Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοσέλιδο 2.11.2010


Να ποια είναι η Νέα Εποχή του νυν Δημάρχου Τοπείρου ή μια άλλη, παλαιολιθικού τύπου εποχή…

Να ποια είναι η Νέα Εποχή του νυν Δημάρχου Τοπείρου ή μια άλλη, παλαιολιθικού τύπου εποχή…


Παρουσιάζουμε σήμερα φωτογραφικό υλικό από τα έργα του «πετυχημένου» Δημάρχου Τοπείρου. Μια εικόνα χίλιες λέξεις, που λένε, πως πράγματι με την παρούσα δημοτική αρχή, ο Τόπειρος ζει σε άλλη εποχή, παλαιολιθικού τύπου. Τα συμπεράσματα δικά σας…:
Επειδή πολύ χοντρά μας το κόβει ο κύριος Χατζηευαγγέλου στον Τόπειρο και επειδή γνωρίζω πολύ καλά πως το έργο του δώδεκα χρόνια στην περιοχή είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει, οφείλω να δημοσιεύσω ορισμένα πράγματα για να γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, πως όχι μόνο δεν πρόκειται να κάνει τίποτε διαφορετικό ο συνδυασμός του κ. Χατζηευαγγέλου, αλλά προσπαθεί προεκλογικά να «παραπλανήσει» τους κατοίκους του Δήμου. Ο κύριος αυτός λοιπόν, στην τελευταία του ανακοίνωση επετέθη κατά του Θ. Μίχογλου, λέγοντας πως ο ίδιος αψήφησε τον καιρό και πραγματοποίησε περιοδείες, άσχετα αν αυτό έγινε για προεκλογικούς σκοπούς και τίποτε περισσότερο και πως ο Θωμάς Μίχογλου δεν πραγματοποίησε καμία περιοδεία, παρουσιάζοντας και πάλι την μισή αλήθεια κατά το δοκούν, όπως συνηθίζει εξάλλου η νυν δημοτική αρχή, ενώ η πραγματικότητα είναι πως δεν πραγματοποιήθηκε καμία περιοδεία του Θ. Μίχογλου για να μην ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι από την κακοκαιρία. Επειδή όμως κουράστηκα να ακούω δώδεκα χρόνια το «Νέα Εποχή», σήμερα είμαι αναγκασμένος να παρουσιάσω μέσω φωτογραφιών, ορισμένα από τα έργα του «Πετυχημένου;» επί δωδεκαετία Δημάρχου κυρίου Χατζηευαγγέλου, για να αποδείξω πολύ απλά την αλήθεια και για το ποια εποχή μιλά. Στις εικόνες που θα δείτε, αποδεικνύεται περίτρανα πως κοιμητήρια μουσουλμάνων έχουν μετατραπεί σε βοσκοτόπια, δρόμοι και γειτονιές σε λίμνες, νηπιαγωγείο χωρίς τουαλέτα, παιδικές χαρές που έχουν μετατραπεί σε πισινές από τα νερά της βροχής, κεντρικά σημεία του δήμου που έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους, σιντριβάνια που έχουν μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης τούβλων και μπαζών, το παραμελημένο και κατεστραμμένο πλέον κάμπινγκ των Μαγγάνων και άλλα πολλά. Είπαμε μια εικόνα χίλιες λέξεις και οι εικόνες που σήμερα δημοσιεύω, πολλές χιλιάδες λέξεις.
Και κάτι τελευταίο... Δεν λάβαμε απάντηση από την πλευρά του κυρίου Χατζηευαγγέλου για τα ερωτήματα που θέσαμε και αφορούσαν καταγγελία με θέμα εργαζόμενο του δήμου Τοπείρου, του οποίου η σύζυγος είναι υποψήφια με τον νυν Δήμαρχο και αναρωτιόμαστε τελικά, μήπως αληθεύουν τα όσα αναφέρονταν στην καταγγελία.

