Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##





Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος



Αφού η αρμόδια υπηρεσία δεν παρεμβαίνει, Δήμαρχε ανέλαβε να διασώσεις τα κομμένα δέντρα της πρώην Καλλιρρόης:


Καλές οι ανακαινίσεις και οι κάθε είδους αναπτυξιακή παρέμβαση στο κέντρο και όχι μόνο της πόλης μας, αλλά θα πρέπει όλα να γίνονται κάτω από ορισμένα πλαίσια. Πέργκολα ετοιμάζουν να κάνουν στην πρώην Καλλιρρόη, οι νέοι ιδιοκτήτες που ανακαινίζουν το μαγαζί και όπως θα δείτε στην φωτογραφία, επειδή τους εμπόδιζαν τα δεντράκια που βρίσκονται μπροστά, αποφάσισαν να κόψουν τα κλαδιά τους, θαρρείς και ήταν ιδιοκτησία τους. Αφού λοιπόν οι αρμόδια υπηρεσία δεν έχει παρέμβει άμεσα και δεν έχει επιβάλλει κάποιο πρόστιμο, Δήμαρχε είναι ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, πριν συγκαλύψουν το έγκλημα κάποιοι. Και αναφέρομαι σε εγκληματική ενέργεια, αφού η Ξάνθη έχει ανάγκη από πράσινο και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να κόβει αυθαίρετα τα δέντρα. Επίσης για το ίδιο θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω την πολεοδομία Ξάνθης, για πόσα τετραγωνικά μέτρα ζητήθηκε αδεία, ώστε να κλείσουν με λαμαρίνες τον χώρο μπροστά από το κατάστημα και αν τα όρια αυτά τηρήθηκαν, γιατί πληροφορίες μου αναφέρουν πως ζητήθηκε άδεια για λιγότερο από 2 μέτρα και αυτοί έκλεισαν 3.

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα προστατεύστε τις ζωές των αθώων, που κινδυνεύουν στην παράνομη είσοδο του Εμπορικού Πάρκου:




Όντως η περίπτωση λειτουργίας του εμπορικού πάρκου στον Ζυγό, αξίζει τεράστιας έρευνας και Εισαγγελικής παρέμβασης, αφού κανένας από τους καθ’ ύλην αρμόδιους μέχρι σήμερα δεν έχει παρέμβει. Απορίας άξιο είναι το πώς αδειοδοτήθηκε ο συγκεκριμένος πολυχώρος, χωρίς την ύπαρξη νόμιμης και ακίνδυνης πρόσβασης των οχημάτων. Αξίζει κάποιος να ερευνήσει αν τα σχέδια που κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία, είναι αυτά που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ή αν έχουν γίνει τροποποιήσεις κατά την κατασκευή. Δεν είναι δυνατόν καθημερινά να θέτονται σε κίνδυνο τόσες ζωές και κανένας να μη νοιάζεται ή να μη παρεμβαίνει άμεσα σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Ρωτώ σήμερα ευθέως τον κύριο Ρίζο, Διοικητή Τροχαίας Ξάνθης, αν είναι νόμιμο το να πραγματοποιούν τα οχήματα στάση και στροφή δεξιά επάνω στην παλαιά εθνική οδό Ξάνθης Λάγος, ή αν είναι νόμιμο να ακολουθούν τις πινακίδες που τοποθετήθηκαν εκεί από την εταιρία και τους παραπέμπουν στο να στρίψουν στην διασταύρωση της Φελώνης και αμέσως να κάνουν αναστροφή, ώστε να βρεθούν στο αντίθετο ρεύμα; Θα πρέπει να βαφτεί με αίμα το συγκεκριμένο σημείο, για να έρθουν όλοι οι αρμόδιοι ως μετά Χριστό προφήτες. Εξάλλου όπως έμαθα, ο πρώην Δήμος Βιστωνίδας έχει αποστείλει έγγραφο προς τους αρμόδιους, ώστε να παρέμβουν άμεσα και να κατασκευαστεί νόμιμη σύνδεση του εμπορικού πάρκου, αλλά όπως γνωρίζω, μέχρι σήμερα αυτό δεν έγινε.

