Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η κοινωνική πτώχευση που είδαν οι πολιτικά πτωχευμένοι

Δυστυχώς πτωχεύσαμε

πολιτικά εδώ και χρόνια

-Ο Έλληνας πεινάει και αυτοί ασχολούνται με τρίχες

-Μετά την φαμφαρολογία περί πτωχεύσεως, μας πέταξαν καλοσερβιρισμένη την σούπα της εξαγοράς Τ.Τ. και ΑΤΕ

-Ανύπαρκτη η πολιτική βούληση για ανάσα στα νοικοκυριά, την στιγμή που όλοι φοβούνται τον εφιάλτη του Σεπτεμβρίου

-Βαλσαμωμένο πουλί χωρίς φτερά, φεύγει μέσα από τα χέρια τους και εμείς πιστεύαμε πως θα μας σώσουν

-Συμφώνησαν τα δυο μεγάλα κόμματα με την πρόταση Σάλλα, επειδή χρωστάνε στην Τράπεζα Πειραιώς αθροιστικά 20 εκατομμύρια ευρώ





  Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες στο θέατρο του παραλόγου, που με την βοήθεια των Αθηναϊκών Τηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης και όχι μόνο, μας σερβίρουν οι πολιτικάντηδες της χώρας μας και ειδικά το τελευταίο τριήμερο, ζούμε στον αστερισμό της αποκορύφωσης του φαινομένου που προανέφερα, αφού για πρώτη φορά όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα λειτούργησαν ομόφωνα και στήριξαν την πρόταση της εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς των πλειοψηφικών πακέτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕ.

  Πρώτη φορά στα χρονικά δεν υπήρξε άνθρωπος να εκφράσει αντίθετη άποψη και ειλικρινά αναρωτήθηκα γιατί να συμβαίνει αυτό, αφού στην Δημοκρατική Πολυφωνία που ζούμε, είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Κάθισα με ηρεμία και σκέφτηκα, συζητώντας τα γεγονότα με καλούς φίλους και ανατρέχοντας στο παρελθόν διαπίστωσα, πως είναι απόλυτα φυσιολογικό όλα τα μέσα ενημέρωσης των Αθηνών, που ουκ ολίγες φορές αποδείχτηκε ότι εξαρτώνται από τα μεγάλα και όχι μόνο, κόμματα της χώρας μας, κατέληξαν στην από κοινού ομόφωνη στήριξη της πρότασης Σάλλα, αφού τα όσα μας παρουσίαζαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκαλούσαν την λαϊκή κατακραυγή για τα πολιτικά αφεντικά των μεγαλοδημοσιογράφων και μεγαλοκαναλαρχών.

  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και θα ξεκινήσω από την προεκλογική περίοδο, όπου ο νυν πρωθυπουργός της χώρας μας, αντιδρώντας στην πολιτική πρακτική του (αποτυχημένου πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή) έλεγε πως θα έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και θα δώσει λεφτά στον κόσμο, δεν θα κόψει τις συντάξεις, δεν θα κόψει επιδόματα και μισθούς, αλλά θα εξυγιάνει με αναίμακτο τρόπο την λανθασμένη πορεία στην οποία είχε περιέλθει η χώρα, με κατεύθυνση προς την δίνη της καταστροφής.

  Τότε η Νέα Δημοκρατία δια των εκπροσώπων της και αρχή-αποτυχημένων Υπουργών Οικονομίας, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, τα οποία θα μας γλίτωναν από την καταστροφή, αλλά «στου κουφού την πόρτα», όπως λέει ο λαός μας, «πάρε την πόρτα και φύγε», γιατί όχι μόνο κανένας δεν τους άκουγε, αλλά και κανένας δεν είχε το θάρρος να προχωρήσει σε ρίξεις, επειδή φοβόταν την οριακά πολιτική υπεροχή της Κυβερνώσας παράταξης, η οποία αν και είχε όλες τις ευκαιρίες, ώστε να μείνει στην εξουσία για αρκετά χρόνια, τις πέταξε, επειδή γνώριζαν πως εκεί που είχαν οδηγήσει την χώρα δεν υπήρχε επιστροφή.

  Τα όσα διαδραματίσθηκαν από την ημέρα των εκλογών και μετά, είναι γνωστά σε όλους μας και φυσικά κανένας δεν πιστεύει πως έχει δημοσιοποιηθεί όλη η αλήθεια, αφού καθημερινά και από ένα νέο στοιχείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

  Μετά από τα σκάνδαλα SIEMENS, Κουμπάροι, Βατοπέδι και όλα τα καλούδια που βρήκαν πρόσφορο έδαφος στην χώρα μας και άνθισαν γεμίζοντας τσέπες όχι μόνο πολιτικών προσώπων, αλλά και πολλών άλλων που δίστιχος μέχρι στιγμής παραμένουν ατιμώρητοι.

