Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 13.11.2010


Την κατιούσα έχει πάρει η αγορά αυτοκινήτου, τη στιγμή που κυκλοφορούν σενάρια για μειώσεις στις τιμές καινούργιων αυτοκινήτων



Την κατιούσα έχει πάρει η αγορά αυτοκινήτου, τη στιγμή που κυκλοφορούν σενάρια για μειώσεις στις τιμές καινούργιων αυτοκινήτων



Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση


στην αγορά αυτοκινήτου



Γιάννης Αθανασιάδης, Αντιπρόσωπος εταιρείας αυτοκινήτων στην Ξάνθη:


«Οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε τοπικό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, βρίσκονται στο μηδέν. Όσον αφορά την Ξάνθη υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα»



Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο πωλήσεων οχημάτων, εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνησης για το τελευταίο έτος.


Το μέτρο της απόσυρσης τελικά καταργήθηκε, με αποτέλεσμα πολλοί ενδιαφερόμενοι οδηγοί να μην ξεφορτωθούν το παλιό τους αυτοκίνητο, όπως σχεδίαζαν, για να αγοράσουν ένα καινούργιο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.


Τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε τέλμα πολλές επαγγελματικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και τους αντιπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο πωλήσεων των αυτοκινήτων.


Τελευταία, πάντως, ακούγονται πολλά για μειώσεις στις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν επίσημες ενημερώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο. Το γεγονός έχει προκαλέσει «πάγωμα» στην αγορά του αυτοκινήτου, αφού κανείς δεν θέλει να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ παραπάνω, για οποιαδήποτε αγορά.


Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει η zougla, η μείωση θα αφορά το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης και τον φόρο πολυτελείας, το οποίο επιβλήθηκε πρόσφατα στα αυτοκίνητα μεγάλης εργοστασιακής αξίας. Οι τιμές θα εξαρτηθούν από τον κυβισμό και την κατηγορία του κάθε αυτοκινήτου, αφού στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να ωφεληθούν όσοι αποκτήσουν οχήματα που είναι φιλικά στο περιβάλλον και έχουν χαμηλό κυβισμό.


Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο κύριος Γιάννης Αθανασιάδης, αντιπρόσωπος εταιρείας αυτοκινήτων στην Ξάνθη, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα ανωτέρω σχέδια της κυβέρνησης.


Όπως συμπληρώνει δε ο τελευταίος, «οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε τοπικό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, βρίσκονται στο μηδέν. Όσον αφορά την Ξάνθη υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα».


Σύμφωνα με αυτά που συμπληρώνει παράλληλα ο κύριος Γ. Αθανασιάδης, οι επαγγελματίες του κλάδου περιμένουν τη νέα χρονιά, για να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ζητάνε δε, να δοθούν κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτου. Να γίνουν φοροαπαλλαγές, αλλά και οι τράπεζες να αλλάξουν την πολιτική που ακολουθούν τον τελευταίο χρόνο, με το να δυσχεραίνουν την έγκριση δανείων.


Παράλληλα, ο κύριος Γιάννης Αθανασιάδης τονίζει, ότι πρέπει να επανέλθει το μέτρο της απόσυρσης, για να αποτελέσει βάλσαμο για τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι προβληματίζονται σοβαρά, σκεπτόμενοι το επαγγελματικό τους μέλλον.

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Ξάνθης από το σκληρό έγκλημα

Έσφαξε την γυναίκα του και ειδοποίησε

λίγες μέρες μετά τις αρχές

για την αποτρόπαια πράξη του


Σοκαρισμένη η κοινωνία της Ξάνθης από το σκληρό έγκλημα

Ι. Τσουκνάδης, Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης:

«Το σκληρό αυτό έγκλημα δείχνει, ότι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλοδαποί και ομογενείς, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας και κοινωνικής ένταξης, έχουν μια ροπή προς τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, με αποτέλεσμα να οδηγούνται και στο έγκλημα. Το συγκεκριμένο έγκλημα δείχνει, παράλληλα, πόσο σκληρός είναι ο κόσμος και πόσο σκληρός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος»


Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην μικρή κοινωνία της Ξάνθης η άγρια δολοφονία 45χρονης αλλοδαπής την περασμένη Δευτέρα από τον σύζυγό της, ο οποίος, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, μετά την δολοφονική πράξη του διέφυγε στην Αρμενία, χώρα καταγωγής του.

Από την Αρμενία, λίγες μέρες μετά την δολοφονία που διέπραξε, ο δράστης ειδοποίησε τον δικηγόρο του για το αποτρόπαιο έγκλημα. Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, η άτυχη γυναίκα σφάχτηκε κυριολεκτικά από τον εν διαστάσει σύζυγο της, με τον οποίον σημειωτέων είχε προβλήματα, στο διαμέρισμα όπου διέμεινε στην Ξάνθη την περασμένη Δευτέρα. Το πτώμα της εντοπίστηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος το μεσημέρι της Πέμπτης από τους άνδρες της αστυνομίας.