Σε μαγειρείο μετατρέπεται το γραφείο του Αντιδημάρχου Δ. Μπένη, κάθε φορά που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης:


Δικαίωμα όλων να συζητούν για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα αυτό θα πει και δημοκρατία, αλλά να μη βρίσκετε κύριοι κάποια ώρα εκτός Δήμου να τα συζητήσετε και σε κάθε συνεδρίαση, να μαζεύεστε στο γραφείο του Αντιδημάρχου, για να μαγειρεύετε την στάση που θα ακολουθήσετε, θεωρώ πως είναι προκλητικό. Σίγουρα η κάθε παράταξη ακολουθεί τις γραμμές που θεωρεί συμφερότερες για την ίδια, αλλά δεν είναι δυνατόν να μας κοροϊδεύετε τόσο απροκάλυπτα. Εξάλλου, υπάρχουν και τα τηλέφωνα που πολλές φορές μας φέρνουν πιο κοντά, ακόμα και αν βρισκόμαστε σε απόσταση χιλιάδων μέτρων.

Αληθεύει πως ο Δήμος Αβδήρων πλήρωνε τιμολόγια εφημερίδων που δεν λειτουργούσαν;

Η πληροφορία έφτασε στα αυτιά μου τον τελευταίο καιρό και οφείλω να ρωτήσω επίσημα μέσα από την στήλη μου, τους αρμόδιους πλέον του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων, ώστε να έχω μια πιο συγκεκριμένη και βασισμένη σε στοιχεία ενημέρωση. Δεν μπόρεσα να μάθω σε τι αφορούσαν αυτά τα τιμολόγια και αν πραγματικά έχουν κοπεί, αλλά θεωρώ πως ο νέος Δήμαρχος Β. Τσολακίδης θα ψάξει την υπόθεση και θα μας διαφωτίσει κατάλληλα.

Ο Αν. Σαμαράς στην Ξάνθη; Σάλος εχθές με δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα επισκεφθεί την Ξάνθη, άσχετα αν το αρχικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο τα πομακοχώρια:

Εντελώς μα εντελώς άσχετοι με την περιοχή μας, είναι αυτοί που καταρτίζουν το πρόγραμμα της επίσκεψης Σαμαρά στην Ξάνθη και ειλικρινά για ακόμα μια φορά, η απογοήτευση κυριαρχεί σε όλους τους Νεοδημοκράτες. Δυστυχώς αν τηρηθούν τα όσα μέχρι σήμερα αναφέρουν στο πρόγραμμα από τα κεντρικά της ΝΔ, για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ απογοητεύει τους υποστηρικτές του και καλά θα είναι αυτό να το εμπεδώσει πριν οδηγηθεί στις κάλπες, γιατί με αυτού του είδους τις συμπεριφορές, πάλι στα τάρταρα θα φτάσει η παράταξη. Δεν βάλατε μυαλό εκεί στην ΝΔ κύριοι και αυτό το αποδεικνύετε εμπράκτως καθημερινά. Ο νόμος Ξάνθης κύριε Σαμαρά, έχει στα ορεινά εκτός από την Σμίνθη, Εχίνο, Κένταυρο και την Σταυρούπολη, για την οποία είμαι απόλυτα σίγουρος πως οι συνεργάτες σας που καταρτίζουν το πρόγραμμα επισκέψεων, δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ούτε στον χάρτη. Εκτός από την ορεινή περιοχή κύριε Πρόεδρε της ΝΔ, η Ξάνθη διαθέτει και τον πολύπαθο κάμπο, τον όποιο επίσης μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε αν θα επισκεφθείτε. Αφήστε λοιπόν την μούχλα της Αθήνας και την κουτσή επικοινωνιακή πολιτική που σχεδιάζουν οι συνεργάτες σας και ελάτε κοντά στον λαό της Ξάνθης, μακριά από διακρίσεις, γιατί όπως πονάνε οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής του Νομού μας κύριε Σαμαρά, έτσι και χειρότερα πονάνε και οι κάτοικοι τις πεδινής Ξάνθης.

