Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Στόχος η εφαρμογή του φιλόδοξου και ρεαλιστικού προγράμματος μας

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης, Μιχάλη Στυλιανίδη, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στα πλαίσια των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου

Μ. Στυλιανίδης:

Στόχος η εφαρμογή του φιλόδοξου

και ρεαλιστικού προγράμματος μας

«Επέλεξα να έχω κοντά μου ανθρώπους της δουλειάς, εκλεκτά στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας, που έχουν ξεχωρίσει για τη δράση τους, για το πείσμα τους στον τελικό στόχο, διάλεξα ανθρώπους στους οποίους μπορώ να στηριχθώ και να εφαρμόσω το φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό, αληθινό πρόγραμμά μας»

Παρουσία πλήθους κόσμου, μεταξύ των οποίων τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και απλός κόσμος, στήριξε με την παρουσία του την υποψηφιότητα του Δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου, κυρίου Μιχάλη Στυλιανίδη, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στα πλαίσια των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου.
Αξιοσημείωτη στην εκδήλωση η παρουσία της γνωστής Ξανθιώτισσας καλλιτέχνιδας Ματθίλδη Μαγγίρα, που συστρατεύεται με τον κύριο Μ. Στυλιανίδη στον εκλογικό αγώνα για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μετά την καθιερωμένη τέλεση αγιασμού για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος για να εξαγγείλει τις προγραμματικές του θέσεις και να παρουσιάσει όλα τα μέλη του συνδυασμού του, ΞΑΝΘΗ- ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, Πρότυπο Δημιουργίας.
Ο κύριος Μ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, εστιάζοντας και προβάλλοντας τα βασικότερα σημεία του.
Για άλλη μια φορά, έσπευσε να δώσει απάντηση στον αντίπαλο δημοτικό συνδυασμό, Πολίτες για την Αλλαγή, επισημαίνοντας πως:
«Προσπαθούν κάποιοι να μας πουν ότι κουράσαμε…
Τους απαντώ, ότι αυτοί κούρασαν, με τις συνεχείς ψυχολογικές πιέσεις που ασκούν στους Ξανθιώτες, λες και εμείς δε βλέπουμε, δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε.
Αν δεν ξέραμε, δε βλέπαμε και δεν μπορούσαμε, δε θα μας τιμούσε ο λαός της Ξάνθης συνεχώς με την εμπιστοσύνη του.
Ας το πάρουν χαμπάρι επιτέλους:
Η Ξάνθη βλέπει μπροστά.
Η Ξάνθη είναι εδώ.
Η Ξάνθη θα συνεχίσει να είναι το ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».

Υποσχέθηκε δε, να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά, με σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη του νέου Καλλικρατικού Δήμου, έτσι όπως θα προκύψει μετά την συνένωση Ξάνθης και Σταυρούπολης, στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης.
«Με την ισότιμη δε συνεργασία της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και τον κοινό σχεδιασμό σε θέματα ανάπτυξης, επενδύσεων και απασχόλησης, αισιοδοξώ πως θα δρομολογήσουμε και θα υλοποιήσουμε σύντομα δράσεις και έργα αυτής της μορφής, ώστε να δώσουμε διέξοδο σε μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας που μαστίζονται από την οικονομική κρίση και τις επιταγές του επαχθούς μνημονίου της χώρας μας με την τρόικα» υπογράμμισε με έμφαση ο κύριος Μ. Στυλιανίδης.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Δήμο Σταυρούπολης, που ως αναπόσπαστο κομμάτι του νέου Δήμου Ξάνθης, θα βρίσκεται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ώστε να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη και ίση μεταχείριση όλων των οικισμών και πολιτών.
«Το Δήμο Σταυρούπολης μπορεί κάποιοι να τον κατάργησαν, εμείς όμως το τονίζω ξεκάθαρα πως θα τον διατηρήσουμε ως έχει σήμερα, και μάλιστα θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες του, τις επιχειρήσεις του και γενικότερα τις δομές του, και δεν θα διαταράξουμε τις σχέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής με τους κατοίκους της περιοχής.
Το μόνο που αλλάζει είναι πως στη θέση του Δημάρχου θα υπάρχει ο Τοπικός Αντιδήμαρχος, στον οποίο θα αναθέσω όλες τις αρμοδιότητες του Δημάρχου για την περιοχή» υπογράμμισε με έμφαση ο κύριος Μ. Στυλιανίδης.
Παράλληλα, ο τελευταίος αναφέρθηκε εκτενώς στα μειονεκτήματα του Καλλικράτη, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης. Επισήμανε, όμως, πως ως Δημοτική Αρχή θα πράξει τα δέοντα, ώστε να συνεχιστεί η ανάπτυξη του Δήμου.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής και τους στόχους που έχουν τεθεί για την αναβάθμιση του Δήμου.
Αναφερόμενος στα μέλη του συνδυασμού του, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης επισήμανε, ότι η επιλογή τους έγινε με προσοχή και με γνώμονα το κοινό καλό όλων των πολιτών, αφού όλοι τους διακατέχονται από διάθεση κοινωνικής προσφοράς.
«Επέλεξα να έχω κοντά μου ανθρώπους της δουλειάς, εκλεκτά στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας, που έχουν ξεχωρίσει για τη δράση τους, για το πείσμα τους στον τελικό στόχο, διάλεξα ανθρώπους στους οποίους μπορώ να στηριχθώ και να εφαρμόσω το φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό, αληθινό πρόγραμμά μας» κατέληξε ο κύριος Μ. Στυλιανίδης.