Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Παραμονές εκλογών…


Παραμονές εκλογών…


Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου



Το οικονομικό έτος 2011 αναμένεται να είναι πολύ χειρότερο από το 2010, παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, ότι δε θα παρθούν νέα μέτρα. Εκ των πραγμάτων η ανωτέρω δήλωση είναι αντιθετική, γιατί πολύ απλά έρχεται ενάντια στις επιταγές του μνημονίου, που σαν συμβόλαιο “θανάτου” για τον μικρό και ταλαιπωρημένο πολίτη αυτής της χώρας, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την οικονομική ανακούφιση, που ζητά επίμονα η ελληνική κοινωνία.
Τι κι αν ο πρωθυπουργός λέει τα δικά του... Είναι οι εκλογές στη μέση και ως εκ τούτου, σε ένα μεγάλο μέρος, θα κριθεί η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Ο κόσμος, αγανακτισμένος και εξαθλιωμένος από τις στερήσεις που επιβάλει η σφιχτή οικονομική πολιτική του κυβερνώντος κόμματος, έχει αποφασίσει να δείξει την διαμαρτυρία του μέσα από την ψήφο, γεγονός που δεν συμφέρει στην παρούσα φάση τα κυβερνητικά σχέδια. Εξ ου και τα εκβιαστικά διλήμματα του πρωθυπουργού, ότι δηλαδή σε περίπτωση ισχυρής ήττας του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα γίνουν πρόωρα εθνικές εκλογές, γεγονός που δεν συμφέρει την Νέα Δημοκρατία στην παρούσα χρονική περίοδο.
Η γαλάζια παράταξη, που μόλις έχει βγει από τις στάχτες της και προσπαθεί να ορθοποδήσει, βρίσκεται αντιμέτωπη με το θέμα των εκλογών. Γνωρίζοντας, ότι το Timing δεν είναι με το μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση κάνει ανενόχλητη τα πολιτικά της παιχνίδια.
Από την άλλη, η κυρία Ντ. Μπακογιάννη ή άλλοτε σιδερά κυρία της γαλάζια παράταξης, αποτελεί ακόμη ένα αγκάθι για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τα φιλόδοξα σχέδιά της για δημιουργία κόμματος υπό την πρωτοκαθεδρία της, έρχονται ενάντια στο συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας.
Η σύμπλευση της τελευταίας, για ευνόητους λόγους, με τον κύριο Γ. Παπανδρέου και το πρόγραμμά του, προμηνύει το αποτέλεσμα των φημολογούμενων εθνικών εκλογών. Εξ ου και η άνεση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό.
Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως και ο Επίτιμος, μέσα από πρόσφατες δηλώσεις του, έκανε σαφές, ότι στηρίζει τον Πρωθυπουργό, κινούμενος στην ίδια “τροχιά” με την κόρη του.
Τρέχουν και δεν φτάνουν οι πολιτικοί ακόλουθοι όλων των “χρωμάτων” και όλων των “αποχρώσεων”, για να καρπωθούν οφέλη για τον χώρο που εκπροσωπούν, αλλά και για τους εαυτούς τους. Τα πολιτικιά τερτίπια που παίζονται στην καμπούρα του απλού ψηφοφόρου είναι απίστευτα και γνωστά.
Παραμονές εκλογών, όλοι μιλάνε για λάθη και παραλείψεις των πολιτικών τους αντιπάλων και για διάθεση προσφοράς προς την κοινωνία. Ξαφνικά όλοι έγιναν ευαίσθητοι και καλοί. Ανακάλυψαν επιτέλους, ότι υπάρχει η κοινωνική μέριμνα και η κοινωνική πολιτική. Όλα αυτά βέβαια μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές και να ξημερώσει μια άλλη μέρα.
Άλλοι πάλι βρήκαν σαν ευκαιρία τις εκλογές, πεδίον δόξης λαμπρό, για να καλύψουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Θα γίνουν τελικά οι εθνικές εκλογές μετά τις επικείμενες αυτοδιοικητικές ή δε θα γίνου; Ένα επίκαιρο ερώτημα που βασανίζει σήμερα τον απλό πολίτη, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί έχει κουραστεί από την όλη διαδικασία. Λες και αν πηγαίνουμε συνέχεια από εκλογές σε εκλογές η ζωή μας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Κούνια που μας κούναγε…