Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Δεν αντέχεται άλλο η κατάσταση με τις απεργίες στην Ξάνθη:

Ζούμε σε μια μικρή πόλη την οποία πριν κάποια χρόνια ορισμένοι ονόμασαν πόλη με τα χίλια χρώματα, αλλά δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες έχει μετατραπεί σε πόλη με τα χιλιάδες σκουπίδια. Αναρωτιέμαι πως θα ανεχόμασταν αυτήν την κατάσταση σε περίπτωση που η θερμοκρασία ήταν σε υψηλότερα επίπεδα και πως θα ζούσαμε με αυτήν την βρώμα και την δυσωδία. Απεργούν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι και πνιγήκαμε στα σκουπίδια, επειδή τους κόβουν επιδόματα και μισθούς, αλλά αλήθεια δεν είδα ποτέ κανέναν από τους απεργούντες, να απεργεί και να διαμαρτύρεται γιατί δουλεύει λιγότερο από αυτό που θα έπρεπε να δουλεύει και σίγουρα δεν αναφέρομαι στα ωράρια, αλλά στην παραγωγικότητα. Δυστυχώς οι εκάστοτε Κυβερνήσεις της χώρας μας, δεν φάνηκαν ικανές ώστε να πατάξουν κάποια προβλήματα που χρίζουν αμέσου παρεμβάσεως, όπως αυτό της αξιολόγησης παραγωγικότητας σε Δημόσιους και Δημοτικούς Υπαλλήλους. Γιατί κύριοι απεργούντες δεν απεργήσατε ποτέ, επειδή καθυστερεί η έκδοση οικοδομικών αδειών ή η έκδοση αδειών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος; Γιατί δεν απεργήσατε ποτέ επειδή δεν τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος Πεπονή;

Όταν θα κλείσουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, τότε να δούμε ποιοι θα πληρώνουν το Δημόσιο:



Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα και σίγουρα δεν σας έχω κουράσει, αφού όλοι συμφωνείτε πως αν δεν υπήρχε ο ιδιωτικός τομέας, τότε η Ελλάδα δεν θα υπήρχε ως χώρα. Πολλές φορές οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν πληρώσει την νύφη και δυστυχώς ακόμα πληρώνουν τα σπασμένα των κατά καιρούς Κυβερνήσεων της χώρας. Κανένα μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα και το μοναδικό όνειρο – εφιάλτης που φαντάζει στα μάτια όλων μας, είναι το κλείσιμο των επιχειρήσεων μας με μαθηματική ακρίβεια και με αποτελέσματα τα οποία βέβαια επιλεκτικά κάποιοι δεν θέλουν να δουν. Αν κλείσουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν θα αυξηθεί μόνο η ανεργία, αλλά θα κάνουν κατακόρυφη βουτιά τα έσοδα του δημοσίου, που δυστυχώς δεν ήταν ποτέ καλά στην χώρα μας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και με τον γενικότερο καταστροφικό για την χώρα μας κατήφορο. Δυστυχώς όμως όσοι το γνωρίζουν αυτό και αναφέρομαι στους Δημοσίους Υπαλλήλους κυρίως, δεν τους νοιάζει και δεν το σκέφτονται, γιατί πολύ απλά, αυτοί όταν αποφασίζουν να απεργήσουν, ταλαιπωρούν τους ιδιώτες με τις οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις τους, ενώ αν συμβεί το αντίθετο, δεν θα τους νοιάξει καθόλου, γιατί είτε κλείσει την επιχείρηση του κάποιος ιδιώτης είτε όχι, αυτοί θα πληρωθούν κανονικά το μηνιάτικο τους.

Αφού μας εκβίασαν με την τρίτη δόση και η Κυβέρνηση έσκυψε για ακόμα μια φορά το κεφάλι όλων των Ελλήνων, μας λένε ότι είναι και ευχαριστημένοι:


Τρόικα – ΔΝΤ και δεν συμμαζεύεται. Δεν φθάνει που ακριβοπληρώνουμε το πολυτελέστατο διαμέρισμα στο οποίο διαμένουν τα παλικάρια του εξωτερικού με θέα την Ακρόπολη, μας οδηγούν και σε πλήρη μαρασμό με το ΠΑΣΟΚ συμμέτοχο και συνεργάτη σε αυτή την τραγωδία του παραλόγου, να τους έχει αφήσει ελεύθερους να αλωνίζουν όπως γουστάρουν στην χώρα μας. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, ο κόσμος έχει φτάσει πλέον στα όρια της εξαθλίωσης και η Τρόικα μας λέει πως είναι ευχαριστημένη με τα βήματα που κάνει η Ελλάδα. Κανένας όμως από αυτά τα παλικάρια, δεν είπε ότι για την κατάντια στην χώρα μας, δεν φταίνε οι Έλληνες, αλλά αυτοί που τους Κυβερνούν τόσα χρόνια σε συνεργασία με τους φίλους από το εξωτερικό, οι οποίοι ακόμα και ελαττωματικά υποβρύχια μας πούλησαν χωρίς όμως βέβαια να αναγνωρίσουν τα λάθη τους. Μας έχουν αποβλακώσει με τις κωλοειδήσεις και συγχωρήστε μου την έκφραση, συνεχίζοντας καθημερινά να μας βομβαρδίζουν με προβλήματα, αποσπώντας μας την προσοχή από τα σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι καλά τα Οικονομικά της χώρας μας, λένε, αλλά δεν κάνουν καμία κίνηση για να περιορίσουν τα χρήματα που δαπανώνται για τα δικά τους γούστα. Από εμάς κόβουν και σε αυτούς προσθέτουν. Δεν είδα να μειώνονται τα χρήματα των βουλευτών, δεν είδα να περιορίζονται οι μετακινήσεις με τα κρατικά αυτοκίνητα, δεν είδα να αξιοποιούνται οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας σε δημόσια κτίρια, δεν είδα να χρησιμοποιείται ανακυκλωμένο χαρτί στις δημόσιες υπηρεσίες, δεν, δεν, δεν… Όταν θα περιορίσετε αυτά τα έξοδα κύριοι, τότε θα έχετε κάθε δικαίωμα να συμπεριφέρεστε έτσι στον απλό κόσμο.

Καθημερινό φαινόμενο τα ψώνια των Ξανθιωτών σε Βουλγαρία, λόγω φθηνότερων τιμών:
Τα μετράνε από εδώ, τα μετράνε από εκεί, αλλά δυστυχώς δεν τους βγαίνει και έτσι πολλοί συμπολίτες μας είναι αυτοί, που μετά από τις πράξεις προσθαφαίρεσης που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιήσει, θεωρούν ότι το να ψωνίζουν για ολόκληρη την εβδομάδα ή τον μήνα από την γειτονική Βουλγαρία τους συμφέρει. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω βρεθεί σε συζητήσεις των οποίων το συμπέρασμα είναι ένα και δεν χωρά αμφισβήτηση. Η αγορά της Ξάνθης είναι ακριβή για τους Ξανθιώτες και για τον λόγο αυτό επιλέγουν συμφερότερες λύσεις για την επιβίωση τους. Η βενζίνη, την οποία θα ξοδέψουν για να φτάσουν στην Βουλγαρία και να επιστρέψουν, σε αξία είναι μικρότερη από αυτήν που κερδίζουν πραγματοποιώντας αγορές από εκεί και έτσι όπως οι ίδιοι λένε, συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, όπου το ωφέλιμο ζητούμενο, είναι η εξοικονόμηση χρημάτων.

Διαψεύδει ο Γ. Παυλίδης για επιστολή στην Ρηγίλλης

για επιστολή στην Ρηγίλλης

«Σε μια ακόμη προσπάθεια της ασύδοτης προπαγάνδας του γνωστού και συνεχώς στρατευμένου υπέρ των αντιπάλων μας στις περιφερειακές εκλογές, κρυμμένου πίσω από ανωνυμίες, blog με την επωνυμία piazza del popolo αναφέρονται νέα ψεύδη εις βάρος μας. Ρητά επιφυλάσσομαι για όσα ψευδή, εξυβριστικά και συκοφαντικά έχουν γραφεί μέχρι τώρα. Τελευταίο ψεύδος, ότι τάχα απεστάλη εκ μέρους μου επιστολή στη Ρηγίλλης, της οποίας περιγράφουν και το περιεχόμενο!!!Σκοπός τους είναι να διαβάλλουν, να στρέψουν αλλού την κοινή γνώμη μετά τις τελευταίες εκλογές. Η αλήθεια δεν κρύβεται, ούτε με ψέματα, ούτε με κατασκευασμένες ειδήσεις. Το συγκεκριμένο blog λειτουργεί συστηματικά και προσχεδιασμένα εναντίον μας. Κατά τα λοιπά, επειδή όλα έχουν όρια και βεβαίως και η ασύδοτη προπαγάνδα, περιμέναμε- να έχουν το θάρρος(;;;)- να μην κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους.

Σκληραίνουν την στάση τους οι δημοτικοί υπάλληλοι

Σκληραίνουν την στάση τους
οι δημοτικοί υπάλληλοι

Δημήτρης Γαλανόπουλος:
«-Η συγκεκριμένη καταγγελία αφορούσε συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους, τον κύριο Κυριακίδη και τον κύριο Τσέπελη, οι οποίοι με αυθαίρετη πρωτοβουλία καθάρισαν το παζάρι της Ξάνθης
-Έχουμε δε καταγγελία, την οποία δεν έχουμε διασταυρώσει, ότι υπήρξαν κάποιες έμμεσες απειλές σε κάποιους συναδέλφους. Το διερευνούμε και να είστε σίγουροι, ότι δε θα αφήσουμε τίποτα στον αέρα. Εάν κόπτονται για την δημόσια υγεία της πόλης όπως κοπτόμεθα εμείς, θα έπρεπε να καθαρίσουνε άλλους χώρους και όχι το παζάρι»


Πορεία διαμαρτυρίας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που βάζουν στο στόχαστρο τα εργασιακά τους συμφέροντα, πραγματοποίησαν εχθές στο κέντρο της πόλης οι δημοτικοί υπάλληλοι Ξάνθης, αφού πρώτα έκαναν μια σύντομη συγκέντρωση στον χώρο έξω από το δημαρχιακό κατάστημα της πόλης, για να συντονίσουν την κινητοποίησή τους.
Μέσα από σχετικές δηλώσεις που έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων, κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος αναφορικά με το θέμα, επισήμανε πως «είναι η πρώτη φορά που δημοτικοί υπάλληλοι των Δήμων της Ξάνθης προχωρούν σε πορεία διαμαρτυρίας. Όπως γνωρίζετε, μετά την χθεσινή και σημερινή εικοσιτετράωρη απεργία, αναμένουμε τα αποτελέσματα της εκτελεστικής επιτροπής που θα συγκληθεί σήμερα το μεσημέρι, για να αποφασιστεί για το εάν θα κλιμακώσουμε ή θα αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας.» και συνεχίζει λέγοντας ότι «δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα, αλλά θεωρώ, ότι εάν δοθεί το μήνυμα, όπως αυτό δόθηκε από τον σύλλογο των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, ως αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης».
Αναφερόμενος στα βασικά σημεία της απεργιακής κινητοποίησης των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, ο κύριος Δημ. Γαλανόπουλος τονίζει με έμφαση ότι ζητούμενο είναι «ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, καθώς όπως θα ακούσατε από την τρόικα μέσα από χθεσινές δηλώσεις της, δεν δέχονται κυρίως στις ΔΕΚΟ να γίνουν μετατάξεις, αλλά απολύσεις. Αυτό δεν πρέπει να το αποδεχτεί κανένας Έλληνας πολίτης.
Δεν διεκδικούμε αυξήσεις. Έχουμε αποδεχτεί, ότι πρέπει να πληρώσουμε και εμείς αυτή την δύσκολη συγκυρία. Να μην πληρώνουμε, όμως, μόνον εμείς. Δεν ζητάμε μισθούς, αλλά να μην υπάρξουν απολύσεις, κυρίως συμβασιούχων που είναι κυρίως οι νέοι της κοινωνίας μας και αυτοί που παίρνουν τα λιγότερα χρήματα».
Ερωτηθείς, παράλληλα, σχετικά με την καταγγελία που έκανε πριν δύο ημέρες κατά της δημοτικής αρχής, η οποία πήρε την απόφαση να καθαρίσει το παζάρι της Ξάνθης με άλλο προσωπικό, καθώς οι δημοτικοί υπάλληλοι έκαναν απεργία, ο κύριος Δημ. Γαλανόπουλος επισημαίνει πως «ως δημοτικοί υπάλληλοι δεν έχουμε την υποχρέωση να καθαρίζουμε το παζάρι. Πριν από δύο – τρία χρόνια είχαμε ένα προσωπικό το οποίο αρκούσε για τον καθαρισμό του παζαριού. Αποδεχτήκαμε να καθαρίζουμε το παζάρι. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχουν συνταξιοδοτηθεί πάρα πολλοί συνάδελφοι, ενώ έχουν απολυθεί οι συμβασιούχοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που καλούνται από τον Εισαγγελέα για να δώσουν εξηγήσεις για την βρωμιά την οποία διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σε κάθε γωνιά. Η συγκεκριμένη όμως καταγγελία αφορούσε συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους, τον κύριο Κυριακίδη και τον κύριο Τσέπελη, οι οποίοι με αυθαίρετη πρωτοβουλία καθάρισαν το παζάρι της Ξάνθης. Έχουμε δε καταγγελία, την οποία δεν έχουμε διασταυρώσει, ότι υπήρξαν κάποιες έμμεσες απειλές σε κάποιους συναδέλφους. Το διερευνούμε και να είστε σίγουροι, ότι δε θα αφήσουμε τίποτα στον αέρα. Εάν κόπτονται για την δημόσια υγεία της πόλης όπως κοπτόμεθα εμείς, θα έπρεπε να καθαρίσουνε άλλους χώρους και όχι το παζάρι. Θα πρέπει τουλάχιστον όταν βγαίνουν στα ΜΜΕ για να εξηγήσουν αυτό το οποίο κάνανε, να συνεννοούνται από κοινού για να μην λέει ο ένας αυτό και ο άλλος κάτι άλλο».

Είμαστε Ευρωπαίοι εκεί που μας συμφέρει, εκεί που δεν μας συμφέρει κάνουμε τους Κινέζους…


Είμαστε Ευρωπαίοι εκεί
που μας συμφέρει,
εκεί που δεν μας συμφέρει
κάνουμε τους Κινέζους…

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος αποδεικνύουν περίτρανα πως στην Ελλάδα δύσκολα γίνονται πράξη Νόμοι που ευεργετούν την κοινωνία σαν σύνολο.
Ο Νόμος περί της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς και δημόσιους χώρους αποτελούσε βάλσαμο ψυχής, χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική στον λόγο μου, για όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν στην ομάδα των παθητικών, χωρίς την θέλησή τους, καπνιστών.
Σήμερα, μετά τις έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών της χώρας, που ως ένα βαθμό είναι δικαιολογημένες, το αρμόδιο Υπουργείο για το θέμα, το Υπουργείο Υγείας, έχει αλλάξει τις αρχικές του θέσεις.
Με απλά ελληνικά, καμιά απαγόρευση του καπνίσματος δεν πρόκειται να περάσει στην Ελλάδα, αφού οι πολίτες της χώρας μπορεί να θεωρούνται Ευρωπαίου, δυστυχώς δεν σκέφτονται ευρωπαϊκά. Ευρωπαίοι είμαστε μόνον εκεί που μας συμφέρει, εκεί που δεν μας συμφέρει απλά κάνουμε τους Κινέζους.
Οπωσδήποτε, το κάπνισμα αν και επιβλαβές για την υγεία του ανθρώπου, αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε πολίτη ξεχωριστά, όπως βέβαια αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός είναι και το μη κάπνισμα, αλλά και ο καθαρός αέρας, χωρίς τον καπνό του τσιγάρου. Αυτή η μικρή αλλά συνάμα ουσιαστική επισήμανση δεν φαίνεται να απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας, αφού σκέφτονται μόνον την δική τους ευχαρίστηση, παραβλέποντας τους κινδύνους που δημιουργούν για την δημόσια, αλλά και την δική τους, υγεία.
Ούτε βέβαια το κράτος, με τον τρόπο που ψηφίστηκε ο συγκεκριμένος Νόμος και τους σχεδόν ανύπαρκτους ελέγχους από τα ειδικά κλιμάκια που υποτίθεται ότι συγκροτήθηκαν για να διαπιστώνεται εάν εφαρμόζεται η συγκεκριμένη απαγόρευση, λειτούργησε προς την σωστή κατεύθυνση.
Και δεν μας έφταναν όλα αυτά, τώρα ακούμε και το άλλο απίστευτο, κάποιοι συμπολίτες μας ζητάνε να νομιμοποιηθεί η χρήση της μαριχουάνας, στα πλαίσια της δημοκρατίας που δίνει το δικαίωμα στον καθένα να κάνει ελεύθερα τις επιλογές του. Με δεδομένο το γεγονός ότι η μαριχουάνα αποτελεί ελαφρύ ναρκωτικό, πολύ πιο αθώο από το αλκοόλ, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών, κάποιοι από τους χρήστες αυτής της απόλαυσης ζητάνε νομιμοποίηση. Δεν φτάνει που δεν μπορεί να περάσει ο Νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος, εμφανίστηκαν κάποιοι που ζητάνε να αγοράζουν μαριχουάνα ελεύθερα, για να την καπνίζουν σε δημόσιους χώρους. Εκεί δηλαδή που κάθεσαι στο πάρκο με το παιδί σου, “τσουκ” να ανάβουν κάποιοι το τσιγαριλίκι τους και να μην μπορείς να πεις τίποτα, καθώς θα είναι καθ’ όλα σύννομοι. Να το δούμε αυτό και τίποτα άλλο στον κόσμο. Μετά μας λένε ότι η απαγόρευση του καπνίσματος είναι φασιστικό μέτρο…
Σε κάτι τέτοιες εξελίξεις είμαστε μπροστάρηδες και ανοιχτόμυαλοι. Επικαλούμαστε την Δημοκρατία για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, μόνον, όταν μας συμφέρει.
Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Ολλανδία θα πρέπει να επιστρατευτούν ισχυρά κίνητρα για να βασίσουν την επιχειρηματολογία τους.
Όσον αφορά δε, την απαγόρευση του καπνίσματος, δυστυχώς ήταν κάτι πολύ ουτοπικό για να τελεσφορήσει στην Ελλάδα, γιατί κάποιες νοοτροπίες δεν αλλάζουν ποτέ…

