Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Από τα Reserve στην πίστα… στα Reserve του οβελία

Από τα Reserve στην πίστα…

στα Reserve του οβελία



-Από πολύ νωρίς θα πρέπει να κάνουν τις παραγγελίες τους οι καταναλωτές, ώστε να μην μείνει χωρίς τον καθιερωμένο οβελία το πασχαλινό τους τραπέζι
-Πολύ λίγες θα είναι φέτος οι παραγγελίες των κρεοπωλών σε αμνοερίφια
-Τι πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής και τι τιμές θα συναντήσει φέτος
-Δηλώσεις επί του θέματος από τον Πρόεδρο του σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης, κύριο Γιώργο Μπατζακίδη


Από πολύ νωρίς θα πρέπει να παραγγείλουν τον οβελία, φέτος, οι καταναλωτές της Ξάνθης για το πασχαλινό τους τραπέζι, ώστε να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, καθώς οι κρεοπώλες έχουν αποφασίσει, για φέτος, να κάνουν πολύ λιγότερες παραγγελίες σε σχέση με άλλες χρονιές. Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο το γεγονός ότι δεν έχει φτάσει ακόμη το δώρο του Πάσχα, οι κρεοπώλες διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και έτσι θα είναι πολύ συγκρατημένοι στις παραγγελίες τους, όσον αφορά τα αμνοερίφια, που παραδοσιακά καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του πασχαλινού τραπεζιού.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης, κύριος Γιώργος Μπατζακίδης, ήδη, από την ερχόμενη εβδομάδα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξεκινήσουν τις παραγγελίες τους, προκειμένου να μην μείνουν χωρίς τον καθιερωμένο οβελία το Πάσχα που έρχεται.
Παράλληλα, ο κύριος Γιώργος Μπατζακίδης δίνει κάποιες πολύ σημαντικές συμβουλές προς το καταναλωτικό κοινό, όσον αφορά την επιλογή των αμνοεριφίων. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που επισημαίνει, η αγορά θα πρέπει να γίνεται από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία και να αποφεύγονται οι στάνες και οι εκτροφείς, καθώς δεν έχουν τον απαιτούμενο έλεγχο των κρεάτων τους.
Από την άλλη, είναι πολύ σημαντικό ο καταναλωτής να ελέγχει το κρέας για τις σφραγίδες που πρέπει να φέρει. Πρόκειται για σφραγίδες σε τέσσερα σημεία του κρέατος, που φέρουν το χαρακτηριστικό χρώμα «λαμπρού» κυανού.
Όσον αφορά τώρα τις τιμές των αμνοεριφίων για φέτος, αυτές, σύμφωνα με τον κύριο Γιώργο Μπατζακίδη, θα κινηθούν σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα. Για την ακρίβεια το ένα κιλό θα φτάνει περίπου τα δέκα ευρώ. Τα κρέατα, δε, στα παραδοσιακά Ξανθιώτικα κρεοπωλεία είναι όλα ντόπια και όχι εισαγωγής.