Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 11.03.2011


Με γεμάτη ατζέντα περιμένει το Εργατικό Κέντρο την Λούκα Κατσέλη

Με προτάσεις και αιτήματα για την εξάλειψη της ανεργίας θα υποδεχτεί, σήμερα, την Υπουργό Εργασίας η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Με γεμάτη ατζέντα περιμένει το
Εργατικό Κέντρο την Λούκα Κατσέλη


Τα προβλήματα από την καλπάζουσα ανεργία στην Ξάνθη θα εκθέσει ενόψει της Υπουργού Εργασίας, κυρίας Λούκα Κατσέλη, η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, σήμερα στις δώδεκα η ώρα το μεσημέρι, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, όπου θα βρεθεί η τελευταία, προκειμένου να εξαγγείλει προγράμματα απασχόλησης.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, έχει ετοιμάσει κείμενο που αφορά την ανεργία στον Νομό, ώστε να το παρουσιάσει στην Υπουργό Εργασίας.
Να σημειώσουμε, πως η ανεργία στην Ξάνθη και γενικότερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, είναι η μεγαλύτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος.
Ο κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης σημειώνει, ότι θα κάνει πλήρη αναφορά στα συνεταιριστικά εργοστάσια που έκλεισαν, αλλά και τις επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο στην λειτουργία τους, αφήνοντας στον δρόμο της ανεργίας δεκάδες συμπολίτες μας.
Παράλληλα, θα αναφερθεί στις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε απολύσεις εργαζομένων. Όπως, επίσης και στο πρόβλημα που δημιουργεί ο νόμος περί 5% των απολύσεων που εφαρμόζεται από τους εργοδότες.
Όπως αναφέρει ο κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, θα ζητήσει από την κυρία Λούκα Κατσέλη να μπουν στο πρόγραμμα απασχόλησης που θα εξαγγείλει, οι συνάδελφοι που απολύθηκαν από επιχειρήσεις της Ξάνθης γιατί έκλεισαν.
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επισημαίνει, πως, ενδεχομένως, μαζί με την κυρία Λ. Κατσέλη να έρθει στην Ξάνθη και η Πρόεδρος της Εργατικής Εστίας, στην οποία θα θέσει το αίτημα της άμεσης πρόσληψης βρεφονηπιοκόμων και δασκάλων σε παιδικούς σταθμούς του φορέα.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Σκουπιδότοπος το Δημοτικό Κοιμητήριο των Κιμμερίων…
Ακόμα μια προσβολή στην μνήμη των νεκρών:

Είναι ασέβεια προς τους νεκρούς, να επικρατεί κατάσταση σκουπιδότοπου στα κοιμητήρια των Κιμμερίων. Μια βόλτα θα σας αποδείξει κύριοι πως όντως κάπου στραβά κινείται το πλοίο στο οποίο επιβαίνετε. Δεν είναι δυνατόν να παραμελείτε έτσι τον χώρο ταφής νεκρών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κιμμερίων και να θεωρείτε πως κάνετε σωστά την δουλειά σας. Πάρτε επιτέλους την κατάσταση στα χέρια σας όπως πρέπει και αποδώστε τις ευθύνες που πρέπει, στους υπαλλήλους, οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν κάνει σωστά την δουλειά τους. Είναι κρίμα να επισκέπτονται το κοιμητήριο οι οικείοι των νεκρών και να αντικρίζουν εικόνα σκουπιδότοπου γύρω από τα μνήματα των αγαπημένων τους προσώπων.

Ε, όχι και να κόψετε την Ξάνθη στα δυο, επειδή ο Νταβούτογλου ήρθε για ιδιωτική επίσκεψη:

Αυτό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στην Ξάνθη, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω, γιατί θα βγω ακατάλληλος. Δεν είναι δυνατόν κύριοι να έρχεται για ιδιωτική επίσκεψη στην Ξάνθη ο Νταβούτογλου και να τρέχουν πανικόβλητοι οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης που πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό. Άμα ήθελε ο κύριος αυτός, ας ερχόταν επίσημα στην Ελλάδα για να δικαιολογήσω και την ταλαιπωρία των Αστυνομικών, αλλά και το κόψιμο κυκλοφοριακά πάντα της Ξάνθης στα δυο.

