Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Σκληρή γλώσσα για το ΠΑΣΟΚ και τον Σωκράτη Ξυνίδη από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Αλέκο Κοντό:

Σκληρή γλώσσα για το ΠΑΣΟΚ και τον Σωκράτη Ξυνίδη από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Αλέκο Κοντό:

«Ο κύριος Ξυνίδης και μιλάω συγκεκριμένα για τον αναπληρωτή Υπουργό του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ασχοληθεί με κανένα θέμα που να αφορά τον Νομό Ξάνθης. Δεν τον απασχολεί κανένα απολύτως θέμα σε επίπεδο γενικό, οικονομικό, αναπτυξιακό, αλλά και σε επίπεδο προσωπικό. Αυτή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μια κυβέρνηση που είναι πολύ μακριά από την κοινωνία, πολύ μακριά από τους πολίτες, πολύ μακριά από τον τόπο, με έναν πρωθυπουργό ο οποίος ήρθε για να εκτελέσει συγκεκριμένη αποστολή, για να δημιουργήσει πρόβλημα στην πατρίδα και στην ΕΕ»

Εξαπέλυσε τα βέλη του κατά ΠΑΣΟΚ και Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Αλέκος Κοντός, κατά την διάρκεια εγκαινίων των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Ξάνθης.
«...η πατρίδα και ο τόπος μας περνάνε μια πολύ μεγάλη κρίση. Όποιος περπατήσει στην κεντρική αγορά της πόλης, θα το διαπιστώσει. Μαγαζιά που κάποτε έσφυζαν από ζωή, έχουν κλείσει. Κάποτε ο κόσμος θα πρέπει να κάνει ταμείο, για το πότε ήταν καλύτερα, στα πεντέμισι χρόνια της Νέας Δημοκρατίας ή στα σημερινά πέτρινα χρόνια του κυρίου Παπανδρέου...» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Αλ. Κοντός και συνεχίζει «το εισόδημα των χαμηλών τάξεων δέχεται μια σφοδρή επιδρομή. Ο αγρότης δέχεται μια φοβερή πίεση, όπως, εξάλλου, εργάτης, ο επαγγελματίας και ο έμπορος. Μια τρομερή επίθεση, που οδηγεί την όλη κατάσταση σε μια πρωτόγνωρη ύφεση».
Ιδιαιτέρα αιχμηρός στον λόγο του, όσον αφορά την διακυβέρνηση της χώρας από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Αλ. Κοντός, επιρρίπτει ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό, κύριο Γιώργο Παπανδρέου, αφού, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει, ο ρόλος του τελευταίου είναι πολύ συγκεκριμένος στην άσχημη κατάσταση που βιώνει η χώρα σήμερα.
«Μπορεί να θέλουν να ρίξουν ευθύνες για την δύσκολη κατάσταση της χώρας στην Νέα Δημοκρατία, όλοι, όμως, γνωρίζουμε, ότι ο πραγματικά υπαίτιος αυτής της κατάστασης είναι ο κύριος Παπανδρέου, ο οποίος ως αντιπολίτευση δεν συμφώνησε σε κανένα σωστό μέτρο που πήρε η Νέα Δημοκρατία. Απειλούσε, συνεχώς, να ρίξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απειλούσε τον Κώστα Καραμανλή σε κάθε βήμα που έκανε. Σε όλα τα εθνικά θέματα που έδωσε εξαιρετικές μάχες ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου ήταν απέναντι και απειλούσε, καθημερινά, να στείλει την χώρα σε εκλογές...» σχολιάζει ο κος Αλ. Κοντός.
Από την άλλη, ο τελευταίος δεν παραλείπει να δώσει τα εύσημα στον σημερινό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Αντώνη Σαμαρά, τον οποίον, όπως τονίζει, θεωρεί άξιο και ικανό κομματικό ηγέτη, με πολλές δυνατότητες να βγάλει την χώρα από την κρίση.
«Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει μια νέα ηγεσία, έχει Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά. Έχει έναν πρόεδρο, που όλοι εμείς, όλη η κοινοβουλευτική ομάδα, στηρίζουμε και είμαστε στο πλευρό του. Ο Αντώνης Σαμαράς οδηγεί την Νέα Δημοκρατία σε μια ανασύνταξη, σε μια αναζωογόνηση, σε μια πολύ εποικοδομητική αντιπολίτευση. Ένας αρχηγός, ο οποίος δίνει μια νέα πνοή στην Νέα Δημοκρατία, δίνει μια νέα ελπίδα στον ελληνικό λαό και από τον οποίον όλοι εμείς εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε την προσπάθειά του» τονίζει ο βουλευτής.
