Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Παγοδρόμια η Καραολή και η Πραξιτέλους, λόγω ανευθυνότητας της ΔΕΥΑΞ, αλλά και βλακείας πολιτών:

Πολλά ατυχήματα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας σε Μ. Καραολή και Πραξιτέλους, λόγω παγετού που σημειώθηκε επειδή στην μεν οδό Μ. Καραολή κάποιος ανεγκέφαλος συμπολίτης μας, άφησε ανοιχτή την βρύση στο μπαλκόνι του για να μην σπάσει από την παγωνιά, πλημυρίζοντας το οδόστρωμα με νερό, το οποίο πάγωσε λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ στην οδό Πραξιτέλους, έσπασε αγωγός της ΔΕΥΑΞ και ενώ η υπηρεσία ενημερώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για το περιστατικό από το βράδυ της Κυριακής, δεν φρόντισαν να ρίξουν αλάτι και να αποκαταστήσουν την ζημιά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά τρακαρίσματα λόγω παγετού. Καλώ σήμερα αυτούς που συνεπλάκησαν, στις δυο αυτές περιπτώσεις, σε ατυχήματα, να προβούν σε μηνύσεις κατά των υπευθύνων, ζητώντας αποζημιώσεις, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία τους.

Άσχημη έκπληξη για Δήμαρχο Ξάνθης και Αντιδήμαρχο καθαριότητας, το Κυριακάτικο πρωινό στην Ηρώων. Σκουπιδότοπος γύρω από τον ρομποτικό κάδο:



Πραγματικά δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το πρωί της Κυριακής τον Μ. Στυλιανίδη και τον Π. Ταρενίδη, αφού την στιγμή που επισκέφθηκαν τα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ στην οδό Ηρώων, αντίκρισαν έναν σκουπιδότοπο γύρω από τον ρομποτικό κάδο. Είδαν και απόειδαν οι άνθρωποι και αφού αγανάκτησαν από την κατάσταση που επικρατούσε, αναγκάστηκαν να πετάξουν από μόνοι τους κάποια από τα σκουπίδια που άφησαν εκτός κάδου οι ανεγκέφαλοι καταστηματάρχες συγκεκριμένων καταστημάτων, ενώ μετά από λίγη ώρα κατέφθασαν στο σημείο και άνδρες της υπηρεσίας καθαριότητας, όπου και επιλήφθηκαν καθαρίζοντας τα σκουπίδια.

Ανεξάρτητος ο συνδυασμός που ηγείτο ο Γ. Παυλίδης, αλλά ο ίδιος και παραβρέθηκε στα εγκαίνια των Γραφείων της ΝΟΔΕ και τοποθετήθηκε:

Ειλικρινά απόρησα μόλις είδα στα εγκαίνια της ΝΟΔΕ τον αγαπητό πρώην Νομάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη και η έκπληξή μου ήταν ακόμα μεγαλύτερη, μόλις έμαθα πως τοποθετήθηκε κιόλας. Μα καλά, πως γίνεται από την μια να κατέρχεσαι υποψήφιος σε εκλογές τονίζοντας ότι πορεύεσαι με ανεξάρτητο συνδυασμό και από την άλλη, ενώ έχεις να πατήσεις χρόνια στα γραφεία της ΝΟΔΕ για να συμμετέχεις σε συνεδρίαση του κομματικού οργάνου, να παραβρίσκεσαι ως φάντης μπαστούνι και να πραγματοποιείς πολιτική τοποθέτηση χωρίς καν να σου έχουν δώσει τον λόγο. Βέβαια δεν ήταν ο μόνος ο Γ. Παυλίδης που χωρίς να του δώσει λόγο η Σ. Ιακωβίδου μίλησε, γιατί και ο Βουλευτής κύριος Κοντός τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο Πολιτευτής της ΝΔ Σ. Σταματιάδης, αλλά και η Γ. Ανδρέου.

Φάουλ της Σ. Ιακωβίδου το να παραβλέψει την απόφαση της ΝΟΜΕΚΕ και να δώσει τον λόγο μόνο σε αυτούς που η ίδια γούσταρε:

Δεν πάει καλά στην Προεδρία της ΝΟΔΕ η Σ. Ιακωβίδου και ειλικρινά απορώ με τα φάουλ που κάνει. Πώς είναι δυνατόν από την μια να λαμβάνεται απόφαση στην ΝΟΜΕΚΕ για να μην δοθεί ο λόγος σε κανέναν και από την άλλη, να δίνεις τον λόγο στον Δήμαρχο Ξάνθης και στον Βουλευτή Αλέξανδρο Κοντό, αναγκάζοντας τους υπόλοιπους παραβρισκόμενους να παίρνουν τον λόγο από μόνοι τους και να λέει ο κάθε ένας ότι ήθελε; Δεν είναι δυνατόν αυτά να συμβαίνουν την στιγμή που εσύ Σούλα Ιακωβίδου, επιλεκτικά παρέλειψες να αναγνώσεις τον χαιρετισμό του αναπληρωτή στον τομέα Παιδείας και απόντος από την εκδήλωση Φ. Τσαλίδη.