Δεν φαίνεται προς το παρόν συγχώνευση στα δημόσια νοσοκομεία

Αθανάσιος Μπαμπαλίδης, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης:
Δεν φαίνεται προς το παρόν
συγχώνευση στα δημόσια νοσοκομεία

Από την Δευτέρα το στρατιωτικό νοσοκομείο αποτελεί παρελθόν για την Ξάνθη. Η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, πραγματοποιήθηκε μετά την σχετική απόφαση των Υπουργών Άμυνας και Υγείας για συνεργασία στρατιωτικών και πολιτικών Νοσοκομείων.
Σύμφωνα πάντως με αυτά που αναφέρει στην ΦτΞ ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, κύριος Αθανάσιος Μπαμπαλίδης, δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά την εξυπηρέτηση πολιτών και στρατιωτικών μετά την μεταφορά του στρατιωτικού Νοσοκομείου στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.
«Το Νοσοκομείο της Ξάνθης διαθέτει όλες τις υποδομές και το προσωπικό για να ανταποκριθεί στις νέες του αρμοδιότητες. Βέβαια, ευελπιστούμε στην βοήθεια και την υποστήριξη του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του στρατιωτικού νοσοκομείου» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Μπαμπαλίδης.
Παράλληλα, ο τελευταίος επισημαίνει, ότι μόνον σε βάθος χρόνου θα αποδειχτεί εάν η απόφαση συγχώνευσης των δύο Νοσοκομείων ήταν σωστή.
«Για την ώρα τα πράγματα βαίνουν καλώς, δεν ξέρω βέβαια πως θα εξελιχθούν στο μέλλον» απαντάει χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης σε ερώτηση πως βλέπει ο ίδιος μια τέτοια εξέλιξη, όσον αφορά τα δύο Νοσοκομεία.
Με την ευκαιρία, ο κύριος Α. Μπαμπαλίδης διευκρινίζει, πως τα σενάρια των ημερών, τα οποία κάνουν λόγο για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων στο πρότυπο του «Καλλικράτη» δεν βασίζονται σε μια στέρεη βάση, επισημαίνοντας πως «κακώς λέγονται τέτοια πράγματα. Κανείς δεν ξέρει βέβαια τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Αν θέλετε όμως την δική μου άποψη, θεωρώ ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συγχώνευση όσον αφορά τα δημόσια Νοσοκομεία».

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 23.11.2010


Σε ελεύθερη πτώση η κατανάλωση

Αυξήσεις σε βασικά είδη τροφίμων από την αρχή του νέου έτους

Σε ελεύθερη πτώση η κατανάλωση

Στο Limit up οι αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης

Ηλίας Δουκίδης, Φθηνή Αγορά:
-Δεν είναι μόνον η σημερινή αύξηση του ΦΠΑ, είναι και οι δύο προηγούμενες, που σαν σύνολο αποτελούν μια σημαντική επιβάρυνση της αγοραστικής δυνατότητας του καταναλωτή
-Η ανεργία το σημαντικότερο πλήγμα για την οικονομική κίνηση της τοπικής αγοράς
-Έχουν στερέψει οι πηγές εσόδων για όλους μας. Μαύρος ο χειμώνας για την περιοχή μας

