Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 23.12.2010


Βροντερό «παρών» στο όχι για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου

Βροντερό «παρών» στο όχι για
το κλείσιμο του κολυμβητηρίου


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου της πόλης

Σοφία Συμεωνίδου, Έφορος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης:
«Απαιτούμε να παραμείνει ανοιχτό το Κολυμβητήριο Ξάνθης. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ότι κλείνοντας έναν αθλητικό χώρο, όποιος και αν είναι αυτός, ανοίγουν στην θέση του internet café και μπαράκια. Θέλουμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο για τα παιδιά μας. Η άθληση είναι δικαίωμα, δεν είναι απλά και μόνον επιλογή»


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου Ξάνθης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία μέλη αθλητικών Ομίλων και Οργανισμών του Νομού μαζί με τα παιδιά, αλλά και τους Ξανθιώτες που τάσσονται κατά του “λουκέτου” στον αθλητικό αυτό χώρο της πόλης μας.
Βασικός σκοπός των διαδηλωτών, οι οποίοι εξέδωσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας, είναι να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες της Ξάνθης σχετικά με το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου, αλλά και να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους προς τους αρμόδιους παράγοντες του Δήμου, οι οποίοι πήραν την σχετική απόφαση.
Σύμφωνα με αυτά που επισήμανε στην εφημερίδα μας η κυρία Σοφία Συμεωνίδου, Έφορος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης, το Κολυμβητήριο Ξάνθης παραμελήθηκε και εγκαταλείφθηκε στην τύχη του από τους αρμοδίους παράγοντες που είχαν υποχρέωση να το “φροντίσουν”. Τόνισε δε, ότι τα προβλήματα του Κολυμβητηρίου είναι χρόνια και οφείλονται στην έλλειψη όρεξης, αλλά και γνώσεων, για τον χώρο του αθλητισμού.
Αναφορικά με την συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, η κυρία Σ. Συμεωνίδου υπογράμμισε με έμφαση τα ακόλουθα:
«Η συγκέντρωση αυτή δεν κινείται αποκλειστικά από τον κολυμβητικό Όμιλο Ξάνθης, αλλά από τους δύο Ομίλους Κολύμβησης του Νομού μας. Εκπροσωπείται, επίσης, από όλους τους πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι χρησιμοποιούν και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν το κολυμβητήριο και δεν είναι λίγοι αυτοί. Υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία έχουν ανάγκη το κολύμπι και το ενδεχόμενο να κλείσει το κολυμβητήριο της Ξάνθης, θέτει σε κίνδυνο την θεραπεία τους. Από εκεί και πέρα, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ότι κλείνοντας έναν αθλητικό χώρο, όποιος και αν είναι αυτός, ανοίγουν στην θέση του internet café και μπαράκια. Θέλουμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο για τα παιδιά μας. Η άθληση είναι δικαίωμα, δεν είναι απλά και μόνον επιλογή. Απαιτούμε να παραμείνει ανοιχτό το κολυμβητήριο και η κακοδιαχείριση που έχει γίνει τόσα χρόνια να μην συνεχιστεί. Δεν είναι υπεύθυνα ούτε τα παιδιά μας, αλλά ούτε και ο κόσμος που χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο, για αυτή την κακοδιαχείριση. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι το κολυμβητήριο παίρνει επιδότηση από το κράτος για την λειτουργία του και θεωρούμε, ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση για να μην φτάσουμε στο σημείο, τα παιδιά που είναι σε μεγάλες ηλικίες να χάσουν τόσα χρόνια από την ζωή τους άδικα».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού, κυρίου Νίκου Παπαδόπουλο, αναφορικά με τους λόγους κλεισίματος του Κολυμβητηρίου, τους οποίους αποδίδει στην παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος των προμηθευτών για την δημοπράτηση πετρελαίου προκειμένου να ζεσταίνεται το νερό του Κολυμβητηρίου, η κυρία Σ. Συμεωνίδου επισημαίνει με νόημα ότι «ο καθένας μπορεί να αναλογιστεί γιατί ήταν άγονη η δημοπράτηση. Για να είναι άγονη η δημοπράτηση σημαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά τα προηγούμενα χρόνια. Πέρα από την κρίση, υπάρχει και η κακοδιαχείριση του Κολυμβητηρίου, στο οποίο ναι μεν έχει γίνει κάποια ανακαίνιση, αλλά όχι αυτή που έπρεπε».
Παράλληλα, η κα Σ. Συμεωνίδου τονίζει πως το πρόβλημα με τα μεγάλα έξοδα για το πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλες μορφές θέρμανσης, όπως είναι τα γεωθερμικά πεδία ή το φυσικό αέριο.
«Πρέπει να βρουν κάποια άλλη μορφή θέρμανσης για το νερό. Δεν νοείται την σήμερον ημέρα με τόσες μορφές ενέργειας να λειτουργεί ένα Κολυμβητήριο με πετρέλαιο» αναφέρει ενδεικτικά η κυρία Σ. Συμεωνίδου.
Κλείνοντας, η τελευταία επισημαίνει, πως ο αγώνας για να παραμείνει ανοιχτό το Κολυμβητήριο θα κλιμακωθεί, εάν δεν υπάρξουν άμεσα τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τονίζοντας πολύ χαρακτηριστικά, πως δεν μπορεί να θυσιάζονται τα πάντα στον βωμό της κρίσης, την οποία, όπως αφήνει να εννοηθεί, χρησιμοποιούν κάποιοι, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Η τελευταία επίσκεψη ως Νομάρχης Ξάνθης στην Δημοτική Αγορά