Ο πολίτης και τα προβλήματα το επίκεντρο των σκέψεων μας

Φ. Καραλίδης:
Ο πολίτης και τα προβλήματα
το επίκεντρο των σκέψεων μας

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που συστρατεύονται μαζί με τον κύριο Φ. Καραλίδη για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές

Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της τοπικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, οπαδών και φίλων, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κυρίου Φώτη Καραλίδη, καθώς και η παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού του, «Περιφερειακή ενότητα Ξάνθης», όπως πολύ χαρακτηριστικά ονομάζεται.
Να σημειωθεί, ότι την εκδήλωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριος Άρης Γιαννακίδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κύριος Σωκράτης Ξυνίδης.
Μέσα από τον λόγο που ανέπτυξε ο κύριος Α. Γιαννακίδης, μετέφερε το μήνυμα νίκης που λαμβάνει σε καθημερινή βάση από τους κατοίκους της Περιφέρειας. Τόνισε δε, πως απαιτείται ενιαία περιφερειακή συνείδηση, στα πλαίσια ενός κοινού βηματισμού προς την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής.
Από την άλλη, έκανε σαφές ότι στην περιφερειακή πολιτική που προωθεί, δεν χωράνε διαχωρισμοί, κοινωνικοί ή θρησκευτικοί. Η νέα πορεία που αναφέρει, θα βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα με δράσεις και παρεμβάσεις σε όλα τα κακώς κείμενα που πλήττουν την περιφέρεια και τους κατοίκους της. Βασικό μέλημα και ταυτόχρονα δέσμευση θα είναι η ενεργοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχών, ικανών να φέρουν αναπτυξιακές προοπτικές και πρόοδο.
«...Σε αυτή την περιφέρεια, στα νέα γεωοικονομικά και γεωπολιτικά δεδομένα, θα πρέπει να ακουμπήσει η καρδιά του ελληνικού κράτους. Θα πρέπει να αποδείξουμε ότι από εδώ θα περάσουν όλες οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες στην ευρύτερη βαλκανική ενδοχώρα, τις παρευξείνιες δημοκρατίες...» σημείωσε με έμφαση μεταξύ άλλων ο κύριος Α. Γιαννακίδης.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην, στρατηγικής σημασίας, γεωγραφική θέση της περιφέρειας, στο σημείο όπου ενώνεται η Δύση με την Ανατολή, για να καταλήξει, ότι θα πρέπει να γίνει ουσιαστική εκμετάλλευση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, με στόχο την ευημερία της περιοχής.
Περιέγραψε δε την άσχημη οικονομική συγκυρία που διανύει η περιφέρεια ως κομμάτι της χώρας, με το κλείσιμο εργοστασίων και τον υποβιβασμό της αγροτικής παραγωγής, σημεία που, όπως συμπλήρωσε, έχουν αρνητικό αντίκτυπο και στην κοινωνική συνοχή.
Κλείνοντας, ο κύριος Α. Γιαννακίδης μίλησε για την νέα γενιά και τους προβληματισμούς της, διαβάζοντας στο παρευρισκόμενο πλήθος, μια επιστολή που έλαβε από μια νεαρή Βόρειο Εβρίτισσα, μέσα από το οποίο η τελευταία αποτυπώνει ερωτηματικά και προβληματισμούς, κοινούς για όλους τους νεολαίους της σύγχρονης Ελλάδος. Όπως κατέληξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, θα πρέπει να γίνει μια καινούργια αρχή, που θα ανοίγει παράθυρο ελπίδας για τους νέους συμπολίτες μας, που αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα της σύγχρονης εποχής.
Παράλληλα, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στον κύριο Φ. Καραλίδης, υπογραμμίζοντας με έμφαση, πως αποτελεί πρότυπο αυτοδιοικητικού ανδρός με τεράστια κοινωνική προσφορά και όραμα.
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο κύριος Σ. Ξυνίδης. Ο τελευταίος αναφέρθηκε αρχικά στο νέο διοικητικό πρόγραμμα, γνωστό ευρέως και ως ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι, «η υπόθεση ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι πολύ βαριά για να την αφήσουμε στα χέρια αυτών που δεν κατάφεραν να εντάξουν ούτε ένα έργο στο Νομό. Που επί τόσα χρόνια εξαντλούσαν το μυαλό τους σε ναπολεόντειες σκέψεις και που οδήγησαν τον τόπο σε απραξία και αδυναμία...».
Σημείωσε δε, πως τα μηνύματα νίκης είναι καταιγιστικά και προμηνύουν την μεγάλη αλλαγή στην περιφέρειά μας.
Ο κύριος Φώτης Καραλίδης από την πλευρά του ανέπτυξε έναν ισχυρό πολιτικό λόγο, βασισμένο σε επιχειρήματα και πυγμή.
Όπως πολύ χαρακτηριστικά σημείωσε, στόχος είναι η αλλαγή πορείας με κουρσάρο τον άνθρωπο. Κάλεσε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας να ενώσουν τις φωνές τους, κόντρα στην σημερινή καθημερινότητα και στασιμότητα, απόρροια, όπως σημείωσε, της σημερινής διοίκησης της αυτοδιοίκησης.
Αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της περιοχής και τον βαρυσήμαντο ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και τις τεράστιες δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο, μέσα σε αυτά τα πλαίσια.
Σύμφωνα με αυτά που ανέφερε στην συνέχεια, η Περιφέρεια μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ένα νέο πόλο ανάπτυξης για όλη την χώρα. Επισήμανε, ότι υπάρχει ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρόγραμμα που στοχεύει στον πολλαπλασιασμό των πλεονεκτημάτων και την μείωση των μειονεκτημάτων της περιοχής.
Ένας από τους βασικούς στόχους όπως σημείωσε ο κύριος Φ. Καραλίδης είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ώστε να υπάρχει ισότητα και ίσες ευκαιρίες για όλους τους κατοίκους. Όπως σημείωσε οι βασικοί άξονες του προγράμματος προήλθαν από την καθημερινότητα και θα αποτελέσουν την πυξίδα, η οποία θα χαράξει την πορεία του τόπου.
Ο πολίτης και τα προβλήματα της καθημερινότητας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο δημόσιος διάλογος αποτελεί κομμάτι της νέας πολιτικής και εξυψώνει τον πολίτη σε ενεργό μέλος της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει και κινείται.
Πεμπτουσία όλων, η μετατροπή της περιφέρειας σε πύλη και κόμβο, από όπου θα περνάνε οι σημαντικότερες αναπτυξιακές προοπτικές, μέσω της σωστής αξιοποίησης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και την προώθηση υποδομών για την ανάπτυξη.
Παράλληλα, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και της τεχνολογίας. Αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων όπως τα γεωθερμικά πεδία της περιοχής και του υδάτινου δυναμικού. Ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, των υπηρεσιών υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Όπως μάλιστα συμπλήρωσε ο κύριος Φ. Καραλίδης υπάρχουν σκέψεις για την μετεξέλιξη του κέντρου υγείας στον Εχίνο σε διασυνοριακό κέντρο πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.
Σύμφωνα με αυτά που συμπλήρωσε ο κύριος Φ. Καραλίδης στη συνέχεια, ο λόγος του δεν αποτελεί αναλυτικό πρόγραμμα εξαγγελιών, αλλά ένα κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ του ιδίου και των πολιτών, με στοχευμένες παρεμβάσεις και έργα που θα είναι σε διαρκή διαβούλευση.
Παρακάτω ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης:
1. Αρναούτ Μεμέτ
2. Γκιρετλή Ιρφάν
3. Καρακώστα Ευγενία, Εκπαιδευτικός
4. Κιούση – Σιούτη Κυριακή, Δικηγόρος
5. Μαραγκού Γεωργία, Δημόσιος Υπάλληλος
6. Ουσζούν Ιρφάν, Ιδιωτική Υπάλληλος
7. Ρασήμ Εκρέμ Ραμαδάν
8. Σαλτούρος Δημήτριος, Δικηγόρος
9. Σερεφιά Σουλτάνα (Τάνια), Πρώην Υπάλληλος ΕΑΣ Ξάνθης
10. Τσούλου - Τσαγκαλίδου Ματούλα, Γιατρός ΕΣΥ
11. Χαϊτίδης Δημήτριος, Πολιτικός Μηχανικός
12. Χατζηδημητρίου Χρήστος, Γιατρός ΕΣΥ
13. Χότσκο Νέντι
14. Χρυσοχοΐδης Χαράλαμπος, Δημόσιος Υπάλληλος

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταυρός Βλαχόπουλος

Ε, όχι και συνυπεύθυνος στα σκάνδαλα του Δήμου Ξάνθης ο Χ. Πούλιος, την στιγμή που όλος ο κόσμος γνωρίζει πως ήταν ο πρώτος που τα κατήγγειλλε:
Πραγματικά γελάω με την καρδιά μου, όταν διαβάζω πως ο Χ. Πούλιος είναι συνυπεύθυνος με όλα αυτά που συνέβησαν στον Δήμο Ξάνθης την τετραετία που ολοκληρώνεται. Ο άνθρωπος που με τους συνεργάτες του, κατήγγειλαν όλα αυτά και τα έδωσαν στην δημοσιότητα, να είναι και συνυπεύθυνος δεν γίνεται και αυτοί που τα λένε όλα αυτά, μόνο για το βιβλίο Γκίνες είναι και μάλιστα σε θέματα παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Για να περάσουμε και στα της ουσίας θέματα, εγώ θα ρωτήσω ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έκαναν λόγο για τα όσα ακούγονται περί αφανούς εταίρου; Ποιοι ήταν αυτοί που κατήγγειλαν δημόσια τα όσα συνέβησαν σε ΕΤΕΝΕΞ και ΕΑΠΑΞ; Συνυπεύθυνοι στα όσα συνέβησαν στον Δήμο Ξάνθης ήταν και είναι αυτοί που τα ανέχονται και σφυρίζουν αδιάφορα στην ύπαρξη των σκανδάλων και όχι αυτοί που τα καταγγέλλουν.

Τι έγινε με εκείνο το πολύκροτο και πολυδιαφημιζόμενο ρέμα των Κιμμερίων και τα αντιπλημμυρικά του;
Πολιτικές κόντρες, διαφημίσεις, προβολές και το αποτέλεσμα σκατά. Και με συγχωρείτε για την έκφρασή μου, αλλά είμαι ένας από τους αγανακτισμένους Ξανθιώτες, που επιδίωξαν να μεταβούν στα Κιμμέρια και επειδή είχε πλημυρίσει ο δρόμος, περίμενα περίπου μια ώρα για να περάσω και ειλικρινά σκέφθηκα το πόσο ανίκανοι άνθρωποι κάνουν κουμάντο σε αυτόν τον τόπο. Και επειδή έχω μάθει τα πάντα να τα αντικρούω με αποδείξεις, όποιος έχει αντίθετη άποψη με αυτά που προανέφερα, δεν έχει παρά να πάει μια βόλτα ακόμα και σήμερα στο συγκεκριμένο σημείο, για να δει δεξιά και αριστερά από τον δρόμο πόσο χώμα έχει, για να καταλάβει πως όλο αυτό μαζί με νερά, περνούσε πάνω από το οδόστρωμα.

Επικίνδυνη η περιφερειακή παράκαμψη της Ξάνθης σε περίοδο έκτακτων καιρικών φαινομένων:
Η 28η Οκτωβρίου είναι χαραγμένη στις μνήμες όλων μας, ως η ημέρα του αθάνατου ΟΧΙ. Ως μια ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και ψυχικής δύναμης του λαού μας. Στην Ξάνθη όμως θα έχουμε ακόμα έναν λόγο να θυμόμαστε αυτήν την ημέρα, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα δυσκόλεψαν κατά πολύ την ζωή όλων μας και εμφάνισαν προβλήματα τα οποία κανείς δεν είχε προβλέψει. Για παράδειγμα θα σας αναφέρω ότι με τον αέρα που φυσούσε, ο οποίος ξεπερνούσε κατά πολύ τα 10 μποφόρ, η κίνηση στην περιφερειακή οδό της Ξάνθης με αυτοκίνητο ήταν άκρως επικίνδυνη, αφού με το ζόρι κρατούσες το αυτοκίνητο στην άσφαλτο. Τα δέντρα που έπεσαν στο κέντρο της Ξάνθης απέδειξαν περίτρανα πως καλό θα είναι οι τοπικοί άρχοντες να κάνουν έργα και να μην τα διαφημίζουν, γιατί η ουσία βρίσκεται κάπου στην μέση και αυτοί με την διαφημισιολογία τους την χάνουν. Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας, που καλούνται σήμερα να πληρώσουν τις ζημιές που τους προκάλεσε η κακοκαιρία, αφού δέντρα ή κλαδιά δέντρων έπεσαν επάνω στα αυτοκίνητα τους, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Την βρωμιά από τα φυλλάδια των υποψηφίων κύριε Γιαγτζόγλου ποιος θα την πληρώσει; Στα καταστήματα ξέρετε να βάζετε πρόστιμα για αφισορύπανση, στους υποψηφίους; Αν θέλουν να διαφημιστούν να το κάνουν μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ και όχι βρωμίζοντας την Ξάνθη:

Φίλος ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και ειλικρινά σέβομαι τον αγώνα που έδωσε στην άνιση μάχη των σκουπιδιών, αλλά αυτές τις ημέρες μου δημιουργήθηκε ένα ερώτημα. Όταν αφισορυπαίνουν την πόλη μας τα καταστήματα που φέρνουν κάποιους καλλιτέχνες, τους επιβάλλετε πρόστιμα για αφισορύπανση, κατά την προεκλογική περίοδο όμως, η πόλη βρωμίζει με τα καρτελάκια και τα φυλλάδια των υποψηφίων και αναρωτιέμαι, δεν θα έπρεπε να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο σε αυτό το επίπεδο; Γιατί εμείς οι Δημότες Ξάνθης να πληρώνουμε νταβατζηλίκι στην καθαριότητα, επειδή οι υποψήφιοι γουστάρουν να γεμίζουν με τα φυλλάδιά τους την πόλη, προβάλλοντας την αφεντομουτσουνάρα τους; Εσύ δεν ήσουν αγαπητέ Κώστα Γιαγτζόγλου που ήσουν μανιώδης κατά των σκουπιδιών; Τώρα δεν νοιάζεται κανένας για την καθαριότητα της πόλης; Γιατί δεν επιβάλλετε κύριοι πρόστιμα στους υποψηφίους που βρωμίζουν την Ξάνθη; Αν θέλουν να διαφημιστούν, τόσα μέσα ενημέρωσης διαθέτει η Ξάνθη, μπορούν να προβληθούν μέσω αυτών και όχι να βρωμίζουν την πόλη μας.

