Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Ρόμπα γίναμε με το site του Δήμου Ξάνθης που είχε αναρτημένο το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης του 2009:
  Δεν ήταν λίγες οι καταγγελίες που λάβαμε, για το πραγματικά απαράδεκτο γεγονός να υπάρχει αναρτημένο στην σελίδα του Δήμου Ξάνθης το πρόγραμμα των γιορτών παλιάς πόλης και να αναγράφεται το έτος 2009. Οι κύριοι του Δήμου βέβαια, το πήρανε χαμπάρι και το άλλαξαν κάπως καθυστερημένα, γιατί ήδη γελούσε και το παρδαλό κατσίκι με αυτό το απαράδεκτο λάθος και σίγουρα για ακόμα μια φορά, εκτίθεται τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του, που θα όφειλαν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις. Δεν ήθελα να προβώ σε κάποιο σχόλιο κατά την διάρκεια των γιορτών για να μην δημιουργήσω σύγχυση, αλλά το γεγονός ότι αλλάχτηκε η ημερομηνία χωρίς να ζητηθεί έστω και ένα συγγνώμη, με έκανε έξω φρενών.

Υποψήφιος με τον Δήμαρχο Ξάνθης ο Αντώνης Μαζάνης:
  Με νέα πρόσωπα προσπαθεί να καλύψει τα κενά και την κούραση που έχουν προκαλέσει στον κόσμο της Ξάνθης, τα φθαρμένα από την πολύχρονη ανάμειξη τους με τα κοινά πρόσωπα. Έτσι όπως πληροφορούμαστε, σε συμφωνία ήρθαν ο Μ. Στυλιανίδης με τον Αντώνη Μαζάνη, προκειμένου ο δεύτερος να αποτελέσει κομμάτι του (νέου;) συνδυασμού του Δημάρχου Ξάνθης. Το άκουσμα αυτής της είδησης, ήδη άρχισε να προκαλεί τριγμούς σε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του Δημάρχου Ξάνθης, που όπως έμαθα έβαλαν ακόμα και στοίχημα.

Καλός ο συμπολίτης μας κύριος Μαστράφης, αλλά θα πρέπει να προσέχει, γιατί αποδεικνύει πως βρίσκεται εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας:
  Ε, όχι και φίλος του ποδηλάτου κύριε Μαστράφη ο Δήμαρχος Ξάνθης, μην τρελαθούμε εντελώς. Φίλος του περιπάτου μπορεί. Είπαμε είναι προσωπικός σας φίλος ο Δήμαρχος Ξάνθης, μπορεί να είναι κολλητός σας ο στενός του συνεργάτης και κατά την προσωπική μου άποψη Αρχικωλοτούμπας Νίκος Φωτιάδης και να πίνετε καθημερινά καφέ στην Λέσχη αξιωματικών, αλλά λίγη προσοχή στα λεγόμενά μας αγαπητέ Αντώνη Μαστράφη δεν θα έβλαπτε. Δεν είναι δυνατόν πριν λίγους μήνες ο Δήμαρχος να βάζει τέλος στα αιτήματα δημιουργίας ποδηλατοδρόμων στην Ξάνθη, άλλοι να τρέχουν και να μαζεύουν 4,5 χιλιάδες υπογραφές ζητώντας να γεμίσει η Ξάνθη ποδηλατοδρόμους και εσύ Αντώνη Μαστράφη να εγκωμιάζεις το πραγματικά ανύπαρκτο έργο του Δήμου και του Δημάρχου σε θέματα ποδηλασίας. Υπάρχει και Θεός και αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσετε.

Εκλογές στην τοπική της ΟΝΝΕΔ, εν κρύπτω; :
  Δεν ξέρω ποιος ενημέρωσε τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, για αυτά που είπε ως δικαιολογίες για την ανύπαρκτη προβολή και ενημέρωση γύρω από τις εκλογές στην τοπική της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, αλλά καλό θα ήταν οι συμβουλάτορές του να κάνουν εντατικά μαθήματα επικοινωνίας. Είναι δυνατόν σε ερώτηση, γιατί όλα έγιναν εν κρυπτώ και την τελευταία στιγμή και δεν δόθηκε η απαραίτητη δημοσιότητα στην διενέργεια αυτών των εκλογών, να δίνεται ως απάντηση πως δεν ήταν υποχρεωμένη η ΟΝΝΕΔ Ξάνθης να ενημερώσει τον κόσμο, αλλά η ενημέρωση έπρεπε να γίνει από την Αθήνα; Δηλαδή, για να καταλάβω καλά αγαπητέ Πολιτιάδη, δεν θα πρέπει να ξαναδούμε ανακοίνωση από την ΝΟΔΕ Ξάνθης και την ΔΗΜΤΟ Ξάνθης και αντί για αυτά τα δυο κομματικά όργανα θα εκδίδει ανακοινώσεις και ενημερώσεις προς τον κόσμο η Ρηγίλλης; Όμορφος κόσμος, Νέο Νεοδημοκρατικά πλασμένος…

Δεν υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης, τονίζει ο νέος πρόεδρος. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι:
  Μπορεί ο φίλος Μάκης και νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης να υποστήριξε εχθές στον Γ. Γκορόγια πως δεν υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον συγκεκριμένο φορέα, αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή και άλλα λέει. Όσοι παραιτούνται μέχρι σήμερα στην Ξάνθη από φορείς κόμματα και άλλα τινά ή για να ακριβολογώ το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, παραιτούνται για προσωπικούς λόγους οι οποίοι όμως ποτέ δεν υπάρχουν. «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» λέει ο σοφός λαός μας και στην προκειμένη περίπτωση και καπνός υπάρχει και φωτιά και εγώ είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά, ότι τα όσα αναφέρω ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά η παραίτηση ανέφερε για προσωπικούς λόγους, ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα και σύγχυση. Αυτά προς το παρόν και τίποτε περισσότερο.

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης:
  Για μια ακόμα φορά οι Κυνηγοί οι οποίοι δέχονται αρκετά πυρά τα τελευταία χρόνια από οικολογικές οργανώσεις, αποδεικνύουν περίτρανα πως το κυνήγι δεν είναι η μοναδική τους ενασχόληση. Έτσι στην Ξάνθη επέλεξαν, για πολλοστή φορά, να πραγματοποιήσουν εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του συλλόγου, που βρίσκονται στην 40 Εκκλησιών από τις 16:00 σήμερα το απόγευμα, ως τις 20:00. Πρόκειται για μια ακόμα προσφορά του κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης, ο οποίος έχει εντάξει πολλές δραστηριότητες στο ενεργητικό του.

Με Άρη Γιαννακίδη και Φώτη Καραλίδη υποψήφια η Τάνια Σερεφιά:
Την μέχρι και σήμερα στενή συνεργάτιδα του Νίκου Ζλάτκου, Τάνια Σερεφιά έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Φώτης Καραλίδης, ώστε να πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του Νομού Ξάνθης για τις Περιφερειακές Εκλογές. Πρόκειται για μια αρκετά δραστήρια παρουσία στον χώρο της αυτοδιοίκησης και στην περιοχή του Δήμου Βιστωνίδας, η οποία καλείται να ανέβει ένα σκαλί στην τοπική πολιτική σκηνή και να δώσει αυτήν την φορά την εκλογική μάχη, για τις Καλλικρατικές Περιφερειακές εκλογές.

Χαμός στην συνεδρίαση της Δημαρχιακής με τον Μ. Τσέπελη να έχει την τιμητική του:
  Άστραψαν και βρόντηξαν Δήμαρχος και Αρχηγός της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης στην συνεδρίαση της Δημαρχιακής, με μήλον της έριδος τον Μ. Τσέπελη και τα όσα μεταφέρθηκαν, πως ο ίδιος διέδιδε στα Κιμμέρια περί πληρωμής των εκεί εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν για την γιορτή του Μπαϊραμιού από τον ίδιο και όχι από τον Δήμο Ξάνθης. Ο Δήμαρχος Ξάνθης αντέδρασε άμεσα στα λεγόμενα του Χρίστου Πούλιου, λέγοντας πως τα χρήματα δαπανήθηκαν από τον Δήμο και πως τα όσα λέγονται για τον στενό του συνεργάτη κύριο Τσέπελη, είναι λάσπη και τίποτε άλλο.

Ότι βλάπτει τον εμπορικό ιστό της Ξάνθης ή του Νομού θα μας βρει απέναντι

Ευθύμης Μίλκογλου: Δηλώσεις του νέου προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης
«Ότι βλάπτει τον εμπορικό ιστό της Ξάνθης
ή του Νομού θα μας βρει απέναντι»

  Νέος Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, μετά την ξαφνική παραίτηση του κυρίου Γιάννη Αλεξιάδη, εκλέχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα, ο κύριος Ευθύμης Μίλκογλου. Είναι αυτός που από εδώ και πέρα θα καθορίζει την επίσημη γραμμή των επαγγελματιών της Ξάνθης. Όπως δηλώνει μάλιστα ο ίδιος, μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, είναι αποφασισμένος να παλέψει ενάντια σε όλα αυτά που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία του «επιχειρείν» στην πόλη και τον Νομό κατ’ επέκταση.
  «Ότι βλάπτει τον εμπορικό ιστό της Ξάνθης ή του Νομού θα μας βρει απέναντι» σημειώνει πολύ χαρακτηριστικά ο νέος Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου και προσθέτει με έμφαση πως  ύστερα από την παραίτηση που μας παρέθεσε και γραπτώς ο Γιάννης Αλεξιάδης, κλήθηκε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο το μεσημέρι της Παρασκευής. Έγιναν οι διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν και εκλέχθηκα στην θέση του Γιάννη Αλεξιάδη, παμψηφεί. Έχουμε έναν δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, για το καλύτερο του Νομού και της πόλης μας».
  Σε ερώτηση της ΦτΞ, αν αληθεύουν αυτά που ακούστηκαν μέσα από τον τοπικό τύπο, ότι η παραίτηση του Γιάννη Αλεξιάδη δεν ήταν τυχαία, καθώς προέκυψαν διαφωνίες για την τελευταία ανοιχτή επιστολή από τα μέλη του συλλόγου που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες και αφορούσε το γνωστό θέμα με τον Δήμαρχο Τοπείρου. Το θέμα δηλαδή με τις μετακινήσεις δημοτών Τοπείρου στην Κεσσάνη της Τουρκίας με χρήματα του Δήμου για να κάνουν οι τελευταίοι τα ψώνια, ο κύριος Ε. Μίλκογλου αναφέρει τα ακόλουθα:
  «Ακούστηκε, καλά το είπατε. Κανένας δεν ξέρει τι έχει γίνει. Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω».
  Σε διευκρινιστική ερώτηση της εφημερίδας, αν έχει γίνει συζήτηση μεταξύ του ιδίου και του κυρίου Γ. Αλεξιάδη και τι ανέφερε ο τελευταίος επί του θέματος, ο κύριος Ε. Μίλκογλου, τονίζει πως «έχουμε συζητήσει με τον κύριο Γ. Αλεξιάδη, αυτά είναι δικά μας. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Είναι προσωπικοί οι λόγοι της παραίτησης του Γιάννη Αλεξιάδη. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Συνέπεσε τυχαία η δημοσίευση της επιστολής και η παραίτηση του Γιάννη Αλεξιάδη. Πριν δημοσιευθεί η επιστολή ρωτήθηκαν όλοι μέσα στον εμπορικό σύλλογο».
  Κλείνοντας, ο κύριος Ε. Μίλκογλου διευκρινίζει ότι ο ίδιος θα λειτουργήσει με γνώμονα το καλό της εγχώριας αγοράς, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και πρακτικές.
  «Θα κοιτάξουμε το καλό του Νομού και της πόλης μας. Είναι ένας μεγάλος αγώνας, μια ευθεία. Δεν έχουμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά να κλείσουμε. Συνεχίζουμε σε αυτή την ευθεία για να βρούμε μια διέξοδο στα προβλήματά μας. Υπάρχει μεγάλη κρίση, πάνω σε αυτό το κομμάτι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε σαν εμπορικός σύλλογος. Οι κομματικές νοοτροπίες δεν χωράνε στο έργο μας» καταλήγει ο νέος Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης.

Το παπούτσι της οργής από τον τόπο σου και ας είναι πεταμένο…

Το παπούτσι της οργής από τον
τόπο σου και ας είναι πεταμένο…
 Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

  Όλα τα φώτα της δημοσιότητας για την τρέχουσα περίοδο είναι στραμμένα στην Διεθνή Έκθεση που λαμβάνει χώρα στην συμπρωτεύουσα. Το γεγονός αυτό καθαυτό ελάχιστα ενδιαφέρει τον απλό πολίτη, που είναι βυθισμένος στα προβλήματά του. Ούτε και οι εξαγγελίες που ακούστηκαν δια στόματος πρωθυπουργού αποτελούν κάτι καινούργιο, ικανό να αλλάξει το δυσοίωνο παρόν και μέλλον της Ελλάδος.
  Το περιστατικό βέβαια που έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένο στην μνήμη μας είναι η άκαρπη προσπάθεια ενός εξοργισμένου συμπολίτη μας, που αντέδρασε στην αυθαιρεσία που δέρνει το κοινωνικό σύνολο, εκτοξεύοντας προς τον πρωθυπουργό ένα από τα παπούτσια που φορούσε. Ευτυχώς για τον τελευταίο το εν λόγω παπούτσι, που αλληγορικά θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την οργή του εξαπατημένου κόσμου που ξεχειλίζει, δεν βρήκε τον στόχο του. Η αλήθεια είναι ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας επιθυμεί διακαώς να πετάξει όχι ένα, αλλά όλα τα παπούτσια που έχει, κατά μέτωπο όλων των πολιτικών αρχηγών, που κατά καιρούς πέρασαν από τα έδρανα της βουλής και οι οποίοι έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού με τις πράξεις τους . Ένας ανελέητος “παπουτσοπόλεμος” αποτελεί έναν πραγματικό πόθο για το μεγαλύτερο σύνολο των πολιτών της χώρας. Μικροί και μεγάλοι, νέοι και γέροι, όλοι εξαπατημένοι πολίτες ενός κράτους που έχει μάθει να πληγώνει, έχουν φτάσει στο αμήν. Ο καθένας τους θα ήθελε να ζήσει την μοναδική εμπειρία να εκτοξεύει όχι παπούτσι, αλλά κάτι πολύ πιο βαρύ στο κατεστημένο, στο ψέμα και την αδικία, που έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης Ελλάδος. 
  Το γεγονός με τον παρ’ ολίγον τραυματισμό του πρωθυπουργού μας από το “ιπτάμενο” παπούτσι σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να καταδικάσουν απερίφραστα την κίνηση ως κατακριτέα. Πώς να το κάνουμε, άλλωστε, κοτζάμ Πρωθυπουργός είναι αυτός! Χωρίς να θέλω να πάρω θέση επί του θέματος και χωρίς να υιοθετήσω κάποια άποψη, θα πω μονάχα πως το ζήτημα που θα έπρεπε να πάρει διαστάσεις είναι η γενικότερη οργή του κόσμου. Η κοινωνική εξέγερση βρίσκεται προ των πυλών, άσχετα αν κάποιοι είναι βαθιά πεπεισμένοι ότι τα πάντα είναι αγγελικά πλασμένα, ο κόσμος απαθείς και άπραγος. Τελικά οι δυσάρεστες εκπλήξεις θα είναι πολλές για τις ισχυρές πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Θα ξαναγυρίσω όμως στην ΔΕΘ για να θυμίσω στους αναγνώστες μου τις λάβρες δηλώσεις του κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, ότι δε θα παρθούν νέα μέτρα. Τον πιστεύει κανείς; Δε νομίζω…
  Μετά από τόσα ψέματα που έχουμε φάει με το κουτάλι, δεν πιστεύουμε πια ΤΙΠΟΤΑ. Αν κάποιοι θέλουν να γίνουν πειστικοί ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς αποτελούν μια σφυγμομέτρηση της πολιτικής διάθεσης που υπάρχει, θα εκπλαγούν σε σημείο που δεν μπορούν να φανταστούν. Κακώς βέβαια που για άλλη μια φορά οι εκλογές χρωματίστηκαν κομματικά.
  Όλα τα κόμματα της εξουσίας και ειδικά τα ισχυρά έχουν χάσει τον ουσιαστικό τους ρόλο. Δεν έχουν πλέον κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο. Ο υποτιθέμενος σοσιαλισμός έχει καταντήσει στυγνός καπιταλισμός, απογυμνωμένος από τις βασικές αρχές του. Η συντηρητική δεξιά έχει διασπαστεί σε παρακλάδια με ανοίγματα προς διάφορες κατευθύνσεις. Η αριστερά δε, έχει γίνει πολυδιασπαστική, μέσω των διαφόρων αριστερών κινημάτων που συνθέτουν το πλέγμα της πολιτικής της δύναμης. Με λίγα λόγια ένα μπάχαλο πολιτικών ζυμώσεων που δεν αντιπροσωπεύει κανέναν.
  Αδαείς φωστήρες που έχουν μάθει να βασίζονται στην ασφαλή οδό της άμετρης “υποσχεσιολογίας” η οποία, ωστόσο, δεν βρίσκει εφαρμογή μέσα από τις αντίστοιχες πράξεις, οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις έχουν απογοητεύσει οικτρά τους Έλληνες πολίτες. Οι διάφορες εκθέσεις τύπου ΔΕΘ αποτελούν απλά φιέστες, για να περνάνε τις προκατασκευασμένες ιδέες τους στον κόσμο, που απηύδησε πλέον από την ασυδοσία των ψεμάτων που λέγονται…

Σάββας Μελισσόπουλος, Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης

Σάββας Μελισσόπουλος, Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης:
«Η νέα σχολική χρονιά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Νομού ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν υπάρχουν κενά σε δασκάλους και βιβλία. Επειδή, όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο, δεν ξέρω αν δημιουργηθούν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όταν γίνει η τρίτη φάση αποσπάσεων»
  Με τους καλύτερους οιωνούς χτύπησε χτες το πρωί, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, το πρώτο κουδούνι για την νέα σχολική χρονιά 2010-2011. Περισσότεροι από 1.300.000 μαθητές ξεκίνησαν τα μαθήματα για το νέο σχολικό έτος στα 15.500 σχολεία, όπου θα διδάξουν 160.000 εκπαιδευτικοί. Χτες πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα σχολεία της χώρας οι καθιερωμένοι αγιασμοί, για να πάει καλά η σχολική χρονιά και με την ευλογία του θεού.
  Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είπε ότι τα κενά υπολογίζονται γύρω στα 2.645, χωρίς, ωστόσο, αυτός να είναι ο τελικός αριθμός. Πάντως 9.000 πιστώσεις για την πρόσληψη ισάριθμων αναπληρωτών βρίσκονται στην διάθεση του υπουργείου Παιδείας για να καλύψει ανάγκες των σχολείων.
  Σχετικά με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, κύριος Σάββας Μελισσόπουλος, επισημαίνει στην ΦτΞ τα ακόλουθα: «Η νέα σχολική χρονιά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Νομού ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν υπάρχουν κενά σε δασκάλους και βιβλία. Εκτός από κάποιες ώρες γερμανικών, αγγλικών και πληροφορικής, που λείπουν στα παλιού τύπου ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Εξαιρετική είναι η φετινή σχολική χρονιά σε επίπεδο αρχής. Επειδή, όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο, δεν ξέρω αν δημιουργηθούν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όταν γίνει η τρίτη φάση αποσπάσεων».

Δικηγόροι κατά Μνημονίου μέρος δεύτερο

Κατέφυγε για δεύτερη φορά στο ΣτΕ ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών, μαζί με τον Σύνδεσμο Αξιωματικών και Αποστράτων και τους πρώην διπλωματικούς υπαλλήλους
Δικηγόροι κατά Μνημονίου
μέρος δεύτερο

Κώστας Γούναρης, Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης:
«Η προσφυγή έγινε εξ ονόματος όλων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος. Η προσφυγή έγινε για νομικά ζητήματα, δεν είναι δηλαδή πολιτικό το κείμενο της προσφυγής. Θεωρώ, ότι η δικαστική απόφαση δε θα βγει γρήγορα»

  Δεύτερη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησε εχθές ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών κατά του μνημονίου και των περικοπών στις αποδοχές και τις συντάξεις (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας).
  Η προσφυγή, που εκφράζει συνολικά όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, αφορά νομικά ζητήματα. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Κώστας Γούναρης, η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, θα αργήσει να βγει.
«Η προσφυγή έγινε εξ ονόματος όλων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος. Η προσφυγή έγινε για νομικά ζητήματα, δεν είναι δηλαδή πολιτικό το κείμενο της προσφυγής. Θεωρώ, ότι η δικαστική απόφαση δε θα βγει γρήγορα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Κώστας Γούναρης.
  Να σημειώσουμε από την άλλη πως μαζί με το δικηγορικό σύλλογο Αθηνών στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει από κοινού ο Σύνδεσμος αξιωματικών και αποστράτων, καθώς και οι πρώην διπλωματικοί υπάλληλοι, ζητώντας την ακύρωση μιας σειράς υπουργικών αποφάσεων που περικόπτουν τις αποδοχές και τις συντάξεις. Ενώ, την πρώτη φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είχε προσφύγει στο ΣτΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ, την ΕΣΗΕΑ, τους μηχανικούς και τους συνταξιούχους.
  Σύμφωνα με τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών οι αποφάσεις του μνημονίου είναι αντισυνταγματικές. Οι περικοπές δε, παραβιάζουν, παράλληλα, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.