Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Κόντρα για το ποιοι υπάλληλοι πληρώνουν το μεγαλύτερο μάρμαρο

Κόντρα για το ποιοι υπάλληλοι
πληρώνουν το μεγαλύτερο μάρμαρο

Μεγαλύτερους φόρους πληρώνουν στην Εφορία οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις ίδιες ακριβώς αποδοχές, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών

Χαράλαμπος Ευστρατίου, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης:
«Αυτά που αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών, ότι δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν λιγότερους φόρους από ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι αναληθή, ότι πληρώναμε πληρώνουμε. Προφανώς, πρόκειται για ένα τρικ ορισμένων, που θέλουν να βάλουν στο στόχαστρο τους δημοσίους υπαλλήλους»

Μεγαλύτερους φόρους πληρώνουν στην Εφορία οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις ίδιες ακριβώς αποδοχές, σύμφωνα με παραδείγματα της εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών για την παρακράτηση φόρου εισοδήματος από 1/1/2011.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που αναφέρει η εν λόγω εγκύκλιος, ένας άγαµος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τοµέα µε καθαρές αποδοχές 1.850 ευρώ τον μήνα έχει παρακράτηση φόρου 223,3 ευρώ, έναντι 181,57 ευρώ ενός δημοσίου υπαλλήλου µε τον ίδιο ακριβώς µισθό. ∆ηλαδή, 23% µμεγαλύτερη. Στον ίδιο μισθωτό παρακρατούνται από το δώρο των Χριστουγέννων 223,3 ευρώ έναντι 44 ευρώ του δημοσίου υπαλλήλου. Αντίστοιχα, από το δώρο του Πάσχα και το επίδομα αδείας παρακρατούνται από τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τοµέα από 112 ευρώ, έναντι 23 ευρώ από τον μισθωτό στο ∆ηµόσιο. Η αιτία βρίσκεται στο γεγονός, ότι οι αποδοχές των δημοσιών υπαλλήλων έχουν περικοπεί, µετά την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και την αντικατάστασή τους από επιδόματα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ. Διαψεύδει, πάντως, τις ανωτέρω επισημάνσεις του Υπουργείου Οικονομικών ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κύριος Χαράλαμπος Ευστρατίου, μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην ΦτΞ, υπογραμμίζοντας με έμφαση, πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους, ανάλογα με το ποσόν που έχουν δηλώσει στην Εφορία.
«Αυτά που αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών, ότι δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν λιγότερους φόρους από ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι αναληθή, ότι πληρώναμε πληρώνουμε. Προφανώς, πρόκειται για ένα τρικ ορισμένων, που θέλουν να βάλουν στο στόχαστρο τους δημοσίους υπαλλήλους» και συνεχίζει λέγοντας ότι «ο καθένας προσπαθεί να πείσει τον άλλον, ότι πληρώνει περισσότερο για να γλιτώσει νέες φορολογικές επιδρομές. Εμάς μας λένε για παράδειγμα, ότι μας έκοψαν τα δώρα, ενώ στους δημοσίους υπαλλήλους όχι. Προσπαθούν, δηλαδή, να θολώσουν τα νερά και να μας φέρουν σε αντιπαράθεση. Ο καθένας λέει ότι θέλει».
Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που τονίζει μέσα από την εφημερίδα μας ο κύριος Χ. Ευστρατίου, δεν ισχύουν αυτά που αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών μέσα από την εγκύκλιό του, περί λιγότερων φόρων για τους δημοσίους υπαλλήλους και τα αποδίδει σε συγκεκριμένες σκοπιμότητες, που επιδιώκουν να φορτώσουν στους εργαζομένους του δημοσίου τομέα τους λόγους της οικονομικής κρίσης.

Στον αστερισμό της κρίσης και της οικονομίας…

Στον αστερισμό της κρίσης και της οικονομίας…

Λιτά και πάνω από όλα οικονομικά θα γιορτάσουν φέτος τις γιορτές τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά. Ακόμη και τα παραδοσιακά γλυκίσματα, όπως οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, θα παρασκευαστούν στο σπίτι και σε συγκεκριμένες ποσότητες

Παναγιώτης Αμπεριάδης, Πρόεδρος Αρτοποιών Ξάνθης:
«Ο κόσμος έχει απελπιστεί. Οι περισσότερες νοικοκυρές θα φτιάξουν μόνες τους λίγους κουραμπιέδες και λίγα μελομακάρονα για τις γιορτές που έπονται. Θα πάμε στην δεκαετία του εξήντα, όταν, δηλαδή, η κάθε νοικοκυρά έφτιαχνε τα δικά της γλυκά για τις γιορτές και ερχόταν στον φούρνο, μόνον, για να προμηθευτεί λίγο ψωμί. Μας γύρισαν, τουλάχιστον, σαράντα χρόνια πίσω»

Δεν συγκινούν τους καταναλωτές ούτε οι χαμηλές τιμές

που υπάρχουν στα περισσότερα καταστήματα, εξαιτίας της κρίσης

Σε απόγνωση βρίσκονται οι Αρτοποιοί της χώρας, που διαπιστώνουν ότι οι γιορτινές ημέρες δεν έφεραν αύξηση στον τζίρο τους, όπως γινόταν παραδοσιακά τόσα χρόνια κάθε τέτοια χρονική περίοδο.
Αν και φθηνά τα γλυκίσματα που προορίζονται για το γιορτινό τραπέζι και ο λόγος φυσικά για τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, η μέση Ελληνίδα νοικοκυρά έχει αποφασίσει, όπως και πέρσι άλλωστε, να τα παρασκευάσει μόνη, για λόγους οικονομίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες Αρτοποιών, η αναδουλειά στον κλάδο τους μεγαλώνει δραματικά. Η σφιχτή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, εξαιτίας της χρηματοοικονομικής ύφεσης, έφερε τα πάνω κάτω στις οικονομικές συναλλαγές όλων των Ελλήνων Επαγγελματιών. Η αγορά της Αρτοποιίας δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τον κανόνα της “κρίσης”. Όπως φαίνεται, ούτε τα Χριστούγεννα είναι ικανά να αλλάξουν την ψυχολογία των καταναλωτών, οι οποίοι μετράνε τα κουκιά τους, γι’ αυτό και σκέφτονται πάνω από όλα “οικονομικά”, δηλαδή επιστρατεύονται χίλιους δυο τρόπους, προκειμένου να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.
Οι περισσότερες νοικοκυρές έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά, για να φτιάξουν οι ίδιες κάποιες συγκεκριμένες ποσότητες γλυκών, που θα κοσμήσουν το γιορτινό τους τραπέζι, παρόλο που οι τιμές στα Αρτοποιία είναι προσιτές για ένα μέσο βαλάντιο.
Όπως επισημαίνει μέσα από την εφημερίδα μας ο κύριος Παναγιώτης Αμπεριάδης, Πρόεδρος Αρτοποιών Ξάνθης, «δεν υπάρχει καμία αισιοδοξία για την αύξηση του τζίρου μας, στα πλαίσια των γιορτών που έρχονται. Η αύξηση του πέντε και του δέκα τοις εκατό για την περίοδο που μιλάμε, δεν είναι ικανά νούμερα, για να μας σώσει από την καταστροφή». Και συνεχίζει λέγοντας «Ο κόσμος έχει απελπιστεί. Οι περισσότερες νοικοκυρές θα φτιάξουν μόνες τους λίγους κουραμπιέδες και λίγα μελομακάρονα για τις γιορτές που έπονται. Θα πάμε στην δεκαετία του εξήντα, όταν, δηλαδή, η κάθε νοικοκυρά έφτιαχνε τα δικά της γλυκά για τις γιορτές και ερχόταν στον φούρνο, μόνον, για να προμηθευτεί λίγο ψωμί. Μας γύρισαν, τουλάχιστον, σαράντα χρόνια πίσω».
Σύμφωνα με αυτά που υπογραμμίζει με έμφαση ο κύριος Π. Αμπεριάδης, όσον αφορά τις τιμές στα γλυκίσματα, αυτές είναι πολύ χαμηλότερες στα Αρτοποιία από ότι στα ζαχαροπλαστεία. Έτσι, κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να προμηθευτεί μελομακάρονα που ξεκινάνε από πέντε ευρώ και φτάνουν μέχρι τα οκτώ, καθώς οι τιμές στα Αρτοποιίας βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με το κόστος των υλικών που χρησιμοποιούν οι Αρτοποιοί. Παρόλα αυτά, όμως, μέσα από μια έρευνα αγοράς μπορεί ο καταναλωτής να βρει την καλύτερη τιμή, κάτι που δεν φαίνεται, βέβαια, να συγκινεί τον τελευταίο, που έχει αποφασίσει να κάνει Χριστούγεννα λιτά και απέριττα.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην συνέχεια ο κύριος Π. Αμπεριάδης, η πτώση που έχει σημειωθεί στον τζίρο των Αρτοποιών αγγίζει το 50% περίπου σε σχέση με τα περσινά δεδομένα.
«Δεν έχουμε καθόλου αισιοδοξία. Ούτε, βέβαια, και οι γιορτές που έρχονται είναι ικανές να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει, όχι μόνον στον δικό μας, αλλά σε όλους τους κλάδους» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Π. Αμπεριάδης. Και καταλήγει «θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τα μαγαζιά μας, γιατί το 2011 θα είναι πολύ χειρότερο για όλους τους κλάδους».

