Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Της Πολιτικής Το ##-Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Ανάστατη είναι όλη η χώρα μετά από την είδηση της εκτέλεσης του Δημοσιογράφου Σωκράτη  Γκιόλια. Οι άγνωστοι δράστες γάζωσαν το κορμί του άτυχου δημοσιογράφου, αποδεικνύοντας περίτρανα πως το συμβόλαιο που είχαν αναλάβει να φέρουν εις πέρας, δεν τους άφηνε και πολλά περιθώρια και δεν υπήρχε καμία περίπτωση λάθους.

  Πριν λίγες ημέρες είχα γράψει πως, θα ζήσουμε κοσμοϊστορικά γεγονότα στην χώρα μας και πως θα τρίβουμε τα μάτια μας όσοι καταφέρουμε να επιβιώσουμε. Λίγες ημέρες μετά, δυστυχώς επιβεβαιώνομαι πλήρως με αυτό το τραγικό συμβάν, το οποίο είναι και η αρχή του τέλους της καταστροφής της χώρας μας και της κοινωνικής μας φτώχιας, η οποία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής φτώχιας που βιώνουμε τα τελευταία 30 χρόνια.

  Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, ο Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης απέδειξε πως κάτω από πίεση εξελίξεων και γεγονότων χάνει την μπάλα και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις περιστάσεις, παρά το γεγονός της πολύχρονης παρουσίας του στο πολιτικό γίγνεσθαι. Από την μια, με την συμπεριφορά του απέναντι σε ανθρώπους των ΜΜΕ, μας έδωσε να καταλάβουμε για ακόμα μια φορά, πως μόνο όταν έχει την ανάγκη μας για τζάμπα προβολή φέρεται ευγενικά και κόσμια και από την άλλη, μετά την ανάγνωση της παραίτησης Γαλανόπουλου, πως όντως δεν έχει μάθει να έχει φίλους και πάνω από όλα δεν έχει μάθει να έχει συνεργάτες, παρά μόνο στρατιωτάκια που εκτελούν πιστά τις εντολές του. 
  Και επειδή θεωρώ πως δεν πρέπει να αφήνω ασχολίαστα τα όσα συμβαίνουν, θα προτείνω στον Νομάρχη Ξάνθης να ανατρέξει στο blog του Υιού Βαβατσικλή για να διαπιστώσει από μόνος του, αν ο Δ. Γαλανόπουλος διέρρευσε τα του χρίσματος ή όχι, γιατί τα όσα δημοσιεύτηκαν χθες στο συγκεκριμένο Blog, μας δείχνουν πως καλά έκανε ο Δημήτρης Γαλανόπουλος και του τα βρόντηξε στα μούτρα και έφυγε.

  Τόσο καιρό Αντινομάρχης ο Δ. Γαλανόπουλος και δεν διέρρευσε τίποτε κύριε Παυλίδη, τώρα ήταν ανάγκη να το πράξει; Εγώ προσωπικά επικοινώνησα μαζί του την Παρασκευή και ακόμα μετά από την πίεση που του άσκησα σε φιλικά πάντα πλαίσια, γιατί είμαστε φίλοι πάνω από όλα, δεν μου έδωσε ούτε μια πληροφορία για το αν δόθηκε ή όχι το χρίσμα, άσχετα αν εγώ το γνώριζα, γιατί είχα ενημερωθεί από την Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

  Θα πρέπει κύριε Νομάρχη να μάθεις σε αυτήν την ζωή, πως μόνος δεν μπορείς να πορευτείς και πως χρειάζονται και οι φίλοι, γιατί καλοί οι ακόλουθοι που σκύβουν το κεφάλι και δεν αγανακτούν που σε ακούν συνέχεια να μιλάς για τα εγώ σου, αλλά από εκεί και μετά είσαι μόνος και έρημος.