Ιδιωτική επίσκεψη του Νταβούτογλου στην Θράκη κατά τον Συντονιστή του ΠΑΣΟΚ Αχ. Τσαρτσάρα, αλλά το όχημα που μετέφερε τον Τούρκο Υπουργό, έφερε Τουρκική Σημαία ως διακριτικό:

Τι σοι ιδιωτική επίσκεψη ήταν αυτή δεν μπορώ να καταλάβω. Ειλικρινά απορώ ώρες ώρες με τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι ορισμένα πράγματα και ψάχνω να βρω αν έχω δίκιο ή άδικο. Είναι δυνατόν να έρχεται για ιδιωτική επίσκεψη στην Ξάνθη ο κύριος Νταβούτογλου με αυτοκίνητο στο οποίο κυματίζει η Τουρκική Σημαία ως διακριτικό και η Αστυνομία να κλείνει όλους τους δρόμους, επειδή ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ήθελε να επισκεφθεί τον ψευτομουφτή Μετέ;

Προς Υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη ενταύθα:

Είναι καιρός κύριε Υπουργέ, να ασχοληθείτε και λίγο με τα προβλήματα του τόπου μας και ένα από αυτά, είναι και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τοπικές εφημερίδες, τόσο με το θέμα λειτουργίας τους όσο και με τον στυγνό εκβιασμό των διαφημιστικών εταιριών, που αλωνίζουν όπως θέλουν, χωρίς κανένας να τους ελέγξει. Αν θέλετε υγιή τον Επαρχιακό Τύπο, οφείλετε να εξυγιάνετε πρώτα τους τομείς οι οποίοι δημιουργούν τα προβλήματα και έπειτα να ασχοληθεί η Κυβέρνηση και με την λειτουργία των επαρχιακών εφημερίδων.

Προς Μ. Φανουράκη, βιβλίο Γκίνες ενταύθα:


Του χρόνου αγαπητέ Μανώλη, να ζητήσεις την ένταξη στο βιβλίο Γκίνες, τόσο του κυρίου Χ. Νέζου, ως του μοναδικού ανθρώπου στην χώρα που παρουσίασε τόσες πολλές φορές το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, όσο και το έργο της ενοποίησης των Πλατειών, ως το πιο άσχημο και δαπανηρό έργο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ξάνθη και στην Θράκη γενικότερα. Έτσι η Ξάνθη θα γίνει ακόμα πιο γνωστή και πίστεψε με πως, για τα δυο συγκεκριμένα θέματα που αναφέρω, δεν θα χρειαστεί η ΔΗΚΕΞ να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ, κάτι το οποίο βέβαια δεν συνέβη και στην περίπτωση της Μάσκας, της οποίας βέβαια το πόσο που ακούγεται, προκαλεί αντιδράσεις.

Δημιουργία άλσους στον οικισμό της Μάνδρας προς τιμήν του δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου

Δημιουργία άλσους στον οικισμό της Μάνδρας
προς τιμήν του δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου

Γ. Παραστατίδης, Αντιδήμαρχος Αβδήρων:
«Είναι χρέος μας να τμήσουμε έναν συμπατριώτη, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στον χώρο της δημοσιογραφίας και έχει προβάλει την περιοχή μας, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα»


Στα μέσα του Μάρτη έχει προγραμματιστεί δεντροφύτευση στην Μάνδρα του Δήμου Αβδήρων, με σκοπό την δημιουργία άλσους, που θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του γνωστού Δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου με καταγωγή από την περιοχή και σημαντική δημοσιογραφική δράση στις ΗΠΑ.
Η πρωτοβουλία για μια τέτοια προσπάθεια ανήκει στον σύνδεσμο Ελληνοαμερικάνων με σύνθημα «φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», που γνώριζε προσωπικά τον αείμνηστο Λάμπρο Παπαντωνίου. Ο Δήμος Αβδήρων ανταποκρίθηκε αμέσως στην προσπάθεια, αφού, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κύριος Γ. Παραστατίδης «είναι χρέος μας να τμήσουμε έναν συμπατριώτη, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στον χώρο της δημοσιογραφίας και έχει προβάλει την περιοχή μας, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα».
Να σημειώσουμε, ότι η προσπάθεια συντονίζεται από στελέχη του Δήμου, τους οποίους συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά ο κύριος Γ. Παραστατίδης για το μεράκι που έδειξαν σε ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα.
Το άλσος θα δημιουργηθεί στον λόφο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον οικισμό της Μάνδρας, την ιδιαίτερη πατρίδα του Λάμπρου Παπαντωνίου. Συνολικά δέκα στρέμματα θα απαρτίζουν το άλσος, η φροντίδα του οποίου θα εμπίπτει στις υποχρεώσεις του Δήμου Αβδήρων. Ενώ, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο κύριος Γ. Παραστατίδης, το άλσος αναμένεται να επεκταθεί, καταλαμβάνοντας εξήντα στρέμματα περίπου. Τα δέντρα που θα φυτευτούν είναι πεύκα, κουκουναριές και άλλα.
Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως η προσπάθεια υποστηρίζεται από την τοπική κοινωνία, που θα συμμετέχει εθελοντικά στην δεντροφύτευση. Ενώ, και σχολεία του Δήμου θα ενημερωθούν επί του θέματος, ώστε, εάν υπάρχει ενδιαφέρον, να λάβουν μέρος και αυτά στην επικείμενη δεντροφύτευση.
Στην πρωτοβουλία, εκτός από τον Δήμο, την τοπική κοινωνία και τους πολιτιστικούς φορείς συμμετέχει και το Δασαρχείο. Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτά που υπογραμμίζει ο κύριος Γ. Παραστατίδης, υπάρχει μια άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών, για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Θέσεις εργασίας µε επιδότηση

