Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 6.5.2011



«Τι είμαι εγώ που θα τους κυνηγάω όλους; Δεν ξέρω με τι να πρωτοασχοληθώ»

- Δύσκολο το έργο της δημοτικής αστυνομίας Ξάνθης…
- Με δέκα άτομα προσωπικό καλείται να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα της πόλης



Νίκος Φωτιάδης, Αντιδήμαρχος για την δημοτική αστυνομία Ξάνθης:
«Τι είμαι εγώ που θα τους κυνηγάω όλους;
Δεν ξέρω με τι να πρωτοασχοληθώ»




* Παραεμπόριο και δημόσια τάξη, τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα οποία επιφορτίστηκε η δημοτική αστυνομία, την στιγμή που, όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, δεν υπάρχει η συμβολή της αστυνομίας στην αντιμετώπισή τους

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλει σε καθημερινή βάση η δημοτική αστυνομία Ξάνθης, προκειμένου να ανταποκριθεί στο «πολύπλευρο» έργο της, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κύριος Νίκος Φωτιάδης.
Η κατάσταση στη πόλη μοιάζει απελπιστική, η παραβατικότητα χτυπάει κόκκινο, το παραεμπόριο ανθεί σε όλο του το μεγαλείο, οι καταστροφές και φθορές της δημόσιας περιουσίας δίνουν και παίρνουν, η δημόσια καθαριότητα θυμίζει σκηνές από τριτοκοσμικές χώρες και πάει λέγοντας. Αυτά είναι μερικά, μόνον, από τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η δημοτική αστυνομία της πόλης, η οποία, μάλιστα, μετρά δέκα μόλις άτομα προσωπικό.
Όσον αφορά, τώρα, το μεγάλο πρόβλημα της πόλης, το παραεμπόριο, που ταλανίζει την τοπική οικονομία, ο κύριος Ν. Φωτιάδης, υπογραμμίζει με έμφαση, πως δεν πρόκειται για ένα πρόσφατο φαινόμενο, αλλά για μια χρονίζουσα κατάσταση που έχει εξελιχθεί σε παθογένεια με διαστάσεις, ενίοτε επικίνδυνες για την δημόσια υγεία. Όπως αναφέρει ο κύριος Ν. Φωτιάδης, πλέον, οι πλανόδιοι πωλητές, στην πλειοψηφία τους Βούλγαροι και έγχρωμοι συνάνθρωποί μας, πουλάνε προϊόντα που μπορούν να αποδειχτούν ιδιαίτερα βλαβερά για την υγεία των καταναλωτών.
Σύμφωνα, ωστόσο, με αυτό που κάνει σαφές ο τελευταίος, δεν είναι δυνατόν να περιμένει η τοπική κοινωνία, το φαινόμενο του παραεμπορίου, να αντιμετωπιστεί, μόνον, με την συμβολή της δημοτικής αστυνομίας, η οποία δεν ξέρει τι να πρωτοπιάσει, το παζάρι, το κάπνισμα, το παραεμπόριο, τα παράνομα παρκαρίσματα κ.ο.κ.. Τη στιγμή μάλιστα, που τα δέκα άτομα, τα οποία απαρτίζουν το προσωπικό της, εκτελούν τριπλές βάρδιες.
Επομένως, με βάση και αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο κύριος Ν. Φωτιάδης, αυτοί που κατηγορούν την δημοτική αστυνομία για τα δεινά της πόλης πλανώνται πλάνην οικτράν.
Όπως σπεύδει να συμπληρώσει, παράλληλα, πρώτος υπεύθυνος για την υφιστάμενη κατάσταση, εννοώντας το παραεμπόριο, είναι η ίδια η κεντρική διοίκηση, γιατί, όπως τονίζει, δεν είναι δυνατόν να επιτρέπει την είσοδο αυτών των ανθρώπων στην χώρα και μάλιστα μαζί με τα εμπορεύματα που προωθούν.
Αναφέρει, δε, πως υπάρχει συνυπευθυνότητα Υπουργείων, τα οποία επέτρεψαν να εξελιχθούν κατ’ αυτό τον τρόπο τα πράγματα στην ελληνική αγορά.
Από την άλλη, κάνει σαφές, ότι απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου.
Σε ερώτηση της εφημερίδα μας, γιατί δεν υπάρχει συνεργασία δημοτικής αστυνομίας με την αστυνομία, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ο κύριος Νίκος Φωτιάδης υπογραμμίζει, πως η αστυνομία έχασε τον ρόλο της εξαιτίας τριών παραγόντων, του συνδικαλισμού, του γεγονότος ότι ο κάθε βουλευτής έχει και από έναν χωροφύλακα, αλλά και την δημιουργία της δημοτικής αστυνομίας.
Όπως τονίζει, επίσης, ο κύριος Ν. Φωτιάδης, η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να κάνει συλλήψεις, μπορεί, μόνον, να γράψει κάποιον ή να κατασχέσει κάτι που είναι παράνομο.
«Αν μας επιτεθούν δεν μπορούμε να προβούμε σε σύλληψη, παρά, μόνον, να πάρουμε το εκατό» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κύριος Ν. Φωτιάδης.
Σχετικά, τώρα, με τα άτομα, τα οποία παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά, προκαλώντας προβλήματα στους υπόλοιπους συμπολίτες μας, ένα καθημερινό φαινόμενο, ο κύριος Ν. Φωτιάδης τονίζει, πως αυτό είναι αποκλειστικά και μόνον θέμα της αστυνομίας. «Τι είμαι εγώ που θα τους κυνηγάω όλους; Δεν ξέρω με τι να πρωτοασχοληθώ» καταλήγει ο κύριος Ν. Φωτιάδης.