Μερικές φορές, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς…

Μερικές φορές, καλύτερα
να μασάς παρά να μιλάς…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μας ώρες – ώρες είναι πραγματικά κορυφαίες. Εδώ είναι που λέμε – καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Μια έκφραση που ταιριάζει γάντι στον πρώτο πολιτικό άνδρα της χώρας μας, ο οποίος ως γνήσιο τέκνο της Αμερικής ξέρει να τιμά δεόντως την καταγωγή του.
Οι ιστορικές ατάκες του κυρίου Γ. Παπανδρέου έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στην μνήμη μας, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί μας θυμίζουν τις καταβολές του πολιτικού μας ηγέτη. Η πιο πρόσφατη βαρύγδουπη δήλωση του τελευταίου συνεχίζει ακόμη να ηχεί στα αυτιά μας, μάλλον απειλητικά. Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, τόνισε με νόημα εμμέσως πλην σαφώς, ότι εάν δεν μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κρίσης, τότε θα μας ξεγράψει η ιστορία. Αν καλοσκεφτείς το όλο θέμα, σου φαίνεται πραγματικά τρομακτικό. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... Δώσε - δώσε και αν δεν δώσεις και άλλα, θα σε ξεγράψουν ως ανίκανο από το βιβλίο της ιστορίας. Αυτό, μόνον, ο δικός μας πρωθυπουργός θα μπορούσε να σκεφτεί και μάλιστα να το δηλώσει δημόσια.
Θα το ξαναπώ και ας φανώ γραφική, η ελληνική ιστορία έχει περάσει από χίλια κύματα και κάποιοι συνεχίζουν να την χρησιμοποιούν, στα πλαίσια των προσωπικών τους συμφερόντων. Εξ ου και οι ευκολίες με τις οποίες ορισμένοι διατείνονται περί ιστορικών διαγραφών. Ώρες – ώρες αναρωτιέσαι πολύ εύλογα, τι είναι, επιτέλους, η ιστορία και κάποιοι την προσαρμόζουν στις προσωπικές τους ανάγκες, επιδιώκοντας να πετύχουν κάποια οφέλη;
Οι εκβιαστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την μελλοντική θέση μας στην ιστορία, σίγουρα δεν αγγίζουν κανέναν, παρά μονάχα προκαλούν το αίσθημα δικαίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η “αντικειμενική” ιστορία θα καταδικάσει και θα διαγράψει από τις σελίδες της τους ανίκανους πολιτικούς ταγούς, που ανέλαβαν τα ηνία του κράτους γιατί ξεγέλασαν με κάλπικες υποσχέσεις τους πολίτες που τους εξέλεξαν.
Το καράβι οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό και όπου καράβι βλέπε το ελληνικό κράτος. Βέβαια και αυτό είναι το μόνο σίγουρο, όταν πλησιάσουμε αρκετά κοντά στον απειλητικό γκρεμό που διαφαίνεται, οι καπεταναίοι μας θα εγκαταλείψουν το καράβι για να πάνε σε άλλες Πολιτείες, γι’ αυτό εξάλλου η σημερινή κυβέρνηση διατηρεί τόσο θερμές και φιλικές σχέσεις με τους ισχυρούς της Αμερικής.
Και δεν είναι μόνον ο πρωθυπουργός που ξέρει να κάνει ιστορικές δηλώσεις. Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης κινούνται στην ίδια γραμμή που χάραξε ο τελευταίος. Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε την δήλωση του κυρίου Πάγκαλου, ότι μαζί τα φάγαμε; Όχι ποτέ… τέτοιες δηλώσεις είναι που μας θυμίζουν σε τι κράτος ζούμε. Κάποιοι σίγουρα τα φάγανε κύριε Πάγκαλε, γιατί όμως να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι που βρωμάει και ζέχνει; Φάγανε και με το παραπάνω ορισμένοι “εκλεκτοί” του κράτους, κάποιοι άλλοι γευτήκανε τα αποφάγια τους, ενώ οι υπόλοιποι καλούνται σήμερα να πληρώσουν τον λογαριασμό. Αυτό και αν είναι αδικία, αλλά τι να κάνουμε, ζούμε σε ένα κράτος δικαίου, τρομάρα μας…

