Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Παραιτήθηκε από Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης ο Γιάννης Αλεξιάδης

Παραιτήθηκε από Πρόεδρος του εμπορικού
συλλόγου Ξάνθης ο Γιάννης Αλεξιάδης

-Μαύρα σύννεφα επάνω από τον ιστορικό φορέα εκπροσώπησης των εμπόρων της Ξάνθης

  Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον εμπορικό σύλλογο Ξάνθης, αφού η παραίτηση του μέχρι προχθές Προέδρου του, κυρίου Γιάννη Αλεξιάδη, σηματοδοτεί μια νέα τάξη πραγμάτων, όσον αφορά την μελλοντική του πορεία.
  Το πρώτο ανησυχητικό σημάδι, που μας έκανε να αναρωτηθούμε για το τι συμβαίνει στους κόλπους του συλλόγου, είναι η τελευταία ανοιχτή επιστολή που εξέδωσε και η οποία δεν υπογραφόταν από τον κύριο Γιάννη Αλεξιάδη. Η προκείμενη επιστολή, που δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, απηύθυνε ερώτημα στον Δήμαρχο Τοπείρου, κύριο Στέλιο Χατζηευαγγέλου, αν αληθεύουν αυτά που αναφέρει δημοσίευμα φύλλου Κομοτηναϊκής εφημερίδας, ότι ο τελευταίος προωθεί μεταβιβάσεις Δημοτών του στην Κεσσάνη της Τουρκίας, για να κάνουν τα ψώνια τους και ακολούθως, να ενισχύουν με αυτό τον τρόπο τους εκεί επαγγελματίες.
  Κάποιοι έσπευσαν, τότε, να πουν, ότι η ανωτέρω επιστολή δεν βρίσκει σύμφωνο τον κύριο Γιάννη Αλεξιάδη. Eξού και η απουσία της υπογραφής του στο σχετικό έγγραφο. Ενώ, μετά από αυτό το περιστατικό ακολούθησε η παραίτηση του κυρίου Γιάννη Αλεξιάδη.
  Σε επικοινωνία που είχαμε με τον τελευταίο για να ενημερωθούμε αναφορικά με το θέμα, ο κύριος Γ. Αλεξιάδης επιβεβαίωσε την υποβολή της παραίτησής του από το αξίωμα του Προέδρου του εμπορικού συλλόγου. Δεν θέλησε, ωστόσο, να αναφερθεί στους λόγους της παραίτησής του, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.
  Αναμένεται η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, προκειμένου να αποφασιστεί για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του συλλόγου. Κατά πάσα πιθανότητα επόμενος Πρόεδρος θα είναι ο κύριος Νίκος Τσάβας, ο σημερινός Αντιπρόεδρος του συλλόγου.

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Παραιτήθηκε (για προσωπικούς λόγους;) από πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης ο Γιάννης Αλεξιάδης:
  Ήταν φανερό δια γυμνού οφθαλμού πως στον Εμπορικό Σύλλογο κάτι δεν πήγαινε καλά το τελευταίο διάστημα και το κερασάκι στην τούρτα αυτής της υπόθεσης, ήταν η πρωτοβουλία μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, να εκδώσουν την ανακοίνωση για την μετακίνηση των κατοίκων του Δήμου Τοπείρου στην Κεσσάνη της Τουρκίας ενόψει Μπαϊράμ με πρωτοβουλία του Δήμου και του Δημάρχου. Ο Γιάννης Αλεξιάδης ήταν αρκετά φειδωλός για το θέμα της παραίτησής του και μας ζήτησε να αρκεστούμε στο ότι υπήρξαν προσωπικοί λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτήν και πως θα βγει σύντομα ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο, την στιγμή που όπως πληροφορούμαστε, είχε ζητήσει εδώ και τέσσερις ημέρες να συνεδριάσει ο Σύλλογος, προκειμένου να καταθέσει την παραίτησή του και αυτό μέχρι στιγμής δεν έγινε.

Συνεχίζονται οι φουρτούνες μετά την επιστολή Γαλανόπουλου, αφού τα όσα στηλίτευσε, ανάγκασαν τους πολέμιούς του να πάθουν αμόκ:
  Τι δουλειά λέει, έχει ο Γαλανόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων, σε καφέ μαζί με τον Δήμαρχο Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου και τον Γιάννη Γκορόγια; Ότι δουλειά είχε και ο πολιτικός άνδρας της ΝΔ με τον Νεόφυτο Τριανταφυλλίδη πριν κάποιες μέρες στο «Κτήμα». Ρωτήστε πρώτα τον πολιτικό κύριοι να σας πει το τι δουλειά είχε με το δεξί χέρι και πολύ καλό φίλο του Σ. Χατζηευαγγέλου, Ν. Τριανταφυλλίδη και μόλις μας ενημερώσετε γι’ αυτό, τότε πιστεύω θα μας ενημερώσει και ο Δ. Γαλανόπουλος για την συνάντησή του με τον Δήμαρχο Τοπείρου και τον Γιάννη Γκορόγια. Απλά τα πράγματα… έτσι γιατί εσείς μπορείτε να ξεχνάτε επιλεκτικά, αλλά εγώ δεν ξεχνώ ποτέ.

Για τα 300.000 ευρώ, ρωτήστε τον Τάσο Θεοδωρίδη που το μετέφερε στον Αν. Βαταμίδη:
  Επειδή πολύς λόγος έγινε τελευταία με τα όσα γράφτηκαν την περασμένη Τετάρτη στην στήλη του Αναγνώστη Βαταμίδη, οφείλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα, έτσι για να ηρεμήσουν όσοι έχασαν τον ύπνο τους. Την υπόθεση με τα τριακόσια χιλιάρικα, την μετέφερε στον συνεργάτη της εφημερίδας μας ο Τάσος Θεοδωρίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης, Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Κωνσταντίνος Μπένης και στενός συνεργάτης και φίλος του Βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού (τυχαίο; Δεν νομίζω), ενώπιων και άλλων παραβρισκόμενων στο πηγαδάκι, πράγμα που μου το επιβεβαίωσε και εμένα όταν τον ρώτησα χθες. Τώρα τι εννοούσε ο αγαπητός Τάσος και που το έμαθε αυτό, ρωτήστε τον ίδιο να σας πει, φίλος σας είναι. Όσο για τον Δ. Γαλανόπουλο, διαψεύδει πως υπήρξε τέτοιο ζήτημα, αφού ο ίδιος είπε πως θα διαθέσει για τον προεκλογικό του αγώνα ένα ποσό με διαχειριστικό έλεγχο.

Υποψήφια με τον Γ. Παυλίδη η Φίφη Χατζηστόϊκου:
  Ένα νέο πρόσωπο, το οποίο μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με την πολιτική, θα αποτελεί ένα από τα στελέχη που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του Γ. Παυλίδη στην Ξάνθη. Η είδηση διέρρευσε από την ίδια στο Face Book και μάλιστα συνοδευόταν από φωτογραφία στην οποία εμφανίζονταν η ίδια σε ένθερμη χειραψία με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, στο γραφείο του στην Νομαρχία.

Σε στέκια της νεολαίας ο Δήμαρχος Ξάνθης μετά από πολύ καιρό και συνοδευόμενος από την σύζυγό του:
  Το «Κυβερνείο» επέλεξε το βράδυ της Πέμπτης λίγο μετά τις 12 ο Δήμαρχος Ξάνθης, προκειμένου να βρεθεί για λίγο, μετά από αρκετό διάστημα, κοντά στην νεολαία του τόπου μας. Δεν ήταν δυνατόν να μην πιστέψω πως αυτή του η βόλτα έγινε λόγω εκλογών, αφού εγώ προσωπικά έχω πολύ καιρό να τον συναντήσω στην παραλία, εκτός και αν πάλι μου πει πως πηγαίνει τις ώρες που εγώ λείπω, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο, υπάρχουν και οι πληροφοριοδότες διασκορπισμένοι σε κάθε γωνιά, πράγμα το οποίο βέβαια μας βοηθά αρκετά στην δουλειά μας.

Μέγα θαύμα ημέρες τρεις… Ξεχάστηκε η πλατεία «Τέρας»:
  Πάνε τα λόγια τα παχιά, πάνε οι τσαμπουκάδες, ξεχάστηκαν και χάθηκαν σαν τον καπνό από τις καμινάδες. Δεν πρόκειται ποτέ να αναθεωρήσω τις απόψεις που εξέφρασα, είτε προσωπικά είτε μέσα από την στήλη, προς τον Δήμαρχο Ξάνθης, για την κατασκευή της πλατείας, η οποία όσο και αν θέλουμε να την δούμε όμορφη, δεν μας αφήνουν τα εκτρώματα και το τσιμέντο. Ξοδεύτηκε άπειρο πράσινο, μας λέει η Σοφία Καραγιαννίδου σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαμε, χωρίς να είναι στις υποχρεώσεις του Δήμου, την στιγμή που θα έπρεπε να τα είχε βάλει ο εργολάβος, αλλά εμείς δυστυχώς το πράσινο δεν το βλέπουμε. Μπορεί κάποιοι να πούνε πως έχουμε αχρωματοψία, αν και δεν ανταποκρίνεται αυτό στην πραγματικότητα, αλλά εκείνο που θέλω να τονίσω, είναι πως σε όλα τα πάρκα, πλατείες της Ευρώπης, το πράσινο είναι εμφανέστατο από οποιαδήποτε πλευρά, γιατί πολύ απλά εκεί φροντίζουν να το βάζουν στο ίδιο επίπεδο με τους διαδρόμους, τους οποίους χρησιμοποίει για την βόλτα του ο κόσμος, ενώ εδώ, οι φωστήρες των τεχνικών έργων, κατάφεραν να εγκλωβίσουν το πράσινο μέσα σε τόνους τσιμέντου, έτσι για να δείξουμε την κακογουστιά μας βρε αδελφέ. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως προεκλογική περίοδο διανύουμε και οι περισσότεροι κατά καιρούς επιλεκτικά επικριτές του Δημάρχου για το έργο «τέρας», έβαλαν την ουρά στα σκέλια, την έκαναν προπέλα και άλλαξαν ρότα…

Ορκίστηκε χθες το μεσημέρι δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Χρίστου Πούλιου, ο Χάρης Ξυλάς, καλύπτοντας την θέση της αείμνηστης Ειρήνης Δαλάτση

Ορκίστηκε χθες το μεσημέρι δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Χρίστου Πούλιου, ο Χάρης Ξυλάς,  καλύπτοντας την θέση της αείμνηστης Ειρήνης Δαλάτση


  Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Χάρη Ξυλά για την θέση του δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Ξάνθης με τον συνδυασμό του κυρίου Χρίστου Πούλιου “Πολίτες για την Αλλαγή”, μετά τον πρόσφατο και αδόκητο χαμό της δημοτικής συμβούλου, Ειρήνης Δαλάτση, της οποίας κλήθηκε να καλύψει την θέση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.
  Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, κυρίου Μιχάλη Στυλιανίδη, παρουσία του κυρίου Χ. Πούλιου, λίγων φίλων και εκπροσώπων των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
  Ο κύριος Μ. Στυλιανίδης από την πλευρά του καλωσόρισε τον κύριο Χ. Ξυλά στην οικογένεια του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η προσφορά του θα είναι σημαντική, όσον αφορά τις ανάγκες του Δήμου.
  Ενώ, ο κύριος Χ. Πούλιος, με την σειρά του καλωσόρισε τον νέο του δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τον ρόλο που θα επιτελέσει στα δημοτικά πράγματα.
  Ο ίδιος ο κύριος Χάρης Ξυλάς, υπογράμμισε με έμφαση και συγκίνηση, μέσα από σχετική δήλωση που έκανε προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα ακόλουθα:   
  «Καλούμαι, μετά τα δυσάρεστα γεγονότα, να συμπληρώσω το μεγάλο κενό που άφησε με τον πρόωρο χαμό της η αγαπημένη μας Ειρήνη Δαλάτση. Το κενό είναι ακόμα μεγαλύτερο στις καρδιές μας, παρά στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Όσος χρόνος μου απομένει μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές θα προσπαθήσω να συνεισφέρω και εγώ με τις δυνάμεις μου στο να αλλάξει η νοοτροπία των πραγμάτων στον Δήμο Ξάνθης, αλλά και στους δημότες μας».

Κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η εκλογική προετοιμασία

Κινδυνεύει να τιναχθεί στον
αέρα η εκλογική προετοιμασία

-Αιτία η απόφαση, να φορολογηθούν τα έξοδα κίνησης των υπαλλήλων που υπηρετούν τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης

Δημ. Γαλανόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης:
«Αν φορολογηθούν τα έξοδα κίνησης των δημοτικών υπαλλήλων για τις εκλογές, που ανέρχονται τα 365 ευρώ, θα αντιδράσουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις, το μόνο όπλο στα χέρια μας και θα ζητήσουμε να επαναφέρουν την εκλογική αποζημίωση, που έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια»

  Φαίνεται πως η ανάγκη της κυβέρνησης να κάνει περικοπές και να βάζει παντού ΦΠΑ υπηρετείται με θρησκευτική ευλάβεια. Οι επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αναμένεται να αποτελέσουν μια “καυτή πατάτα” μεταξύ της κυβέρνησης και των δημοτικών υπαλλήλων της χώρας, αφού υπάρχουν σκέψεις να φορολογηθούν τα έξοδα κίνησης των τελευταίων για τις εκλογές που έπονται.
  Το εκλογικό επίδομα των δημοτικών υπαλλήλων έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Ενώ τα έξοδα κίνησης των δημοτικών υπαλλήλων για τις εκλογές ανέρχονται στο ποσό των 365 ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με αυτά που έχει αποφασιστεί από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, θα φορολογηθεί.
  Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονες αντιδράσεις από την θιγόμενη πλευρά και ήδη έχει διατυπωθεί η σχετική δυσαρέσκεια. Όπως προειδοποιούν δημοτικοί υπάλληλοι μέσω της Ομοσπονδίας τους, οι αντιδράσεις θα εντείνονται, αν δεν αλλάξει η απόφαση και δεν ανακοινώσει το Υπουργείο Εσωτερικών το ακριβές ποσόν των κονδυλίων, που θα παραχωρηθούν για τις ανάγκες της εκλογικής προετοιμασίας.
  Μάλιστα, οι δημοτικοί υπάλληλοι απειλούν να τινάξουν την εκλογική προετοιμασία στον αέρα, αν τα πράγματα δεν αλλάξουν.
  Αναφορικά με το θέμα ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Νομού Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος, επισημαίνει με έμφαση, πως πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία σε βάρος των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας. Διευκρινίζει δε, πως οι δημοτικοί υπάλληλοι δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
  «Αν φορολογηθούν τα έξοδα κίνησης των δημοτικών υπαλλήλων για τις εκλογές, που ανέρχονται τα 365 ευρώ, θα αντιδράσουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις, το μόνο όπλο στα χέρια μας και θα ζητήσουμε να επαναφέρουν την εκλογική αποζημίωση, που έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Θα προγραμματίσουμε και τις σχετικές επαφές με παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών στα μέσα Σεπτέμβρη, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας που υπηρετούν τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Δημ. Γαλανόπουλος.

Βροντάει και σφυρίζει ο Σεπτέμβρης…

Βροντάει και σφυρίζει ο Σεπτέμβρης…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

  Ο Σεπτέμβρης έχει μπει για τα καλά, βροντάει και σφυρίζει. Ένας φθινοπωρινός μήνας που σηματοδοτεί νέες δυσκολίες για την περιρρέουσα κοινωνία, που έχει μάθει να έρχεται αντιμέτωπη, διαρκώς, με νέα προβλήματα που της δημιουργούν οι εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της εποχής που ζούμε.
  Προμηνύεται ένας δύσκολος Χειμώνας, αφού και τα στοιχειώδη έχουν γίνει πολυτέλεια. Από την μια οι αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και από την άλλη η ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που προεκλογικά είχε γίνει σλόγκαν από την σημερινή κυβέρνηση.
  Η απαισιοδοξία είναι διάχυτη. Οι ασθενέστερες οικονομικές ομάδες οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση. Η κοινωνική αλληλεγγύη του κράτους πήγε στις καλένδες και ακόμα παραπέρα. Ο κορβανάς του μέσου ελληνικού νοικοκυριού έχει πιάσει πάτο, αλλά κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.
  Όλοι αυτοί, όμως, οι “καρεκλοπόδαροι” που επί τόσα χρόνια αντλούσαν από τους πακτωλούς κρατικών χρημάτων, έρχονται σήμερα με περισσή αναίδεια και θράσος, ως σύγχρονοι μεσσίες να πουλήσουν, για άλλη μια φορά, το παραμυθάκι με τους κακούς δράκους και τις καλές πριγκίπισσες.
  Μεσούσης της δημοσιονομικής κρίσης και ενώ τα πάντα λειτουργούν εναντίον του πολίτη, ο ισχυρός άνδρας της χώρας, ο οποίος θεωρητικά κρατάει τα ηνία του κράτους, αποφάσισε και εφάρμοσε τον περιβόητο ανασχηματισμό στο κυβερνητικό του σχήμα. Ο ανασχηματισμός μας μάρανε, με τόσα προβλήματα που μας δέρνουν σε καθημερινή βάση.
  Ακρίβεια και ελλείψεις, αυτό είναι το παρόν μας. Ένα παρόν που θα δυσχεραίνει περισσότερο όσο κυλάνε βασανιστικά οι μέρες που έπονται. Το σχέδιο για την εξόντωσή μας εφαρμόζεται αργά και σταθερά, ακολουθώντας όλα τα στάδια που αυτό προϋποθέτει. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που υποβόσκουν, βρίσκουν την εφαρμογή τους μέσα από τις σχετικές αποφάσεις που έρχονται να μας πλήξουν ανεπανόρθωτα, αφού βάζουν στο στόχαστρο το πορτοφόλι μας.
  Κάνεις μια βόλτα στην πόλη και η χαρακτηριστική εικόνα που αποτυπώνεται ανάγλυφα στο μυαλό σου είναι η πληθώρα ενοικιαστηρίων και πωλητηρίων. Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου, εισπράττεις την απόγνωση και την οικονομική εξαθλίωση. Τα πάντα έχουν ερημώσει, λες και ζούμε σε μια νεκρή κοινωνία, χωρίς ζωή και παλμό. Οι επιχειρηματίες βλέπουν το “λουκέτο” όχι ως εσχάτη λύση, αλλά ως ανακούφιση.
  Τα εφηβικά μας όνειρα έχουν πεθάνει μαζί με την ευημερία της χώρας. Δεν μας έφταναν τα τόσα προβλήματα, εξαιτίας του δημοσίου χρέους, μας φορτώνουν συνεχώς με νέα και πιο οδυνηρά.
  Τώρα, μάλιστα, μας ετοιμάζουν ένα πολύ ωραίο Χριστουγεννιάτικο δώρο, ενόψει του Χειμώνα που ακολουθεί. Μια άνευ προηγουμένου αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έρχεται, ως κεραυνός εν αιθρία, να αναστατώσει το κοινωνικό σύνολο. Να είναι καλά το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα που βρίσκονται στην πυραμίδα της εξουσίας, γιατί σε αυτούς χρωστάμε τις “όμορφες” ημέρες του σήμερα... Άντε και καλές εκλογές!