Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Σε Ξανθιώτες που διαπρέπουν στηρίζει ο Δήμαρχος Μ. Στυλιανιδης την Επικοινωνιακή του πολιτική


Σε Ξανθιώτες που διαπρέπουν
στηρίζει ο Δήμαρχος
Μ. Στυλιανιδης
την Επικοινωνιακή του πολιτική

Έξυπνη η επιλογή της Ξανθιώτισσας Βίκυς Μπαφατάκη στον τομέα εκπροσώπησης Τύπου και Επικοινωνίας του Μ. Στυλιανίδη

Λίγα λόγια για μια καλή φίλη, η οποία λείπει από την Ξάνθη, αλλά διαπρέπει στο πανευρωπαϊκό και όχι μονό στερέωμα, τόσο σαν άνθρωπος της επικοινωνίας όσο και ως άνθρωπος της προσφοράς. Όσοι την γνωρίζουν ξέρουν καλά πως πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο άτομο, το οποίο έχει βοηθήσει την Ξάνθη μας. Μιλά συνεχώς με αγάπη για την πατρίδα της και προσπαθεί να ανοίξει συνεχώς διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στην Ξάνθη και στο σκληρό και αδηφάγο Αθηνοκεντρικό κράτος. Θεωρώ πως είναι λάθος το να βάλλεται και να μπαίνει στο ίδιο κάδρο με Πετρούλες και άλλα τινά και για τον λόγο αυτό σήμερα θα ήθελα να σας παρουσιάσω ορισμένα στοιχεία για την φίλη μου Βίκυ Μπαφατάκη.
Η Βίκυ το 2005 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο «Giuseppe Sciacca», στον τομέα της Τομέας Επικοινωνίας - Δημοσιογραφίας. Η ίδια αποτελεί μία γέφυρα επικοινωνίας για σημαντικά θέματα, μεταξύ των δύο χωρών μέσα από τη δημοσιογραφική της δραστηριότητα. Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Σπούδασε Ιστορία - Αρχαιολογία και μετέπειτα Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε νεαρή ηλικία, σπούδασε την Ιταλική γλώσσα και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο για Ξένους της Περούτζια. Ξεχώρισε ιδιαίτερα για τις δραστηριότητές της, κι έτσι το Πανεπιστήμιο της Περούτζια, σε μια παγκόσμια διεπιστημονική συνάντηση το 2006, της απένειμε τον τιμητικό τίτλο της « Πρέσβειρας του Ιταλικού Πολιτισμού ανά τον κόσμο ». Φέτος, το Σεπτέμβριο του 2008 τιμήθηκε από τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Σαντανιέλλο για την πολύτιμη προσφορά της στον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και για την υποστήριξή της στο έργο των Διεθνών Βραβείων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο και με τα δύο παιδιά της, τον Γιώργο 13 ετών και την Nίκη 11 ετών, αλλά ταξιδεύει πολύ εξαιτίας των επαγγελματικών της υποχρεώσεων... Η Βίκυ είναι ένα αστέρι που ξέρει να μεσουρανεί με διακριτικότητα τόσο στη χώρα της, όσο και στο εξωτερικό. Δημοσιογράφος της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, καθηγήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, η γυναίκα επιστήμονας Βίκυ Μπαφατάκη είναι σε θέση, χάρη στο μοναδικό της ύφος και στο μεσογειακό της ταμπεραμέντο, να διαδίδει την Ελληνική κουλτούρα στην Iταλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ευγένεια, η διακριτικότητα και η κομψότητα είναι οι αρετές που καθιστούν αυτή την σταρ, ένα σύγχρονο σύμβολο της Ελλάδας στον κόσμο. Με την γοητεία και τον επαγγελματισμό της κατακτά με σταθερά βήματα τις καρδιές όλων των Ιταλών, μαγεύοντας ολόκληρη την Ιταλία.

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 9/10/2010


Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Διάρρηξη στο κατάστημα των ΕΛΤΑ της Γενισέας το βράδυ της Τετάρτης από ψιλικατζήδες:

Κατάφεραν από την μια να διαρρήξουν οι επιτήδειοι κλέφτες το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Γενισέα, αλλά από την άλλη δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι αξιόλογο, αφού ούτε τα κέρματα που κατάφεραν να αρπάξουν ήταν αρκετά ούτε και με τα γραμματόσημα που έκλεψαν κανείς δεν χορταίνει. Μετά από το μπαράζ ληστειών σε τράπεζες της Ξάνθης, μια νέα μόδα φαίνεται να εξαπλώνεται και μάλιστα γρήγορα και δεν είναι άλλη από τις ληστείες και διαρρήξεις σε καταστήματα των ΕΛΤΑ, χωρίς όμως να υπάρχουν ιδιαίτερα λάφυρα για τους ψιλικατζήδες κακοποιούς. Αφού λοιπόν δεν είχαν συμπληρωθεί λίγα εικοσιτετράωρα από την ληστεία στα ΕΛΤΑ της Σταυρούπολης, το βράδυ της Τετάρτης άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, κατάφεραν να διαρρήξουν την πόρτα του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Γενισέα και χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, άρπαξαν γρήγορα κάποια κέρματα που βρήκαν μπροστά τους καθώς και γραμματόσημα, φεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά και κάποια από αυτά σήμερα σας παραθέτουμε. Υπήρχε ή όχι συναγερμός στο εν λόγω κατάστημα; Υπήρχε η όχι κύκλωμα κλειστής τηλεόρασης; Είναι αρκετή ή όχι η αστυνομική δύναμη του σταθμού Γενισέας;

Η Ρηγίλλης στηρίζει εμπράκτως τον ανεξάρτητο υποψήφιο Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη:
Έσπασαν τα τηλέφωνα των νεοδημοκρατών τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Από την μια άκουγες μια ωραία γυναικεία φωνή να σου λέει πως την Κυριακή ο Νομάρχης Ξάνθης και υποψήφιος Περιφερειάρχης με την ΝΔ Γ. Παυλίδης πραγματοποιεί προεκλογική εκδήλωση και από την άλλη αναρωτιόσουν ποια ΝΔ ρε παιδιά, ο άνθρωπος κατεβαίνει ανεξάρτητος και έμενες με την απορία. Ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο τον ωφελεί τον Γ. Παυλίδη αυτή η τακτική, αλλά σε τόσο πονηρούς καιρούς το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι μάλλον προβλήματα και αρνητικές εντυπώσεις δημιουργούνται και τίποτα δεν οδηγεί σε θετικά μηνύματα.

Με συνεχείς περιοδείες στον Νομό Ξάνθης επιχειρεί να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Α. Γιαννακίδης:
Στην Ξάνθη νύχτα μέρα και μάλιστα σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, επισκέπτεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Άρης Γιαννακίδης πλαισιωμένος από τους εδώ συνεργάτες του και με τον Φ. Καραλίδη μπροστάρη, προσπαθεί να οργώσει τον Νομό Ξάνθης πιθαμή προς πιθαμή, προκειμένου να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα, ενώ όπως πληροφορήθηκα, χθες επισκέφθηκαν τόσο το Νοσοκομείο Ξάνθης όσο και την ΣΕΚΑΠ.

Ακόμα δεν έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας η δικαιοδοσία ελέγχων και επιβολής προστίμων για την απαγόρευση του καπνίσματος:

Δυστυχώς στην χώρα μας, τα πάντα χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και δεν πρόκειται τίποτε να πάει σωστά. Βγάλανε τον Αντικαπνιστικό Νόμο, φόβισαν τον κοσμάκη, μίλησαν για πρόστιμα και ποινές, αλλά ακόμα δυστυχώς όπως πληροφορήθηκα, δεν έχουν εκδώσει τις ανάλογες τροποποιήσεις στον νόμο, ώστε να έχουν αρμοδιότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί να πραγματοποιούν ελέγχους και να επιβάλλουν τα πρόστιμα. Προς το παρόν οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από το αρμόδιο κλιμάκιο της διεύθυνσης υγιεινής της Νομαρχίας Ξάνθης.

Βόλτα των»Πολιτών για την Αλλαγή» στην αγορά της Ξάνθης:
Στους δρόμους της αγοράς της πόλης μας επέλεξαν να περιηγηθούν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των «Πολιτών για την Αλλαγή» μαζί με τον επικεφαλή του συνδυασμού Χρίστο Πούλιο και πραγματικά αυτή τους η κίνηση βρήκε αρκετά θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Οι «Πολίτες για την Αλλαγή» αφού περιόδευσαν στους κεντρικούς και όχι μόνο δρόμους της Ξάνθης, δεν ήταν δυνατόν να μην περάσουν και μια βόλτα από το πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης μας, που δεν είναι άλλο από το εμπορικό κέντρο, όπου για αρκετή ώρα συζήτησαν με τους θαμώνες των καταστημάτων, αλλά και τους ανθρώπους που αναπτύσσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες εκεί.

Μια χαμένη γενιά που ακόμα ελπίζει…

Μια χαμένη γενιά που ακόμα ελπίζει…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Η σημερινή γενιά των Ελλήνων πολιτών είναι η πιο αδικημένη από όλες τις προηγούμενες, από κάθε άποψη. Μπορεί, βέβαια, η προκείμενη διατύπωση να ακούγεται υπερβολική και απόλυτη, αν αναλυθεί, ωστόσο, σε βάθος, θα βρει την επιβεβαίωσή της μέσα από παραδείγματα της καθημερινότητας.
Οι νέοι σήμερα, αν και μορφωμένοι στην πλειοψηφία τους και μάλιστα με δύο ή και τρεις τίτλους σπουδών, με γνώσεις ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, γιατί το επιβάλουν οι επιταγές της σύγχρονης εποχής βλέπετε, αδυνατούν να βρουν μια θέση εργασίας, ανάλογη της μόρφωσής τους ή αναγκάζονται να δουλεύουν για έναν μισθό, που δεν τους φτάνει ούτε για έλεος.
Η σημερινή γενιά δεν είναι ούτε καν των επτακοσίων ευρώ, όπως θέλαμε να πιστεύουμε πριν μερικούς μήνες, αλλά τον πεντακοσίων και εξακοσίων ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων. Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη, για να καταλάβει κανείς πως είναι να ζεις με αυτές τις ισχνές αποδοχές. Ειδικά δε, αν δεν έχεις συγγενικό περιβάλλον να σε ενισχύει οικονομικά κάθε λίγο και λιγάκι, ώστε να μπορείς να ανταπεξέρχεσαι στις διαρκείς και πάγιες ανάγκες που γεννά η σύγχρονη εποχή, απλά επιβιώνεις με χίλια ζόρια.
Συχνά πυκνά ακούμε μερικούς να κατηγορούν τους νέους, ότι τα περιμένουν όλα έτοιμα από τους γονείς τους. Έχει σκεφτεί, όμως, κανείς από όλους αυτούς που τα υποστηρίζουν, πως οι νέοι είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν δεσμούς οικονομικής εξάρτησης από τους γονείς τους, γιατί δεν τους δίνεται η ευκαιρία να σταθούν μόνοι τους στα πόδια και να προχωρήσουν βασισμένοι στις δικές τους δυνάμεις (;)
Καμία προσπάθεια για να ενισχυθούν οι νεολαίοι μας, δεν έχει παρθεί με πρωτοβουλία του ελληνικού κράτους, ούτε σήμερα, ούτε και χθες. Λες και πρόκειται για ένα αποκομμένο μέλος του συνολικού εθνικού σώματος.
Οι νέοι τελικά είναι οι πιο αδικημένοι, οι πιο εξαπατημένοι και οι πιο παραμελημένοι πολίτες αυτής της χώρας. Και όταν διαπρέπουν κάπου έξω από τα επίσημα εθνικά σύνορα της χώρας, ακούμε τους περισσότερους να καμαρώνουν σαν τα παγώνια, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ντρέπονται, που τα παιδιά του έθνους έπρεπε να φύγουν μακριά από την πατρική εστία, για να μπορέσουν να αποδείξουν την αξία τους.
Το ένδοξο και οργισμένο νιάτο παλεύει καθημερινά, για να αποδείξει την αξία του. Τους βλέπεις, λοιπόν, να παίρνουν σβάρνα όλες τις επιχειρήσεις και να παρακαλάνε για μια θέση εργασίας, πολλές φορές με χαμηλές απολαβές.
Το κράτος, από την άλλη, βυθισμένο στα χρόνια προβλήματά του, ψάχνει λύσεις σαν να ήταν βελόνες μέσα στα άχυρα. Ο νέος και ορεξάτος άνθρωπος δεν εκτιμάται από κανέναν, αφού όλοι έχουν μάθει στην νοοτροπία του παλιού και απαρχαιωμένου. Έτσι, ακόμα και για τις επικείμενες εκλογές, οι παλιοί και κουρασμένοι, που πλέον δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα, είναι τα μεγάλα φαβορί για θέσεις και αξιώματα. Αντί, δηλαδή να δοθεί βήμα στον νέο, ορεξάτο και γεμάτο πάθος για κοινωνική προσφορά, προτιμάμε να ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια, που, όπως έχει αποδειχτεί και μέσα από την πράξη, δεν έχουν να προσφέρουν κάτι καινούργιο, κάτι καινοτόμο ή κάτι πρωτοποριακό…

Με αργά βήματα η καπνοαπαγόρευση

Με αργά βήματα η καπνοαπαγόρευση

Ανδρέας Νεάρχου, Προϊστάμενος τμήματος Δημόσιας Υγείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης:
«Σκοπός και αποστολή μας δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα στους παραβάτες, αλλά να τους πείσουμε, ότι το κάπνισμα κάνει κακό όχι μόνον στον εαυτό τους, αλλά και στους γύρω τους. Δεν είμαστε κατασταλτική υπηρεσία, αλλά υπηρεσία ενημέρωσης και πρόληψης»

Έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου από την πρώτη Οκτωβρίου, αν και τυπικά η εφαρμογή του ανάγεται στην πρώτη Σεπτεμβρίου.
Μεγάλη παραμένει η δυσαρέσκεια των καπνιστών, που αναγκάζονται να στερούνται την αγαπημένη τους απόλαυση, το τσιγάρο, σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
Από την άλλη, δεν είναι λίγοι αυτοί που παραδέχονται πως η σχετική απαγόρευση έχει λειτουργήσει ως έναυσμα, για να περιορίσουν ή και να κόψουν το τσιγάρο.
Να σημειώσουμε, πως έχει συσταθεί ειδικό κλιμάκιο ελεγκτών από τις συναρμόδιες για το θέμα υπηρεσίες, το υγειονομικό, την δημοτική αστυνομία και το λιμενικό στον τομέα των δικών τους αρμοδιοτήτων, για να πραγματοποιούν ελέγχους, οι οποίοι θα αποδεικνύουν αν εφαρμόζονται οι διατάξεις του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος.
Σχετικά με το θέμα ο Προϊστάμενος του τμήματος Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης, κύριος Ανδρέας Νεάρχου, επισημαίνει πως:
«Σε ότι αφορά την νομοθεσία για το κάπνισμα, έχουν οριστεί συναρμόδιες υπηρεσίες. Μεταξύ αυτών των υπηρεσιών είναι η υπηρεσία μας, η δημοτική αστυνομία και το λιμενικό σώμα. Η αστυνομία συμμετέχει, μόνον, εάν την καλέσουμε για συνδρομή στους ελέγχους που διενεργούμε» και συμπληρώνει παράλληλα, ότι «έφτασαν στην υπηρεσία μας κάποια έγγραφα για την πράξη επιβολής προστίμου, τα οποία θα διανείμουμε στις συναρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή στο λιμεναρχείο και στην δημοτική αστυνομία.
Θα συγκροτήσουμε επίσης ένα κλιμάκιο με άτομα από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, γιατί θεωρούμε, ότι είναι καλύτερος ο έλεγχος με κλιμάκια, παρά μεμονωμένα. Η κάθε υπηρεσία σύμφωνα με τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά της θα κάνει και κάποιους μεμονωμένους ελέγχους».
Αναφερόμενος στους σκοπούς της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, ο κύριος Α. Νεάρχου, υπογραμμίζει τα ακόλουθα:
«Σκοπός μας είναι να καταλάβουν οι επαγγελματίες και οι πολίτες, ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις για την απαγόρευση του καπνίσματος. Σκοπός και αποστολή μας δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα στους παραβάτες, αλλά να τους πείσουμε, ότι το κάπνισμα κάνει κακό όχι μόνον στον εαυτό τους, αλλά και στους γύρω τους. Δεν είμαστε κατασταλτική υπηρεσία, αλλά υπηρεσία ενημέρωσης και πρόληψης. Αυτό θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στον κόσμο και αυτή θα είναι η επιτυχία μας, αν το καταφέρουμε.
Η διάταξη αναφέρει, ότι έλεγχοι πρέπει να γίνονται μια φορά το μήνα ή ακόμη και το δίμηνο. Εφόσον δεν έχουμε παραβάσεις, οι έλεγχοι δεν είναι ανάγκη να γίνονται επί καθημερινής βάσεως, αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Η δικιά μας υπηρεσία συμμετέχει σε διάφορα κλιμάκια, με την ευκαιρία κάνει παράλληλα έλεγχο και για τον αντικαπνιστικό νόμο».
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει, επίσης, ο κύριος Α. Νεάρχου «από τις μέχρι τώρα επισκέψεις μας στα καταστήματα, βλέπουμε, ότι τηρούνται οι διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου. Δεν έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις».
Και καταλήγει «Όσον αφορά την δική μας υπηρεσία, η στελέχωση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι, ώστε να μπορέσουμε να αποδώσουμε αυτά που πρέπει για την εφαρμογή του Νόμου. Έχουμε ελλείψεις, ιδιαίτερα του ελεγκτικού οργάνου. Όπως ξέρετε, όλους τους ελέγχους τους κάνουν οι επόπτες δημόσιας υγείας. Οι επόπτες δημόσιας υγείας που ασχολούνται με τον έλεγχο είναι τρεις και οπωσδήποτε είναι πολύ μικρός ο αριθμός για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες μιας τέτοιας υπηρεσίας. Η υπηρεσία έχει πολλές αρμοδιότητες, όχι μόνον για τον έλεγχο για την εφαρμογή των διατάξεων του αντικαπνιστικού νόμου. Λόγω και του κύματος συνταξιοδότησης που μεσολάβησε τον τελευταίο καιρό έχουμε μείνει λίγοι, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα πολυποίκιλα και πάρα πολλά καθήκοντα που έχουμε σαν υπηρεσία. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο».

Διέρρηξαν τα ΕΛΤΑ Γενισέας

Μεταφορά της εγκληματικότητας από το κέντρο του Νομού στην περιφέρεια
Διέρρηξαν τα ΕΛΤΑ Γενισέας

- Ιωακείμ Τσουκνάδης, Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης: «Υπάρχουν σκέψεις να ενισχυθούν οι αστυνομικές περιπολίες στα χωριά του Νομού»
- Ληστείες και διαρρήξεις στα πιο ήσυχα χωριά της Ξάνθης

Η εγκληματικότητα στο Νομό Ξάνθης για την τελευταία χρονική περίοδο γνωρίζει μεγάλη έξαρση, ιδιαίτερα όσον αφορά τα χωριά της περιοχής. Η μεταφορά της εγκληματικότητας από το αστικό κέντρο στα περίχωρα του Νομού, οφείλεται κατά κύριο λόγο, σύμφωνα και με αυτά που αναφέρει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης, στην ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και την δράση της νεοσύστατης ομάδας ΔΙΑΣ στην Ξάνθη.
Τα κακοποιά στοιχεία έχουν στρέψει τις βλέψεις τους προς τα χωριά του Νομού, αφού είναι πιο εύκολη η εκεί παράνομη δράση τους, καθώς οι περιπολίες της αστυνομίας είναι περιορισμένες σε αυτές τις περιοχές, λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η πρόσφατη ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ του Δήμου Σταυρούπολης, όπου άγνωστοι μέχρι σήμερα δράστες αφαίρεσαν λεία περίπου χίλια ευρώ.
Παρόμοιο περιστατικό, αυτή την φορά όμως διάρρηξη και όχι ληστεία, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στον Δήμο Βιστωνίδας και συγκεκριμένα στην έδρα του Δήμου, την Γενισέα.
Άγνωστοι δράστες, που αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές Ξάνθης, παραβίασαν τα ΕΛΤΑ της Γενισέας τις βραδινές ώρες, όταν δηλαδή το κατάστημα ήταν κλειστό, αφαιρώντας κέρματα και γραμματόσημα.
Να σημειώσουμε δε, ότι έχουν προκληθεί μικρές υλικές ζημιές στο κτήριο των ΕΛΤΑ Γενισέας.
«Η εγκληματικότητα έχει μεταφερθεί στην περιφέρεια, γιατί οι αστυνομικές περιπολίες εκεί δεν είναι τόσο ισχυρές, όσο είναι στην πόλη» σημειώνει αναφορικά με το θέμα ο κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης και συνεχίζει λέγοντας πως «εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να γίνονται περισσότερες περιπολίες στα χωριά, λόγω του περιορισμένου δυναμικού που έχει το σώμα. Θα δούμε, όμως, πως μπορούμε να λύσουμε αυτό το θέμα. Θα κάνουμε συσκέψεις με συναδέλφους, για να εξετάσουμε πιθανές λύσεις στο πρόβλημα, έτσι, όπως εξελίσσεται για το τελευταίο χρονικό διάστημα στα χωριά του Νομού.
Παράλληλα, συνεργαζόμαστε και με άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας».
Αναφορικά, τώρα, με τους δράστες των συγκεκριμένων υποθέσεων, ο κύριος Ι. Τσουκνάδης αναφέρει, πως, όσον αφορά την ληστεία στα ΕΛΤΑ Σταυρούπολης, οι δράστες ήταν επαγγελματίες. Στην περίπτωση δε της Γενισέας όχι.
Κλείνοντας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, απευθυνόμενος στους κατοίκους του Νομού, επισημαίνει με έμφαση, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά προβληματισμού, σχετικά με αυτά που συμβαίνουν με την τοπική εγκληματικότητα.
«Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να έχουν ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά τους. Αν υποπέσει κάτι ύποπτο στην αντίληψή τους, να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία» καταλήγει ο κύριος Ι. Τσουκνάδης.

Πιλοτικά ξεκινά να εφαρμόζεται η ψηφιακή εκπαίδευση

Πιλοτικά ξεκινά
να εφαρμόζεται
η ψηφιακή
εκπαίδευση

Εφαρμογή στα πλαίσια του νέου σχολείου, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας

Σάββας Μελισσόπουλος, Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης:
«Το νέο σχολείο σε αντίθεση με το παραδοσιακό δεν προωθεί την στείρα αποστήθιση, αλλά το αντίθετο. Είναι ένα σύγχρονο σχολείο, που προάγει την κριτική σκέψη και ικανότητα του μαθητή»

Το ψηφιακό σχολείο, στα πλαίσια του νέου σχολείου που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποτελεί μια πραγματικότητα προ των πυλών. Η στροφή προς την τεχνολογία και την ψηφιακή γνώση του μαθητικού κόσμου, ξεκινάει να εφαρμόζεται πιλοτικά από τα δημοτικά σχολεία της χώρας, για να επεκταθεί και στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Η επίσημη παρουσίαση του ψηφιακού σχολείου πραγματοποιήθηκε εχθές στο 1ο Επαγγελματικό Γενικό Λύκειο της Λήμνου, παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας, κυρίου Γιώργου Παπανδρέου.
Η χρήση τεχνολογιών αποτελεί καταλύτη για το νέο σχολείο, στα πλαίσια των αναγκών που γεννά η σύγχρονη εποχή.
Βασικός σκοπός των εξελίξεων στον χώρο της παιδείας είναι η πρόοδος, μέσω της ψηφιακής διάστασης του νέου σχολείου, που δημιουργείται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας.
Σχετικά με το θέμα μιλάει στην εφημερίδα μας ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, κύριος Σάββας Μελισσόπουλος.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο τελευταίος στην ΦτΞ, είναι πολύ θετική η στροφή προς την ψηφιακή γνώση στα σχολεία της χώρας.
Να σημειώσουμε δε, ότι οκτώ είναι τα σχολεία της Ξάνθης, τα οποία αποτελούν τα επονομαζόμενα νέα σχολεία.
Όπως ενημερώνει ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος, σε τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για τον εξοπλισμό των εν λόγω σχολείων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που είναι απαραίτητοι για την υλοποίηση της ψηφιακής διάστασης του νέου σχολείου.
«Το νέο σχολείο σε αντίθεση με το παραδοσιακό δεν προωθεί την στείρα αποστήθιση, αλλά το αντίθετο. Είναι ένα σύγχρονο σχολείο, που προάγει την κριτική σκέψη και ικανότητα του μαθητή» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος.
Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, αν έχουν βάση οι φόβοι ορισμένων συμπολιτών μας, ότι το νέο σχολείο καταργεί τις στενές παραδοσιακές σχέσεις μαθητή και εκπαιδευτικού, ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος απαντάει πως «είναι λογικό, όταν υπάρχουν αλλαγές, να υπάρχουν και κάποιες παρατηρήσεις. Εξάλλου, η λειτουργία του νέου σχολείου θα εφαρμοστεί πιλοτικά, ώστε να διαπιστωθεί, αν προκύψουν σχετικά προβλήματα, ώστε αυτά να μπορούν να διορθωθούν. Θα γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις και βελτιώσεις, όπου υπάρχει ανάγκη. Η ζωή μας εξελίσσεται και πρέπει να την ακολουθήσουμε».
Ερωτηθείς για την διάθεση με την οποία αντιμετωπίζουν οι γονείς τις επικείμενες αλλαγές στον χώρο της παιδείας, ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος επισημαίνει με έμφαση, πως οι πρώτες αντιδράσεις είναι πολύ θετικές, αν και υπάρχουν κάποιοι εύλογοι προβληματισμοί, για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και τι αντίκτυπο θα έχουν στις σχέσεις δασκάλου και μαθητή.

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 8/10/2010