Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Έκρυθμη κατάσταση στον Τόπειρο τις τελευταίες ημέρες, μετά από περιστατικό το οποίο τεχνηέντως παρουσιάστηκε ως προεκλογικός καυγάς:
Κανένας από όλους εμάς δεν είναι υπέρ της φασαρίας και θεωρούμε πως η Ξάνθη είναι μια πόλη, από την οποία λείπανε και θα πρέπει να συνεχίσουν να λείπουν οι καυγάδες. Το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή στον Τόπειρο είναι καταδικαστέο από ολους εμάς τους Ξανθιώτες και σίγουρα δεν θα πρέπει να παροτρύνουμε με δικές μας ενέργειες, τέτοιου είδους συμπεριφορές. Εκείνο που είναι σίγουρο στην περίπτωση αυτή, είναι πως δυο άνθρωποι ενεπλάκησαν, με αποτέλεσμα ο ένας να καταλήξει στο Νοσοκομείο. Ο λόγος της φασαρίας βέβαια, είχε να κάνει σχέση με μια δημοπρασία χωραφιών και όχι με την προεκλογική περίοδο, όπως βιάστηκε η πλευρά του νυν Δημάρχου Τοπείρου να ισχυριστεί έστω και δια της πλαγίας, αφού τον καυγά αυτόν τον ανέδειξε σε μέγα πολιτικό ζήτημα και σε καταγγελία την οποία εξέδωσε εχθές και φυσικά εμάς δεν μας απέστειλε, θεωρώντας πως δεν εξυπηρετούμε την αρεσκεία του, ο κύριος Χατζηευαγγέλου έκανε λόγο για τραμπουκισμούς από την πλευρά της παράταξης Μίχογλου, χωρίς όμως να αναφέρεται στα στοιχεία του γεγονότος.

Άμεση η απάντηση Θ. Μίχογλου που ξεκαθαρίζει τα πράγματα, αναφέροντας ολόκληρη την αλήθεια, τονίζοντας πως τέτοια περιστατικά μας λυπούν όλους:
Με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε εχθές το γραφείο τύπου του συνδυασμού του Θ. Μίχογλου, αναφέρει πως το περιστατικό των Μαγγάνων προκάλεσε την λύπη σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και στην ίδια του την παράταξη, αλλά ξεκαθαρίζει πως στον καυγά δεν αναμείχθηκε υποψήφιος του συνδυασμού του και πως αυτές οι λογικές απέχουν αρκετά από την φιλοσοφία της παράταξης και των συνεργατών του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους προκλήθηκε ο καυγάς, που μόνο πολιτική δεν ήταν. Ο Θ. Μίχογλου μιλώντας όπως πάντα με ειλικρίνεια μέσα από την ανακοίνωση - απάντηση στην καταγγελία Χατζηευαγγέλου, ξεσκεπάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η νυν Δημοτική Αρχή, στο να παρουσιάζει τα πράγματα σύμφωνα με το συμφέρον της, αφού επιδίωξαν με την καταγγελία τους, να στρέψουν τον κόσμο κατά του Θ. Μίχογλου και των συνεργατών του, κάνοντας λόγο για τραμπουκισμούς.

Παταγώδης αποτυχία η καλοστημένη διακαναλική συνέντευξη του ΓΑΠ:
Αρκετά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να παρουσιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η κατά τα άλλα αντικειμενική διακαναλική συνέντευξη τύπου, του Πρωθυπουργού της χώρας Γ. Παπανδρέου. Όλα κύλησαν ομαλά, μέχρι την στιγμή που τελείωσε η συνέντευξη και άρχισαν οι αντιδράσεις από δημοσιογράφους των Αθηνών, οι οποίοι έκαναν εκτενή αναφορά, για το ποιες θα έπρεπε να είναι οι ερωτήσεις που θα τίθεντο στον κύριο Παπανδρέου, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει η συνέντευξη τύπου. Δυστυχώς η Κυβέρνηση σε αυτό το κομμάτι έχασε ακόμα ένα μεγάλο μέρος του επικοινωνιακού κομματιού, καθώς όπως είναι γνωστό, τόσο σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης όσο και σε έντυπα, μόνο αρνητικά ήταν τα σχόλια που αναφερόντων στο θέμα.

