Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Μπαράζ διαρρήξεων Μπαράζ διαρρήξεων

Μπαράζ διαρρήξεων
στην παραλία Αβδήρων



-Οι άγνωστοι δράστες λεηλάτησαν τα σπίτια της παραλιακής ζώνης
-Ανάστατοι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για ελλιπή φύλαξη της περιοχής
-Εν μια νυχτί άγνωστοι αφαίρεσαν περιουσίες από δέκα παραθεριστικές κατοικίες


«Επιδρομή» σε δέκα εξοχικές κατοικίες του Πόρτο-Μόλο στον Δήμο Αβδήρων πραγματοποίησαν άγνωστοι μέχρι σήμερα δράστες, αφαιρώντας μέχρι και... πλυντήρια από τις εξοχικές κατοικίες, που τουλάχιστον για την χειμερινή περίοδο μένουν απροστάτευτες. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα Γενισέας προχθές, μόλις δηλαδή αντιλήφθηκαν οι ιδιοκτήτες, πως ανεπιθύμητοι επισκέπτες έκαναν πλιάτσικο στις περιουσίες τους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι διαρρήξεις των εξοχικών κατοικιών πρέπει να έγιναν πριν ένα μήνα περίπου, κατά πάσα πιθανότητα από διαφορετικούς δράστες. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, πως οι δράστες έκαναν μικροκλοπές, παίρνοντας μαζί τους ακόμη και cd που βρήκαν στα σπίτια που διέρρηξαν.
Το θράσος των διαρρηκτών ξεπερνάει κάθε όριο, αφού επιστρατεύτηκαν μέχρι και αυτοκίνητο, προκειμένου να μεταφέρουν τα κλοπιμαία, όπως παραδείγματος χάρη το πλυντήριο που έκανε φτερά από το ένα εξοχικό σπίτι.
Προφανώς, οι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ιδιοκτητών για να δράσουν ανενόχλητοι, πραγματοποιώντας μικροκλοπές. Όσον αφορά δε, τα χρηματικά ποσά που αφαιρέθηκαν, αυτά δεν ήταν μεγάλα.
Σχετικά με το θέμα μιλάει στην ΦτΞ ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, κύριος Χρήστος Μαστοροστέργιος, ο οποίος παραδέχεται, πως η έλλειψη σε προσωπικό καθιστά δύσκολο το έργο της ελληνικής αστυνομίας. Ενώ, τονίζει πως θα έπρεπε να γίνονται περισσότερες περιπολίες για την χειμερινή περίοδο σε περιοχές που γίνονται συνήθως στόχος των δραστών. Βέβαια, η ανεπάρκεια προσωπικού δεν επιτρέπει μια καλύτερη αστυνόμευση, γεγονός, που όπως σημειώνει ο κύριος Χ. Μαστοροστέργιος, είναι γενικό για όλη την χώρα.
«Δεν έχουμε τα εργαλεία, δηλαδή την κατάλληλη δύναμη σε προσωπικό, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικά την δουλειά μας» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Γενισέας.