Από την αρχή του έτους έχει αποφασιστεί να γίνει η τρίτη αύξηση στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, που θα πάει από το 11 στο 13% και αφορά βασικά προϊόντα κατανάλωσης, όπως ψωμί και γάλα.
Το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους καταναλωτές, που έτσι και αλλιώς έχουν περιορίσει τα ψώνια τους στα εντελώς απαραίτητα. Έμποροι καταστημάτων τροφίμων εκφράζουν από την πλευρά τους ανησυχία για την τρίτη αύξηση στην σειρά, όσον αφορά τον ΦΠΑ, που συνεπάγεται χτύπημα για ένα μέσο ελληνικό νοικοκυριό.
Σχετικά με το θέμα σχολιάζει την υφιστάμενη κατάσταση στην ΦτΞ ο κύριος Ηλίας Δουκίδης, ιδιοκτήτης καταστήματος τροφίμων στην Ξάνθη «Φθηνή Αγορά», επισημαίνοντας πως η τελευταία αύξηση του ΦΠΑ δεν είναι άξια λόγου, αφού τα χειρότερα ξεκίνησαν πιο μπροστά. Συμπληρώνει δε, πως η επικείμενη αύξηση σε συνάρτηση με τις δύο προηγούμενες αποτελεί, οπωσδήποτε, οικονομικό βαρίδιο για τους πολίτες της χώρας.
«Είναι μικρή, αλλά δεν παύει να είναι μια αύξηση. Ήθελαν να πάνε την αύξηση από το 11 στο 23, ευτυχώς δεν θα το κάνουν, γιατί αυτό θα ήταν τρομερό. Η αύξηση θα πάει από το 11 στο 13%. Θα το παλέψουμε. Θα απορροφήσουμε όσο μπορούμε την αύξηση, για να γίνουν τα δύο λεπτά ένα λεπτό. Βέβαια, δεν είναι μόνον η σημερινή αύξηση, είναι και οι δύο προηγούμενες, που σαν σύνολο αποτελούν μια σημαντική επιβάρυνση της αγοραστικής δυνατότητας του καταναλωτή» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Η. Δουκίδης.
Σε διευκρινιστική ερώτηση, εάν θεωρεί ότι η επικείμενη αύξηση δε θα επηρεάσει την καταναλωτική τάση, ο κύριος Η. Δουκίδης επισημαίνει πως «δε θα επηρεάσει την γενική κατάσταση. Η ανεργία, η μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα είναι που επηρεάζουν περισσότερο την καταναλωτική τάση».
Παράλληλα, ο κύριος Η. Δουκίδης αναφέρεται στην αγοραστική δυνατότητα του μέσου καταναλωτή, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «πάει η εποχή που λέγανε βάλε μια πλάκα τυρί και όσο βγει, σήμερα λένε βάλε διακόσια γραμμάρια. Δεν είναι ευχάριστα τα πράγματα».
Αναφερόμενος στην τρίτη αύξηση του ΦΠΑ ο κύριος Η. Δουκίδης τονίζει δε, πως αυτή «αφορά προϊόντα που είναι με ΦΠΑ 11%. Δηλαδή όλα τα τρόφιμα, ότι τρώγεται και πίνεται, εκτός από τα ουίσκι και τις μπύρες, γάλα, γιαούρτι, αυγά βούτυρα κ.τ.λ.».
Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο έχουν επηρεαστεί οι πωλήσεις των καταστημάτων τροφίμων από τις αυξήσεις που έχουν γίνει, ο κύριος Η. Δουκίδης αναφέρει ότι «είναι πρόβλημα για όλα τα καταστήματα όταν αυξάνονται οι τιμές χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Οπωσδήποτε, υπάρχει μια μείωση στις πωλήσεις μας της τάξης 10 με 12% ανάλογα με το κατάστημα. Δεν είναι μόνον ο ΦΠΑ είναι και άλλοι πολλοί παράγοντες που έχουν επηρεάσει τον τζίρο μας. Ο σημαντικότερος παράγοντας που έχει ρίξει τον τζίρο μας είναι η ανεργία».

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Ε, όχι και να καταγγέλλουν αυτοί που παίζουν με την δημόσια υγεία υπερασπιζόμενοι τα προσωπικά τους συμφέροντα:
Δικαίωμα όλων με απεργιακές κινητοποιήσεις να διεκδικούν αυτά τα οποία θεωρούν πως δικαιούνται και κανένας δεν μπορεί αυτό να το αμφισβητήσει, αλλά όχι αγαπητέ και φίλε Δ. Γαλανόπουλε να καταγγέλλετε τον Δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος με πρωτοβουλία του έβαλε ανθρώπους να καθαρίσουν το Παζάρι από τα σκουπίδια, για να μην δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης. Σε όλα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο και δυστυχώς εσείς το έχετε ξεπεράσει. Είναι ντροπή και απαράδεκτο να καταγγέλλετε τον Δήμαρχο Ξάνθης, όταν αναλαμβάνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Συγχαίρω τον Δήμαρχο Ξάνθης και αυτούς οι οποίοι δούλεψαν για να ξεβρομίσουν έστω και το παζάρι και καταδικάζω τους εργαζόμενους του Δήμου και την Καταγγελία τους εναντίον του Δήμαρχου Ξάνθης. Σε τέτοιες περιπτώσεις να είστε σίγουροι πως θα με έχετε απέναντι και όχι σύμμαχο. Και στο κάτω - κάτω, πάρτε όλα τα σκουπίδια της πόλης και να πάτε να τα πετάξετε έξω από το σπίτι του Πρωθυπουργού, αφού με αυτόν τα έχετε.

Τα σφάλματα στον Καλλικράτη θα πρέπει να διορθωθούν, για να μην ταλαιπωρείται η κοινωνία από τις απεργιακές κινητοποιήσεις:
Κακό έλεγαν μέχρι σήμερα τον Καλλικράτη, αλλά εγώ θα πω πως είναι κάκιστος, αφού για εμένα θα έπρεπε να προβλέπει ορισμένες περιπτώσεις με τις οποίες θα μας λύνονταν τα χέρια και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα απολύτως. Για παράδειγμα, αν ο Καλλικράτης επέτρεπε στον Δήμο Ξάνθης να δώσει την καθαριότητα σε ιδιωτική εταιρία, εμείς δεν θα είχαμε ποτέ από εδώ και πέρα μια πόλη βρώμικη. Δεν θα βλέπαμε τα σκουπίδια βουνό στους δρόμους της Ξάνθης, σε κάθε περίπτωση που θα ήθελαν οι δημοτικοί υπάλληλοι να κάνουν απεργία. Θα μπορούσαν να κάνουν την απεργία τους, αποκλείοντας το σπίτι του Πρωθυπουργού, το Πρωθυπουργικό μέγαρο και όποιο Υπουργείο θέλανε, αλλά δεν θα παίζανε με την Δημόσια Υγεία και την εικόνα της πόλης μας.

