Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοσέλιδο Της ΦτΞ 14.1.2011




«Ζητάμε ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο»

Νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω του ενιαίου μισθολογίου, που προωθούν τα Υπουργεία Οικονομικών και εσωτερικών

Δημ. Γαλανόπουλος, Πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης:
«Ζητάμε ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο»

«Είναι λογικό να πληρώσουν οι υψηλόμισθοι, δεν είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο. Πώς μπορείς, όμως, να εμπιστευτείς μια αναξιόπιστη κυβέρνηση που άλλα λέει και άλλα πράττει;
Δε θα δεχτούμε περικοπές στους μισθούς μας. Ούτε θα δεχτούμε αδικίες εις βάρος μας, γιατί η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων που έγινε, είχε ένα και μοναδικό στόχο, τις περαιτέρω περικοπές των μισθών μας»


Νέες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων έρχονται μέσω του ενιαίου μισθολογίου, που αναμένεται να ψηφιστεί στην βουλή μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Συγκεκριμένα, οι μισθοί 770.000 δημοσίων υπαλλήλων θα μπουν στο στόχαστρο του Υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών που συνεργάζονται στο θέμα του ενιαίου μισθολογίου. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάτε ότι το κράτος θα εξοικονομήσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ περίπου.
Πρέπει να σημειωθεί δε, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, μεγάλες απώλειες έρχονται για αυτούς που λαμβάνουν υψηλές αποδοχές. Έτσι, περίπου χίλια τριακόσια ευρώ τον χρόνο θα χάνει ο κάθε υπάλληλος.
Βασική αρχή, πάντως, του ενιαίου μισθολογίου, σύμφωνα και με τις επιταγές του μνημονίου, είναι το παραγόμενο έργο η αποδοτικότητα του υπαλλήλου.
Σε σχετικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο Πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος, επισημαίνει πως «ζητάμε ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο. Είναι λογικό να πληρώσουν οι υψηλόμισθοι, δεν είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο. Πώς μπορείς, όμως, να εμπιστευτείς μια αναξιόπιστη κυβέρνηση που άλλα λέει και άλλα πράττει;» και συνεχίζει λέγοντας «δε θα δεχτούμε περικοπές στους μισθούς μας. Ούτε θα δεχτούμε αδικίες εις βάρος μας, γιατί η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων που έγινε, είχε ένα και μοναδικό στόχο, τις περαιτέρω περικοπές των μισθών μας».
Παράλληλα, ο κος Δημήτρης Γαλανόπουλος αναφέρεται στην υφιστάμενη κατάσταση στον Δήμο Ξάνθης, στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «έρχονται πολλές αρμοδιότητες στον Δήμο, δεν έρχονται, όμως, χρήματα. Καλείται ο Δήμος να απορροφήσει ενενήντα νέους εργαζόμενους. Το θέμα είναι πως θα τους πληρώνει. Αν δεν δοθούν οι πιστώσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, αυτό θα σημαίνει, πως το βάρος θα πέσει και πάλι στις πλάτες των πολιτών, μέσω αυξήσεων σε δημοτικά τέλη κ.ο.κ.».