Όταν οι λέξεις έχουν χάσει την σημασία τους…


Όταν οι λέξεις έχουν χάσει την σημασία τους…

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Για παράδειγμα σε ρωτάει κάποιος από τυπικότητα, πάντα, τι κάνεις και συ χωρίς δεύτερη σκέψη απαντάς καλά, ακόμη και αν δεν είσαι καθόλου καλά. Ακόμα και αν είσαι στα μαύρα σου και δεν έχεις με ποιον να μοιραστείς τα προβλήματά σου. Έχεις γίνει ασυνείδητα υποκριτής, γιατί το μόνον που σε νοιάζει είναι το τι πρέπει να πεις. Φοβάσαι μην παρεξηγηθείς και πας κόντρα στο ρέμα (και όπου ρέμα βλέπε κατεστημένο), γι’ αυτό υπηρετείς με ευλάβεια τους σκοπούς που σου έχουν θέσει.
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Μια υποκρισία χωρίς προηγούμενο και χωρίς ενδοιασμούς. Το ξέρεις, ωστόσο δεν είσαι σε θέση να κάνεις κάτι, για να το αλλάξεις.
Έχεις γίνει ένα “ρομποτάκι”, μετρημένο και φοβισμένο. Ένα υποχείριο της τυπικότητας και των αναγκών της κοινωνίας που σε περιβάλλει. Έχεις μάθει να συμβιβάζεσαι με το κατεστημένο, γι’ αυτό και όλα σου πάνε από το κακό στο χειρότερο. Χαμογελάς από ανάγκη. Κρύβεις την πικρία σου πίσω από το προσποιητό χαμόγελο, ενώ μέσα σου κλαις και σπαράζεις. Κλαις για τα χαμένα όνειρα μιας χαμένης γενιάς και μιας σύγχρονης ανθρωπότητας που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των δεινών που σπέρνει η εποχή στην οποία ανήκεις.
Απλές ερωτήσεις έχουν καταστεί τυποποιημένα σχήματα χωρίς ουσία και σκοπό. Λέμε από συνήθεια ότι είμαστε καλά και προτού προλάβουμε να απαντήσουμε, ο ερωτών, χωρίς να ακούσει την απάντησή μας, που είναι δεδομένη, έχει γυρίσει την πλάτη του και μας έχει προσπεράσει.
Ποτέ άλλοτε οι άνθρωποι δεν ήταν τόσο κοντά και συνάμα τόσο μακριά ο ένας από τον άλλον, όπως σήμερα. Έχουν απομακρυνθεί συναισθηματικά, γιατί ο καθένας έχει εγκλωβιστεί στα προβλήματά του, που δεν είναι και λίγα, για να λέμε του στραβού το δίκιο.
Με σημαία του τα οικονομικά προβλήματα, ο καθείς πορεύεται την δική του μοναχική πορεία, αδιάφορος για τον συνάνθρωπό του, που πράττει ακριβώς το ίδιο.
Οι λέξεις δεν ανταποκρίνονται πολλές φορές στην κυριολεκτική σημασία τους. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν το τυπικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, γι’ αυτό, εξάλλου, δεν απορεί κανείς με την υφιστάμενη κατάσταση.
Νιώθεις και καθόλου άδικα, ότι ο κόσμος που σε περιβάλλει είναι ψυχρός και απόμακρος. Κάνεις μια βόλτα και παρατηρείς τα πρόσωπα των συμπολιτών σου, τόσο αποστασιοποιημένα που σε τρομάζουν. Προσπερνάει ο ένας τον άλλον αδιάφορα και βιαστικά.
Μια διάχυτη μελαγχολία, σημείο των καιρών θα μπορούσε να συμπληρώσει κάποιος φιλόσοφος της σύγχρονης εποχής αν και φιλοσοφία και σύγχρονη εποχή αποτελούν δύο έννοιες, μάλλον, ασυμβίβαστες…