Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 19.2.2011


Είστε κοινοί και αισχροί ψεύτες

Της ανευθυνότητας το κάγκελο στην Αναπτυξιακή Α.Ε.
Πήγαν να μας διαψεύσουν αυτοί που ασελγούσαν στο «πτώμα» της Εταιρίας




Είστε κοινοί
και αισχροί ψεύτες
Προσπάθεια συμμαζέματος των ασυμμάζευτων και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, μετά τον δημόσιο εξευτελισμό τους
-Αφού παραιτήθηκες Π. Λύρατζη, πώς υπέγραψες στην πρόσκληση της εσπερίδας και με ποιο δικαίωμα υπέγραψες ως πρόεδρος την πρόσκληση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής στις 9-2-2011 με αριθμό πρωτοκόλλου 39;
-Πώς γίνανε αποδεκτές οι παραιτήσεις Λύρατζη - Κοντογιαννίδη, αφού δεν υπήρξε απαρτία στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής; Είναι ή όχι παράνομο και παράτυπο αυτό;
-Δυο έγγραφα ντοκουμέντα, αποδεικνύουν περίτρανα πως κάποιοι κακώς φοράνε παντελόνια
-Ενώ ο Λύρατζης διατυμπάνιζε πως είχε παραιτηθεί και δεν είχε υπογράψει ως πρόεδρος στην Πρόσκληση για την εσπερίδα Τουρισμού, εμείς αποδείξαμε και αποδεικνύουμε σήμερα το μεγάλο ψέμα
-Πόσα χρήματα χρεωστάει η Αναπτυξιακή κύριε Λύρατζη σε εστιατόριο της Ξάνθης για γεύματα;
-Πόσα χρήματα έχει να λαμβάνει το ΚΕΚ της Αναπτυξιακής από πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί αυτά τα χρήματα;
-1.850.000 ευρώ κινδυνεύει να χάσει η Αναπτυξιακή από LEADER Αλιείας, LEADER και ΟΠΑΧ, επειδή αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει με δική σας ευθύνη, νόμιμος εκπρόσωπος
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης και αποδεικνύουν περίτρανα πως οι Διοικούντες βρίσκονται σε πανικό. Τα λάθη αλλά και οι καραμπινάτες παρανομίες που κάνουν συνεχώς, δείχνουν ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί μέσα στην Εταιρία και για την οποία συνυπεύθυνοι είναι οι μέτοχοι, που τόσα χρόνια απάλλασσαν από ευθύνες τα κατά καιρούς Διοικητικά Συμβούλια που άλλαζαν σαν τα πουκάμισα, αλλά και γιατί ανέχονταν την ασέλγεια στο πτώμα της εταιρίας, από την τελευταία διοίκηση.
Μέσα σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, εχθές ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής και βολεμένος επί σειρά ετών Πασχάλης Λύρατζης, επιχείρησε να διαψεύσει τα γραφόμενα εμού του ιδίου και της εφημερίδας μου, στην εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια, παίρνοντας στον λαιμό του και τον ίδιο τον δημοσιογράφο, αφού όχι μόνο σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαν τηλεφωνικά, αλλά και στον ραδιοφωνικό αέρα, τόνισε πως ουδέποτε υπέγραψε ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής την πρόσκληση για την εσπερίδα που συνδιοργάνωσαν με τον Δήμο Ξάνθης στις 1-2-2011, αναγκάζοντας με να βγω στην εκπομπή κάνοντας κατάχρηση του χρόνου και να αντικρούσω με επιχειρήματα και ντοκουμέντα τα χειρίστου είδους ψέματα του κυρίου Λύρατζη, ξεσκεπάζοντας τον μια και καλή.
Επειδή θεωρώ πως λάθη κάνουμε όλοι και δικαίωμα στην συγνώμη έχουν μόνο, αυτοί οι οποίοι κάνουν πραγματικά λάθη και όχι κατευθυνόμενα, σήμερα σας παρουσιάζω δυο έγγραφα ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν πραγματικά πως κάποιοι δεν πρέπει να φοράνε παντελόνια.
Το ένα έγγραφο αφορά την πρόσκληση της εσπερίδας και φέρει υπογραφές Αντιδημάρχου Τουρισμού Απ. Αγκόρτσα και προέδρου Αναπτυξιακής Π. Λύρατζη, ο οποίος μετά τα όσα αποκάλυψα εχθές βγήκε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και το δεύτερο έγγραφο αφορά την πρόσκληση των μελών του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής για την συμμετοχή τους σε συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή 11-2-2011 και με ημερομηνία αποστολής 9-2-2011 το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 39 και στο οποίο, επίσης υπογράφει ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής ο Π. Λύρατζης.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σας αναφέρω πως και στα δυο έγγραφα, η υπογραφή είναι ίδια και δεν έχει καμία διαφορά. Αφού λοιπόν κανένας από τους κυρίους της Αναπτυξιακής δεν έχει την παλικαριά να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να αναλάβει τις ευθύνες του και αφού επιχείρησαν να μας λασπώσουν διαψεύδοντας τα γραφόμενα μας, οφείλουμε να τους ξεμπροστιάσουμε για ακόμα μια φορά, για να δει επιτέλους ο κόσμος της Ξάνθης, το ποιόν αυτών των ανθρώπων, αλλά και τον ωχαδερφισμό που διέκρινε την παρουσία τους σε θέσεις εξουσίας τις οποίες σίγουρα δεν εκμεταλλεύθηκαν για το καλό της περιοχής μας.
Όπως πληροφορίες αναφέρουν, η παραίτηση του κυρίου Λύρατζη φέρει ημερομηνία 22 Ιανουαρίου του 2011 και δεν γινόταν αποδεκτή, μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λύρατζη έγινε αποδεκτή, άσχετα αν κάτι τέτοιο επίσημα και με υπογραφές δεν έχει γίνει.
Στην συνεδρίαση της Παρασκευής λοιπόν, υπήρχαν μόνο τέσσερα άτομα από το Διοικητικό Συμβούλιο ( Λύρατζης, Αγκόρτσας, Κοντογιαννίδης και Ιμάμ Χασάν Χουσεΐν ) και σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Λύρατζη έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις, τόσο του ιδίου όσο και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, άσχετα αν αυτό είναι παράνομο και παράτυπο για τον λόγο, ότι δεν υπήρχε απαρτία, αφού σύμφωνα με αυτά που αναφέρονται σε καταστατικό και όχι μόνο, για να ληφθούν αποφάσεις, θα πρέπει να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. 5+1 μέλη, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε.
Θα ήταν καλό να σταματούσε η κατάντια εδώ, αλλά δυστυχώς υπάρχει ακόμα χειρότερη συνέχεια, αφού όπως μαθαίνω, το ΚΕΚ της Αναπτυξιακής έχει να λαμβάνει πάνω από 80.000 ευρώ για πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, αλλά δεν μπορεί να πάρει αυτά τα χρήματα, γιατί και πάλι κάποιος ή κάποιοι, έβαλαν το χεράκι τους.
Περισσότερο τρομακτική γίνεται η κατάσταση, αν κανείς σκεφθεί πως η Αναπτυξιακή Α.Ε. κινδυνεύει να χάσει 1.850.000 ευρώ από τα προγράμματα LEADER Αλιείας, LEADER και ΟΠΑΧ, επειδή με τις κουτοπονηριές τους οι σημερινοί Διοικούντες, την κατάντησαν να μην έχει νόμιμο εκπρόσωπο, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται και από το Δελτίο Τύπου των εργαζομένων της Εταιρίας που δόθηκε εχθές στην δημοσιότητα και εκφράζει την ανησυχία του για την εκπροσώπηση της.
Κλείνοντας προς το παρόν με αυτό το θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω τόσο τον κύριο Λύρατζη, όσο και τους κυρίους Αγκόρτσα και Κοντογιαννίδη, αν η Αναπτυξιακή χρωστά χρήματα σε εστιατόριο της Ξάνθης και αν ναι, τι γεύμα-γεύματα αφορούν αυτά τα χρήματα. Τέλος δηλώνω δημόσια πως ντρέπομαι γιατί τόσο ο «φίλος» Απόστολος Αγκόρτσας, όσο και ο αγαπητός Βασίλης Κοντογιαννίδης, σιωπούσαν συμμετέχοντας και σιωπούν ακόμα καλύπτοντας με αυτήν τους την στάση, την «δολοφονία» της Αναπτυξιακής Α.Ε. και τον εξευτελισμό των εργαζομένων της.

Ξεκινάει στις 21 Φεβρουαρίου η απόσυρση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας

Ξεκινάει στις 21 Φεβρουαρίου η απόσυρση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας

Γιάννης Αθανασιάδης, εκπρόσωπος εταιρείας αυτοκινήτων στην Ξάνθη:
«Πρόκειται για μια συμφέρουσα απόσυρση, όχι βέβαια στα επίπεδα της απόσυρσης του ‘92. Για εμάς δε, τους επαγγελματίες του χώρου, αποτελεί “ανάσα”, καθώς εδώ και δύο χρόνια βρισκόμαστε σε βαθιά ύφεση»

Αυξήθηκε η κίνηση των ενδιαφερομένων στην αγορά του αυτοκινήτου

Ως “ανάσα” βλέπουν την επικείμενη απόσυρση, που θα ξεκινήσει στις 21 Φεβρουαρίου, οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του αυτοκινήτου, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο κύριος Γιάννης Αθανασιάδης, εκπρόσωπος εταιρείας αυτοκινήτων στην Ξάνθη.
Έχει, ήδη, υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ, με καταληκτική ημερομηνία τις είκοσι Δεκεμβρίου του 2011.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο κύριος Γιάννης Αθανασιάδης, τα κριτήρια για την απόσυρση, που αφορά αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας, είναι να έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, μέχρι τις 31/12/1998. Το αυτοκίνητο να διαθέτει όλα τα μηχανικά του μέρη, ανεξάρτητα αν δεν μπορεί να κινηθεί. Να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 και να έχουν καλυφθεί οι τυχόν οφειλές των προηγούμενων ετών.
«Πρόκειται για μια συμφέρουσα απόσυρση, όχι βέβαια στα επίπεδα της απόσυρσης του ‘92. Για εμάς δε, τους επαγγελματίες του χώρου, αποτελεί “ανάσα”, καθώς εδώ και δύο χρόνια βρισκόμαστε σε βαθιά ύφεση» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Γιάννης Αθανασιάδης, αναφερόμενος στην επικείμενη απόσυρση.
Παράλληλα, ο τελευταίος τονίζει, πως στα πλαίσια της απόσυρσης έχει αυξηθεί σημαντικά η κίνηση στις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην αγορά του αυτοκινήτου.
Όσον αφορά, τώρα, το κέρδος που θα έχουν οι δικαιούχοι της απόσυρσης, ο κύριος Γ. Αθανασιάδης τονίζει, πως για αυτοκίνητο έως 900 κυβικά εκατοστά το κέρδος φτάνει μέχρι 300 ευρώ. Από 901 έως 1.400 κ.εκ. τα 960 ευρώ. Από 1.401 έως 1.600 κ.εκ. τα 1.430 ευρώ. Από 1.601 έως 1.800 κ.εκ. τα 2.100 ευρώ. Από 1.801 έως 2.000 κ.εκ. τα 2.800 ευρώ.

Τόνγκα σε Αγρότες από ΕΛΓΑ και πρόγραμμα Natura

Τόνγκα σε Αγρότες από ΕΛΓΑ
και πρόγραμμα Natura


Δεν πληρώθηκαν, ακόμη, τις αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές, αλλά ούτε και τα χρωστούμενα από το πρόγραμμα natura, οι αγρότες της Ξάνθης

Κώστας Γλερίδης, μέλος ΠΑΣΕΓΕΣ;
«Θα ζητήσω από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κύριο Κώστα Σκανδαλίδη, να δώσει απαντήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τους αγρότες της Ξάνθης»

Εχθές έπρεπε να πληρωθούν, σύμφωνα με την φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες, τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις φυσικές καταστροφές, οι αγρότες της χώρας.
Σύμφωνα δε, με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο κύριος Κώστας Γλερίδης, μέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, καθώς η αγροτική τράπεζα δεν έχει λάβει τις σχετικές εντολές από το αρμόδιο Υπουργείο.
Παράλληλα, ο τελευταίος επισημαίνει, πως τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν στους δικαιούχους είναι σχεδόν μηδενικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που τους έχουν σταλεί.
Ο κύριος Κώστας Γλερίδης εκφράζει μέσα από την εφημερίδα μας την έντονη δυσαρέσκειά του για τις εκτιμήσεις που στάλθηκαν, επισημαίνοντας πως «από τις ζημιές που έχουμε υποστεί, θα πληρωθούμε, μόνον, το 7%».
Βέβαια και αυτό είναι που πρέπει να τονιστεί, οι αγρότες της Ξάνθης δεν έχουν πληρωθεί, ακόμη, ούτε για το πρόγραμμα natura, ενώ έχουν αφήσει ακαλλιέργητα κάποια στρέμματά από τα χωράφια τους. Τα χρήματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο έχουν ενταχθεί διακόσιοι αγρότες από την Ξάνθη, προβλέπουν σημαντικά ποσά για τους δικαιούχους. Οι τελευταίοι, ενώ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους με βάση το πρόγραμμα, δεν έχουν λάβει τα χρήματά τους και δεν ξέρουν πότε και αν θα τα πάρουν στα χέρια τους.
Από την άλλη, σύμφωνα πάντοτε με αυτά που επισημαίνει ο κύριος Κώστας Γλερίδης, έχουν “νεκρώσει” προγράμματα που απευθύνονται στους αγρότες. Ενώ, συνάδελφοί του έχουν δεχτεί ποινές, αντί για συνεργασία από τους αρμόδιους παράγοντες της Πολιτείας για γεωργικά θέματα.
Τα ανωτέρω ζητήματα, δεσμεύτηκε να θέσει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κύριος Κώστα Σκανδαλίδη, στα πλαίσια επίσκεψης του τελευταίου στην Ξάνθη.
Επίσης, ο κύριος Κώστας Γλερίδης υπογραμμίζει με έμφαση, αναφερόμενος στις τελευταίες κινητοποιήσεις των αγροτών της χώρας, πως η χρονική περίοδος που διανύουμε, δεν ενδείκνυται για κινητοποιήσεις, όσον αφορά τον δικό μας Νομό. Όπως τονίζει, για άλλη μια φορά, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων για φέτος (π.χ. σιτάρι, καλαμπόκι) είναι πολύ ικανοποιητικές.
Κλείνοντας, ο κύριος Κώστας Γλερίδης τονίζει, ότι είναι επιτακτική ανάγκη, να βγει καινούργιος Νόμος, όσον αφορά τον αγροτικό συνδικαλισμό.
«Πρέπει να υπάρχει ένας αγροτικός σύλλογος ανά Δήμο. Μια Ομοσπονδία στην Περιφέρεια και μια Συνομοσπονδία πανελλαδικά, για να αποκτήσουμε, επιτέλους, φωνή» καταλήγει ο κύριος Κώστας Γλερίδης.

Πρωταπριλιάτικο ψέμα η σηματοδότηση εκλογών από την επίσκεψη ΓΑΠ στην Θράκη

Αχιλλέας Τσαρτσάρας:
Πρωταπριλιάτικο ψέμα η σηματοδότηση
εκλογών από την επίσκεψη ΓΑΠ στην Θράκη


Στο Δημάριο Ξάνθης θα βρίσκεται σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της χώρας, προκειμένου να επισκεφτεί τον πιο απομακρυσμένο οικισμό του Νομού

Στον Νομό Ξάνθης θα βρίσκεται σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της χώρας, κύριος Γιώργος Παπανδρέου, στα πλαίσια επίσκεψής του στην περιοχή της Θράκης.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί, μόνον, το Δημάριο, τον πιο απομακρυσμένο οικισμό του Νομού, ώστε να ενημερωθεί αναφορικά με τα προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις έντεκα το πρωί. Ενώ, λόγω ασφυκτικά περιορισμένου χρόνου, ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου δε θα βρεθεί στην πεδινή περιοχή της Ξάνθης.
Παράλληλα, ο κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, υπογραμμίζει με έμφαση, ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, επιθυμεί να συνδυάσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Δημάριο με τον κάθετο άξονα, καθώς ο εν λόγω δρόμος θα περνάει από εκείνη την περιοχή.
Να σημειωθεί, ότι ο τελευταίος βρέθηκε εχθές στην Σαμοθράκη. Ενώ, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Δημάριο Ξάνθης θα μεταβεί στην γειτονική πόλη της Κομοτηνής, όπου θα παραστεί στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία του πρωθυπουργού.
Κλείνοντας, επειδή δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν συνδέσει την επίσκεψη του κυρίου Γιώργου Παπανδρέου με πρόωρες εθνικές εκλογές, σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας μας προς τον κύριο Αχιλλέα Τσαρτσάρα, ο τελευταίος επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «αυτοί που βλέπουν πρόωρες εκλογές πίσω από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θράκη, σκέφτονται την πρωταπριλιά».

Τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε…

Τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Η δημόσια γη της χώρας δεν είναι για πούλημα, είναι για καταπάτηση, γι’ αυτό και “τρώγονται” οικόπεδα–φιλέτα, χτίζονται αυθαίρετα… και δεν συμμαζεύεται.
Η Ελλαδίτσα δεινοπαθεί με όλη την σημασία της λέξης. Οι σύγχρονοι «Κοτζαμπάσηδες», που συνεχίζουν να αντλούν από τους πακτωλούς του δημοσίου χρήματος, έχουν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά τους. Η «χούφτα» γεμίζει και ξαναγεμίζει, χωρίς να κουράζεται από την “αέναη” αυτή κίνηση. Θησαυρίζουν διαχρονικά εις βάρος της χώρας οι ισχυροί ταγοί του κράτους. Αυτά βλέπουν οι εκ των έξω «μεγάλοι άνδρες», που με την σειρά τους επιδιώκουν να κερδίσουν οφέλη από το ελληνικό κράτος για λογαριασμό τους. Ξεπούλημα επιδιώκουν οι μεν και οι δε, στο βωμό του συμφέροντος τους.
Η δημόσια περιουσία αντί να αξιοποιηθεί, έχει πάρει το δρόμο του ξεπουλήματος, ανεξάρτητα αν μας διαβεβαιώνουν μέσα από βαρύγδουπες δηλώσεις, πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Και πώς να τους πιστέψουμε, άλλωστε, όταν διαψεύδουν συνεχώς τις προσδοκίες μας. Όταν φάσκουν και αντιφάσκουν, κοροϊδεύοντας τον κόσμο που τους ψήφισε.
Και για να μην είμαστε άδικοι, λέγοντας ότι για όλα φταίνε, μόνον οι πολιτικοί, οφείλουμε να παραδεχτούμε, πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουμε και εμείς οι ίδιοι, οι πολίτες της χώρας. Καταρχήν, γιατί συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε και κατά δεύτερον, γιατί δεν αντιδράμε συλλογικά στην αυθαιρεσία που διέπει την συνολική λειτουργία του κράτους. Ο καθένας έχει μάθει να κοιτάει τα προσωπικά του συμφέροντα, παραβλέποντας το γεγονός, ότι μόνον ενωμένοι σε μια γροθιά και από κοινού μπορούμε να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ο ατομικισμός και τα προσωπικά συμφέροντα αποτελούν τις βασικές επιδιώξεις του καθενός ξεχωριστά, δυστυχώς.
Η χώρα βρέθηκε, ξαφνικά, να απειλείται από τους «μέσα» και από τους «έξω» εχθρούς. Όλοι με απαιτήσεις και αξιώσεις, διεκδικούν να πάρουν την μερίδα του λέοντος, παραβλέποντας το γεγονός, ότι πρόκειται για μια χώρα με σημαντική ιστορία που δεν ξεπουλιέται. Τα νησιά, οι βραχονησίδες και τα αρχαιολογικά μνημεία αποτελούν «κοσμήματα» της Ελλάδος. Δεν θα έπρεπε να τίθεται καν ζήτημα ξεπουλήματός τους. Ενώ, σε περιπτώσεις που αμφισβητείται η κυριότητά τους από την χώρα, θα πρέπει να επεμβαίνουν άμεσα και δυναμικά οι πολιτικοί ταγοί και να βάζουν τα πράγματα στην θέση τους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπερβαίνει τα εσκαμμένα, προβάλλοντας αξιώσεις που παραβιάζουν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Όσον αφορά δε τις περιβόητες συνεντεύξεις τύπου της τρόικας, ένα μόνον πράγμα μπορεί να ειπωθεί, η απόλυτη αηδία. Δεν είναι δυνατόν να «αλωνίζουν» στην χώρα οι κύριοι αυτοί, χωρίς κανείς να ενοχλείται. Πολύ περισσότερο δε, να περνάει η μπογιά τους, σαν να ήταν οι αυθεντίες του κράτους. Πού πήγε η δημοκρατία με την οποία μας λιβανίζουν οι πολιτικοί μας; Μήπως κάνει φτερά, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις; Πολύ κρίμα, αν έχουν έτσι τα πράγματα…

Ήδη από τα αραχνιασμένα ακίνητα της στασιμότητας, η χασούρα του ελληνικού δημοσίου είναι μεγάλη

Η άμεση αντίδραση του Πρωθυπουργού στην απαίτηση των τροϊκανών να ξεπουληθεί η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, εκφράσθηκε και δια της κατοχύρωσης του αντιθέτου, με νομοθετική ρύθμιση.
Καλώς. Θα όφειλε όμως ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης των ακινήτων, να μας πει πώς εννοεί την αξιοποίηση. Άλλωστε όταν υπάρχει αντίδραση η απαίτηση όλων των πολιτών είναι να μάθουν την πρόθεση του Πρωθυπουργού και σε τι χρονικά πλαίσια προτίθεται να γίνει η επιλογή και η αξιοποίηση των ακινήτων, εξαιρουμένης βεβαίως της γης, των παραλιών, των βράχων, των νησιών, της Ακρόπολης, του Θησείου… του Λευκού Πύργου και… των κάστρων συν του Επταπυργίου Θεσσαλονίκης. Ναι στην αξιοποίηση των κτισμάτων, που αν ενοικιαστούν ή πωληθούν θα αποφέρουν ουκ ολίγα έσοδα στην χώρα.
Ήδη από τα αραχνιασμένα ακίνητα της στασιμότητας, η χασούρα του ελληνικού δημοσίου είναι μεγάλη. Δεν νοείται να παραμένουν κρατικά ακίνητα σε αχρηστία και να ενοικιάζονται ιδιωτικοί χώροι, για να στεγάζουν υπηρεσίες του δημοσίου. Αυτό καταδεικνύει την από δεκαετιών διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, που οφείλεται στην πλήρη αδιαφορία για το συμμάζεμα των οικονομικών της χώρας.
Με τόσους οικονομολόγους που κατείχαν κυβερνητικά πόστα, είναι αδιανόητο να διαλύεται η οικονομία, διότι με τον χαρακτηρισμό του νοικοκυρέματος, που οι εκάστοτε Πρωθυπουργοί χρησιμοποιούν, ώστε να πείσουν τους πολίτες πως η πρόθεσή τους είναι να συμβάλλουν στην καλή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, θα έπρεπε να είχε αποφύγει η Ελλάδα την εθνική της κατάντια. Το αντίθετο όμως συμβαίνει, αποδεδειγμένα πλέον και στα λόγια γίνεσαι ακόμη και βασιλιάς, στην πράξη όμως δεν κάνεις ούτε για τα… οικιακά.
Τριακόσιοι είναι, να τους χαιρόμαστε, αλλά κανείς δεν αντιλαμβάνονταν τι γινότανε στα οικονομικά της χώρας; Δεν αναρωτιόνταν από πού έβγαιναν τα χρήματα που αφειδώς ξοδεύονταν ασκόπως και δεν ξάφνιαζαν κανέναν; Οι προτάσεις που έπεσαν στον αέρα από τους τροϊκανούς, σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις πωλήσεις εν γένει κινητών και ακινήτων, αποτέλεσαν σημείο αντιπαραθέσεων μεταξύ κυβερνήσεως και αντιπολιτεύσεως με την τακτική πρωτίστως της απενοχοποιήσεως από πάσης ευθύνης και συμμετοχής στην εν κατακλείδι κατάρρευση του οικονομικού μας συστήματος.
Η «αποψίλωση» του βεβαίως δεν ήταν ενέργεια ενός και μόνο πολιτικού ανδρός. Κι όμως έχουν το θράσος να ισχυρίζονται τα απίστευτα, με στόχο την κατατρόπωση του αντίπαλου στρατοπέδου, ξεχνώντας πως η αναξιοπιστία δεν υιοθετήθηκε τυχαία από τον ελληνικό λαό, απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Δηλαδή στους εκλεγμένους της εξουσίας.
Άντε να παρηγορηθούμε ως πολίτες πως η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα σε πολιτικά σκάνδαλα και στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Ευτυχώς! Το «δυστυχώς» είναι πως σε άλλες χώρες η αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων δεν καλύπτεται υπό την σκιερή εύνοια της νομοθεσίας, αλλά κατονομάζονται σε πλήρη διαφάνεια και ακολουθούν την οδό της δικαιοσύνης, ενώ στην Ελλάδα υπερισχύει η παραγραφή παρά η απόδοση δικαίου.
Έτσι απογοητευόμαστε διαρκώς από πάσης πλευράς και θεωρούμε άσκοπο ακόμη και να ομιλούν ή να μπαίνουν στην διαδικασία αντιπαραθέσεων.