Άψογος στις πολιτικές τρίπλες ο Δήμαρχος Ξάνθης, άσχετα αν κάποιοι από τους συνεργάτες του, τον εκθέτουν συνεχώς:


Υπέρμαχος του Μ. Τσέπελη, τονίζοντας πως ο κόσμος της Ξάνθης τον επέλεξε και του έδωσε την πρωτιά στις εκλογές, διαλλακτικός και έτοιμος να τριπλάρει πολιτικά τους αντιπάλους του, εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης ο Μ. Στυλιανίδης, χωρίς όμως ως άνθρωπος, να παραλείψει και τα λάθη. Ζητώντας συγνώμη από τους κατοίκους της Παλιάς Ξάνθης, για την καθυστέρηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, στο θέμα κατεδάφισης παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας και αναγκασμένος πολλές φορές να δικαιολογεί τους συνεργάτες του, για τα όσα τους επιρρίπτουν οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, για ακόμα μια φορά ο Μ. Στυλιανίδης έδειξε πως όντως κάτι έχει αλλάξει στον τρόπο αντιμετώπισης των θεμάτων που προκύπτουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόταση του Δημάρχου Ξάνθης, για να συμμετέχει ο Σάββας Μελισσόπουλος στο νέο Δ.Σ. του Καλλικρατικού πλέον νομικού προσώπου με αρμοδιότητα στον πολιτισμό και όχι μόνο, εγκλώβισε και ξάφνιασε αρκετά την Αντιπολίτευση, η οποία μέχρι εκείνη την στιγμή, διερρήγνυε τα ιμάτιά της, για την αύξηση των μελών που θα συμμετέχουν σε αυτό το νέο νομικό πρόσωπο. Στα λάθη του Δημάρχου Ξάνθης, καταλογίζεται η επίθεσή του κατά του ελεγκτή που εξέδωσε το πόρισμα για την ΔΕΥΑΞ, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έβγαλε μένος κατά της διοίκησης της ΔΕΥΑΞ και δε δίστασε ακόμα να συμπεριλάβει ψευδή στοιχεία στο πόρισμα. Λάθος βέβαια θεωρείται και το γεγονός ότι ο Μ. Στυλιανίδης, αναφερόμενος στα όσα ακουστήκαν από την αντιπολίτευση για την Διοίκηση της ΔΕΥΑΞ, είπε πως του ζητείται να αυξήσει τους λογαριασμούς της εταιρίας, επιβαρύνοντας τους δημότες, προκειμένου η Επιχείρηση να είναι οικονομικά ανεξάρτητη, κάτι που βέβαια δεν ειπώθηκε από κανένα στόμα κατά την συνεδρίαση. Το πρόβλημα στην ΔΕΥΑΞ αγαπητέ Δήμαρχε, δεν είναι τα έσοδα, αλλά τα έξοδα, αφού λίγο πολύ κάθε χρόνο, η επιχρίσω χρειάζεται να καταβάλλει περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ για τους μισθούς των εργαζομένων της, πράγμα το οποίο σημαίνει πως ο μέσος όρος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΞ, ξεπερνά τις δυο χιλιάδες ευρώ τον Μήνα, χρήματα που θα τα ζήλευαν σήμερα ακόμα και οι βασιλείς.

Σήμερα η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Α.Ε. Νομού Ξάνθης και ήδη κάποιοι προετοιμάζουν την απολογία τους για την κατάσταση που επικρατεί:



Μετά από την πρώτη αναβολή σήμερα τελικά πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση στην πολύπαθη και κακοποιημένη από τις τελευταίες διοικήσεις Αναπτυξιακή Α.Ε. του Νομού Ξάνθης και όπως πληροφορούμαι, κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους εδώ και αρκετές ημέρες. Οι εποχές που τα πάντα λειτουργούσαν με το «δε βαριέσαι βρε αδελφέ» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό αυτής της εταιρίας και κατ’ επέκταση για το καλό του τόπου, αφού αυτή αποτελεί ένα καλό εργαλείο κατά κοινή ομολογία για τον Νομό μας, θα ζητήσουν εξηγήσεις από τους διοικούντος και αν αυτές δεν είναι πειστικές ή δεν αφορούν την πραγματικότητα, τότε θα τους αποδοθούν και οι κατάλληλες ευθύνες.