Ανακοινώθηκαν δύο νέες δράσεις
που θα προσφέρουν δουλειά σε 92.000 ανέργους

Θέσεις εργασίας µε επιδότηση

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η ανεργία προκαλώντας έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση, που επιχειρεί µε επιδοτούµενα προγράµµατα να ανασχέσει την εκρηκτική αύξησή της. Σύµφωνα µε τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ανεργία εκτινάχτηκε στο 14,8% τον ∆εκέµβριο του 2010, ενώ ο αριθµός των ανέργων αυξήθηκε κατά 228.535 µέσα σε έναν χρόνο (αύξηση 45,2%)! ΟΙ ΝΕΟΙ (15-24 ΕΤΩΝ) παραµένουν πρωταθλητές στην ανεργία, καθώς το ποσοστό τους αυξάνεται αλµατωδώς και φθάνει το 39%.Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε δύο νέες δράσεις που θα ενεργοποιηθούν µέσα στο εξάµηνο και θα προσφέρουν εργασία σε 92.000 ανέργους. Οπως τόνισε κατά την παρουσίαση των προγραµµάτων η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη, µε τα 30 προγράµµατα που ήδη εφαρµόζονται από το 2010 µέσω ΟΑΕ∆ υπάρχει ανάσχεση της ανεργίας κατά τουλάχιστον τρεις ποσοστιαίες µονάδες. Τα δύο νέα προγράµµατα είναι τα εξής:
1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Άμεση απασχόληση για 55.000 ανέργους, προϋπολογισµού 280 εκατ. ευρώ, µε την καταβολή επιδόµατος κοινωνικής εργασίας διάρκειας έως 5 µηνών και κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών. Το πρόγραµµα αφορά, µεταξύ των άλλων, έργα συντήρησης ή µικρά κατασκευαστικά έργα δηµόσιων υποδοµών -αθλητικών υποδοµών, προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες όπως κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωµένων και ΑµΕΑ. ∆ικαιούχοι είναι άνεργοι καταγεγραµµένοι στον ΟΑΕ∆, υποαπασχολούµενοι ελεύθεροι επαγγελµατίες - επιστήµονες βάσει εισοδηµατικών κριτηρίων και άνεργοι νέοι έως 30 ετών που αναζητούν εργασία.

2. ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις 13 Περιφέρειες -Τοπικά Ολοκληρωµένα Προγράµµατα. Εκτιµάται ότι από το πρόγραµµα, προϋπολογισµού 190 εκατ. ευρώ, θα ωφεληθούν 37.000 άνεργοι. Αυτό αφορά απόκτηση εργασιακής και επαγγελµατικής εµπειρίας, προετοιµασίακαι σχεδιασµό νέων ανταγωνιστικών προγραµµάτων µε έµφαση στην ενίσχυση της επιχειρηµατικότητας και της αυτοαπασχόλησης. Περιοχές παρέµβασης, το σύνολο του νοµού ή υποσύνολο αυτού. ΕΠΙΣΗΣ, ενεργοποιούνται πέντε νέα προγράµµατα του ΟΑΕ∆, από τα οποία αναµένεται να ωφεληθούν 100.000 εργαζόµενοι ή άνεργοι, προϋπολογισµού 375 εκατ. ευρώ. Ηδη υλοποιούνται 30 προγράµµατα µέσω ΟΑΕ∆µε όφελος τη διατήρηση 282.000 θέσεων εργασίας και την ένταξη περισσοτέρων από 58.000 ανέργων σε θέσεις εργασίας ή σε νέες ευκαιρίες επιχειρηµατικότητας µικρής κλίµακας, διεύρυνση της εποχικής απασχόλησης στον τουρισµό κατά 54.000 θέσεις εργασίας και φοίτηση14.100 σπουδαστών σε σχολές µαθητείας και ΙΕΚ.

