Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 22.1.2011


Ανεξάρτητη η ορεινή περιοχή, σύμφωνα με την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ

Επικίνδυνο το ΠΑΣΟΚ για την Θράκη
Φοβούνται να πουν τον προσδιορισμό «Ελληνικά Πομακοχώρια»

Ανεξάρτητη η ορεινή περιοχή, σύμφωνα
με την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ

-Δημόσια παραδοχή του Αχ. Τσαρτσάρα: Ο κάθε ένας μπορεί να προσδιορίζει όπως θέλει τα χωριά σε Ελληνικό έδαφος της ορεινής περιοχής στην Ξάνθη
-Αναφορά στην συνθήκη της Λωζάνης, χωρίς όμως να γνωρίζουν το τι ακριβώς αυτή περιλαμβάνει
-Πότε επισκέφθηκε Τούρκος Πρωθυπουργός τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης κύριε Τσαρτσάρα;
-Τηρείται η όχι η αρχή της αμοιβαιότητας εκατέρωθεν (Ελλάδα–Τουρκία) πάνω στην οποία στηρίχτηκε η συνθήκη της Λωζάνης;
-Πόσοι Έλληνες συνεχίζουν να διαμένουν στην Τουρκία και πόσοι Τούρκοι έχουν έρθει στην Ελλάδα;
-Δημόσια κατακραυγή για τις απαράδεκτες δηλώσεις, αλλά και για την επίσκεψη Παπανδρέου στο Δημάριο
-Ξεπουλάνε την Θράκη για μια ψήφο



Ντρέπομαι και ειλικρινά αισθάνομαι απογοητευμένος με τα όσα άκουσα να βγαίνουν δημόσια από το στόμα του συντονιστή του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Τσαρτσάρα στην χθεσινή εκπομπή του Γ. Γκορόγια, στην οποία πραγματοποίησα παρέμβαση, θέτοντας ένα πολύ απλό ερώτημα, στο οποίο η απάντηση που δόθηκε επιβεβαίωσε όλους τους φόβους που κατά καιρούς έχω εκφράσει μέσα από την εφημερίδα μου.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και σιγά-σιγά να ξετυλίξουμε το κουβάρι που τόσα χρόνια κάποιοι φρόντιζαν να κρατούν επιλεκτικά μπερδεμένο. Ήρθε λοιπόν στην Ξάνθη ο πρωθυπουργός της χώρας και αντί να επισκεφτεί τον μητροπολιτικό Δήμο ή τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, το τοπικό ΠΑΣΟΚ επέλεξε να τον οδηγήσει στο Δημάριο, πρώτον για να δει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των κατοίκων και δεύτερον για να συνδέσει την επίσκεψή του, με τον Κάθετο Άξονα Ελλάδας - Βουλγαρίας.
Δεν θα σταθώ στα όσα ακούσθηκαν και για το αν ο Πρωθυπουργός απηύθυνε Τούρκικο χαιρετισμό στα Πομακοχώρια ή όχι, αλλά θα σταθώ στο γεγονός ότι με την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, επιβεβαιώνει τους φόβους που όλοι κατά καιρούς εκφράσαμε για την Τουρκοποίηση της Θράκης, κάτι το οποίο επίσης επιβεβαίωσε εχθές ο Γραμματέας Συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας, απαντώντας στο ερώτημα μου για την επίσημη θέση του κόμματος που εκπροσωπεί, όσον αφορά τον προσδιορισμό των χωριών στην ορεινή περιοχή.
Εχθές λοιπόν και ενώ ήταν φιλοξενούμενος ο αγαπητός κατά τα άλλα Αχ. Τσαρτσάρας στον Γιάννη Γκορόγια, υπεραμύνθηκε των θέσεων και των δηλώσεων του Πρωθυπουργού στο Δημάριο, τονίζοντας πως δεν έγινε τίποτε περισσότερο, από αυτά που επιβάλλει η συνθήκη της Λωζάνης. Ξέχασε όμως επιλεκτικά ή πραγματικά δεν γνώριζε ο κύριος Τσαρτσάρας, πως η συνθήκη της Λωζάνης βασίστηκε στην αρχή της αμοιβαιότητας και πως ποτέ μέχρι σήμερα κανένας Τούρκος Πρωθυπουργός, δεν έχει επισκεφτεί τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης; Προσπερνάω την συγκεκριμένη αναφορά και έρχομαι στο δια ταύτα, αφού στην ερώτησή μου, για το ποια είναι η επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ για τα χωριά της ορεινής περιοχής (αν δηλαδή είναι Πομακοχώρια ή Τουρκοχώρια), ο κύριος Τσαρτσάρας τόνισε πως η θέση του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης είναι, ότι, ο κάθε ένας μπορεί να προσδιορίζει τα χωριά αυτά (χωριά της Ελλάδας) όπως θέλει, επιβεβαιώνοντας με ακρίβεια, πως όντως μιλάμε για ανεξαρτητοποίηση της Θράκης πλέον.
Ειλικρινά έπεσα από τα σύννεφα μόλις άκουσα αυτήν την απάντηση, γιατί πρώτον θεωρούσα πως ο Αχ. Τσαρτσάρας θα είχε το σθένος να πάει κόντρα στα παιχνίδια που τόσα χρόνια στήνει η Άγκυρα στην Θράκη και δεύτερον, γιατί πίστευα πως οι θέσεις της Κυβέρνησης και των εκάστοτε Κυβερνήσεων, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες σε αυτά τα θέματα. Ελληνικά τα χωριά της ορεινής Θράκης και μάλιστα με τον προσδιορισμό «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ».
Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Αναπτυξιακής Α.Ε. το Καγκελο