Το είπε και το έκανε η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και κόρη του Πρώην Πρωθυπουργού:
Δημιούργησε το δικό της Κόμμα, αφού δεν στέριωσε στην ΝΔ, ξεχνώντας επιλεκτικά πως ο κόσμος της ΝΔ δεν την ήθελε για αρχηγό του κόμματος, λόγω συμπεριφορών της. Το όνομα αυτού «Δημοκρατική Συμμαχία» και ειλικρινά αναρωτιέμαι για ποια συμμαχία και για ποια δημοκρατία μίλα η Ν. Μπακογιάννη, την στιγμή που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν την πολιτική της Πορεία. Με απλά λόγια το όνομα του κόμματός της, αναφέρεται σε συμμαχίες, γιατί εκεί ποντάρει και σίγουρα δεν αποκλείεται να δούμε την δημιουργία μιας νέας πολυκατοικίας με κατοίκους οι οποίοι θα έχουν μετακομίσει. Δεν είναι δυνατόν να ξεχνάμε τις απεγνωσμένες κινήσεις του Κ. Μητσοτάκη για στήριξη στον ΓΑΠ με βολές κατά Αντώνη Σαμαρά, όπως επίσης και τις κατά καιρούς αλληθωρίζουσες ματιές του Γ. Καρατζαφέρη προς την πρώην Υπουργό Εξωτερικών. Εκείνο πάντως που σήμερα θέλω να τονίσω, είναι το γεγονός της ομοιότητας στο σήμα του κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη, με αυτό του εκλεγμένου πλέον Περιφερειάρχη της περιοχής μας Α. Γιαννακίδη με την ονομασία «Κοινωνική Συμμαχία».

Σημαντικές οι αποφάσεις του Δημάρχου για την νέα χρονιά στην Καλλικρατική πλέον εποχή:

Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από την Κυριακή των εκλογών που καθόρισε και την επανεκλογή του Μ. Στυλιανίδη ως Δημάρχου Ξάνθης και η μέχρι τα Χριστούγεννα διορία χρόνου, φαντάζει ως δρόμος στρωμένος με αγκάθια για τον Δήμαρχο Ξάνθης, αφού οι επιλογές που έχει να κάνει, τόσο σε θέματα στρατηγικής του Δήμου όσο και σε επιλογές συνεργατών, θα καθορίσουν και την μετέπειτα καλή ή κακή πορεία του στην νέα πλέον Καλλικρατική εποχή. Δεν είναι και λίγα αυτά που πρέπει να σκεφθεί ο Μ. Στυλιανίδης και σίγουρα το χειρότερο σενάριο έχει να κάνει σχέση με το ποιους θα εμπιστευθεί για να στελεχώσει τον Δήμο Ξάνθης στις θέσεις κλειδιά. Σίγουρα οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θα προέρθουν από σκέψεις και συζητήσεις και όχι από παρθενογένεση ή από προσωπικές φιλοδοξίες και πιέσεις ορισμένων συμβούλων και αυτό θα είναι το Α και το Ω στην συνταγή για την επιτυχία.

Παίζουν με την δημόσια υγεία οι απεργούντες δημοτικοί υπάλληλοι, επειδή στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, επιβάλει η Τρόικα μείωση στους υψηλόμισθους:
Βουνό τα σκουπίδια στην Ξάνθη και σίγουρα αυτή η εικόνα δεν είναι αρεστή σε κανέναν. Διεκδικούν οι δημοτικοί υπάλληλοι αυτά που θεωρούν ως δεδουλευμένα και δεν δέχονται την μείωση μισθών στους υψηλόμισθους υπαλλήλους, παίζοντας με την δημόσια υγεία. Αν σκεφθούμε όμως, πως το Δημόσιο κινείται με χρήματα που εισπράττει κατά κύριο λόγο από τον ιδιωτικό τομέα, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως όσοι απεργούν και λειτουργούν εις βάρος μας, πιέζουν το κράτος να πάρει χειρότερα μέτρα κατά όλων των κατοίκων της χώρας, ώστε να μπορέσει να βρει αυτά που λείπουν από τον κρατικό κορβανά. Αντί λοιπόν Δημόσιοι και Δημοτικοί υπάλληλοι να σκέφτονται το πώς θα πάρουν περισσότερα χρήματα τον μήνα, καλά θα κάνουν να σκεφθούν πρώτα πως αυτοί μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει παίρνουν τους μισθούς τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, κάθε μήνα κλείνουν πολλές επιχειρήσεις και μένουν πολλοί μέχρι τώρα εργαζόμενοι στον δρόμο ως άνεργοι.

Τσουνάμι από την Κίνα καταστρέφει την Ελληνική Αγορά ρίχνοντας σε απελπισία πολλούς επαγγελματίες

Τσουνάμι από την Κίνα καταστρέφει
την Ελληνική Αγορά ρίχνοντας
σε απελπισία πολλούς επαγγελματίες

Γιάννης Αλεξόπουλος, Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης και Πρόεδρος του σωματείου Υφασματοπωλών και Ετοίμων Ενδυμάτων Ξάνθης:
«Τα κινέζικα καταστήματα είναι σαν την Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι και φυτρώνουν δύο»
Οι Έλληνες καταστηματάρχες επιστρατεύουν πιο οικονομικές τιμές για να χτυπήσουν την αναδουλειά