  Ταρακουνήθηκε η Νομαρχία με τα όσα ανέφερα χθες στην εκπομπή του Γ. Γκορόγια για τα κουνούπια στην παραλιακή ζώνη και αμέσως (κάτω από ποιανού τις εντολές άραγε;) έβγαλε δελτίο τύπου, το οποίο ήθελαν οι κύριοι να το προβάλουμε και τζαμπέ.

  Το τζάμπα κύριοι πέθανε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας και όσο για την απάντηση σας, σας προτείνω να πάτε ένα απόγευμα στο Πόρτο Λάγος και στα Άβδηρα να καθίσετε και να δείτε πως τα λόγια που λέτε είναι λόγια του αέρα, για να μην πω του Κ….ου.

  Όσο για το δελτίο τύπου σας, δεν χρειάζεται να αναφέρω πως κατέληξε στο καλάθι των αχρήστων, γιατί τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
  Τραντάχτηκαν με την αποκάλυψή μας οι κύριοι της ΣΕΚΕ και έσπευσαν αμέσως να διαδώσουν πως δεν καρατομήθηκε ο Ανέστης Καραπαπάζογλου, αλλά παρέμεινε στην θέση του Διευθυντή, την ίδια στιγμή που ο πρώην Υπουργός Αλ. Κοντός αναλάμβανε τα χρέη του Γενικού Διευθυντή της ΣΕΚΕ, στην θέση του προ δυο ετών περίπου εκλιπόντος Δ. Κουνατιάδη. 
  Η είδηση που αποκλειστικά δημοσιεύσαμε δυο τοπικές εφημερίδες («Φωνή της Ξάνθης» – «Θράκη») έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, τόσο στον χώρο της ΝΔ όσο και στον κόσμο της Ξάνθης, προκαλώντας πολλές, ποικίλες και αρνητικές αντιδράσεις.

Ο αγώνας για τα σχολικά δρομολόγια συνεχίζεται…

Γιώργος Σαμπανίδης, Πρόεδρος του σωματείου Οδηγών Ταξί Ξάνθης:
«Δεν υπάρχει καμία αισιοδοξία»

Συνεχίζεται η αγωνία των οδηγών ταξί Ξάνθης, καθώς το θέμα με τα σχολικά δρομολόγια του ορεινού όγκου βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.
Η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος του σωματείου Οδηγών Ταξί Ξάνθης, κύριος Γιώργος Σαμπανίδης, αποτελεί κυβερνητική απόφαση, που κάνει λόγο για μεταφορά μαθητών του ορεινού όγκου από μίνι λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει, πάντως, στην εφημερίδα μας ο κύριος Γ. Σαμπανίδης, το ΚΤΕΛ Ξάνθης δεν διαθέτει μίνι λεωφορεία και δηλώνει άγνοια για τις νέες εξελίξεις. Σε συνάντηση που είχε χτες το πρωί ο κύριος Γ. Σαμπανίδης με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ξάνθης, ο τελευταίος του μεταβίβασε τους παραπάνω προβληματισμούς.
Μέσα στην βδομάδα οι Οδηγοί Ταξί Ξάνθης επιδιώκουν συνάντηση με τον Νομάρχη Ξάνθης, κύριο Γιώργο Παυλίδη, για να επιχειρήσει να λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα σχολικά δρομολόγια στον ορεινό όγκο του Νομού.
Παράλληλα, ο κύριος Γ. Σαμπανίδης υπογραμμίζει με έμφαση, πως ο κλάδος περνάει κρίση όσον αφορά τις αποδοχές των Οδηγών Ταξί. Αναφέρει ενδεικτικά, πως η απόφαση να πέσουν οι τιμές στα δρομολόγια 20% κάτω, έχει κατατροπώσει τους Οδηγούς Ταξί.
Στην δίνη των γεγονότων, οι τελευταίοι, δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματά τους. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτά που δηλώνει στην ΦτΞ ο κύριος Γ. Σαμπανίδης, δεν υπάρχει καμία αισιοδοξία.
Το μόνο που μένει, είναι να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα με τα σχολικά δρομολόγια, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, η μεταφορά μαθητών με ευθύνη του ΚΤΕΛ είναι στον αέρα.

