόμη, πιστεύουν στον πολιτικό λόγο, ο οποίος ισοδυναμεί, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, με τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα…
Όσα λέγονται, λέγονται για έναν και μόνο σκοπό, την αναρρίχηση σε πολιτικά πόστα, που επιτρέπουν σε κάποιον να κάνει μια πολύ πιο άνετη ζωή. Και όταν περνάει η περίοδος που ο πολιτικός λόγος είναι γεμάτος υποσχέσεις, επέρχεται η απόλυτη σιωπή, σαν την σιωπή των αμνών ένα πράγμα. Σε κάποιες περιπτώσεις, δε, αρχίζουν οι δικαιολογίες του τύπου δεν ήξερα, δεν ρώταγα, θα δούμε, θα κάνουμε κ.ο.κ..
Αχ, αυτός ο πολιτικός λόγος, ο γλαφυρός και πολλά υποσχόμενος, είναι που μας έχει καταστρέψει σαν χώρα συνολικά και καθολικά. Δεν έχουν άδικο αυτοί που υποστηρίζουν, ότι ο πολιτικός είναι ένας επαγγελματίας ρήτορας, κάποιος δηλαδή που μπορεί να σε πείσει ότι έξω είναι νύχτα, ενώ ξέρεις ότι είναι ακόμη μέρα. Η λέξη ψεύτης είναι κάπως βαριά και άκομψη, γι’ αυτό θα την αποφύγω αναφερόμενη στον Έλληνα πολιτικό. Εξάλλου, ο τελευταίος είναι που μας εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο και υποτίθεται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας. Υπάρχουν, βέβαια, άλλες εκφράσεις, πολύ πιο κατάλληλες, για να περιγράψουν τον πολιτικό μας, όπως λόγου χάρη, εκτός τόπου χρόνου και πραγματικότητας, υπερβολικός για ευνόητους λόγους, χουβαρντάς με τα χρήματα του λαού και πάει λέγοντας. Αυτές δεν είναι δικές μου εκφράσεις μόνον, τις ενστερνίζονται και πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μου, που έχουν καταλάβει σε βάθος την ψυχοσύνθεση του Έλληνα πολιτικού, που στο κάτω-κάτω είναι και δικός μας άνθρωπος. Αμ, δε! Έτσι δεν διατείνονται οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί, όταν έρχεται η ώρα της κρίσης τους;… (και όπου κρίση, βλέπε εκλογές). Εκεί είναι που γίνονται αξιαγάπητοι και πραγματικά δικοί μας άνθρωποι. Μας βλέπουν όλους σαν παιδιά τους, έτσι τουλάχιστον λένε, άσχετα αν μετά γίνονται κακοί γονείς και παρατάνε τα παιδιά τους στην μοίρα τους. Μας πλησιάζουν με τον πιο απλό και ταπεινό τρόπο, δίνοντάς μας με νόημα τα ψηφοδέλτιά τους. Μάλιστα, θέλουν να μας γνωρίσουν καλύτερα, να μάθουν για τα προβλήματά μας, την οικογένειά μας και τα σχετικά. Δεν είναι λίγες οι φορές, που μέσα στο ψηφοδέλτιο βάζουν, με τρόπο, το γαλάζιο χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ, έτσι για το καλό βρε αδελφέ…
Αθάνατε Έλληνα πολιτικέ, τελικά, δε θα αλλάξεις ποτέ νοοτροπία. Γεννήθηκες καμπούρης και με αυτό το κουσούρι θα πεθάνεις. Μπορεί να μας ταλαιπωρείς με την στάση σου, αφού φάσκεις και αντιφάσκεις ως γνήσιο τέκνο της ελληνικής πολιτικής σκηνής, εσύ είσαι πάντα εκεί και επιμένεις. Δεν έχεις φάει λίγες φορές γιαούρτια και ντομάτες από εξαγριωμένα πλήθη, αλλά και πάλι, εσύ βρίσκεις τρόπους για να δικαιολογηθείς… (για όλα φταίνε οι πολιτικοί σου αντίπαλοι). Σε έχουμε καταλάβει, αλλά δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την επιβλητική παρουσία σου, τον αντιφατικό λόγο σου και τις άμετρες υποσχέσεις σου. Τελικά, είσαι η μοίρα μας, αν και θα ευχόμασταν κάτι καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας…