Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΘΛΕ - ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

-Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20:30 Συναυλία ¨Jazzbanistas

- Εμπορική Λέσχη Ξάνθης
22:00 Μασκέ Αποκριάτικος Χορός της Αγάπης

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 2.3.2011


Ποιοτικό το νερό της Ξάνθης σύμφωνα με την ΔΕΥΑΞ

Μανώλης Τσέπελης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ:

Ποιοτικό το νερό της Ξάνθης
σύμφωνα με την ΔΕΥΑΞ


«Συνεργαζόμαστε με τέσσερα πιστοποιημένα εργαστήρια, τα οποία αναφέρουν, ότι το νερό της Ξάνθης είναι ποιοτικό. Σε καθημερινή βάση γίνονται αναλύσεις του νερού από διάφορα σημεία της Ξάνθης και οι οποίες κάνουν λόγο για άριστο πόσιμο νερό. Αν κάποιος έχει αποδείξεις για το αν τίθετο, είμαστε ανοιχτοί να τις εξετάσουμε»

Σάλο έχει προκαλέσει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, όσον αφορά την ποιότητα του νερού που πίνουμε, αφού με μια απλή μέθοδο ηλεκτρόλυσης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εφημερίδα μας με δύο δείγματα νερού, το ένα από δίκτυο νερού της Ξάνθης και το άλλο από εμφιαλωμένο νερό, γνωστής μάλιστα εταιρείας, αποδείχτηκε πως δεν είναι και τόσο καθαρό το νερό που πίνουμε, αφού και τα δύο δείγματα είχαν στην πυκνότητά τους σκουριά και άλλα στοιχεία, που σίγουρα δεν κάνουν καλό στην υγεία μας.
Το θέμα, σίγουρα, είναι ανησυχητικό και θα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος, γιατί πρόκειται για την δημόσια υγεία μας.
Σε επικοινωνία που είχαμε, πάντως, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, κύριο Μανώλη Τσέπελη, σχετικά με τα αποτελέσματα της ηλεκτρόλυσης που κάναμε, ο τελευταίος τόνισε, πως δεν μπορεί να εκφράσει άποψη, καθώς έχει στα χέρια του πιστοποιήσεις από τέσσερα εργαστήρια, ότι το νερό που πίνουμε είναι άριστο.
Παράλληλα, ο κύριος Μανώλης Τσέπελης τόνισε, πως ο ίδιος δεν είναι ούτε χημικός, ούτε και φυσικός. Είναι ένας πολιτικός που ενδιαφέρεται για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού στην Ξάνθη, ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης.
«Συνεργαζόμαστε με τέσσερα πιστοποιημένα εργαστήρια, τα οποία αναφέρουν, ότι το νερό της Ξάνθης είναι ποιοτικό. Σε καθημερινή βάση γίνονται αναλύσεις του νερού από διάφορα σημεία της Ξάνθης και οι οποίες κάνουν λόγο για άριστο πόσιμο νερό» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κύριος Μανώλης Τσέπελης.
Να σημειώσουμε, πως η ΔΕΥΑΞ πέρα από το δικό της χημείο, συνεργάζεται με το ΙΓΜΕ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το χημείο Αλεξανδρουπόλεως.
Από την άλλη, ο κύριος Μ. Τσέπελης επισήμανε, ότι είναι ανοιχτός σε θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία, γι’ αυτό, αν υπάρχουν υπόνοιες, ότι το νερό που πίνουμε δεν είναι καλό, θεωρεί πως το ζήτημα θα πρέπει να εξεταστεί από κοινού με τον μηχανικό του χημείου της ΔΕΥΑΞ και το πρόσωπο που έχει αποδείξεις, πως το νερό της βρύσης δεν είναι και τόσο ποιοτικό.
Επίσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ υπογράμμισε, ότι πολλές φορές τα δίκτυα κάποιων σπιτιών ή οικοδομών είναι προβληματικά λόγο παλαιότητας και βγάζουν σκουριά, τονίζοντας, πως αυτό δεν αποτελεί ευθύνη της ΔΕΥΑΞ και ούτε σημαίνει πως το δίκτυο της δημοτικής επιχείρησης είναι το ίδιο προβληματικό. Από εκεί και μετά όμως, θα ήταν πολύ καλύτερο κατά την δική μας άποψη, να παίρναμε δήγματα νερού από προσφάτως κατασκευασμένο δίκτυο ύδρευσης και να βλέπαμε το πόσο σκουριά έχει μέσα, μόνο και μόνο για επιβεβαίωση.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Και επίσημα πλέον αντιδρά ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, στο έργο της ενοποίησης των πλατειών, ζητούν άμεση παρέμβαση του Δημάρχου, ώστε να δοθούν στην Κυκλοφορία η Βόγδου και η Κ. Μπένη και να πεζοδρομηθεί η 28ης από πλατεία Ελευθερίας μέχρι την κεντρική:

Δεν αντέχουν άλλο οι επαγγελματίες της πόλης μας, με την μέχρι σήμερα διαμορφωθείσα κατάσταση, λόγω του έργου της ενοποίησης των πλατειών και αποφάσισαν να ζητήσουν μέσω του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, από τον Δήμαρχο Μ. Στυλιανίδη, να παρέμβει άμεσα στο θέμα και να δώσει τις απαραίτητες εντολές, έτσι ώστε η Μ. Βόγδου να επανέλθει στην προηγούμενη μορφή της, με κατεύθυνση οχημάτων προς δυο πλευρές, όπως επίσης να δοθεί σε κυκλοφορία η πρώην οδός Ηρώων νυν Κ. Μπένη και στον αντίποδα αυτών των νέων ρυθμίσεων, να πεζοδρομηθεί η 28ης Οκτωβρίου από την Πλατεία Ελευθερίας μέχρι την κεντρική Πλατεία, κάτι για το οποίο φώναζε ολόκληρη η Ξάνθη από την αρχή του έργου. Θα πρέπει λοιπόν ο Δήμαρχος Ξάνθης να αναλάβει άμεσα δράση και να ακούσει το αίτημα του εμπορικού συλλόγου, λύνοντάς τους τα προβλήματα που δημιούργησε το έργο της ενοποίησης των πλατειών. Βέβαια, η απόφαση αυτή θα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς όπως μπορούμε να αντιληφθούμε, θα έχει και πολιτικό κόστος, γιατί κανένας άλλος, εκτός από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δεν στήριξε με τόση πυγμή το έργο αυτό με την σημερινή του μορφή.

Ανακάλεσε την παραίτησή του ο Λύρατζης από την Αναπτυξιακή, την στιγμή που κανείς δεν έβγαλε μιλιά για την παράτυπη αποδοχή παραιτήσεων πριν λίγες ημέρες:

Συνεχίζουν τον εξευτελισμό της Αναπτυξιακής Α.Ε. χωρίς ίχνος ντροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ο Πασχάλης Λύρατζης ανακάλεσε την παραίτησή του, (γιατί άραγε) και συνεχίζει πρόεδρος στο τιμόνι της εταιρίας. Μέχρι στιγμής πάντως, καμία απάντηση δεν έλαβα στα ερωτήματα που εδώ και λίγες ημέρες έχω θέσει και ειλικρινά αναρωτιέμαι, γιατί δεν παρεμβαίνει κάποιος να τους συμμαζέψει. Είχα γράψει πριν μέρες πως ήταν παράτυπη η αποδοχή των παραιτήσεων Λύρατζη, Κοντογιαννίδη, γιατί πολύ απλά δεν υπήρξε απαρτία στην συνεδρίαση του Δ.Σ. και τώρα συνεχίζουν να μας προκαλούν. Οι μέτοχοι της Αναπτυξιακής βέβαια, ακολουθούν την οδό του ύπνου χωρίς να πληρώνουν ξενοδοχείο και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, με τους προβληματισμούς τους για το αβέβαιο μέλλον να παραμένουν άλυτοι.

Σοκ προκάλεσαν στην κοινή γνώμη, οι αποκαλύψεις μας για την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε καθημερινά:


Όσο και να μας καθησυχάζουν οι αρμόδιοι για την ποιότητα του νερού που καθημερινά καταναλώνουμε, δυστυχώς οι εξελίξεις τους διαψεύδουν. Μια απλή μέθοδο ηλεκτρόλυσης, διαψεύδει τους πάντες και τα πάντα, γιατί πολύ απλά μπορεί κάποιος να δει με γυμνό πλέον μάτι, το πόσα και σε τι ποσότητα είναι τα επικίνδυνα στοιχεία για τον οργανισμό που υπάρχουν, όχι μόνο στο νερό της βρύσης, αλλά και στο εμφιαλωμένο. Ειλικρινά δεν χωράει αμφισβήτηση στα όσα εχθές παρουσιάσαμε και καλό θα είναι ο κόσμος αντί να πιστεύει τα ψεύτικα μεγάλα λόγια, τόσο από αρμόδιους για το πόσιμο νερό όσο και από τις εταιρίες πώλησης εμφιαλωμένου, να βρει λύση στο πρόβλημα αυτό μόνος του. Λύσεις υπάρχουν πολλές, απλά εμείς θα πρέπει ερευνώντας την αγορά, να βρούμε την συμφερότερη για τον οργανισμό μας πρώτα και έπειτα να κοιτάξουμε την τσέπη μας. Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος σε όλα αυτά, αφού οι μετρήσεις των επίσημων εργαστηρίων αναφέρουν πως η ποιότητα του νερού της Ξάνθης είναι καλή και εγώ δεν έχω λόγο να τις αμφισβητήσω, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να μην πιστέψω τα ίδια μου τα μάτια, αφού η ηλεκτρόλυση έγινε μπροστά μου και το νερό ήταν από το δίκτυο του γραφείου της εφημερίδας μας, όπως και το εμφιαλωμένο ήταν αυτό το οποίο προμηθεύομαι εδώ και χρόνια.

