Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 7.4.2011


Πράσινα παραμύθια για το Χρέος επί Νέας Δημοκρατίας…

Πράσινα παραμύθια για το Χρέος

επί Νέας Δημοκρατίας…




- Επίθεση προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της ΝΟΔΕ Ξάνθης, χαρακτηρίζοντας «προπαγανδιστικό» τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 125 δισεκατομμύρια ευρώ

Επί ενάμιση χρόνο περίπου, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία με ένα προπαγανδιστικό ισχυρισμό: Επί των ημερών της, λέει, η Ελλάδα δανείστηκε 125 δισεκατομμύρια! Άρα η Νέα Δημοκρατία «φταίει», για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα…

Προσέξτε, τώρα, τι σημαίνει προπαγάνδα: Από τα 125 δισεκατομμύρια που δανείστηκε η Νέα Δημοκρατία στα χρόνια της διακυβέρνησής της, 2004-2009:

- τα 45 δισεκατομμύρια αφορούν «αναχρηματοδότηση» του παλαιότερου χρέους. Δηλαδή έληγαν κάποια προηγούμενα δάνεια και δανείστηκε η Ελλάδα να τα εξοφλήσει. Δεν ήταν καινούργιο χρέος. Ήταν παλαιό χρέος που αναχρηματοδοτήθηκε…

- «Καινούργιο χρέος» ήταν τα υπόλοιπα 80 δισεκατομμύρια ευρώ. Κι απ’ αυτά:

- το 62,5% (50 δισ. στα 80) πήγαν για τόκους προηγουμένων ετών. Δηλαδή για να εξυπηρετηθεί παλαιότερο χρέος, που το βρήκε η Νέα Δημοκρατία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (του ΠΑΣΟΚ).

- το 12,5% (10 δισ. στα 80) πήγε για πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων, που επίσης είχαν παραγγείλει προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

- το 8,95% (7,2 δισ. περίπου στα 80) πήγε για πληρωμές Κοινωνικής Ασφάλισης - στα Ταμεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του ΙΚΑ - που επίσης είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

- και το 3,3% (2,6 δισ. περίπου στα 80) για χρέη νοσοκομείων που άφησε το ΠΑΣΟΚ και τα πλήρωσαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας!

- τέλος ένα ακόμα 4% (3,2 δισ. περίπου στα 80) πήγε για «λοιπές χρεώσεις» που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ... Τα 73 στα 80 ήταν υποχρεώσεις που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ! Η καθαρή «συμβολή» των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στο χρέος, για τα πεντέμισι χρόνια που έμεινε στην εξουσία, ήταν γύρω στα 7 δισεκατομμύρια!

Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, δεν δημιούργησε «πρόσθετο χρέος» 125 δισεκατομμυρίων, ούτε 80, αλλά μόλις… 7 δισεκατομμύρια.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ, όπως όλοι ξέρουμε, μέσα από τη λαίλαπα του ΔΝΤ έχει αυξήσει το Χρέος μας πέρα από κάθε σύγκριση με το παρελθόν.

Κι έχει από πάνω το θράσος να μιλάει...

Της Πολιτικής Το ##


Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Αντί να συνδέσουν την Ξάνθη με το φυσικό αέριο, διέσπειραν φαμφάρες για παραγωγή ενέργειας από το υδρογόνο... Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Χάιδω χτενίζεται:

Ακόμα δεν το είδαμε και Γιάννη το βαφτίσαμε... Ναι φίλοι μου, αναφέρομαι σε αυτήν την μεγάλη επένδυση που τεχνηέντως κάποιοι άφησαν να διαρρεύσει η δημιουργία της, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν κάποια στοιχεία που θα το αποδεικνύουν αυτό. Πέταξαν την μπαρούφα, και οι γνωστοί διαφημιστές τους άρχισαν να το σπονσοράρουν, χωρίς να κάνουν μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο, για να δουν αν έχει βάση η παραγωγή ενέργειας από το υδρογόνο. Μείνανε για ακόμα μια φορά τα παχιά λόγια περί δημιουργίας θέσεων εργασίας, περί μεγάλης επένδυσης, περί οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είδαμε να τίθεται τίποτε σε εφαρμογή και θεωρούμε πως για ακόμα μια φορά πρόκειται για φούσκα η οποία ξεφούσκωσε άμεσα. Ήμουν, είμαι και θα είμαι θετικός προς τέτοιου είδους ενέργειες και επενδύσεις, αλλά θα πρέπει πρώτα να βλέπω και κάποια πραγματικά στοιχεία που θα με πείθουν για την σοβαρότητα αυτών των ειδήσεων.

Με την πλάτη γυρισμένη στον τοίχο το ΠΑΣΟΚ... Έκρυθμη η κατάσταση, καθώς όσοι πνίγονται, τραβούν και τους υπόλοιπους από τα μαλλιά:

Έπρεπε να καταστραφεί η Ελλάδα για να φτάσουμε σε σημείο όπου Βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει άλλη έξοδος έκτος από αυτήν της αναδιάρθρωσης και αυτό άρχισαν να το συζητούν πλέον φωναχτά. Η υπάρχουσα κατάσταση έφερε και την φαγωμάρα, με πρώην Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να κατηγορούν νυν Υπουργούς, με βουλευτές να διαχωρίζουν επίσημα πλέον την θέση τους από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και με τον διεθνή τύπο να εμφανίζει τον Υπουργό Οικονομίας κύριο Παπακωνσταντίνου να αλλάζει ρότα και να σκέφτεται νέα σενάρια. Μέχρι στιγμής όμως, ο κόσμος της Ελλάδας αποτελεί το νούμερο ένα πειραματόζωο στα χέρια εκπαιδευόμενων μάγων, οι οποίοι δεν ξέρουν ούτε τον τρόπο με τον οποίο γυρίζει η Γη.

