Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Οι εκλογές πλησιάζουν…

Οι εκλογές πλησιάζουν…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Όσο πλησιάζουν οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το παιχνίδι των εντυπώσεων παίρνει διαστάσεις με προεκτάσεις… Το παιχνίδι σκληραίνει, αφού οι μέρες που υπολείπονται για την τελική αναμέτρηση των τοπικών εκλογών είναι μετρημένες στα δάχτυλα.
Τρέχουν και δεν φτάνουν οι επίδοξοι πολιτικοί μας, για μια θέση κάτω από τον ήλιο και όπου ήλιος βλέπε εξουσία και πολλαπλές αρμοδιότητες. Η λαχτάρα για διάκριση και επικράτηση είναι μεγάλη και αδηφάγα.
Οι μέρες που διανύουμε είναι άκρως προεκλογικές… Αμ δε! Ο καθένας επιδιώκει να συσπειρώσει τον κόσμο γύρω από το πολιτικό του προφίλ και να κατατροπώσει τον πολιτικό αντίπαλο, που έχει ριχτεί στην μάχη των εκλογών, αφού τα αντίποινα δεν σταματούν, γεγονός που θυμίζει πραγματικό πόλεμο.
Η αχαλίνωτη “υποσχεσιολογία” δίνει και παίρνει, στα πλαίσια του εκλογικού αγώνα που δίνουν οι υποψήφιοι για θώκους και αξιώματα. Ψήφισε με και δε θα χάσεις! το προεκλογικό σύνθημα που ακούγεται έντονα για τις ερχόμενες εκλογές.
Μέχρι πετρέλαιο θέρμανσης τάζουν κάποιοι υποψήφιοι ως “αντίδωρο” για την ψήφο που κοσμάκη, αφού ξέρουν, πως οι καιροί είναι δύσκολοι και ο μέσος πολίτης δεν έχει ούτε τα αναγκαία μέσα, για να βγάλει τον Χειμώνα που έπεται..
Άλλοι πάλι υπόσχονται θέσεις εργασίας, διευκολύνσεις και πολλά άλλα, εφικτά και μη, όλα στο όνομα της εκλογικής επικράτησης στις 7 Νοεμβρίου.
Δεν λείπουν βέβαια και εκβιαστικές πρακτικές, όταν τα πράγματα μοιάζουν χαμένα από πρώτο χέρι.
Οι ενοχλητικές παραινέσεις για τον ποιον πρέπει να υποστηρίξεις με την ψήφο σου έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Εκεί που δεν ήξερες κανέναν, υποψήφιοι ταγοί με τις κουστωδίες τους, σε έχουν περικυκλώσει ασφυκτικά, ζητώντας επίμονα να πράξεις τα χρέος σου, δηλαδή να ψηφίσεις συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικές. Η απόφασής σου να πορευτείς σύμφωνα με τα πιστεύω σου, φέρνει πληθώρα αντιδράσεων από την πλευρά που μοιάζει να θίγεται από την στάση σου. Παρακαλετά που μετατρέπονται σε φοβέρες… κλάματα που εξελίσσονται σε φωνές, και όλα αυτά στα πλαίσια αλίευσης ψήφων για την επιθυμητή εκλογική επικράτηση.
Έχουμε φτάσει σε μια κρίσιμη καμπή. Η μάχη των εκλογών είναι σκληρή και αμείλικτη. Η υπόσχεση πάει σύννεφο, τα ρουσφέτια επίσης..
Η αποχή σίγουρα δεν αποτελεί την καλύτερη λύση, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αποφασίσει να κρατηθούν μακριά από τις κάλπες που θα στηθούν στις 7 Νοεμβρίου.
Οι τοπικές εκλογές θα πρέπει να αποχρωματιστούν από τα πολιτικά χρώματα στα οποία είναι ενδεδυμένοι εδώ και τόσα χρόνια. Η ψήφος που ρίχνεται θα πρέπει να είναι ψήφος κατά συνείδηση, με γνώμονα το καλό του τόπου, γιατί υπάρχουν ακόμη άτομα άξια, ικανά να φέρουν την “άνοιξη” που λείπει που την χώρα. Ας λειτουργήσει η συνείδηση και όχι το ρουσφέτι για τις εκλογές που έρχονται. Μόνον έτσι θα μπορέσει ο τόπος να πάει μπροστά…