Συνεχόμενα Φάουλ από τους συνεργάτες του Δημάρχου Αβδήρων…

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο για δεύτερη φορά, χωρίς καμία ενημέρωση του κόσμου:

Δεν ξέρω αν την ευθύνη φέρει ο Β. Τσολακίδης ή το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων, αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως δυο φορές μέχρι σήμερα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων και οι κύριοι δεν εδέησαν να μας αποστείλουν προς ενημέρωση, τα θέματα των συνεδριάσεων τους. Απορώ ειλικρινά και αναρωτιέμαι, για ποιο λόγο γίνεται αυτό αγαπητέ Δήμαρχε Αβδήρων. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείσαι με τα κοινά ή που ασκείς καθήκοντα εκλεγμένου Δημάρχου και αυτό θεωρείται ατόπημα, έστω και ανούσιο.

Πετυχημένη χαρακτηρίστηκε η ημερίδα για την επιχειρηματικότητα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, αλλά δυστυχώς δεν είδα να διορθώνεται η ανεργία ούτε να απεγκλωβίζονται οι επενδυτές από την γραφειοκρατία:

Καλές οι ημερίδες, καλά τα όσα ακούγονται σε αυτές, αλλά καλύτερα θα ήταν αν βλέπαμε να γίνονται πραγματικότητα τα όσα μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει. Μπορεί να ακούστηκε ότι θα στηριχτούν οι επιχειρήσεις, αλλά μέχρι τώρα βλέπουμε να επικρατούν μόνο οι απολύσεις στην περιοχή μας και τίποτε περισσότερο. Η ανεργία έχει κολλήσει στο κόκκινο και δεν βλέπω να αλλάζει ρότα, όσα λόγια και αν ακουστούν από υπηρεσιακά και Κυβερνητικά στελέχη. Κανένας δεν σκέφτεται να επενδύσει στην περιοχή μας και όσοι μέχρι τώρα είχαν ξεκινήσει την προσπάθειά τους για επένδυση στην περιοχή, συνεχίζουν μετά από αρκετούς μήνες, να είναι εγκλωβισμένοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και στα κέφια του κάθε αρμόδιου υπαλλήλου.

Και τα κοινωνικά επιδόματα στο στόχαστρο της κυβέρνησης

Και τα κοινωνικά επιδόματα
στο στόχαστρο της κυβέρνησης


Νίκος Τσαούσης, Πρόεδρος Τριτέκνων Ξάνθης:
«Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα, αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει την Πολιτεία και όχι πως θα περικόψει τα κοινωνικά επιδόματα, για να δώσει κίνητρα στους Έλληνες να κάνουν περισσότερα παιδιά»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους τριτέκνους της χώρας η φημολογία περί περικοπών στα κοινωνικά επιδόματα, μεταξύ των οποίων και το δικό τους. Οι πρώτοι, θεωρούν άδικη μια τέτοια εξέλιξη, με δεδομένο το γεγονός, πως το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι τεράστιο και επομένως, η Πολιτεία θα έπρεπε να δίνει περισσότερα κίνητρα, από το να τα στερεί, στις πολυμελείς οικογένειες.
Η κυβέρνηση από την άλλη επικαλούμενη λόγους εθνικού συμφέροντος επιδιώκει να προχωρήσει στις ανωτέρω περικοπές, προκαλώντας την έντονη αγανάκτηση της θιγμένης πλευράς. Μάλιστα, όπως έχει διαρρεύσει και μέσα από τον αθηναϊκό τύπο, υπάρχουν σχέδια της κυβέρνησης, να επαναφέρει το εισοδηματικό κριτήριο, όσον αφορά τα επιδόματα πολυτέκνων και τριτέκνων.
«Η κυβέρνηση μπορεί να επικαλείται ότι θέλει. Εάν φτάσαμε στο σημείο να χτυπάνε τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, καλύτερα να φύγουμε από την χώρα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Νίκος Τσαούσης, Πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Ξάνθης.
Παράλληλα, ο τελευταίος επισημαίνει, πως οι τρίτεκνοι βρίσκονται σε άμεση επιφυλακή όσον αφορά αυτά που ακούγονται περί περικοπών σε κοινωνικά επιδόματα, ώστε να αντιδράσουν άμεσα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Από την άλλη, θέτει ως μείζον ζήτημα το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, τονίζοντας ότι «σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα, αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει την Πολιτεία και όχι πως θα περικόψει τα κοινωνικά επιδόματα, για να δώσει κίνητρα στους Έλληνες να κάνουν περισσότερα παιδιά».