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 22.12.2010


Με Καλλικρατικό Προβληματισμό η ορκωμοσία του Δ. Συμβουλίου Ξάνθης

Με Καλλικρατικό Προβληματισμό
η ορκωμοσία του Δ. Συμβουλίου Ξάνθης


-Ορκίστηκαν εχθές τα μέλη του νέου δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, υπό τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονος
-Αστραφτερά χαμόγελα και πολύς κόσμος, κατά την διάρκεια της σεμνής τελετής που στήθηκε για την ορκωμοσία από αυτούς που ακόμα δεν αντιλήφθηκαν τα δύσκολα


Εχθές, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα δώδεκα το μεσημέρι, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό κατάστημα Ξάνθης, η ορκωμοσία των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων, των συμβούλων Τοπικών Κοινοτήτων και των Τοπικών Εκπροσώπων, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονος, μέσα από μια σεμνή τελετή, που στήθηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης, αφού ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία σε όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, τόνισε, ότι οι προσδοκίες των Ξανθιωτών από τους τελευταίους, περιλαμβάνουν μια όμορφη και περιποιημένη πόλη, αλλά και έμπρακτο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της καθημερινότητας.
«Κύριε Δήμαρχε, αξιότιμοι δημοτικοί σύμβουλοι, συνεργάτες του Δήμου, με τις ευχές της Εκκλησίας και την χάρη του Θεού και κατά τον επίσημο τρόπο, εκείνον ο οποίος προβλέπεται από την νομοθεσία μας, αναλαμβάνετε τα καθήκοντα εκείνα που σας εμπιστεύτηκε ο λαός, ο οποίος θέλει να του εξασφαλίζετε την ηρεμία και την γαλήνη, για να διάγει και να επιδίδεται στα έργα της επιβίωσης, αλλά και της δημιουργίας. Να του παράσχετε τις καλύτερες συνθήκες ζωής. Να κρατήσετε με την συνδρομή, βέβαια, και των πολιτών την όμορφη πόλη μας καθαρή και περιποιημένη, ώστε και εμείς που ζούμε εδώ να την χαιρόμαστε, αλλά και εκείνοι που επισκέπτονται την πόλη μας, να έχουν την καλύτερη εικόνα γι’ αυτήν» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.
Ενώ, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, από την πλευρά του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο που έδωσε «παρών» στην εκδήλωση και έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ξάνθης. Δεν παρέλειψε δε, να καλέσει όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από κομματικές ή άλλες διαφορές, να συνεργαστούν σε έναν κοινό αγώνα, για μια καλύτερη Ξάνθη.
«Η σημερινή μέρα για όλους μας είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού με την ορκωμοσία που προηγήθηκε, ουσιαστικά αναλαμβάνουμε την διοίκηση του Δήμου για την επόμενη δημοτική περίοδο, η οποία αρχίζει την 1/1/2011 και τελειώνει στις 31 Αυγούστου του 2014. Θεωρώ βέβαιο, πως όλοι μαζί, ανεξάρτητα από ενδεχομένως κομματική ή παραταξιακή τοποθέτηση, ανεξάρτητα από την θέση του καθενός στο δημοτικό συμβούλιο, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας και να πετύχουμε τους βασικούς μας στόχους, που είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας, η βελτίωση του επιπέδου της ζωής τους, αλλά και η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε, για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας και σε συνδυασμό με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση σε όλους τους τομείς» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κύριος Μ. Στυλιανίδης.
Αξίζει να αναφερθεί και η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, κυρίου Χρίστου Πούλιου, ο οποίος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για την εκ νέου εκλογή του, επισήμανε ότι θα ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση με γνώμονα το καλό της Ξάνθης και των πολιτών της. Δεσμεύτηκε από την άλλη να ασκεί έλεγχο με συνέπεια στην δημοτική αρχή, όπως άλλωστε έχει κάνει όλα τα χρόνια που βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας.
«Η ενασχόληση με τα κοινά δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά η άδολη διάθεση δημόσιας προσφοράς. Υπό αυτή την έννοια τόσο οι παρόντες όσο και οι άνθρωποι, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία έδειξαν ότι θέλουν να είναι ενεργοί πολίτες και να συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας» σημείωσε ενδεικτικά ο κύριος Χρίστος Πούλιος.
Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις των αρχηγών παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, εκφράζοντας ο καθένας ευχές για ένα δημιουργικό έτος και μια ποιοτική δημοτική θητεία.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Τσίρκο το ΕΒΕ, κατά δήλωση μελών του Δ.Σ., την στιγμή που το μαγαζί παραπαίει... Υποχρεωτική άδεια 20 ημερών στον Διευθυντή και άμεση παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για παύση από την θέση που κατέχει η απόφαση της Συνεδρίασης:



Δεν έχουν άδικο όσοι έκαναν λόγο για τσίρκο στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης, η οποία βέβαια ξεκίνησε με σκοπό να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών και αφού οι κύριοι που το διοικούν είδαν πως μαθεύτηκε το σκηνικό, άλλαξαν απόφαση και τελικά δεν έκαναν λόγο για κλεισμένες πόρτες. Τα προβλήματα και τα ευρήματα σχετικά με τις παρατυπίες του Διευθυντή κυρίου Χατζόπουλου, απασχόλησαν κατά κύριο λόγο την προχθεσινή συνεδρίαση και όπως ακούστηκε δια στόματος προέδρου, έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ξάνθης κατά παντός υπευθύνου για τα όσα συνέβησαν, ενώ ο Διευθυντής τίθεται σε υποχρεωτική άδεια 20 ημερών και παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο, με το αίτημα της έκπτωσής του από την θέση που μέχρι σήμερα κατέχει. Τα όσα ειπώθηκαν για την υπόθεση, βρήκαν αντίθετο τον Γιάννη Σιούτα, ο οποίος πριν λίγο καιρό υποστήριζε την άποψη πως θα πρέπει να πάει η υπόθεση στην Εισαγγελία και χωρίς να γνωρίζω τον λόγο, στην τελευταία συνεδρίαση απορούσε πως είναι δυνατόν να ψηφίσει το Δ.Σ. την παραπομπή του κυρίου Χατζόπουλου στο πειθαρχικό συμβούλιο, χωρίς αυτός να κληθεί σε απολογία ενώπιον του Δ.Σ., άσχετα αν υπήρχε ενημέρωση από τον Π. Ανδρικόπουλο, ότι ο Διευθυντής και σε απολογία κλήθηκε εγγράφως και απάντησε πως δεν έχει να απολογηθεί για τίποτε.

Έβλεπε το δέντρο ο Γ. Σιούτας και έχανε το δάσος στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης:

Ενώ λοιπόν υπήρχε η επιβεβαίωση, καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα που αποδείκνυαν τις παρατυπίες που έγιναν στο ΕΒΕ Ξάνθης από τον διευθυντή, ο Γ. Σιούτας επέμενε πως δεν μπορεί να ψηφίσει την αποπομπή του κυρίου Χατζόπουλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αν δεν τον ακούσει να απολογείται. Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τις παρατυπίες και εσείς να θέλετε να μετατρέψετε την αίθουσα του ΕΒΕ Ξάνθης σε δικαστήριο, κάνοντας λόγο για απολογίες; Μα το Δ.Σ. του ΕΒΕ αγαπητέ κύριε Σιούτα, είναι εκεί για να διαπιστώσει τις παρατυπίες και να βάλει την υπόθεση στο αυλάκι και όχι για να πει αν κάποιος είναι ένοχος ή όχι και αυτό δυστυχώς δείξατε πως δεν θέλατε να το καταλάβετε. Βέβαια το ίδιο δεν έδειχνε να κατανοεί και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Π. Ανδρικόπουλος, ο οποίος αντί σα σας πει το απλό πιο πάνω που σας ανέφερα εγώ, επέλεξε να λογομαχεί μαζί σας και να σας απαντά σε κάθε σας πρόκληση. Τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά εσείς αρμενίζετε κύριοι και δεν το πήρατε ακόμα χαμπάρι. Είναι δυνατόν να υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία για τις παρατυπίες και εσείς να θέλετε να ρωτήσετε τον διευθυντή γιατί αυτές να υφίστανται; Δηλαδή σε έναν φόνο, εσείς θα ρωτούσατε τον φονιά, γιατί σκότωσε και δεν θα τον παραπέμπατε στα αρμόδια όργανα για να προβούν στην ανάκριση;

Κουβέντα για την χαμένη κασέτα στο ΕΒΕ Ξάνθης. Σαν να μην έγινε ποτέ, λέει ένα λαϊκό άσμα, το οποίο μάλλον υιοθέτησαν τα μέλη του Δ.Σ.:


Είδαν τους Δημοσιογράφους στο ΕΒΕ Ξάνθης και αποφάσισαν να δώσουν ρεσιτάλ. Αφού στην αρχή δεν ήθελε κανείς να αρθρώσει λέξη για τα όσα έγιναν, αποφάσισαν, αφού η κόντρα Σιούτα-Ανδρικόπουλου έφτανε στο τέλος της, να δώσουν και οι υπόλοιποι το δικό τους ρεσιτάλ, λέγοντας τα ίδια πράγματα χωρίς ουσία. Κανένας βεβαία δεν είχε το θάρρος και την παλικαριά, να αναλογιστεί για το τι έγινε με την χαμένη κασέτα και για το αν βρέθηκαν οι ένοχοι ή ο ένοχος που την αφαίρεσαν μέσα από το ΕΒΕ. Βλέπετε οι παρατυπίες σε άλλα θέματα είναι πιο σημαντικές και οι εξελίξεις καταιγιστικές, δεν αφήνουν τον νου να λειτουργήσει συνολικά. Πρακτικά ανύπαρκτων συνεδριάσεων και αποφάσεις που ποτέ δεν έλαβε το Δ.Σ. του ΕΒΕ, είναι τα κύρια στοιχεία που απασχολούν τους διοικούντες, οι οποίοι σήμερα άρχισαν να κατανοούν την σοβαρότητα της υπόθεσης, αλλά και τις ευθύνες που οι ίδιοι έχουν, καθώς όπως είναι γνωστό η άγνοια δεν δικαιολογείται σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου θα έπρεπε να υπήρχε συχνός έλεγχος, ειδικότερα μετά από τα περιστατικά που συνέβησαν παλαιότερα στο ΕΒΕ Ξάνθης.

Ορκίστηκε εχθές το πρωί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης υπό τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης:


Εχθές το πρωί σε όχι και τόσο ευχάριστο κλίμα, ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, υπό το βάρος των δυσκολιών της Καλλικρατικής Εποχής και των μειωμένων κονδυλίων που θα έχει ο Δήμος Ξάνθης στην διάθεσή του, για έργα και άλλες δαπάνες. Τέρμα η πολυτέλεια, τέρμα τα γούστα, τέρμα τα δίφραγκα, όπως λέει και ο λαός μας. Δύσκολοι οι καιροί για να είσαι Δήμαρχος και το μόνο σίγουρο στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως η οικονομική πολιτική που άσκησε τα τελευταία χρόνια ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης, ίσως αποτελεί και το σωσίβιο σωτηρίας του Δήμου μας, αφού κατάφερε και να ξεχρεώσει αυτά που κληρονόμησε, αλλά και να μπορεί με το ταμείο του να ανταπεξέλθει σε διάφορες άλλες προκλήσεις. Για το από εδώ και μετά βέβαια, χρειάζεται νέος στρατηγικός σχεδιασμός, για τον οποίο βέβαια δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πως θα πετύχει, αφού οι συνεργάτες του Δημάρχου Ξάνθης τόσα χρόνια δεν μας έδωσαν και τα καλύτερα δείγματα γραφής σε θέματα σχεδιασμού και πρόληψης.

Αφού δεν μπόρεσε ο Αντ. Σαμαράς να πράξει τα όσα είχε δεσμευτεί, το έριξε στα Χριστουγεννιάτικα Bazaar:

Χάθηκαν τα μεγάλα λόγια και οι κουβέντες περί απομακρύνσεως από το κόμμα, αυτών που με τις συμπεριφορές τους προκάλεσαν. Ξεχάστηκαν επιλεκτικά τα περί διαγραφών και αποπομπών των ανθρώπων που κατέστρεψαν την ΝΔ. Την θέση όλων αυτών, κατέλαβαν τα γνωστά λόγια κονσέρβα, που ακούμε ή που βαρεθήκαμε να ακούμε δια στόματος του Αντ. Σαμαρά. Πάλιωσε η κασέτα και τα λόγια κύριε Πρόεδρε της ΝΔ τα μάθαμε από έξω ακόμα και εμείς που είμαστε μακριά από το κέντρο των αποφάσεων. Αφού λοιπόν καταλάβατε πως κουράσατε τους Νεοδημοκράτες με το να πιπιλίζετε την ίδια καραμέλα εδώ και Μήνες, αποφασίσατε να το ρίξετε και λίγο στις επισκέψεις σε Χριστουγεννιάτικα Bazaar, μήπως και αλλάξετε εικόνα, αλλά δυστυχώς, αυτοί που βρίσκονται κοντά σας, κτίζοντας το επικοινωνιακό κομμάτι που σας συμβουλεύουν να ακολουθήσετε, είναι τόσο σχετικοί με το θέμα, όσο είστε και εσείς με την κατασκευή αεροσκαφών.

Τα παιδία παίζει…

ΕΒΕ Ξάνθης
Όπως λέμε της Κακομοίρας


Τα παιδία παίζει…
Αναζητείται ο Ζήκος


-Ένα ακόμη show, για ανθρώπους με πολύ χιούμορ, δόθηκε από τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου
-Το σίριαλ συνεχίζεται με ανούσιες τοποθετήσεις και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Ξάνθης σε μια άγρια κόντρα με φόντο την πλαστογραφία της υπογραφής του Προέδρου του Φορέα, κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του σώματος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του σώματος από τον κύριο Παναγιώτη Ανδρικόπουλο, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, η υπόθεση πλαστογραφίας της υπογραφής του από τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου, με σκοπό την προώθηση και μετάταξη υπαλλήλου του Φορέα, έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Μάλιστα πάρθηκε απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης σχετικά με το θέμα και η οποία επιτάσσει υποχρεωτική αργία είκοσι εργάσιμων ημερών στον Διευθυντή του Φορέα, κύριο Δημήτρη Χατζόπουλο, η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο και η υποβίβασή του από Προϊστάμενο σε απλό υπάλληλο του Επιμελητηρίου.
Έντονες αντιδράσεις επί του θέματος εξέφρασε ο κύριος Γιάννης Σιούτας, ο οποίος θεώρησε ότι θα πρέπει να ακουστεί και η άλλη πλευρά, δηλαδή να πάρει θέση και ο ίδιος ο Διευθυντής, πριν παρθεί και εγκριθεί οποιαδήποτε απόφαση. Σε έντονο ύφος και ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, ο κος Γ. Σιούτας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να καθαιρέσουμε τον Διευθυντή, χωρίς πρώτα να τον ακούσουμε».
Το θέμα πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν ο κύριος Γ. Σιούτας έθεσε το όλο θέμα στην ηθική του διάσταση, θεωρώντας ότι, μόνον, κάποιος “χοντρόπετσος” θα μπορούσε να καταδικάσει κάποιον, χωρίς πρώτα να ακούσει την απολογία του. Τι και αν ο Νομικός Σύμβουλος, κος Κώστας Βαζίκας αλλά και ο Πρόεδρος του Φορέα, επισήμαιναν διαρκώς στον κύριο Γ. Σιούτα, ότι ο Διευθυντής δεν δέχτηκε να απολογηθεί, όταν του ζητήθηκε στα πλαίσια διαλεύκανσης της “περίεργης” αυτής υπόθεσης, ο κος Γ. Σιούτας επέμενε στις θέσεις του.
Εγείροντας, λοιπόν, θέματα ηθικής ο τελευταίος υπερασπίστηκε με σθένος το δικαίωμα του κυρίου Δημ. Χατζόπουλου, Διευθυντή του Φορέα, να τοποθετηθεί ενώπιον του σώματος, ανεξάρτητα εάν ο τελευταίος αρνήθηκε εγγράφως να προβεί σε απολογία, τονίζοντας μέσα από σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο, ότι δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα.
Μάταια πάσχιζε και ο Γραμματέας του ΕΒΕ, κύριος Ζήσης Κατσαρίκας, να πείσει τον κύριο Γ. Σιούτα, ότι υφίσταται υπόθεση παρανομίας, η οποία πρέπει να ερευνηθεί και να διαλευκανθεί, μέσα από τα αρμόδια όργανα που υπάρχουν. Σύμφωνα μάλιστα με αυτά που συμπλήρωσε ο κύριος Κώστας Βαζίκας, νομικός σύμβουλος του ΕΒΕ, τα έγγραφα που υπάρχουν, αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία της παρανομίας που έχει γίνει, καθώς και το ότι η μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου στρέφεται κατά παντός υπευθύνου που έχει εμπλακεί στην υπόθεση.