Ντιάνα Τσερβονίδου

Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδας μας-Πραγματικότητα η επιστράτευση της ομάδας ΔΙΑΣ και στην Ξάνθη

Γροθιά στην εγκληματικότητα επιχειρεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, που από χθες έθεσε σε εφαρμογή την λειτουργία της ομάδας ΔΙΑΣ



  Από χτες, όπως πρώτοι είχαμε γράψει πριν λίγο χρονικό διάστημα, πραγματικότητα και στην πόλη της Ξάνθης αποτελεί η ομάδα δίκυκλης αστυνόμευσης, με την χαρακτηριστική ονομασία ΔΙΑΣ.

  Σχετικά με το θέμα παραχώρησε χτες το μεσημέρι ενημερωτική συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο Αναπληρωτής του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης, ο Υποδιευθυντής, κύριος Γεώργιος Γκοδοσίδης.

  Όπως ενημέρωσε ο τελευταίος τους δημοσιογράφους, βασικός σκοπός της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει στην πόλη της Ξάνθης και το Δροσερό, είναι η ασφάλεια των πολιτών.

  Ο ρόλος των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Ξάνθη, που εκπαιδεύτηκαν ειδικά για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών όπως π.χ. αποφυγή ληστειών, ανθρωποκτονιών, βιασμών κ.τ.λ., δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του αστυνομικού της γειτονιάς, που επιτελεί περισσότερο κοινωνικής φύσεως έργο.

  Η ομάδα ΔΙΑΣ αποτελείται από είκοσι τέσσερις άνδρες του σώματος, οι οποίοι έχουν χωρίσει την πόλη στην μέση, σε δύο τομείς, όπως ενδεικτικά ανέφερε ο κύριος Γ. Γκοδοσίδης και θα περιπολούν πάνω σε δίκυκλες μηχανές από το πρωί μέχρι τις βραδινές ώρες (μέχρι τις δύο η ώρα τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον Υποδιευθυντή Ξάνθης). Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα περιπολούν χωρισμένοι σε βάρδιες ανά οκτώ άτομα. Θα είναι οπλισμένοι και θα επεμβαίνουν άμεσα, όπως αναφέρει ο κύριος Γ. Γκοδοσίδης, μετά από σχετική καταγγελία που θα λαμβάνουν.

  Να σημειωθεί πως η ομάδα γνωρίζει πολύ καλά την πόλη, τα καταστήματα, τους ιδιοκτήτες κ.τ.λ., προκειμένου να μπορεί να ασκεί καλύτερα τον ρόλο της.

  Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, η ομάδα ΔΙΑΣ λειτούργησε με σημαντική επιτυχία στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, την πόλη της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Με δεδομένο αυτό το γεγονός, αναμένεται να έχει τα αντίστοιχα αποτελέσματα και για την πόλη της Ξάνθης, για την οποία ο κύριος Γ. Γκοδοσίδης ανέφερε, πως σημείωσε αύξηση στα κρούσματα μικροκλοπών, σε άμεση συνάρτηση όπως υπογράμμισε, με το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού Ξάνθης –Βουλγαρίας. Όπως ανέφερε στην συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είκοσι άνδρες του σώματος που υπάγονται στο αστυνομικό τμήμα Εχίνου, αποτελούν την μόνιμη δύναμη στον εν λόγω μεθοριακό σταθμό.

  Κλείνοντας, σημείωσε πως για το περασμένο τριήμερο, δηλαδή Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, τέσσερις χιλιάδες τριακόσιοι πολίτες της Βουλγαρίας πέρασαν τα σύνορα, μέσω της λεγόμενης τουριστικής διόδου, για να εισέλθουν στην χώρα μας.



