Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τα σκουπίδια μας Ο Εφιάλτης τους

Δεν έχει όριο η απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων



Τα σκουπίδια μας
Ο Εφιάλτης τους


-Ορισμένοι επαγγελματίες θέλουν σκουπιδιάρηδες του αιρετούς στον Δήμο Ξάνθης
-Πέταξαν τα σκουπίδια των μαγαζιών τους στην Ηρώων, αγνοώντας επιδεικτικά τον Ρομποτικό Κάδο
-Ίδια εικόνα έχουν τα σπίτια σας άραγε;
-Να επιβληθούν άμεσα πρόστιμα μπας και ξεβρομίσει η πόλη
-Ευθύνες φέρουν τόσο η ΟΒΕΕ όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης

Καθόλου ευχάριστο δεν ήταν το πρωινό της Κυριακής για όσους περπάτησαν στον πεζόδρομο της οδού πρώην Ηρώων και νυν Κ. Μπένη, αφού έπρεπε να περάσουν μέσα από έναν πραγματικό σκουπιδότοπο, του οποίου η ύπαρξη δεν οφείλεται στην Δημοτική Αρχή και στην υπηρεσία καθαριότητας, αλλά σε ορισμένους απαράδεκτους επαγγελματίες της αγοράς μας.
Αντί λοιπόν οι κύριοι αυτοί να χρησιμοποιήσουν τον ρομποτικό κάδο για τα σκουπίδια των καταστημάτων τους, επιλεκτικά τον αγνόησαν και γέμισαν την περιοχή γύρω του, τόσο με σακούλες σκουπιδιών όσο και με χαρτόκουτες από εμπορεύματα των καταστημάτων τους, χωρίς να αφαιρέσουν καν και τις ετικέτες με τα ονόματά τους.
Μπορεί ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας να βρέθηκαν στο σημείο και να δέχθηκαν τα εύσημα από περαστικούς επισκέπτες της πόλης μας για την καθαριότητα που επικρατεί, αλλά η εικόνα να προσπαθούν δυο αιρετοί να καθαρίσουν την περιοχή της Ηρώων δεν ήταν καθόλου καλή και σίγουρα προβλημάτισε όλους όσους το είδαν.
Δεν είναι δυνατόν να ρίχνουμε από την μια ευθύνες στον Δήμο Ξάνθης και στους αιρετούς που διοικούν τις υπηρεσίες, την στιγμή που εμείς οι ίδιοι βρομίζουμε την πόλη μας, δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα και την κάκιστη εικόνα.
Δεν γνωρίζω αν το θέαμα άρεσε και στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης που παραβρέθηκαν στο σημείο ή όχι, αλλά θα πρέπει και αυτοί να επιληφθούν του θέματος, ζητώντας επίμονα από τα μέλη τους να σέβονται την πόλη μας και να τηρούν τουλάχιστον τα προσχήματα, πετώντας τα σκουπίδια στους κάδους και όχι στον δρόμο.
Δεν φταίει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης, ούτε ο Δήμαρχος για την κατάντια της πόλης μας σε επίπεδα καθαριότητας, αλλά εμείς οι ίδιοι, που δυστυχώς αποδεικνύουμε καθημερινά πως όχι μόνο είμαστε ελλιπείς σε θέματα παιδείας, αλλά λειτουργούμε και ως κάφροι, καταστρέφοντας οτιδήποτε όμορφο έχουμε. Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης δεν είναι υποχρεωμένη να μαζεύει τα σκουπίδια που πετάμε έξω από τους κάδους. Χρέος των ανθρώπων αυτών είναι να διατηρούν την πόλη μας καθαρή, σε συνεργασία με τους πολίτες, εφόσον οι τελευταίοι, τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και δεν λειτουργούν ως κάφροι.