Σχετικά με το θέμα μιλάει στην εφημερίδα μας ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης, επισημαίνοντας, ότι πρόκειται για ένα έγκλημα που έχει κοινωνικές διαστάσεις και θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

Σχετικά με τις λεπτομέρειες του εγκλήματος, ο κύριος Ι. Τσουκνάδης αναφέρει, επίσης, ότι στο διαμέρισμα του θύματος έχουν εντοπιστεί ίχνη πάλης και άμυνας. Σημειώνει δε, ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο δράστης πρέπει να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως επίσης και το θύμα.

Οι γείτονες της άτυχης γυναίκας αναφέρουν, πάντως, ότι δεν άκουσαν τίποτα την ημέρα της δολοφονίας της γυναίκας, για να ενημερώσουν το αστυνομικό τμήμα Ξάνθης.

Αναφορικά με το θέμα, ο κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Το σκληρό αυτό έγκλημα δείχνει, ότι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλοδαποί και ομογενείς, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας και κοινωνικής ένταξης, έχουν μια ροπή προς τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, με αποτέλεσμα να οδηγούνται και στο έγκλημα. Το συγκεκριμένο έγκλημα δείχνει, παράλληλα, πόσο σκληρός είναι ο κόσμος και πόσο σκληρός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης σχετικά με το έγκλημα:

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ

Μεσημβρινές ώρες της 11.11.2010 περιήλθε σε υφιστάμενη Υπηρεσία μας (Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης), πληροφορία σχετική με τελεσθείσα προ 3ημέρου, ανθρωποκτονία 45χρονης αλλοδαπής πολίτιδος Αρμενίας, από τον 49χρονο ημεδαπό πρώην σύζυγό αυτής.

Άμεσα μετέβη στο διαμέρισμα όπου διέμενε αυτή στην Ξάνθη, κλιμάκιο του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Α. Δ. Ξάνθης και ιατροδικαστής για διενέργεια έρευνας, εξερεύνησης και φωτογράφισης όπου διαπίστωσαν ότι η 45χρονη κείτονταν νεκρή στο σαλόνι και έφερε πολλαπλά τραύματα σε όλο το σώμα, προκληθέντα από μαχαίρι.

Από το χώρο του εγκλήματος κατασχέθηκαν ένα (01) μαχαίρι και ένα (01) σπασμένο γυάλινο μπουκάλι.

Ο δράστης αναζητείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παραμένει το κάστρο του ΠΑΣΟΚ

Αχιλλέας Τσαρτσάρας:

Οι αντίπαλοί μας, βλέπουν φαντάσματα…

Δεν ήρθε στην Κομοτηνή ο Παπανδρέου

«-Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παραμένει το κάστρο του ΠΑΣΟΚ

-Ο πρώτος Καλλικρατικός Περιφερειάρχης στην Περιφέρειά μας θα είναι ο Άρης Γιαννακίδης»


Ανυπόστατα και ψεύτικα τα σενάρια των ημερών για την μυστική επίσκεψη του πρωθυπουργού, κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, στην Κομοτηνή και σύσκεψη με τους πέντε Υπουργούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δύο μέρες μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής, προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι της ήττας του ΠΑΣΟΚ στους τέσσερις από τους πέντε Νομούς της δικής μας Περιφέρειας.

Με δεδομένη την σιγουριά του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, αποτέλεσε «βαρύ» χτύπημα για το κυβερνών κόμμα.

Η πράσινη παράταξη έχει αποφασίσει να μην αφήσει κανένα περιθώριο ήττας της στις περιφερειακές εκλογές της δεύτερης Κυριακής. Εξ ου και η δυναμική συσπείρωση Υπουργών και άλλων κομματικών στελεχών στην Περιφέρεια.

Πάντως, σε σχετικές δηλώσεις του στην ΦτΞ ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, επισημαίνει, ότι είναι ανυπόστατες οι φήμες περί μυστικής επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή.

«Έχουν τρομοκρατηθεί τόσο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι που βλέπουν φαντάσματα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Τσαρτσάρας και συμπληρώνει με έμφαση, πως «συσκέψεις στις οποίες συμμετέχουν όχι μόνον οι Υπουργοί, αλλά και οι βουλευτές, γίνονται πάντα. Ο πρωθυπουργός, όμως, δεν ήρθε ποτέ κρυφά, για να συμμετάσχει σε αυτές».

Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, εάν το εκλογικό αποτέλεσμα, όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, αποτέλεσε ένα «χαστούκι» του κυρίου Γ. Παυλίδη στην κυβέρνηση, όπως ακούστηκε πολύ έντονα, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας αναφέρει ότι «Δεν είναι κανένα χαστούκι του κυρίου Γ. Παυλίδη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η αποχή δεν μας ευνόησε. Παράλληλα, ο πρώτος γύρος των εκλογών ανέδειξε την ψήφο διαμαρτυρίας και αυτό το κατανοούμε. Αυτοί που μας τιμώρησαν με την αρνητική τους ψήφο την πρώτη Κυριακή, έστειλαν το μήνυμά τους. Στην δεύτερη Κυριακή οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν αυτοδιοικητικά».

Παράλληλα, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας επισημαίνει, ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συνεχίζει να αποτελεί το κάστρο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας με έμφαση πως «ο πρώτος Καλλικρατικός Περιφερειάρχης στην Περιφέρειά μας θα είναι ο Άρης Γιαννακίδης».

Όσον αφορά δε, τα κρυφά κονδύλια του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη, σύμφωνα πάντοτε με τα λεγόμενα του κυρίου Γ. Παυλίδη, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, αναφέρει ότι «για κρυφά κονδύλια μιλάνε αυτοί που διαχειρίζονται, όντως, κρυφά κονδύλια, είτε λέγονται κύριος Τζίμας, είτε λέγονται κύριος Καλαϊτζής».

Φτάνει πια, με αυτή την κοροϊδία!


Φτάνει πια, με αυτή

την κοροϊδία!


Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου


Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής αναμένεται να πάρει διαστάσεις πολέμου, αφού τα νεύρα των περισσότερων υποψηφίων δεν είναι τόσο γερά, όσο θα έπρεπε. Η σκέψη ότι έφτασες στην πηγή και δεν κατάφερες να πιεις νερό, απλά σε τρελαίνει…

Είναι πολύ υψηλό το αντίτιμο της νίκης, για να έχει κάποιος την πολυτέλεια να χάσει τις εκλογές που έπονται. Δυστυχώς για τους υποψηφίους των εκλογών, η νίκη δεν μπορεί να είναι για όλους. Κάποιοι κερδίζουν, ενώ κάποιοι άλλοι χάνουν, χρεώνοντας την ήττα τους, πολλές φορές, σε διάφορους παράγοντες και καταστάσεις, γεγονός που επιδεινώνει, το έτσι και αλλιώς, φορτισμένο πολιτικό κλίμα.

Και αν κάποιος πιστεύει, ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί συνδυασμοί, που έχουν ριχτεί στην μάχη των εκλογών πασχίζουν για κάποια ιδανικά, κάνει ένα μεγάλο λάθος. Η πολιτική, πλέον, έχει εξελιχθεί σε επάγγελμα, καθώς αποτελεί έναν εύκολο και ανώδυνο τρόπο για να αποκτήσει κάποιος περιουσία και να ανέβει κάποια σκαλοπάτια στην κλίμακα της κοινωνικής πυραμίδας. Αρκεί, μόνον, να θυμηθούμε, πόσοι από τους γνωστές σε εμάς πολιτικούς, ξεκίνησαν με «άδεια βαλίτσα» και σήμερα έχουν εξελιχθεί σε σύγχρονους «Ωνάσηδες».

Οι επαγγελματίες αυτοί πολιτικοί, σίγουρα, δεν υπηρετούν κάποια ιδεολογία ή κάποια ιδανικά, το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους ανέλιξη. Κρύβονται πίσω από προσχήματα, όπως είναι τα κομματικά πλαίσια, για να δείχνουν ότι κάπου ανήκουν. Σας λέω, λοιπόν, ότι ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην «κάστα» των επαγγελματιών που έχουν κάνει διατριβή στην πολιτική, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα ισχυροί πολιτικά και πλούσιοι.

Για τους παραπάνω λόγους, δεν αδικώ κανέναν από τους ψηφοφόρους που δεν πήγαν και από αυτούς που δε θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές που έρχονται. Αναλογιζόμενοι τα πολιτικά τερτίπια, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, την εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων, οι περισσότεροι, κυρίως οι νεολαίοι μας, δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ούτε την προσεχή Κυριακή.

Οι εκλογές, μια φαινομενικά δημοκρατική διαδικασία, έχουν εξελιχθεί σε ένα απέραντο παζάρι, αφού ο καθείς είναι σε θέση να κοστολογήσει την ψήφο του και να ζητήσει ανταλλάγματα. Πλέον, έχει γίνει άγραφος νόμος το ξεπούλημα της ψήφου. Πόσα θέλεις- Τόσα προσφέρω, τα γνωστά παζαρέματα ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους. Και μετά μας λένε, ότι μίλησε η λαϊκή ετυμηγορία και ο κόσμος αποφάσισε. Τελικά, όμως, δεν αποφασίζει ο κόσμος, αλλά το χρήμα, ο σύγχρονος «θεός» που μπορεί και καταδυναστεύει ακόμη και ανθρώπινες συνειδήσεις.

Είναι ντροπή αυτό που βιώνουμε κάθε εκλογική περίοδο. Οικονομικές συναλλαγές στα πλαίσια του εκλογικού αγώνα!

Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα έχει φτάσει στο δημοσιονομικό τέλμα της και ο μέσος πολίτης έχει γονατίσει από τα οικονομικά βάρη, είναι προκλητικές οι πρακτικές εξαγοράς ψήφων και μάλιστα σε τιμές «φαρμακείου».

Σε προκαλεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την κοινωνία, για τις ανάγκες όμως των εκλογών βρίσκονται με μεγάλη ευκολία. Τελικά, μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Υποτιμάνε μέχρι αηδίας την νοημοσύνη του κόσμου, κάνοντας τα δικά τους παιχνίδια, τα οποία σκάνε στην καμπούρα μας…