Η τελευταία επίσκεψη ως Νομάρχης
Ξάνθης στην Δημοτική Αγορά



-Ευχές και έλεγχος της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων
-Η δημοτική αγορά είναι ένα ενδεικτικό σημείο της τοπικής αγοράς και όλου του Νομού


Την Δημοτική Αγορά Ξάνθης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης ο Νομάρχης Ξάνθης, κύριος Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από τους Αντινομάρχες και τους νομαρχιακούς του συμβούλους, προκειμένου να δώσει τις ευχές του σε επαγγελματίες και καταναλωτές ενόψει των Χριστουγέννων.
«Είναι η δωδέκατη χρονιά που επισκεπτόμαστε την δημοτική αγορά Ξάνθης. Η δημοτική αγορά είναι ένα ενδεικτικό σημείο της τοπικής αγοράς και όλου του Νομού» δήλωσε χαρακτηριστικά μέσα από δηλώσεις του σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο κ. Γ. Παυλίδης και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτές τις ημέρες, ειδικά, η αγορά κρεάτων έχει τις δόξες της. Ο λόγος που ερχόμαστε είναι και για τις καθιερωμένες ευχές, τις οποίες, ποτέ, δεν πρέπει να ξεχνάμε μεταξύ μας, έστω και αν είναι δύσκολα τα χρόνια που διανύουμε. Πέρα από αυτό, όμως, ήρθαμε για να δούμε την κίνηση στην αγορά. Ήρθαν όλοι οι εκπρόσωποι όλων των υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Υγιεινής, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και της Διεύθυνσης Εμπορίου, που χρόνια τώρα κάνουν με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά τους. Υπάρχει ένα επίπεδο συνεργασίας με τους επαγγελματίες, που δεν βασίζεται στην λογική επίδειξης εξουσίας και επιβολής κυρώσεων. Έτσι τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε προς όφελος της αγοράς, των καλών επαγγελματιών, των καταναλωτών και της ποιότητας των προϊόντων, είναι καλά. Θεωρώ, ότι αυτό είναι διαπιστώσιμο από όλους».
Όσον αφορά τις τιμές και την καταναλωτική κίνηση στην δημοτική αγορά της πόλης, ο κύριος Γ. Παυλίδης δήλωσε ότι «οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Υπάρχουν ανεβοκατεβάσματα διαφόρων προϊόντων, άλλα έχουν κατέβει λίγο, ενώ άλλα έχουν ανέβει λίγο. Η καταναλωτική κίνηση, από ότι μου λένε οι επαγγελματίες, είναι πεσμένη, λόγω και της μειωμένης αγοραστικής δυνατότητας κατανάλωσης όλης της κοινωνίας. Οι πολίτες αγοράζουν λιγότερα σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Στα τρόφιμα έχουμε την χαμηλότερη πτώση, της τάξης 20 με 25% περίπου».
Κλείνοντας, ο κύριος Γ. Παυλίδης δεν παραλείπει να στείλει τις θερμές ευχές του σε όλους τους συμπολίτες μας.
«Θέλω με την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μας -Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα. Η νέα χρονιά να είναι πολύ καλύτερη από το 2010 για την Ελλάδα, τον Νομό μας, αλλά και την Περιφέρειά μας. Ένας δύσκολος δρόμος είναι μπροστά μας. Οι δε προσπάθειες πρέπει να εντατικοποιηθούν από όλες τις κατευθύνσεις στις λογικές των πρωτοβουλιών και της δημιουργίας» καταλήγει ο Νομάρχης Ξάνθης.