Η πρόκληση σε όλο της το μεγαλείο…

Η πρόκληση σε όλο της το μεγαλείο…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Η περιβόητη επίσκεψη του κυρίου Νταβούτογλου στην Ελλάδα έκρυβε ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο, υπέρ των εθνικών συμφερόντων της Τουρκίας, αφού ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών φανέρωσε τις επιδιώξεις της γείτονος, όσον αφορά το Αιγαίο, τον εναέριο χώρο, την Θράκη και το Κυπριακό. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ισχυρή αντίδραση από την ελληνική πλευρά, που, για άλλη μια φορά, κράτησε υποτονική στάση, χωρίς να προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα.
Ο κύριος Νταβούτογλου έκανε με μεγάλη επιτυχία την δουλειά του. Φανέρωσε τα σχέδια της Άγκυρας, που έρχονται εις βάρος των συμφερόντων της χώρας μας. Παράλληλα, ντυμένος τον μανδύα του ιδιώτη επισκέφτηκε την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, όπου είχε συναντήσεις και συζητήσεις με παράνομους συλλόγους και ψευτομουφτήδες, για να αποχωρήσει στην συνέχεια ανενόχλητος.
Το μεγάλο ερώτημα είναι τι έκανε η ελληνική Πολιτεία; Γιατί επέτρεψε σε έναν γνωστό λάτρη του νεοοθωμανισμού να αλωνίζει ελεύθερος στην Θράκη; Γιατί δεν του έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, όσον αφορά τις θέσεις της χώρας σε κρίσιμα θέματα που αφορούν τα εθνικά της συμφέροντα;
Ο κύριος Νταβούτογλου μπορεί να κινείται με μεγάλη άνεση σε περιοχή της Ελλάδος, να λέει ότι θέλει, να έχει αξιώσεις και διεκδικήσεις, χωρίς να τον ενοχλεί κανένας. Μάλιστα, συμβαίνει το εξής οξύμωρο, έρχονται στην χώρα μας κύριοι σαν τον Νταβούτογλου, τους στρώνονται κόκκινα χαλιά, στα πλαίσια της καλής φιλοξενίας που τους επιφυλάσσουμε κάθε φορά και κανείς δεν λέει κουβέντα.
Γίνεται σαφές, πως η επίσκεψη του κυρίου Νταβούτογλου στην χώρα μας υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική για την τουρκική πλευρά. Όσον αφορά, δε, την χώρα μας, για άλλη μια φορά, τήρησε σιγή ιχθύος, αφήνοντας τα ξένα συμφέροντα να ευδοκιμήσουν στο δικό της έδαφος. Ως πότε θα μένουμε άπραγοι και ατάραχοι μπροστά σε εξελίξεις που τσαλακώνουν την εθνική μας εικόνα; Τι πρέπει να γίνει για να ξυπνήσουμε;
Το αίσθημα ανασφάλειας είναι έντονο, αφού κανείς από τους ισχυρούς πολιτικούς παράγοντες της χώρας δεν έχει πυγμή, προκειμένου να υπερασπίσει, ως οφείλει, τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και τους πολίτες της…