Η προκλητική προκήρυξη της ΕΡΤ για πρόσληψη δυο δημοσιογράφων στην ΕΡΑ Κομοτηνής, που να γνωρίζουν πολύ καλά την Τουρκική Γλώσσα, έχει και άλλες κρυφές πτυχές:


Δεν φτάνει που έβγαλαν προκήρυξη στην Ελλάδα για πρόσληψη ατόμων στην ΕΡΑ Κομοτηνής, που θα πρέπει να γνωρίζουν καλά τα Τουρκικά, πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη προκήρυξη βγήκε φωτογραφικά για δυο ανθρώπους που ήδη δουλεύουν στην ΕΡΑ Κομοτηνής και έχουν λήξει οι συμβάσεις τους από το καλοκαίρι που μας πέρασε. Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως είναι πολλά και εμείς τα παραθέτουμε περιμένοντας απαντήσεις. Ποιος ή ποιοι έξυπνοι κόβουν το επαγγελματικό μέλλον Ελλήνων που θέλουν να ασχοληθούν με την δημοσιογραφία και δεν γνωρίζουν Τουρκικά; Γιατί στην Ελλάδα και σε μια τόσο παραμελημένη και πολλές φορές ξεπουλημένη περιοχή όπως η Θράκη, θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά την Τουρκική Γλώσσα; Είναι ή όχι φωτογραφική η συγκεκριμένη προκήρυξη για ανθρώπους που δουλεύουν ήδη στην ΕΡΑ Κομοτηνής, άσχετα αν έχει λήξει η σύμβαση τους από το περασμένο Καλοκαίρι; Για ποια αξιοκρατία μας μιλάτε κύριοι της Κυβέρνησης, την στιγμή που οδηγήσατε χιλιάδες επαγγελματίες να απολύσουν κόσμο με την οικονομική σας πολιτική και αφήσατε χιλιάδες συμβασιούχους στον δρόμο, χωρίς να ανανεώσετε τις συμβάσεις τους; Θα μας απαντήσει κάποιος ή όχι σε αυτά τα καυτά ερωτήματα;

Με αισιοδοξία αλλά και αρκετά προσγειωμένος παρουσίασε επίσημα τον συνδυασμό του ο Β. Τσολακίδης:

Ήρεμος, πιο έμπειρος και αρκετά προσγειωμένος ήταν στην επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του ο Β. Τσολακίδης. Φαίνεται πως και η θητεία του στην αντιπολίτευση, αλλά και οι περασμένες δημοτικές εκλογές από τις οποίες είχε βγει χαμένος, τον έκαναν να δει με διαφορετικό μάτι τις αυτοδιοικητικές εκλογές και γνωρίζοντας καλά πως σε αυτήν την κούρσα τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα για τον ίδιο και για τους συνεργάτες του, ατενίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον, αφού δεν πρόκειται να αναλάβει ένα πόστο, το οποίο του είναι εντελώς άγνωστο. Έμπειρος αυτοδιοικητικός και καλός γνώστης της περιοχής φαίνεται έτοιμος να αντιμετωπίσει την νέα πρόκληση του Καλλικράτη, επιδιώκοντας μέσα από μια σειρά νέων καινοτόμων ιδεών, να αναπτύξει στο μέγιστο όλα τα χαρακτηριστικά του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων, αναδεικνύοντας τα σε βαθμό που μόνο οφέλη θα επιφέρουν στην περιοχή. Ο Β. Τσολακίδης δούλεψε αρκετά για τον συνδυασμό του και είναι ο μοναδικός υποψήφιος Δήμαρχος που κατάφερε να συγκεντρώσει 99 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, τους οποίους και παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τόσο ο Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης όσο και ο Βουλευτής Τσετίν Μάντατζη, όπως επίσης οι κύριοι Φώτης Καραλίδης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και Χ. Πούλιος, Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, ενώ για λίγη ώρα, λόγω υποχρεώσεων, παραβρέθηκε και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Π. Σγουρίδης.