Τα κινέζικα καταστήματα, που συνεχίζουν να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, αποτελούν το μεγάλο αγκάθι που ενοχλεί την ελληνική αγορά σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο κατ’ επέκταση. Το θέμα έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τους οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, με βασικό σκοπό την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της επέκτασης κινέζικων υποκαταστημάτων ανά την χώρα. Προς το παρόν, δεν φαίνεται να έχει βρεθεί κάποια βιώσιμη λύση.
Βέβαια, τα κινέζικα προϊόντα αν και γνωστά για την χαμηλή τους ποιότητα, αποτελούν μια οικονομική λύση για τους περισσότερους Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι πλήττονται βάναυσα από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της σύγχρονης εποχής. Με αυτό τον τρόπο, ωστόσο, ο μεγάλος ασθενής της χώρας, η εγχώρια αγορά, επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα τα κινέζικα συμφέροντα να υπερισχύουν έναντι των ελληνικών.
Να σημειώσουμε δε, ότι τα περισσότερα από τα κινέζικα καταστήματα δεν είναι καν ενταγμένα στο Επιμελητήριο ή κάποιο άλλο εμπορικό φορέα, λόγω της νομοθεσίας που υπάρχει. Κάποιος Κινέζος που ζει πολλά χρόνια σε χώρα της ΕΕ ανοίγει ένα κεντρικό κατάστημα, έχοντας την δυνατότητα δημιουργίας υποκαταστημάτων σε άλλα κράτη- μέλη. Τα υποκαταστήματα δημιουργούν άλλα υποκαταστήματα σε άλλα σημεία της χώρας. Για παράδειγμα από τα καταστήματα της Ξάνθης σχεδόν κανένα δεν είναι δηλωμένο, καθώς θεωρούνται ως υποκαταστήματα του κεντρικού καταστήματος που βρίσκεται σε άλλη πόλη της χώρας. Ουσιαστικά φαίνονται ως νομότυποι και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα των ελληνικών επιχειρήσεων, των οποίων τα συμφέροντα πλήττονται.
Αναφερόμενος στον αθέμιτο ανταγωνισμό, τον οποίο δημιουργούν καταστήματα κινέζικων συμφερόντων στην εγχώρια αγορά, που έτσι και αλλιώς πλήττεται από τα οικονομικά βάρη της εποχής, ο κύριος Γιάννης Αλεξόπουλος, Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Σωματείου Υφασματοπωλών και Ετοίμων Ενδυμάτων Ξάνθης, επισημαίνει πως «παλιότερα υπήρχε πρόβλημα ακόμα και με τα ωράρια λειτουργίας αυτών των καταστημάτων, για παράδειγμα λειτουργούσαν τις Κυριακές ή και άνοιγαν τα καταστήματά τους έντεκα και δώδεκα η ώρα το βράδι. Η κατάσταση έχει συμμαζευτεί κάπως με την συνδρομή της αστυνομίας, την οποία ειδοποιούσαμε για να κάνει έλεγχο. Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό, δεν είναι μόνον τοπικό. Πρέπει να λυθεί σε κεντρικό επίπεδο, γιατί δεν αρκεί να μαζέψεις μόνον δυο- τρεις μικροπωλητές από εδώ, τη στιγμή που θα έρθουν άλλοι από άλλες περιοχές. Πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουμε με αυτή την “γάγγραινα”. Είναι σαν την λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι και φυτρώνουν άλλα δύο» και συνεχίζει λέγοντας ότι «ιδιαίτερο πρόβλημα δημιουργούν οι πλανόδιοι Κινέζοι. Όλο αυτό το παραεμπόριο δημιουργεί πρόβλημα ακόμα και σ τους δικούς μας μικροπωλητές».
Παράλληλα, αναφερόμενος στην πολυπλοκότητα επίλυσης του προβλήματος ο κύριος Γ. Αλεξόπουλος τονίζει ότι «πάμε στην αστυνομία, εκεί μας εξηγούν ότι είναι θέμα της δημοτικής αστυνομίας. Η δημοτική αστυνομία είναι γύρω στα οκτώ άτομα, που αν τους μοιράσεις σε δυο βάρδιες, έχουν μείνει δυο- τρεις. Βέβαια, είχαμε έρθει σε επικοινωνία με την Εποπτεία Εμπορείου, για να γίνει ένα μεικτό κλιμάκιο, προκειμένου να μπορεί να κάνει κατασχέσεις κάποιων εμπορευμάτων. Νομίζω, ότι έγιναν κάποιες κατασχέσεις εμπορευμάτων. Στη συνέχεια, μας ότι δεν έχουν αποθηκευτικό χώρο στον Δήμο. Πρέπει να έρθουμε σε συνεννόηση με το Τμήμα Εμπορίου, την Δημοτική Αστυνομία, ακόμα και με την Αστυνομία».
Ερωτηθείς, σχετικά με το εάν θα έπρεπε οι καταστηματάρχες του εμπορικού ιστού να προσαρμόσουν τις τιμές τους ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών, οι οποίοι στρέφονται πολλές φορές προς τα κινέζικα καταστήματα, για να προμηθευτούν τον απαραίτητο ρουχισμό ανάλογα με το πορτοφόλι τους, ο κύριος Γ. Αλεξόπουλος απαντάει ότι «η αγορά αυτορυθμίζεται σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Κάποιος μπορεί να βρει ένα επώνυμο προϊόν ή κάτι ποιο οικονομικό, ανάλογα με αυτό που θέλει να αγοράσει. Ακόμα και τα μαγαζιά που εμπορεύονται πιο καλά προϊόντα, πουλάνε και υποδεέστερα προϊόντα, για να εξυπηρετήσουν αυτή την κατάσταση. Η αγορά επιστρέφει σε πιο οικονομικά προϊόντα. Είναι λογικό να πουλάμε αυτά που ζητά ο κόσμος. Υπάρχουν συνάδελφοι που πουλάνε παπούτσια με εκατό ευρώ και υπάρχουν συνάδελφοι που πουλάνε παπούτσια με δεκαπέντε ευρώ στα καταστήματα, ίδιες τιμές με το παζάρι. Απλά το παζάρι της Ξάνθης έχει γίνει ένα χώρος για βόλτα, κυρίως, των δημοσίων υπαλλήλων που δεν δουλεύουν το Σάββατο».

Συμμετέχουμε όλοι ως γροθιά στις 15 Δεκεμβρίου απέναντι στα αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης

Για Δυναμική Πανελλήνια Απεργιακή
Κινητοποίηση της ΓΣΕΕ κάνει λόγο
ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου

Συμμετέχουμε όλοι ως γροθιά
στις 15 Δεκεμβρίου απέναντι στα αντιλαϊκά
οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης

Άγγελος Μπεμπεκίδης :
«Πρέπει να δείξουμε δυναμικά, ότι διαφωνούμε σαν εργαζόμενοι με τα οικονομικά μέτρα που έχουν παρθεί και τα άλλα που μας ετοιμάζουν»