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Δικαίως οι λαθρομετανάστες με τα αποστεωμένα πρόσωπα, ήταν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της απεργίας πείνας στην οποία προέβησαν, διεκδικώντας τα παράλογα. Αυτά για τα οποία ούτε οι νόμιμοι Έλληνες μετανάστες του εποχής του ’60 θα τολμούσαν να διεκδικήσουν και μάλιστα με εκβιαστικό τρόπο, από τις κυβερνήσεις των χωρών στις οποίες μετανάστευσαν.
Ίσως κάποιος προβάλλει το επιχείρημα πως οι χώρες αυτές προνοούν για τα αυτονόητα. Εξαρτάται. Έχουν όμως τρόπους καταστολής παρόμοιων φαινομένων, ώστε το αποτέλεσμα όσο σκληρό κι αν φαίνεται, εν τούτοις αποβαίνει υπέρ των γηγενών και νομίμων κατοίκων της χώρας τους.
Η έκβαση της απεργίας πείνας στο μέγαρο Υπατία θα χαραχθεί ως επιτυχής αγώνας των παράνομων «εισβολέων» στην χώρα. Πλην των 100 ατόμων που θα νομιμοποιηθούν άμεσα, οι υπόλοιποι θα βρίσκονται υπό καθεστώς αορίστου ανοχής και με την ευχέρεια να πηγαινοέρχονται ελευθέρως στην χώρα τους. Βεβαίως θα τους χορηγηθεί άδεια εργασίας (!) και άλλα απαραίτητα έγγραφα. Όλα αυτά βασισμένα στον ανθρωπισμό ή επί τον διεθνή όρο «ουμανισμό», που διέπει την κυβέρνηση, αφού οι δηλώσεις περί αιτιολόγησης των αποφάσεών της, αναφέρονται στο «ανεκτίμητο» και «αδιαπραγμάτευτο» της ανθρώπινης ζωής.
Το «ανεκτίμητο» ναι, το «αδιαπραγμάτευτο» πού βρίσκεται; Να το μάθουν και οι πολίτες, διότι μέχρι σήμερα γνώριζαν πως το «διαπραγματεύομαι» με την προσθήκη του –α-, ακυρώνει τις συνομιλίες με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας! Παίζω με τις λέξεις; Όχι βέβαια. Η ουσία είναι πως πρέπει να χρησιμοποιούν την κυριολεξία, για να υποστηρίζουν πως μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δηλαδή τα ελληνικά.
Η αποδοχή των βελτιωμένων προτάσεων της κυβέρνησης επί της νομιμοποίησής των απεργών έγινε με ενθουσιασμό και κατόπιν διαλλακτικότητος, ίσως και υποχωρητικότητος. Συζητήσεις, απαιτήσεις, διεκδικήσεις των απεργών στην άτεγκτη πολιτική του ΠΑΣΟΚ! Κατ’ αρχάς και προς δημιουργίαν εντυπώσεων.
Ο δυναμισμός (;) της κυβέρνησης ως χρήση στάχτης στα μάτια των πολιτών. Η υποχωρητικότητα, όμως εμφανίσθηκε με το αποτέλεσμα. Βάσει αυτού αναρωτιόμαστε, γιατί οι υπόλοιποι πολίτες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την «αδιαλλαξία» της κυβέρνησης, η οποία αδιαφορεί για τις διαμαρτυρίες των πολιτών, οι οποίοι το μόνο λάθος που έκαναν και κάνουν κάθε τέσσερα χρόνια, είναι να στέλνουν στην εξουσία πολιτικούς του ψεύδους, της πλάνης, της αδιαφορίας και της ανικανότητας στην τακτική της γροθιάς πάνω στο τραπέζι.
Επιπλέον η έλλειψη διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης στο μείζον θέμα του χρέους καταδεικνύει πως ο πρωθυπουργός αντιδρά έναντι των απαιτήσεων της τρόικας μόνον εντός της χώρας, ενώ εκτός άγεται σύμφωνα με τις επιταγές της, υιοθετώντας την υποτέλεια ως μόνη λύση.
Επανέρχομαι στο θέμα των λαθρομεταναστών. Η απόφαση της κυβέρνησης για βελτιωμένες προτάσεις ανάβει το πράσινο φως στην παράνομη είσοδο στην χώρα και ίσως ευκαιρία σε συγγενείς των ήδη «νομιμοποιημένων», επ’ αόριστον καθεστώς ανοχής να έρθουν για εγκατάσταση στην «διαλλακτική» Ελλάδα. Εμάς μας ρώτησαν; Πρώτα συντηρείς την οικογένειά σου και ύστερα στηρίζεις και σιτίζεις τους εκτός. Ή αν θέλετε, πρωτίστως λύνεις τα του «οίκου» σου και ακολούθως τα των άλλων.
Πώς λοιπόν μαζί με το «χρέος» και τον διαρκή «δανεισμό» να μη μεγαλώνει και η απαξία των πολιτών , έναντι όσων έχουν ρόλο «ηνίοχου» του εθνικού άρματος;