Οικονομική και όχι μόνον “κατοχή”…

Οικονομική
και όχι μόνον “κατοχή”…

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Η επιστολή που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες στις Εκκλησίες της χώρας σχετικά με την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση της πατρίδος μας στην παρούσα χρονική περίοδο, αν και ως επί τω πλείστων σχολιάστηκε αρνητικά, κυρίως, από διάφορους “μανδαρίνους” της ελληνικής τηλεόρασης, οι οποίοι βαυκαλίζονται, προβάλλοντας τις “μόστρες” τους από τα τηλεοπτικά παράθυρα, πραγματικά ανέφερε πολλές αλήθειες, που θα έπρεπε κάποια στιγμή να μας προβληματίσουν.
Δεν έχει, λοιπόν, καθόλου άδικο η Ιεραρχία, όταν αναφέρει πως η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή. Πρόκειται για την χειρότερη οικονομική κατοχή που μπορεί να γνωρίσει ένα έθνος, μέσα από την οποία επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση εξωτερικών παραγόντων σε όλα τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.
Γιατί, όμως, ενοχλεί τόσο πολύ, όταν η εκκλησία αποκτά λόγο και μάλιστα τον εκφράζει μέσα από τις εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις της; Γιατί κάποιοι θέλουν την εκκλησία, η οποία από ανέκαθεν διαδραμάτιζε έναν σημαντικό ρόλο στα κοινά πράγματα του έθνους, άβουλο και “άφωνο” θρησκευτικό όργανο;
Μήπως η Ορθοδοξία δεν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας, έναν ζωντανό οργανισμό που δεν εκφράζει μόνον την επίσημη θρησκεία μας, αλλά και το ελληνικό πνεύμα;
Είναι αλήθεια, ότι μας λείπει μια δυναμική θρησκευτική φυσιογνωμία, ισάξια με αυτήν του προηγούμενου Πατριάρχη μας, του Χριστόδουλου, ο οποίος ήξερε, τουλάχιστον, να υπερασπίζεται με σθένος τα ιδανικά της πατρίδος, μέσα στα οποία πρώτη θέση έχει η πίστη μας στον Χριστό. Ο αδόκητος θάνατός του προκάλεσε μια μεγάλη απώλεια στην πατρίδα, ένα αγεφύρωτο κενό, θα μπορούσε να πει κανείς και όχι άδικα, που δεν φαίνεται να κλείνει. Μια τέτοια φωνή λείπει από την χώρα. Να έχει θέσεις και να υπερασπίζεται με επιχειρήματα τα χρηστά ήθη και τις παραδόσεις της χώρας.
Δεν είναι κακό να ακούγεται ο λόγος της Εκκλησίας, ειδικά όταν αυτός βασίζεται σε ισχυρά επιχειρήματα και προασπίζει τα θρησκευτικά, αλλά και τα εθνικά δικαιώματα των πολιτών.

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 23.12.2010


Ξανθιώτικα Χριστούγεννα Χριστούγεννα των φτωχών

Ξανθιώτικα Χριστούγεννα
Χριστούγεννα των φτωχών

-Καμία εορταστική εκδήλωση για τις γιορτές που έρχονται, πέραν από το κλείσιμο της 28ης Οκτωβρίου που θα γίνει σήμερα, δεν έχει προγραμματίσει ο Δήμος Ξάνθης
-Υστερεί η Ξάνθη και χάνει κάθε είδους συγκριτικό πλεονέκτημα, αφού για Καρναβάλια και Παλιά Πόλη λεφτά υπάρχουν, για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το ταμείον είναι μείον

Μιχάλης Στυλιανίδης, Δήμαρχος Ξάνθης:
«Δεν μπορούμε να κάνουμε εκδηλώσεις όλο τον χρόνο. Σε δύο μήνες, άλλωστε, έχουμε το καρναβάλι. Δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα εμείς, πρέπει και οι άλλοι να κάνουν κάτι. Υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ των γειτονικών Δήμων, ώστε ο καθένας να έχει να επιδείξει κάτι μοναδικό. Εμείς έχουμε το καρναβάλι»


Καμία εορταστική εκδήλωση, στα πλαίσια των γιορτών που έρχονται, δεν έχει προγραμματιστεί από τον Δήμο Ξάνθης. Όπως επισημαίνει, μάλιστα, ο Δήμαρχος της πόλης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Δήμος μας δεν οργανώνει εκδηλώσεις για την χρονική περίοδο που διανύουμε, όχι μόνον για οικονομικούς λόγους, αλλά και για να δώσει την δυνατότητα σε άλλους γειτονικούς Δήμους, να αναδειχτούν και να ξεχωρίσουν μέσα από σχετικές πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα, η Δράμα, αλλά και η Χρυσούπολη, παραδοσιακά οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο Δήμος Ξάνθης, ως μπροστάρης στις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως είναι το περιβόητο Ξανθιώτικο Καρναβάλι, έχει αποφασίσει για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να μην οργανώνει εκδηλώσεις, πέραν από τα μουσικά περάσματα της μπάντας του Δήμου στους εμπορικούς, κυρίως, δρόμους της πόλης.
«Πέραν από το κλείσιμο της 28ης Οκτωβρίου που θα γίνει σήμερα, δε θα κάνουμε κάποια άλλη εορταστική εκδήλωση. Εξάλλου, ο Δήμος Ξάνθης δεν έκανε ποτέ ιδιαίτερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκδηλώσεις όλο τον χρόνο. Σε δύο μήνες άλλωστε έχουμε το καρναβάλι. Δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα εμείς, πρέπει και οι άλλοι να κάνουν κάτι. Υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ των γειτονικών Δήμων, ώστε ο καθένας να έχει να επιδείξει κάτι μοναδικό. Εμείς έχουμε το καρναβάλι» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μ. Στυλιανίδης.
Βέβαια, οι περισσότεροι πολίτες, αλλά και οι επαγγελματίες στης πόλης, εκφράζουν διαφορετική γνώμη, σκεπτόμενοι τοπικά και οικονομικά. Θα ήταν πολύ σημαντικό για τον Δήμο Ξάνθης, να υπάρχει μια τουλάχιστον εκδήλωση για την περίοδο που διανύουμε, η οποία θα λειτουργούσε ως θεσμός και θα είχε ανταποδοτικά οφέλη για την Ξάνθη γενικότερα.
Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αποτελούν τις σημαντικότερες γιορτές, γιατί περνάνε πολλαπλά μηνύματα, κυρίως, ανθρωπιάς και αγάπης. Όλες οι εκδηλώσεις που γίνονται στα πλαίσια αυτών των γιορτών, προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Είναι η περίοδος που οι περισσότεροι αποφασίζουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τις γιορτές, μπαίνοντας στο εορταστικό κλίμα. Είναι πολύ σημαντικό να ανεβάζεις την ψυχολογία των συνδημοτών σου και των επισκεπτών της πόλης, γιατί έτσι μπορείς να αποκομίσεις οφέλη για τον τόπο και την οικονομία της περιοχής. Ίσως, λοιπόν, ο Δήμος Ξάνθης θα έπρεπε να ξανασκεφτεί το όλο θέμα και να το δει πιο ζεστά. Είναι καλό που έχουμε το καρναβάλι και κάθε χρόνο γινόμαστε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, εξαιτίας των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας.
Θέλουμε περισσότερη χαρά στην ζωή μας και δεν είναι ανάγκη να κάνουμε πολυδάπανες εκδηλώσεις, για να μπούμε στο εορταστικό κλίμα. Όταν υπάρχει φαντασία όλα γίνονται, ίσως πέρα από τους οικονομικούς πόρους, να μας λείπει και αυτό, δηλαδή λίγη καλή φαντασία, ώστε επιτέλους να ζωντανέψουν τα χίλια χρώματα του Δήμου.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Το γέλιο της αρκούδας πέφτει με τις εξελίξεις στο ΕΒΕ…
Με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο, ο Διευθυντής ζητάει και τα ρέστα, γιατί τον θέτουν σε υποχρεωτική άδεια:

Τελικά μπορεί ή όχι να μας πει κάποιος με υπευθυνότητα, για το τι γίνεται μέσα στο ΕΒΕ Ξάνθης; Πληροφορίες μου αναφέρουν πως ο Διευθυντής κύριος Χατζόπουλος, με έγγραφο που απέστειλε στον Πρόεδρο του ΕΒΕ Π. Ανδρικόπουλο, του ζητάει να δώσει εξηγήσεις με ποιο νόμο τον έθεσαν σε υποχρεωτική άδεια. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά, από την στιγμή που η απόφαση της υποχρεωτικής άδειας, έχει ληφθεί από την πλειοψηφία του Δ.Σ.; Μα καλά θέλετε να μας τρελάνετε κύριοι; Τελικά μήπως έχει δίκιο ο Γιάννης Αθανασιάδης και δεν έχει άδικο, για τα όσα υποστηρίζει; Αναλογίζεστε κύριοι της Διοικούσας του ΕΒΕ πως ευθύνες δεν έχει μόνο ο Διευθυντής, αλλά και εσείς, που δυστυχώς όπως αποδεικνύεται, εδώ και καιρό δεν τον είχατε ελέγξει; Είμαι απόλυτα σίγουρος πως αν αυτά τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, έμεναν στην αφάνεια, θα επιχειρούνταν τρόπος συγκάλυψης όλων αυτών των τραγελαφικών και σοβαρών παρατυπιών που διαπιστώθηκαν.

Εφόσον το Πειθαρχικό Συμβούλιο και το Δικαστήριο κρίνουν ένοχο τον Διευθυντή του ΕΒΕ Ξάνθης, για ποιον λόγο αυτός να συνεχίσει να εργάζεται στο ΕΒΕ από άλλη θέση και να πληρώνεται;
Φίλος ο Γ. Χατζόπουλος και ειλικρινά δεν είχα και δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του, αλλά ειλικρινά αναρωτιέμαι, αν οι κύριοι που διοικούν το ΕΒΕ Ξάνθης, είναι λογικοί ή παράλογοι. Πώς είναι δυνατόν να στέλνετε έναν άνθρωπο στο πειθαρχικό συμβούλιο, προκειμένου αυτό να ελέγξει αν ο ίδιος προέβη σε παρατυπίες οι οποίες ζημίωσαν το ΕΒΕ και να κρίνει την καθαίρεσή του από την θέση του διευθυντή και από την άλλη να λέτε πως, αν κριθεί ένοχος και απομακρυνθεί από την θέση του, θα παραμένει στο ΕΒΕ Ξάνθης ως απλός υπάλληλος και θα πληρώνεται κιόλας. Ποσά θέλετε να μας τρελάνετε κύριοι; Επιτέλους κατανοήστε πως το μαγαζί που λέγετε ΕΒΕ Ξάνθης, ανήκει στα μέλη του και όχι στα μέλη του Διοικητικού του Συμβούλιου και σίγουρα δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Αν ο οποιοσδήποτε υπάλληλος του ΕΒΕ λειτουργήσει παράτυπα σε βάρος του φορέα, θα πρέπει να απομακρύνεται εντελώς από αυτόν και όχι να τον πληρώνουμε επιβραβεύοντας τον για τα όσα διέπραξε. Όλα αυτά τα γράφω, χωρίς να θέλω να προκαταλάβω κανενός το μυαλό και τις σκέψεις για τα όσα ακούγονται τελευταία και πάνω από όλα, χωρίς ποτέ να υιοθετήσω την άποψη, πως για όλα φταίει ο Δ. Χατζόπουλος διευθυντής του ΕΒΕ.

Μαύρα τα Χριστούγεννα για όλους…
Οπλιστείτε με αγάπη και βρείτε τους χαμένους σας εαυτούς, για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες:

Η αγάπη και η επιστροφή στους χαμένους παλιούς μας εαυτούς, είναι τα καλύτερα όπλα, για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες στις οποίες μας έχει ρίξει αυτή η Κυβέρνηση, αναγκασμένη από την πολιτική που άσκησαν οι προηγούμενες. Τριακόσιοι ήταν όλοι όσοι έφταιξαν για την κατάντια της χώρας μας και τριακόσιοι θα παραμείνουν, αν εμείς οι ίδιοι δεν τους δώσουμε ένα καλό μάθημα. Το να ξεκινήσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να μας οδηγήσει σε διέξοδα, αφού οι εξελίξεις και αναφέρομαι στις δυσάρεστες, θα ακολουθήσουν ως ντόμινο και στο τέλος θα γίνουν μπούμερανκ που θα μας καταστρέψει.

Όντως δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αφού για εμάς η ενημέρωση αποτελεί λειτούργημα και όχι εντεταλμένη υπηρεσία από διαφόρους καλοπληρωτές: Όντως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα ΜΜΕ της Ξάνθης, αφού εμείς ως εφημερίδα αναλάβαμε ένα δύσκολο έργο – λειτούργημα, αυτό της ενημέρωσης και κάποιοι απλά της ενημέρωσης μετά από οικονομικές συμφωνίες. Έτσι είναι η ζωή και δυστυχώς για κάποιους δεν αλλάζει. Είναι η καλύτερη επιλογή ζωής το να επιδιώκεις να διατηρήσεις μια επιχείρηση και να είσαι ολιγαρκής, από το να θεωρείς τον εαυτό σου κάτι μοναδικό, επιδιώκοντας να μειώσεις τους άλλους, άσχετα αν γελάει και το παρδαλό κατσίκι με αυτές σου τις συμπεριφορές. Η διαφορετικότητα ανάμεσα στα ΜΜΕ όντως υπάρχει, αφού οι περισσότεροι ασκούν λειτούργημα και κάποιοι απλά ευλογούν μόνο τα γένια τους και θέτουν εαυτούς στις υψηλότερες θέσεις της μοναδικού κάλους φαντασίας τους. Οι άνθρωποι γεννιούνται δεν γίνονται και αυτό δυστυχώς για ορισμένους που η μοναδική σχέση που έχουν με το ανθρώπινο είδος είναι η οπτική πλευρά, αποτελεί το μεγαλύτερο κόμπλεξ που θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ στον κόσμο.

Σκληρή η ανακοίνωση του Γ. Αθανασιάδη, αλλά δυστυχώς για κάποιους, παρουσιάζει πολλές αλήθειες:
Μπορεί κατά καιρούς ο Γ. Αθανασιάδης να τήρησε σιγή ιχθύος στα όσα έγιναν και γίνονται στο ΕΒΕ, αλλά η τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε, θεωρώ πως περιέχει αρκετές αλήθειες. Βέβαια ο αγαπητός Γιάννης δεν θα πρέπει να νομίζει πως είναι άμοιρος των ευθυνών, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως έχει λιγότερες ευθύνες από κάποιους άλλους οι οποίοι δήλωσαν άγνοια των όσων έχουν γίνει, ενώ μέχρι τώρα συγκάλυπταν με την σιωπή τους τα κοσμοϊστορικά και κωμικοτραγικά γεγονότα στο ΕΒΕ. Οι ευθύνες αφορούν όλους τους διοικούντες του ΕΒΕ Ξάνθης, αφού δεν θέλησαν να καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά από το καλοκαίρι και μετά. Κανένας τους βέβαια δεν ήθελε να δώσει βάση στα γραφόμενα μου, που εδώ και μήνες παρουσιάζουν ότι το ΕΒΕ χωλαίνει και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Μπορεί το ΕΒΕ Ξάνθης να είναι ένα από τα λίγα που διαχειρίζονται συνεχώς προγράμματα, αλλά ίσως είναι και το μοναδικό στην χώρα που έχει φτάσει σε αυτήν την κατάντια. Κλείνοντας με το θέμα, οφείλω να ενημερώσω τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης και φίλο πάνω από όλα Π. Ανδρικόπουλο, ότι δικαίωμα να αφαιρέσει τον λόγο από κάποιον, δεν έχει κανένας καθώς το ΕΒΕ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, όπως επίσης και προς τους Γ. Αθανασιάδη και Γ. Σιούτα, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να λέει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι για οποιονδήποτε.

Σαν χορτάρι ξεφυτρώνουν οι παράνομες (;) κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις ταράτσες των Οικοδομών της Ξάνθης…
Έχεις ταράτσα και ψηλή οικοδομή; Μπορείς να βγάλεις άμεσα 100.000 ευρώ:


Τώρα που ζούμε σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς, υπάρχει τρόπος εύκολος να βγάλεις άμεσα χρήματα και μάλιστα μαύρα. Εκατό χιλιάδες ευρώ όπως πληροφορήθηκα, είναι το αντίτιμο που εισπράττουν κάποιοι από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να επιτρέψουν σε αυτές, την τοποθέτηση κεραιών σε ταράτσες των οικοδομών τους, παίζοντας κορόνα γράμματα με την υγεία όλων μας. Σε πολλές περιπτώσεις το καμουφλάζ όλων αυτών των κεραιών, μοιάζει με καμινάδες από τζάκι και είναι δύσκολο το να τις εντοπίσουμε, αλλά με λίγο περισσότερη προσοχή, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αντιληπτές. Η υπόθεση πάντως δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και το μόνο σίγουρο είναι πως, κάποιοι παίζουν με την δημόσια υγεία κερδοσκοπώντας ασύστολα.