Ντιάνα Τσερβονίδου

Με τον φόβο του Σεπτεμβρίου…

Η φράση κλισέ που ακούμε έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα και η οποία μας προκαλεί φόβο, τρόμο και αγανάκτηση είναι, ότι -τα χειρότερα έρχονται από τον Σεπτέμβριο.
Η υφιστάμενη κατάσταση, όσον αφορά τα τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, θυμίζει σκηνικό από άλλες εποχές, σίγουρα όχι τις καλύτερες.
Τι άλλο δηλαδή μας έμεινε να δούμε; Τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη που όλοι το ξέρουν, αλλά κανείς δεν το λέει; Μήπως θα έχουμε και άλλα μέτρα φοροεισπρακτικού χαρακτήρα; Ή μήπως θα μας πετάξουν κλοτσηδόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Κάνω τώρα σενάρια με την, ομολογουμένως, ζωηρή φαντασία μου.
Όλοι, λοιπόν, πορευόμαστε με τον φόβο του Σεπτεμβρίου. Και όσο περνάει ο καιρός η απειλή πλησιάζει, γιατί βρισκόμαστε, ήδη, στα τέλη Ιουλίου. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον χρόνο, που μας δίνει την εντύπωση ότι τρέχει με ταχύτητες φωτός.
Η τρομολαγνεία, ως σημείο των καιρών, καλά κρατεί. Ο Σεπτέμβρης έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος μας. Τι χειρότερο, δηλαδή, από αυτό που, ήδη, ζούμε; Τι άλλο μας επιφυλάσσουν άραγε;
Και ενώ μας έχει κυριεύσει ένα ακατανίκητο άγχος για το τι άλλο μέλλει γενέσθαι, κανείς από αυτούς που έχουμε εκλέξει στα έδρανα του κοινοβουλίου, δεν μας δίνει καμία εγγύηση, ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά.
Τα πάντα δουλεύουν υπογείως. Ο κίνδυνος διαρκώς καραδοκεί και εμείς βρισκόμαστε στην μέση των εξελίξεων.
Η κραιπάλη που μας έχουν ετοιμάσει διαφαίνεται ξεκάθαρα στον θολό ορίζοντα των πολιτικών και κοινωνικών ζυμώσεων της χώρας.
Τι μας μένει λοιπόν; Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα που ευαγγελίζονται τα διάφορα παπαγαλάκια που μας περικλείουν; Μήπως η μαζική μετανάστευση θα ήταν μια λύση; Το έχουμε σκεφτεί λίγο-πολύ όλοι μας. Το θέμα είναι που θα πάμε; Ποιος μας περιμένει και τι μας επιφυλάσσει; Η αλήθεια είναι ότι δεν μας θέλει κανείς στην Ευρώπη. Μας το δείχνουν εξάλλου με την στάση που κρατάνε απέναντί μας.
Είμαστε αναγκασμένοι να υπομένουμε στωικά τα βάσανα που μας έχουν φορτώσει κλεισμένοι στην φυλακή μας. Αλυσοδεμένοι από την κορφή μέχρι τα νύχια με τα φορολογικά βαρίδια, αγκομαχούμε απελπιστικά.
Ο Σεπτέμβρης είναι προ των πυλών. Τι θα σημαίνει, άραγε, αυτό για όλους εμάς, τους καταπιεσμένους πολίτες της ελληνικής πραγματικότητας; Το μόνον σίγουρο είναι ότι το Φθινόπωρο που έπεται, δε θα είναι το συνηθισμένο. Η ζωή μας έχει αλλάξει ριζικά. Τίποτα δε θα είναι πια το ίδιο. Βέβαια, οι νέες φόρο-επιδρομές εναντίον μας είναι το μόνο σίγουρο μέσα στην αβεβαιότητα του αύριο.
Ο Σεπτέμβρης έχει γίνει ο μήνας της συμφοράς, ο μήνας που καταριόμαστε αν και δεν μας έφταιξε σε τίποτα. Για τα προσχήματα και μόνον θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε πιο εγκρατείς σε δηλώσεις που πυροδοτούν έκρυθμες καταστάσεις, γιατί η κοινωνία μας δεν σηκώνει άλλα άγχη.


Ντιάνα Τσερβονίδου