Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη:
Ο καιρός βοήθησε και έπειτα από τρεις αναβολές, ο Δήμαρχος Ξάνθης και εκ νέου Υποψήφιος Δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης το βράδυ της Τρίτης εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, μέσα σε πλήθος κόσμου το οποίο παρακολούθησε τόσο την ομιλία του, όσο και την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού. Ο Μ. Στυλιανίδης κράτησε χαμηλούς τόνους, γνωρίζοντας το βαρύ κλίμα που επικρατεί γενικά στον κόσμο και σε αρκετά ήπιο χαρακτήρα, απάντησε στις τελευταίες βολές των αντιπάλων του, ενώ υποστηρίζοντας πως έχει την γνώση και την εμπειρία, είναι ο μοναδικός μαζί με τους συνεργάτες του, που μπορούν να συνεχίσουν την αναπτυξιακή πορεία του νεοσύστατου Δήμου Ξάνθης, δίνοντας αρκετό βάρος στον ορεινό όγκο της Σταυρούπολης του οποίου τα φυσικά προτερήματα θα αναδειχτούν στο μέγιστο, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως, με φαμφάρες έργα δεν γίνονται και αυτό το έχει αποδείξει περίτρανα ο ίδιος με τους συνεργάτες του, επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο της πραγματοποίησης των έργων και όχι τον εύκολο της διαφήμισής τους.

Οι σοβαρές ανώνυμες καταγγελίες, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο της προεκλογικής περιόδου. Εργάζεται ή όχι στον Δήμο Τοπείρου υπάλληλος, ο οποίος έχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Κομοτηνής και η σύζυγός του είναι υποψήφια με τον Σ. Χατζηευαγγέλου;

Μια καταγγελία παρέλαβα εχθές με την καθημερινή αλληλογραφία του ταχυδρομείου, η οποία αναφέρεται στον Δήμο Τοπείρου και συγκεκριμένα σε υπάλληλο του Δήμου Τοπείρου, του οποίου η σύζυγος είναι υποψήφια με τον κύριο Χατζηευαγγέλου. Η καταγγελία αναφέρει πως ο εν λόγω υπάλληλος δεν θα έπρεπε να εργάζεται στον Δήμο Τοπείρου καθώς υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ από αυτά που μπόρεσα να μάθω για τον εν λόγω υπάλληλο, υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Κομοτηνής. Πάρα ταύτα όπως συνεχίζει η καταγγελία, η οποία φαίνεται ότι έχει γίνει από κάτοικο της περιοχής, ο εν λόγω υπάλληλος εργάζεται στον Δήμο Τοπείρου και πληρώνεται κανονικά, την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει με τον νόμο. Επειδή η καταγγελία είναι ανώνυμη δεν την δημοσιεύω αυτούσια και ρωτώ, τόσο τον Δήμαρχο Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου όσο και την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας να μου απαντήσουν αν αληθεύει η καταγγελία αυτή, προκειμένου να προβώ σε διάψευσή της ή στην εκτενέστερη διερεύνησή της. Και για να κλείνω σήμερα το θέμα αυτό, επειδή στην καταγγελία γίνεται αναφορά στα τοπικά ΜΜΕ, ότι αποσιωπούν το θέμα, οφείλω να πω ότι την υπόθεση δεν την γνώριζα και πως έχω χρέος να την ερευνήσω.

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλει ο Γ. Τσιτιρίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων:
Παρά το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στον Δήμο Αβδήρων από την κατάντια στην οποία οδήγησαν την ΝΔ, οι μέχρι τώρα κλειδοκράτορες των δυο Δήμων, ο Γ. Τσιτιρίδης νέος άνθρωπος, άφθαρτος και μακριά από περίεργες συμπεριφορές, κάνει τον δικό του εκλογικό αγώνα, πλαισιωμένος από ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν σε ένα καλύτερο αύριο για τον νεοσύστατο Δήμο Αβδήρων. Αυτός ο Άνθρωπος πραγματικά χρειάζεται την στήριξη όλων των κατοίκων της περιοχής, μόνο και μόνο γιατί είχε το θάρρος και την παλικαριά να μπει μπροστά σε αυτήν την άσχημη στιγμή, για να υπερασπίσει την παράταξη της ΝΔ.

Οργώνει την Ξάνθη και όλους τους γύρω Νομούς, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Α. Γιαννακίδης:

Σχεδόν καθημερινά βρίσκεται έστω και για λίγη ώρα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος έρχεται σε επαφή με τον απλό κόσμο της Ξάνθης, καθώς και με παράγοντες του επιχειρηματικού στερεώματος, δίνοντας βάση στην ενημέρωση από πρώτο χέρι γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της περιοχής, καθώς και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που καθημερινά βλέπουν να μεγαλώνει ο εφιάλτης των απολύσεων.

Την Δευτέρα η συνάντηση των ΕΒΕ Θράκης με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη στην Αθήνα. Επίκεντρο της συνάντησης τα προβλήματα των επιχειρήσεων στην περιοχή μας:
Την ερχόμενη Δεύτερα, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, τα προεδρεία των ΕΒΕ της Θράκης θα επισκεφτούν στο γραφείο του στην Αθήνα, τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο θα έχουν συζήτηση γύρω από θέματα που αφορούν την ανάπτυξη στην περιοχή μας και την στήριξη των επιχειρήσεων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι δυνατόν να μην τεθεί επί τάπητος και ο αναπτυξιακός νόμος στον οποίο σύμφωνα με επιχειρηματικούς κύκλους, πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις.

Παππούς ο Νίκος Φωτιάδης
Από προχθές ο γνωστός στρατηγός μας Νικόλαος Φωτιάδης πετάει στους ουρανούς αφού επιτέλους έγινε παππούς. Η κόρη του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι στην Αγγλία, χαρίζοντάς του ίσως την μεγαλύτερη ευτυχία που μπορεί να υπάρξει για άνθρωπο, ο οποίος θεωρείται ολοκληρωμένος.
Ως εφημερίδα ευχόμαστε να τους ζήσει και να είναι γερό.