Τρεις και ο κούκος στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ, λόγω ΔΝΤ;


Δεν ξέρω γιατί επέλεξαν οι φωστήρες της οδού Ηρώων ή Κ. Μπένη πλέον αν προτιμάτε, να πραγματοποιήσουν εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Ξάνθης, με λιγότερα από 50 άτομα, αλλά υποθέτω πως δεν ήθελαν να προκαλέσουν μέσα στην κρίση. Δεν είναι δυνατόν όμως να τοποθετούνται τα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας που ανήκουν στον χώρο της ΝΔ, για να τους ακούνε μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι. Τι θέλατε και τοποθετηθήκατε βρε παλικάρια μπροστά σε αυλικούς και πολιτικούς σας υφιστάμενους; Έπρεπε να πάει στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ ο φίλος μου ο Σ. Παπαχρήστου για να ακούσει την τοποθέτηση του Βουλευτή Αλ. Κοντού; Έπρεπε να πάει στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ ο Χ. Ευστρατίου και ο Δ. Παναγιωτάκης, για να ακούσουν τον Νομάρχη Ξάνθης;

Απόντες από τα εγκαίνια των Γραφείων της ΝΟΔΕ Ξάνθης, οι βολεμένοι σε έμμισθες θέσεις επί Κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή και παντοδυναμίας Αλ. Κοντού:

Όταν οι «παντελονάτοι» βολεμένοι της ΝΔ στην Ξάνθη, εισέπρατταν κάθε μήνα παχυλούς μισθούς, καταρρακώνοντας Συνεταιριστικά Εργοστάσια και κόμμα στην Ξάνθη, ήταν πρώτο τραπέζι πίστα σε κάθε εκδήλωση της παράταξης, αλλά σήμερα, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία και σε αυτήν την άσχημη θέση που βρίσκεται το κόμμα, δεν πάτησαν το πόδι τους στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ, όχι μόνο γιατί πραγματικά δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για το κόμμα, αλλά και γιατί φοβήθηκαν να μην τους πάρουν με τα γιαούρτια οι παραβρισκόμενοι. Αυτοί ήταν οι βολεμένοι και έξυπνοι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι βλάκες νεροκουβαλητές.

Η βλακεία ορισμένων επαγγελματιών, ανάγκασαν Δήμαρχο Ξάνθης και Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, να κάνουν τους σκουπιδιάρηδες:


Πραγματικά δεν ήταν καθόλου όμορφη η εικόνα που αντίκρισα το πρωί της Κυριακής, να βλέπω τον Δήμαρχο Ξανθής Μ. Στυλιανίδη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Π. Ταρενίδη, να πετούν μόνοι τους τα σκουπίδια που άφησαν οι ανεγκέφαλοι επαγγελματίες, έξω από τον ρομποτικό κάδο. Όποιος δεν με πιστεύει, μπορεί να δει τις φωτογραφίες που σήμερα αποκλειστικά δημοσιεύω, για να καταλάβει πως για την κατάντια του Δήμου Ξάνθης ως πόλη, δεν ευθύνεται μόνο η Δημοτική Αρχή, αλλά και εμείς οι πολίτες. Είναι απαράδεκτο να μαθαίνουμε πως χάλασε ο ρομποτικός κάδος επειδή κάποιος ανεγκέφαλος πέταξε μέσα μπάζα, είναι απαράδεκτο να βλέπουμε επαγγελματίες να πετάνε σκουπίδια έξω από τον ρομποτικό κάδο βρομίζοντας την πόλη μας, επειδή βαρέθηκαν να τα πετάξουν μέσα στο μηχάνημα, που κόστισε στον Δήμο Ξάνθης 75.000 ευρώ.

Αρδευτικό τέλος; Τι μου λες; Τυχαίο; Δε νομίζω:

Τέλος λέει στο Αρδευτικό και άρχισαν πάλι να διασταυρώνουν τα πυρά τους, οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί φωστήρες της περιοχής μας. Η μια πλευρά αναφέρει πως οι άλλοι δεν θωράκισαν καλά το έργο, με αποτέλεσμα να έχει τρωτά σημεία τα οποία βρήκαν οι οικολόγοι και η άλλη πλευρά να αναφέρει πως οι κατέχοντες την εξουσία σήμερα, δεν έκαναν τίποτε και προς καμία κατεύθυνση, προκειμένου αυτό το έργο να επιτευχθεί, τονίζοντας μάλιστα, ότι αυτό έγινε εσκεμμένα για να χρεώσουν την τώρα αποτυχία στους πρώην και να ξεκινήσουν νέες προσπάθειες για το έργο αυτό και να καρπωθούν την «επιτυχία» εφόσον τελεσφορήσει θετικά. Εγώ όμως, πριν αρκετούς μήνες, είχα πει πως το συγκεκριμένο έργο δεν πρόκειται να γίνει μόνο και μόνο επειδή ορισμένοι επέλεξαν να το πολυδιαφημίσουν πριν ακόμα πάρει σάρκα και οστά, προκαλώντας τις άμεσες αντιδράσεις των οικολόγων, οι οποίοι βρίσκουν συνεχώς πάτημα επάνω στα κέντρα εξουσίας και ασκούν την επιρροή τους, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην χώρα μας.