Νόμιμο ή παράνομο το να είναι πρόεδρος στην Αναπτυξιακή από 1-1-2011 δημόσιος υπάλληλος;

Της Αναπτυξιακής Α.Ε. το Καγκελο

- Το τζάμπα είναι πιο γλυκό και αυτό το γνωρίζουν καλά οι κύριοι
- Σταματήστε να προκαλείτε την κοινή γνώμη με φούσκες δηλώσεις περί οικονομικών και όχι μόνο ελέγχων
- Πόσο στοίχισαν στην Αναπτυξιακή Α.Ε. τα κινητά τηλέφωνα του Προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου;
- Πόσους μισθούς μαζεμένους εισέπραξε ο Πρόεδρος της Εταιρείας το τελευταίο χρονικό διάστημα;
- Πόσο στοίχισε στην Αναπτυξιακή ο προεκλογικός αγώνας;
- Πόσες φιάλες εμφαλωμένου νερού μπορούν να πιουν σε έναν μήνα οι εργαζόμενοι στην Αναπτυξιακή;


Αν αυτά τα οποία διάβασα σε τοπική εφημερίδα και αφορούν δηλώσεις του Προέδρου της Αναπτυξιακής δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως αστεία, τότε επιεικώς θα τα χαρακτήριζα απαράδεκτα.
Η Αναπτυξιακή στα χέρια του κυρίου Λύρατζη έφτασε στο χειρότερο σημείο της και ο ίδιος αντί να αναγνωρίζει τα λάθη του, βγαίνει υπερασπισόζμενος τον εαυτό του, να μας ζητήσει να τον ευχαριστήσουμε και από πάνω, επειδή επέλεξε να κάτσει στο τιμνόνι της Εταιρείας, αφού ο ίδιος είχε αποφασίσει να παραιτηθεί το καλοκαίρι του 2010, αλλά άλλαξε άποψη για να μην μείνει ακέφαλη η Αναπτυξιακή Α.Ε., θαρρείς και με τις ικανότητές του πρόκοψε το μαγαζί.
Σήμερα οφείλω να συνεχίσω το ξεμπρόστιασμα του κυρίου αυτού, επειδή πολύ απλά δεν ανέχομαι από ανθρώπους οι οποίοι πουλούσαν μούρη με ξένα κόλλυβα, να θεωρούν τους Ξανθιώτες βλάκες και χαμηλού νητικού επιπέδου.
Αλήθεια κύριοι μέτοχοι της Αναπτυξιακής Α.Ε., είναι παράνομο και παράτυπο ή όχι το να είναι Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή κάποιος ο οποίος δεν είναι αιρετός και είναι απλά δημόσιος υπάλληλος; Μήπως μπορείτε κύριοι της Αναπτυξιακής να μου πείτε πόσο στοίχισαν στην εταιρία όλα αυτά τα χρόνια, τα κινητά τηλέφωνα τόσο του Προέδρου, όσο και του Διευθύνοντος Συμβούλου; Πόσο κόστισε στην Αναπτυξιακή Α.Ε. η τελευταία προεκλογική περίοδος και με ποια μορφή; Πόσες φιάλες εμφιαλωμένου νερού μπορούν να πιουν σε έναν μήνα, οι εργαζόμενοι της Αναπτυξιακής Α.Ε.; Γιατί δεν μπορεί να εισπράξει τα χρήματα από το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, που αν σωστά με πληροφόρησαν αγγίζει το ποσό των 88.000 ευρώ; Τι παρέλαβες από τον προκάτοχό σου κύριε Λύρατζη και γιατί, εφόσον όπως εσή δήλωσες, η κατάσταση ήταν ίδια με σήμερα, τότε, δεν την δημοσιοποίησες αποκρύπτοντάς την;
Αν είσαι παράνομα ή παράτυπα πρόεδρος της Αναπτυξιακής από 1/1/2011 ως δημόσιος υπάλληλος, μέχρι πότε κατείχες το κινητό τηλέφωνο που πλήρωνε η Εταιρεία και πόσες υπογραφές έβαλες; Πώς γίνεται ακόμα και σήμερα να μας λες πως έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις (δική σου και του διευθύνοντος συμβούλου), όταν γνωρίζουν ακόμα και οι πέτες, πως στις 11/2/2011 συνεδρίασε το Δ.Σ. χωρίς να υπάρχει απαρτία και παρανόμως διαδίδεις πως έκανες αποδεκτές τις παραιτήσεις;
Απάντηστε σε αυτά τα ερωτήματα κύριοι της Αναπτυξιακής και έπεται συνέχεια...
Κλείνοντας θα σας απευθύνω κύριε Λύρατζη ακόμα δύο ερωτήματα και περιμένω άμεσα απαντήσεις: 1) Πόσα τιμολόγια που αφορούν σε γεύματα εργασίας, έχει απλήρωτα η εταιρία και σε τι αφορούσαν αυτά τα γεύματα, αλλά και σε ποια μαγαζιά; 2) Πόσους μισθούς εισπράξατε μαζεμένους το τελευταίο διάστημα και σε τι ποσό ανέρχονται; Τέλος θα πρέπει να ξέρεις καλά Π. Λύρατζη και αν δεν το ξέρεις, έχεις την ευκαιρία να το εμπεδώσεις, πως, τα γούστα και η ωραιάδα πληρώνονται ακριβά και πάντα από την δική μας τσέπη...
Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Προς τον Πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης Γ. Σιούτα και προς τμήμα εμπορείου ενταύθα:

Μπορείτε να μου πείτε αν είναι νόμιμο, το να αλλάζει κάποιος βενζινάς την τιμή της βενζίνης, μέσα στην διάρκεια της ημέρας και μάλιστα σε νεκρή ώρα ώστε να μην τον πάρουν χαμπάρι, χωρίς να έχει προμηθευτεί καύσιμα πριν από αυτό; Το να αλλάζουν τις τιμές στην βενζίνη, εφόσον όμως έχουν πριν λίγη ώρα προμηθευτεί καύσιμα, είναι δεκτό, γιατί ίσως να αγόρασαν την προμήθειά τους με μεγαλύτερη τιμή από την προηγούμενη φορά, αλλά το να αλλάζουν την τιμή, την στιγμή που και οι αντλίες, αλλά και η μια εκ των δυο πινακίδων αναγράφει άλλη τιμή και να επιμένουν πως ο πελάτης θα πρέπει να περιμένει ώστε να αλλάξουν την τιμή για να του βάλουν βενζίνα, είναι αισχροκέρδεια και θα πρέπει να παταχτεί.
Δεν δημοσιοποιώ τα στοιχεία του βενζινά προς το παρόν, θεωρώντας πως οι αρμόδιοι θα παρέμβουν άμεσα, αλλά θα σας πω ότι, τον συγκεκριμένο κύριο, όταν επιχείρησαν οι υπηρεσίες να του κάνουν έλεγχο για μηχανάκι που άλλαζε την ποσότητα της βενζίνης, κάποιος τον ενημέρωσε και πρόλαβε να ξηλώσει το παράνομο μηχάνημα και αυτό το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη, αφού κυκλοφορεί βέβαια ως περιστατικό ευρέως στην κοινή γνώμη της Ξάνθης, αλλά κανένας αρμόδιος δεν το επιβεβαιώνει μέχρι σήμερα.

Μας έκανε και χάρη ο Λύρατζης που έμεινε πρόεδρος στην Αναπτυξιακή, «για το καλό;» της εταιρίας, ενώ ήθελε να φύγει από το καλοκαίρι του 2010:


Μα καλά πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει κάποιος άνθρωπος, για να απολαμβάνει τζάμπα κινητό τηλέφωνο και γεύματα; Πόσα θέλει να μας τρελάνει ο Παράνομα και με την βούλα από τις 1-1-2011 πρόεδρος της Αναπτυξιακής; Το «παράνομα» έχει να κάνει σχέση με το γεγονός ότι από τις 1-1-2011 ο Π. Λύρατζης δεν είναι αιρετός και είναι ένας απλός δημόσιος υπάλληλος, όπου σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας, δεν προβλέπεται να είναι πρόεδρος. Βγαίνει λοιπόν για να υπερασπίσει τα αίσχη του στην Αναπτυξιακή, λέγοντας πως θέλει να γίνουν στην Εταιρία, τόσο ο διαχειριστικός όσο και ο οικονομικός έλεγχος, πράγμα το οποίο βέβαια δεν ήθελε και δεν φρόντισε να ζητήσει, όταν αναλάμβανε τα ηνία.
Συνεχίζοντας το παραλήρημα ασχετοσύνης ο κύριος Λύρατζης (τρομάρα του), αντί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που δημόσια του απεύθυνα πριν λίγες ημέρες, αναφέρει σε άλλο μέσο ενημέρωσης πως ήθελε να φύγει από την Αναπτυξιακή Α.Ε. το περασμένο Καλοκαίρι, αλλά δεν το έκανε (μας έκανε χάρη) επειδή θα έμενε ακέφαλη η εταιρία και δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στα προγράμματα, θαρρείς και με αυτόν πρόεδρο και με το ότι δεν παραιτήθηκε, η Αναπτυξιακή είδε φως και συμμετέχει στα προγράμματα. Α, ρε τι σου κάνει η επιλεκτική αμνησία ώρες ώρες.
Αν ήθελες να παραιτηθείς το περασμένο καλοκαίρι κύριε Λύρατζη για να μην σε προσδιορίσω αλλιώς, ας φρόντιζες να παρατήσεις το τζάμπα κινητό τηλέφωνο με το οποίο υπερχρέωνες την Εταιρία ακόμα και προεκλογικά για τους δικούς σου σκοπούς και ας μην πήγαινες να εισπράξεις από το ταμείο μαζεμένους μισθούς, των οποίων ο αριθμός ξεπερνά τα 7 μηνιάτικα, την στιγμή που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν απλήρωτοι.

Στο εδώλιο κάθονται δυο πρώην και ένας νυν Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξάνθης, επειδή δεν φρόντιζαν να εισπράξουν τα μισθώματα από οφειλέτες του Δήμου:



Η όλη υπόθεση βέβαια μπορεί να περάσει στα ψιλά, γιατί κανείς δεν γνωρίζει τις προεκτάσεις της, αλλά οφείλω να σας πω ότι και οι τρεις (δυο πρώην και ένας νυν) θα πληρώσουν τα σπασμένα επειδή κάποιος τους κρέμασε.
Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ο νυν Αντιδήμαρχος δεν πρόκειται να πάει κόντρα στον πολιτικό του προϊστάμενο, αλλά οι δυο πρώην είναι πυρ και μανία, αφού εντολές εκτελούσαν, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν και γι’ αυτό σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη.
Δεν γνωρίζω ποια κατάληξη θα έχει η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά αν συνεχιστεί με την μορφή που έχει πάρει από την πλευρά των δυο πρώην Αντιδημάρχων, τότε σίγουρα θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Πλάκα έχει ο αγαπητός Συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας. Σέβομαι και εκτιμώ τις θέσεις του, αλλά δεν ανέχομαι το δούλεμα. Μπορεί κατά την άποψή του η επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ για την ορεινή περιοχή να μην τον ενοχλεί, αλλά εμένα με προσβάλλει και την θεωρώ επικίνδυνη:


Όχι φίλε Αχιλλέα, εγώ δεν δέχομαι την επίσημη άποψη του ΠΑΣΟΚ πως η ορεινή περιοχή είναι ανεξάρτητη, γιατί αυτό λίγο πολύ μας είπες, και θεωρώ τόσο εσένα αν υιοθετείς αυτήν την άποψη, όσο και το ΠΑΣΟΚ, επικίνδυνους για τον τόπο μου.
Είναι δυνατόν στην Ελλάδα να μου λες πως η επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ είναι πως ο κάθε ένας μπορεί να προσδιορίζει την ορεινή περιοχή της Ξάνθης όπως θέλει; Δηλαδή μιλάμε για πλήρης ανεξαρτητοποίηση της ορεινής περιοχής και δυστυχώς μας αποδείξατε περίτρανα πως αυτά είναι τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ για την Θράκη.
Λυπάμαι αγαπητέ Αχιλλέα για αυτά που άκουσα να βγαίνουν από το στόμα σου και ειλικρινά δεν ξέρω αν είχες γνώση των όσων έλεγες, αλλά οφείλω να σου αναφέρω, αφού επέλεξες να αναφερθείς και στην συνθήκη της Λωζάνης, πως εφόσον αυτή η συνθήκη στηρίχτηκε με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, πόσες φορές Τούρκος Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τους Έλληνες της Τουρκίας; Τηρήθηκε σύμφωνα με τα όσα η συνθήκη της Λωζάνης αναφέρει, η αριθμητική ισορροπία εκατέρωθεν; Γιατί αν είχε τηρηθεί, σήμερα οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης θα ήταν πολύ περισσότεροι από ότι είναι σήμερα, πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα πως μονόπλευρα τηρήθηκαν οι όροι της συνθήκης.
Και κλείνοντας θα ήθελα να μου πείτε κύριε Τσαρτσάρα και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, πότε και ποιος από το Τούρκικο Κράτος, ενδιαφέρθηκε έστω και μια στιγμή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκεί Έλληνες;