Για τις δεκαπέντε Δεκεμβρίου έχει προκηρυχθεί εδώ και δύο μήνες η πανελλαδική κινητοποίηση με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το νέο οικονομικό έτος, αλλά και τις εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις που έχουν προκύψει στα πλαίσια των σκληρών οικονομικών μέτρων που έχουν αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση με τις παραινέσεις πάντοτε της περιβόητης τρόικας.
Όπως αναφέρει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου θα γίνει η περιφερειακή σύσκεψη στην πόλη της Καβάλας, για να συζητηθεί η επικείμενη πανελλαδική κινητοποίηση και τα καθέκαστα με αυτήν.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, η απεργιακή κινητοποίηση του Δεκεμβρίου αναμένεται να πάρει διαστάσεις λαϊκής διαμαρτυρίας.
Ήδη το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έχει αποστείλει επιστολές σε παραγωγικούς φορείς της Ξάνθης, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την απεργιακή κινητοποίηση και την βαθύτερη σημασία της. Παράλληλα, πραγματοποιείται ενημέρωση επί του θέματος και στα διάφορα εργατικά σωματεία, ώστε να συμμετάσχουν δυναμικά στην προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση και να δηλώσουν την αντίδρασή τους στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
«Η απεργιακή κινητοποίηση που θα γίνει στις δεκαπέντε Δεκεμβρίου θα πρέπει να γίνει με την μορφή συλλαλητηρίου. Να κλείσουν τα πάντα στην Ξάνθη, ώστε να στείλουμε το μήνυμά μας. Πρέπει να δείξουμε δυναμικά, ότι διαφωνούμε σαν εργαζόμενοι με τα οικονομικά μέτρα που έχουν παρθεί και τα άλλα που μας ετοιμάζουν» καταλήγει χαρακτηριστικά ο κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης.

Δεν ανησυχεί η Νέα Δημοκρατία για τα σχέδια της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη

Δεν ανησυχεί η Νέα Δημοκρατία για τα
σχέδια της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη


Σ. Ιακωβίδου: Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης:
«Η πόρτα της Νέας Δημοκρατίας είναι ανοιχτή για όλους. Από εκεί και πέρα, εάν κάποιοι επιθυμούν να διαγραφούν, θα πρέπει πρώτα να σκεφτούν το καλό της πατρίδος και των συμπολιτών τους και όχι τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Δεν θεωρώ, ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα για την Νέα Δημοκρατία όσον αφορά την Ξάνθη. Η κομματική συνείδηση δεν διδάσκεται»

Έκανε πράξη τις εξαγγελίες της, για την δημιουργία κόμματος μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Την περασμένη Κυριακή, λοιπόν, η τελευταία ανακοίνωσε την δημιουργία της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», όπως πολύ χαρακτηριστικά ονομάζεται το νέο κόμμα, του οποίου ηγείται η πάλαι ποτέ σιδερά κυρία της Νέας Δημοκρατίας.
Να σημειώσουμε, ότι ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές στο νέο κόμμα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με την έρπουσα φημολογία, να ακουστούν ηχηρά ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που θα “μεταπηδήσουν” στον νέο κομματικό σχηματισμό.
Με την επίσημη ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε και το μανιφέστο της.
«Ήταν αναμενόμενη η εξαγγελία κόμματος από την κυρία Ν. Μπακογιάννη» επισημαίνει μέσα από σχετικές δηλώσεις της η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου και προσθέτει με έμφαση πως «η κυρία Μπακογιάννη με αυτό τον τρόπο καλύπτει ένα μέρος των προσωπικών της φιλοδοξιών. Η Νέα Δημοκρατία συντεταγμένη και ενωμένη, με προτάσεις και υπεύθυνες θέσεις, με γνώμονα το καλό του τόπου και του πολίτη, δίνει το δικό της αγώνα για ένα καλύτερο αύριο».
Ερωτηθείσα σχετικά με το εάν αναμένεται να σημειωθούν διασπαστικές τάσεις στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, εξαιτίας του νέου κομματικού σχηματισμού, με αποτέλεσμα κάποιοι Νεοδημοκράτες να αλλάξουν κομματική ταυτότητα, όπως ακούγεται πολύ έντονα, η κυρία Σούλα Ιακωβίδου επισημαίνει πως «η πόρτα της Νέας Δημοκρατίας είναι ανοιχτή για όλους. Από εκεί και πέρα, εάν κάποιοι επιθυμούν να διαγραφούν, θα πρέπει πρώτα να σκεφτούν το καλό της πατρίδος και των συμπολιτών τους και όχι τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Δεν θεωρώ, ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα για την Νέα Δημοκρατία όσον αφορά την Ξάνθη. Η κομματική συνείδηση δεν διδάσκεται».
Παράλληλα η κυρία Σ. Ιακωβίδου διερωτάται σκωπτικά «ποιες είναι οι προτάσεις και οι θέσεις της κυρίας Μπακογιάννη; Η υπογραφή του μνημονίου και να γίνουν κάποιοι εξαπτέρυγα; Μήπως δεν ήταν η κυρία Μπακογιάννη μέλος της Νέας Δημοκρατίας;».

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Εμπορικής Λέσχης

Πραγματοποιήθηκαν
οι εκλογές της Εμπορικής Λέσχης

Την περασμένη Κυριακή, 21/11/2010, πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης.
Παρακάτω ακολουθούν τα αποτελέσματα των εκλογών:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Γρηγοριάδης Νικόλαος 39
Σαραλέκος Μιχαήλ 37
Κεφαλίδης Δημήτρης 37
Παπαδόπουλος Χρήστος 35
Ροφαέλας Κωνσταντίνος 32
Χατζηκρίτης Χρήστος 26
Αλεξόπουλος Ιωάννης 25
Σπανίδης Μιχαήλ 23
Κλιάφας Ανέστης 22
Βαταμίδης Αναγνώστης 19

Για την ελεγκτική επιτροπή
Κιουρκτσής Στέργιος
Χατζηγρηγορίου Χρήστος.

Να σημειωθεί, ότι οι εννιά πρώτοι εκλέγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης. Ενώ, τα δύο επικρατέστερα ονόματα για την θέση του Προέδρου είναι αυτό του κυρίου Μιχαήλ Σαραλέκου και του κυρίου Δημήτρη Κεφαλίδη.