Με δενδροφυτεύσεις δεν σώζεται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας:

Δεν είναι δυνατόν να χαίρονται όσοι συμμετείχαν στην δεντροφύτευση του Καστελόριζου, την στιγμή που οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις και έχουν την άποψη που είχαν εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό. Το Καστελόριζο φαντάζει γκρίζο πλέον στον χάρτη και σίγουρα για να ακυρωθούν αυτές οι ενέργειες, δεν χρειάζεται μια δεντροφύτευση. Η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας κερδήθηκε με μάχες και με αγώνες, την στιγμή που κάποιοι προσπαθούν με παπαρούνες να αλλάξουν τον κόσμο.

Ησύχασαν τα πνεύματα στην ΣΕΚΑΠ για λίγο, εν αναμονή της έκτακτης γενικής συνέλευσης:


Ήρεμα είναι τα πράγματα προς το παρόν στην ΣΕΚΑΠ, αφού όπως και στον καιρό, μετά από μια δυνατή μπόρα έρχεται η ηρεμία. Δεν γνωρίζω αν θα συνεχιστεί αυτή η γαλήνη και απλά θα περιμένουν να δουν οι εργαζόμενοι, το τι θα γίνει στην έκτακτη γενική συνέλευση και έπειτα να αντιδράσουν, ή αν θα δούμε να εξελίσσεται ακόμα ένα σίριαλ αντιδράσεων πριν από αυτήν. Η κατάσταση πάντως, είναι περίεργη και το σίγουρο είναι πως οι εξελίξεις προς το παρόν δημιουργούν, μόνο αρνητικό κλίμα.

Προς Σωκράτη Ξυνίδη και Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ενταύθα: Γιατί δεν ρωτάτε τους Συνεταιριστές της Ροδόπης να σας πουν για την ΣΕΒΑΘ;



Δείξατε ενδιαφέρον για την ΣΕΒΑΘ πριν αναλάβετε την εξουσία κύριοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά από την ημέρα που αναδειχτήκατε στην Κυβέρνηση και στις θέσεις εξουσίας, ξεχάσατε τα όσα μέχρι τότε λέγατε. Σας προκάλεσα αρκετές φορές για να μάθετε ακριβώς τι έγινε στην ΣΕΒΑΘ, αλλά και γενικότερα στον συνεταιριστικό χώρο, να επικοινωνήσετε με Συνεταιριστές στην γειτονική Ροδόπη ώστε να ενημερωθείτε, αλλά και εδώ δυστυχώς πάλι δεν δείξατε να ενδιαφέρεστε. Αν έτσι πιστεύετε πως θα καθαρίσει η υπόθεση ή πως θα λειτουργήσουν προς την θετική κατεύθυνση τα πράγματα, τότε πλανάστε πλάνην οικτράν.

Άγριο κυνηγητό σε όσους αγνόησαν την περαίωση

Άγριο κυνηγητό σε όσους αγνόησαν την περαίωση

-500.000 ελέγχους φαστ-τρακ ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

-Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπήκαν στη διαδικασία της περαίωσης θα αναζητήσει τώρα έσοδα το υπουργείο Οικονομικών




Έτοιμη είναι η υπουργική απόφαση που θα δίνει εντολή σε όλες τις εφορίες της χώρας να στείλουν σημειώματα σε περίπου 500.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εντάχθηκαν στην περαίωση προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος «φαστ τρακ».

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες επαγγελματίες που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία θα επιβαρυνθούν με πρόσθετες επιβαρύνσεις καθώς το κόστος του ελέγχου είναι βέβαιο ότι θα αποδειχθεί πολύ υψηλότερο από την ελάχιστη επιβάρυνση ανά χρήση που όριζε ο νόμος της περαίωσης. Τη σχετική απόφαση αναμένεται να υπογράψει άμεσα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελάς με στόχο την είσπραξη των πολυπόθητων εσόδων. Μάλιστα όπως επισημαίνουν αρμοδίως από το υπουργείο Οικονομικών είναι πολύ σημαντικό οι εφορίες να διενεργήσουν τους ελέγχους με διαδικασίες εξπρές για να γνωρίζουν με ακρίβεια πόσα έσοδα θα εισπράξει το Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους.

Εν τω μεταξύ, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελάς, θα συναντηθεί σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι, με τους Προϊσταμένους των ΔΟΥ, των Τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο προγραμματισμός και η εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Λίγο νωρίτερα, στις 10 π.μ. ο κ. Κουσελάς θα επισκεφτεί το συνοριακό Τελωνείο των Κήπων, που αποτελεί την κύρια πηγή εισόδου και εξόδου με τη γείτονα Τουρκία, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει την αναβάθμιση των ελέγχων σε όλες τις πύλες εισόδου – εξόδου της χώρας μας.