Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κανονικά θα συνεχιστεί η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης στην Ξάνθη

Κανονικά θα συνεχιστεί η διανομή
του πετρελαίου θέρμανσης στην Ξάνθη



Γιάννης Σιούτας, Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης:
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κόψουμε την διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Το μόνο που ζητάμε είναι να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας. Σήμερα θα έχουμε συνάντηση με παράγοντα του Υπουργείου, για να λυθεί αυτό το ζήτημα»


Από την πρώτη Νοεμβρίου έχουν αποφασίσει να σταματήσουν την διανομή του πετρελαίου θέρμανσης οι βενζινοπώλες, επικαλούμενοι την αθέτηση από πλευράς κυβέρνησης, της δέσμευσης για επιστροφή φόρου σε όλους ανεξαιρέτως τους εμπόρους.
Σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζουν οι Πρατηριούχοι Υγρών Καυσίμων, η κυβέρνηση δεν τήρησε την υπόσχεσή της για επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε όλους τους εμπόρους, καθώς κάποιοι από αυτούς δεν τον έχουν εισπράξει, γιατί έχουν κάνει ρυθμίσεις στην εφορία. Γύρω στους τριακόσιους, περίπου, επαγγελματίες του κλάδου, λόγω ακριβώς κάποιων χρεών που είχαν προς την εφορία, δεν εισέπραξαν τους επιστρεφόμενους φόρους για το πετρέλαιο.
Πάντως, ο Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, κύριος Γιάννης Σιούτας, επισημαίνει μέσα από την εφημερίδα μας, ότι όσον αφορά την Ξάνθη, η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης θα συνεχιστεί κανονικά, τονίζοντας, ότι οι συνάδελφοί του που έχουν αποφασίσει να κόψουν την διανομή του πετρελαίου ανήκουν στην ΠΟΠΕΚ, ενώ οι βενζινοπώλες της Ξάνθης ανήκουν στην ΟΒΕ.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κόψουμε την διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Το μόνο που ζητάμε είναι να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας. Σήμερα θα έχουμε συνάντηση με παράγοντα του Υπουργείου, για να λυθεί αυτό το ζήτημα. Δεν υπάρχει, ωστόσο, κανένας λόγος ανησυχίας για τους Ξανθιώτες, όσον αφορά την διακοπή στις διανομές του πετρελαίου θέρμανσης. Δεν συντρέχει κανένας λόγος να γίνει απεργία».
Κλείνοντας, να σημειώσουμε, ότι οι Πρατηριούχοι που αποφάσισαν να κόψουν την διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων και αφορούν την Κρήτη, μέρος της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων.