Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Άχρωμα και άοσμα, αυτά που είπε ο πρωθυπουργός…

Άχρωμα και άοσμα,
αυτά που είπε ο πρωθυπουργός…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου


Μάλλον ως υποτονική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η περιβόητη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού της χώρας, κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, που παρουσιάστηκε στις οθόνες των τηλεοπτικών μας δεκτών το βράδυ της Δευτέρας.
Κανείς δεν φάνηκε να πείθεται από το καταβεβλημένο ύφος και την απαισιόδοξη, στάση του πρωθυπουργού απέναντι σε μείζονος θέματα που αφορούν το κράτος. Ένας φοβισμένος πρωθυπουργός, που δεν είχε να πει κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη ξέρουμε,
Ακούγοντας τα μισά, μόνον, της συνέντευξης, που θα αποτελέσει θέμα συζήτησης για τις επόμενες ημέρες, εύκολα μπορεί να καταλάβει ένας μέσος πολίτης αυτής της χώρας, ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει αποτύχει στο μεγαλύτερο μέρος του προεκλογικού της προγράμματος, αφού οι αρχικές προεκλογικές δεσμεύσεις έχουν μετατραπεί σε κούφια λόγια που δεν βρίσκουν πουθενά αντίκρισμα.
Ο κύριος Γ. Παπανδρέου πιο κουρασμένος από ποτέ, βγήκε να πείσει τον ελληνικό λαό να στηρίζει το κόμμα που εκπροσωπεί στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη. Μάλλον, όμως, κατάφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, αφού οι περισσότεροι δεν καλύφθηκαν από τις απαντήσεις που έδωσε.
Μια άχρωμη, άοσμη και χωρίς ουσία συνέντευξη, που σίγουρα δεν μας έκανε πιο σοφούς. Ο κύριος Γ. Παπανδρέου επισήμανε για άλλη μια φορά τα δικά του, δηλαδή, πως ήρθε ως σύγχρονος σωτήρας για να σώσει την Ελλάδα που είχε οδηγηθεί στον γκρεμό της. Βέβαια, τα έχουμε ξανακούσει και πλέον δεν ηχούν τόσο προκλητικά, στα αυτιά μας.
Ο τελευταίος χρόνος υπήρξε από τους χειρότερους της ζωής μας, καθώς μέσα σε λίγους μήνες χάσαμε κεκτημένα δικαιώματα μιας ολόκληρης ζωής, για να εισπράξουμε στο τέλος ως απάντηση, ότι αυτό έγινε για το καλό μας. Πλέον, δεν ξέρουμε ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό μας, αφού οι έννοιες έχουν χάσει την σημασία τους.
Αυτό που σίγουρα διαπιστώσαμε από την περιβόητη πρωθυπουργική συνέντευξη είναι ότι ο κος Γ. Παπανδρέου δεν διακατέχεται από το ίδιο πείσμα και την ίδια ισχυρή θέληση να κυβερνήσει την χώρα, όπως προεκλογικά.
Οι ισχνές υπόνοιες, ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση που η λαϊκή ετυμηγορία στις επικείμενες εκλογές είναι υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύει περίτρανα, ότι το κυβερνών κόμμα κάπου έχει καταλάβει και το ίδιο, ότι αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της ταλαιπωρημένης ελληνικής κοινωνίας. Ότι η εμπιστοσύνη του κόσμου εξαντλείται μέρα με την μέρα. Ότι δεν μπορεί να αναχαιτίσει την τεράστια κοινωνική αγανάκτηση που έρχεται να πλήξει τα πάντα στο πέρασμά της. Και τέλος, ότι δεν είναι σίγουρο για τις δυνατότητές του.
Το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία που μας, θέτει ο κύριος Γ. Παπανδρέου δείχνει μάλλον πανικό και έλλειψη αυτοπεποίθησης για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου. Και τα χειρότερα έπονται…