Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Επιτακτική η αλλαγή σελίδας στον παραμελημένο Δήμο λένε οι κάτοικοι

Μηνύματα νίκης και αισιοδοξίας
για το αύριο στις περιοδείες του υποψήφιου Δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου
Επιτακτική η αλλαγή σελίδας στον
παραμελημένο Δήμο λένε οι κάτοικοι

Παρουσία πλήθους κόσμου και καταχειροκροτούμενος πραγματοποίησε ομιλία, το απόγευμα της Τρίτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου, στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί στον οικισμό των παλιννοστούντων και στο ορφανό.
Όπως υπογράμμισε ο κύριος Θ. Μίχογλου, η αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, αποτελεί το έναυσμα για τον έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα που δίνει σήμερα.
Αναφερόμενος στο σχέδιο του “Καλλικράτη” όπως ονομάζεται η νέα διοικητική μεταρρύθμιση, τόνισε με έμφαση, ότι αυτή αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα, που προϋποθέτει άξιους ανθρώπους στο τιμόνι της αυτοδιοίκησης, ανθρώπους που έχουν την όρεξη και την αξιοπρέπεια, να σταθούν απέναντι στις προκλήσεις και να υψώσουν το ανάστημα προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την περιοχή τους.
Παράλληλα, κάλεσε τους κατοίκους να κάνουν μια σύγκριση μεταξύ των υποψήφιων των δυο συνδυασμών και να επιλέξουν ανάμεσα σε ικανούς και άξιους συντοπίτες τους, που μοναδικό τους μέλημα είναι η τοποθέτηση σε τροχιά ανάπτυξης της περιοχής και σε αυτούς που το μόνο που θέλουν είναι να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα όπως τόσα χρόνια κάνουν.
Συγκεκριμένα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θ. Μίχογλου, υπογράμμισε πως ο συνδυασμός του πορεύεται με ικανά και επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη της μειονότητας, που στοχεύουν να αλλάξουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων τους στο Δήμο προς το καλύτερο, να βάλουν τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που πλήττουν τους ανθρώπους της μειονότητας τα δώδεκα χρόνια της θητείας του κυρίου Χατζηευαγγέλου στον Τόπειρο.
Από την άλλη, ο κύριος Θ. Μίχογλου αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές του θέσεις, τις δεσμεύσεις και τις προτάσεις του, όσον αφορά την ανάπτυξη του Δήμου.
Έργα υποδομής και δράσεις για την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες ζωής των κατοίκων, αλλά και να μπει ο Δήμος σε τροχιά ανάπτυξης, αποτελούν όπως υπογράμμισε με έμφαση ο κύριος Θ. Μίχογλου, ζητούμενο και δέσμευση του συνδυασμού του.
Από την άλλη, σημείωσε πως θα προωθηθεί η κοινωνική μέριμνα και πρόνοια για νέους και ηλικιωμένους ανθρώπους του Δήμου.
Κάλεσε δε, τους κατοίκους να κάνουν μια σύγκριση του δικού του προγράμματος με το αντίστοιχο του κυρίου Χατζηευαγγέλου, ο οποίος, όπως σημείωσε δώδεκα χρόνια ασκεί την εξουσία του Δήμου, χωρίς αποτελέσματα.
Κάλεσε όλους να δείξουν την αντίθεσή τους στην απραξία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, που δεν έχει δημιουργήσει ούτε την στοιχειώδη υποδομή.
Αναφέρθηκε στα προβλήματα του οικισμού, υπενθυμίζοντας στους κατοίκους του υποσχέσεις του κ. Χατζηευαγγέλου για δημιουργία αθλητικού κέντρου και ολοκλήρωση γηπέδου, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν προεκλογικά με στόχο να λειτουργήσουν ως Δούρειος ίππος και στάχτη στα μάτια των κατοίκων.
Απηύθυνε μάλιστα ανοιχτό ερώτημα προς το κύριο Χατζηευαγγέλου σχετικά με το πού είναι τα αποδυτήρια για την κατασκευή των οποίων είχε δεσμευτεί.
Από την άλλη υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει ένα ελπιδοφόρο πρόγραμμα και θα φροντίσει να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του οικισμού, αφού έχει καταγράψει και ιεραρχήσει τα προβλήματα όλων των οικισμών.
Δεσμεύτηκε για κατασκευή και ολοκλήρωση έργων υποδομής, όπως το αποχετευτικό δίκτυο, δρόμους και πεζοδρόμια. Ενώ, επισήμανε ότι ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στο θέμα της καθαριότητας, της υγείας και της κοινωνικής συνοχής, για να μην υπάρξουν ξανά τα προβλήματα τα οποία αποτελούν καθημερινότητα πλέον για τους κατοίκους του Δήμου Τοπείρου.
Κλείνοντας, ο κύριος Μίχογλου τόνισε με έμφαση πως δεν πρόκειται ποτέ να περιμένει από τους κατοίκους της περιοχής να ακούσει ευχαριστώ, αφού οι τωρινές προεκλογικές δεσμεύσεις του αποτελούν και υποχρέωσή του απέναντι στους κατοίκους για την μετεκλογική περίοδο.
Ενώ, επισήμανε πως δεν είναι τυχαία στο προεκλογικό φυλλάδιο του συνδυασμό η παρουσία μουσουλμανικού τεμένους και χριστιανικής εκκλησίας, αφού ανέκαθεν πίστευε και θα συνεχίσει να πιστεύει, πως όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτή την ζωή και για να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Τοπείρου χρειάζεται και αποτελεί επιτακτική ανάγκη, η συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων χωρίς διακρίσεις, ενδοιασμούς και παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Ο Δήμος Τοπείρου χρειάζεται και πρέπει να κερδίσει την αίγλη που του στέρησε χρόνια τώρα η απερχόμενη Δημοτική παρέα του κυρίου Χατζηευαγγέλου και ο μόνος τρόπος για να την επανακτήσει είναι η οριστική αλλαγή της σελίδας.