Ο κος Π. Ανδρικόπουλος βλέποντας τον κύριο Γ. Σιούτα να επιμένει στις θέσεις του, τις οποίες απέδωσε στους δεσμούς καταγωγής του τελευταίου με τον Διευθυντή, του έθεσε το εξής ερώτημα: -Μήπως Γιάννη είσαι υπέρ της παρανομίας και γι’ αυτό κόπτεσαι έτσι για τον κύριο Χατζόπουλο;
Οι αντιδράσεις υπήρξαν έντονες. Σύγχυση και κακό επικράτησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι, άλλοι σε έντονο ύφος και άλλοι σε πιο ήπιο.
Στη συνέχεια την τιμητική του είχε ο κύριος Νίκος Τσάβας. Γνωστός για τον πύρινο λόγο του ο κος Ν. Τσάβας εντόπισε σημεία αντίθεσης σε αυτά που αναφέρει ο κος Γιάννης Σιούτας και τα επισήμανε με έμφαση.
«Φάσκεις και Αντιφάσκεις» δήλωσε με στόμφο ο κος Ν. Τσάβας απευθυνόμενος προς τον κύριο Γιάννη Σιούτα.
Ξεκίνησε ένας αγώνας λόγου, αφού η κάθε πλευρά προσπαθούσε να αποδείξει πως έχει δίκιο. Από την αντιπαράθεση δεν έλειψε ούτε ο κύριος Μυλωνάς, που έσπευσε να πάρει και αυτός, παραδοσιακά, θέση. Με τα λίγα και με τα πολλά, εγκρίθηκε τελικά η απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής, όσον αφορά την υπόθεση πλαστογραφίας της υπογραφής του προέδρου, με μειοψηφούντα τον κύριο Γ. Σιούτα.
Βέβαια, δε θα μπορούσε να κλείσει η συνεδρίαση, χωρίς πρώτα να τοποθετηθεί και ο κύριος Γιάννης Αθανασιάδης, ο οποίος κατηγόρησε για πολλοστή φορά την ηγεσία του Επιμελητηρίου για απάθεια και μηδενικό έργο. Μάλιστα, ζήτησε εξηγήσεις για δύο ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, παρουσίασαν προβλήματα. Τελικά, αποδείχτηκε ότι υπήρξαν κάποιες δυσκολίες στα ανωτέρω προγράμματα, τα οποία, ωστόσο, αντιμετωπίστηκαν με την βοήθεια των ειδικών και τελικά το Επιμελητήριο δεν εξαιρέθηκε από αυτά.
Από την άλλη, ο κος Γ. Αθανασιάδης επισήμανε με έμφαση, ότι με υπαιτιότητα της ηγεσίας του Επιμελητηρίου, την οποία κάλεσε για ακόμη μια φορά να παραιτηθεί, το Επιμελητήριο έχασε σημαντικά κονδύλια. Στο θέμα πήρε άμεσα θέση ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, τονίζοντας πως ο φορέας δεν έχει χάσει ποτέ χρήματα, αλλά αντίθετα είναι ο μοναδικός στην χώρα που συμμετέχει σε τόσα προγράμματα. Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφέρει, ότι εξαιτίας του Διευθυντή, το ΕΒΕ πήρε λιγότερα χρήματα από την ΕΕ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχασε τα δικά του.
Στο βήμα έσπευσε να ανέβει και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Σ. Μωραΐτης εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά του κυρίου Αθανασιάδη. Σε κάποια φάση μάλιστα τον ζήτησε να παραιτηθεί ο τελευταίος, αφού όπως επισήμανε, δεν έχει ούτε καν ένα άτομο στο Φορέα που να τον υποστηρίζει.
«Τα κείμενα που μας διαβάζετε κάθε φορά κύριε Αθανασιάδη εκφράζουν μόνον εσάς και τον συντάκτη σας» δήλωσε με νόημα ο κος Σ. Μωραΐτης.
Παράλληλα, ο τελευταίος χαρακτήρισε τον κο Αθανασιάδη “Τουρίστα”, γεγονός που δικαιολόγησε, βασισμένος “απουσία” του τελευταίου από τις διεκδικήσεις του εμπορικού κόσμου της Ξάνθης, να μην γίνουν στην περιοχή μεγάλα εμπορικά κέντρα.
Ο κος Γ. Αθανασιάδης δεν φάνηκε, πάντως, να αποκαρδιώνεται από αυτά που άκουσε, αφού υπενθύμισε στον κ. Μωραΐτη από πού ψωνίζει και ο ίδιος (...από τα ίδια καταστήματα που κατηγορεί ότι θα κάνουν Σλίβεν την Ξάνθη).
Τελικά λύθηκε η συνεδρίαση και το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη φορά. Μέχρι τότε, καλό κουράγιο…