Ενώ, αναφερόμενος στις δυνατότητες της παράταξης, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, επισημαίνει πως «η Νέα Δημοκρατία είναι σε καλό δρόμο. Δεν είναι τα πράγματα όπως δείχνουν τα γκάλοπ. Είμαστε πολύ πιο μπροστά από ότι δείχνουν τα γκάλοπ και αυτή την ώρα δίνουμε μια μάχη. Πρέπει όλοι να πιστέψουμε, ότι η μάχη αυτή έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Εκτός από το να στηρίζουμε τοπικά την παράταξη και όλο το κόμμα, θα πρέπει να κάνουμε ουσιαστική αντιπολίτευση» και συνεχίζει λέγοντας «δεν είναι δυνατόν, σήμερα, το Νοσοκομείο να είναι σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται. Πως ήταν το νοσοκομείο που παραδώσαμε και που βρίσκεται σήμερα; Να μην λειτουργούν βασικά τμήματα, να μην υπάρχουν υλικά, να μην υπάρχουν ιατροί και εμείς να μην το κάνουμε αντιπολιτευτική μας σημαία. Δεν είναι δυνατόν, σήμερα, να μην υπάρχει Γυμνάσιο Αθλητικού χωρίς αθλητές. Δεν είναι δυνατόν, σήμερα, οι αγρότες να κάνουν αιτήσεις για αποζημιώσεις και να μην παίρνουν καμία απολύτως αποζημίωση. Και δεν είναι δυνατόν, σήμερα, οι έμποροι και οι επαγγελματίες να δέχονται τέτοια λαίλαπα και εμείς να μην τα κάνουμε όλα αυτά σημαία».
Συμπληρώνει δε, πως «εγώ κάνω αντιπολίτευση στην βουλή. Περνάω όλα τα θέματα με ερωτήσεις της Ξάνθης στην βουλή. Πρέπει όλοι να βγούμε σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες, στον κόσμο έξω και να κάνουμε πολύ σκληρή αντιπολίτευση. Εάν κάναμε εμείς, σαν κυβέρνηση, αυτά που κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, θα είχαν ξηλωθεί οι πέτρες, τα πλακάκια και τα πάντα. Αυτή ήταν η αντιπολίτευση που μας κάνανε, λέγοντας συνεχή ψέματα».
Από τα πυρά του κυρίου Αλέκου Κοντού δεν γλίτωσε ούτε ο Ξανθιώτης βουλευτής και αναπληρωτής Υπουργός, κύριος Σωκράτης Ξυνίδης, τον οποίον κατηγόρησε για πλήρης αδράνεια σε ότι έχει σχέση με την Ξάνθη. Ενώ, έφερε σαν παράδειγμα το αρδευτικό έργο του Νομού, που τελικά δεν υλοποιήθηκε, επισημαίνοντας, ότι, ούτε σε αυτό το ζήτημα ο κύριος Σ. Ξυνίδης είχε αναλάβει ενεργό πολιτική δράση.
«Ο κύριος Ξυνίδης μέχρι και την υπόγεια άρδευση, ένα εξαιρετικό έργο, που δημοπρατήθηκε, έμπνευση του Γιώργου Παυλίδη, πήρα στην συνέχεια την σκυτάλη, κάναμε τις μελέτες υπαγωγή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σταμάτησε από Οικολόγους, πάει να το ρίξει στην Νέα Δημοκρατία. Όταν τον καλέσαμε να πάμε μαζί στο ΣτΕ σφύριζε κλέφτικα. Δεν ήρθε μαζί μας. Πήγαμε μαζί με την Εύα και τον Γιώργο, για να δώσουμε μάχη. Ο κύριος Ξυνίδης και μιλάω συγκεκριμένα για τον αναπληρωτή Υπουργό του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ασχοληθεί με κανένα θέμα που να αφορά τον Νομό Ξάνθης. Δεν τον απασχολεί κανένα απολύτως θέμα σε επίπεδο γενικό, οικονομικό, αναπτυξιακό, αλλά και σε επίπεδο προσωπικό. Αυτή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μια κυβέρνηση που είναι πολύ μακριά από την κοινωνία, πολύ μακριά από τους πολίτες, πολύ μακριά από τον τόπο, με έναν πρωθυπουργό ο οποίος ήρθε για να εκτελέσει συγκεκριμένη αποστολή, για να δημιουργήσει πρόβλημα στην πατρίδα και στην ΕΕ. Έναν πρωθυπουργό που με μισό μάτι βλέπει την Ελλάδα και με δέκα εκτός της Ελλάδος. Έναν άνθρωπο που όχι μόνον δεν προσφέρει, αλλά καταστρέφει την Ελλάδα» καταλήγει ο κος Αλ.Κοντός.