  Το τελευταίο διάστημα μας ζάλισαν με την χάλια οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και ως λύση ανάγκης μας ενέταξαν υπό το άγρυπνο βλέμμα του ΔΝΤ, το οποίο όμως θα μπορούσε να παρέμβει αρκετά χρόνια νωρίτερα αυτεπάγγελτα και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, μας ταΐζουν τμε ψεύτικες καλοφτιαγμένες ειδήσεις προκειμένου να μας υπνωτίσουν και να μην αντιδράσουμε στις προκλητικές τους συμπεριφορές.

  Μετά λοιπόν από τον εφιάλτη της Πτώχευσης και αφού ο κόσμος τρομοκρατήθηκε σε βαθμό κακουργήματος, χωρίς να παρέμβει ποτέ η δικαιοσύνη, σώζοντάς μας από την λαίλαπα των Δημοσιογραφικών και πολιτικών τρομοκρατών, ακούσαμε και το αμίμητο από τον Αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, πως «επτωχεύσαμε κοινωνικά», χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ ή από άλλα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για αυτήν την πρωτοφανή δυσφήμιση της κοινωνίας μας.

  Θα μου πείτε βέβαια, πως το ΠΑΣΟΚ ήταν η μοναδική Κυβέρνηση που πέρασε από την χώρα μας και την δυσφήμισε σε τέτοιο βαθμό, που μας σιχάθηκαν ακόμα και οι μακρόχρονοι και πραγματικοί σύμμαχοι και υποστηρικτές της χώρας μας, θα αντιδρούσε στις πολιτικές «κοτσάνες» ενός πολιτικού αρχηγού, ο οποίος παρά το γεγονός της εκλογής του εδώ και αρκετούς μήνες στο τιμόνι της ΝΔ, δείχνει πως ακόμα ψάχνει να βρει στέρεο έδαφος για να πατήσει; Όντως έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά εγώ έχω περισσότερο δίκιο και δεν ανέχομαι να με αντιμετωπίζουν οι πολιτικάντηδες της χώρας μας, ως ιθαγενή που δεν ξέρει τι του γίνεται. Γι’ αυτό λέω τόσο προς τον κύριο Σαμαρά, όσο και προς τους υπόλοιπους Αρχηγούς των κομμάτων που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να πτωχεύσει ποτέ κοινωνικά, αλλά πάντα έπασχε από πολιτική πτώχευση.

  Εσείς κύριοι της πολιτικής σκηνής επιδιώκετε να μας πτωχεύσετε κοινωνικά με τις Μ…..ες που κάνετε, αλλά δεν σας βγαίνει και αφού είδατε πως δεν υπάρχει άλλη λύση και πως ο κόσμος όπου σας βλέπει σας φτύνει στην κυριολεξία, αποφασίσατε να εφεύρετε ένα θέμα, το οποίο θα απασχολήσει την κοινή γνώμη, καλοσερβιρισμένο από τα Τηλεοπτικά Παράθυρα και θα αποπροσανατολίσει τον κόσμο, από τον στόχο του, που είναι η εξόντωση κάθε είδους βλακωδέστατης ύπαρξης, πολιτικάντηδων στην χώρα μας.

  Δεν είναι τυχαίο όπως καταλαβαίνετε, το ότι στην μέση του καλοκαιριού και ενώ ο απλός κοσμάκης προσπαθεί να ξεχάσει τα προβλήματα του απολαμβάνοντας τα φτωχά μπάνια του λαού, εκσφενδονίσατε την είδηση «φωτοβολίδα», για την πρόταση του κυρίου Σάλλα, για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταχυδρομείου. Από την στιγμή αυτή σταμάτησαν όλα τα ΜΜΕ να ασχολούνται με Ασφαλιστικό, Οικονομία, Σκάνδαλα και άρχισαν όλοι να στηρίζουν με μια φωνή την πρόταση του κυρίου Σάλλα, αποδεικνύοντας περίτρανα, πως στην χώρα μας άλλοι κάνουν κουμάντο και όχι εμείς.

  Δεν είναι τυχαίο, όπως αποδείχτηκε βέβαια, πως και τα κόμματα συμφώνησαν με την πρόταση Σάλλα, αφού όπως δημοσιεύτηκε χθες, τα δυο μεγάλα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χρωστάνε στην Τράπεζα Πειραιώς 20 εκατομμύρια ευρώ αθροιστικά, με την ΝΔ να χρωστά τα περισσότερα.

  Προσωπικά, η άποψή μου για τους πολιτικούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα μας είναι μια και δεν αλλάζει. Βαλσαμωμένο πουλί και χωρίς φτερά, σας φεύγει από τα χέρια κύριοι και αυτό αντικατοπτρίζει την αξία σας, αφού όπως και να το δούμε, κανένα στοιχείο δεν μας δείχνει κάτι θετικό για την αξιολόγησή σας, αφού δεν είστε ικανοί, ούτε για δυο γαϊδάρους να χωρίσετε μια μπάλα άχυρα. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Σταύρος Βλαχόπουλος