Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Ο μέγας Υπερασπιστής της Ελευθεροτυπίας Σ. Χατζηευαγγέλου, μας έχει αποκλείσει από την αποστολή των δελτίων τύπου του συνδυασμού του, επειδή μάλλον έχει μάθει να τα αποστέλλει επί πληρωμή και επιλεκτικά σε ΜΜΕ και όχι σε αυτούς που παρουσιάζουν εντελώς δωρεάν τόσο την πραγματικά παλαιολιθική εποχή στην οποία έχει οδηγήσει τον Τόπειρο, όσο και τις μέχρι πριν λίγο καιρό λειτουργίες αυτοπροβολής του:
Πανικός, τρόμος και φόβος… Μόνο αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πλευρά του νυν Δημάρχου Σ. Χατζηευαγγέλου στον Τόπειρο και αυτό φαίνεται από τα δελτία τύπου που εκδίδουν από το γραφείο του. Ο κύριος που θέλει να λέει ότι στηρίζει την ελευθεροτυπία, άσχετα αν μας έχει αποκλείσει από την αποστολή των Δελτίων Τύπου του, επειδή ίσως μέχρι σήμερα έχει μάθει να τα δημοσιεύει επί πληρωμή σε ΜΜΕ της αρεσκείας του, γιατί εγώ προσωπικά ποτέ δεν του ζήτησα χρηματική αμοιβή, έσπασε το κινητό του λέει, επειδή του έπεσε από τα γέλια, όταν έλαβε σε αυτό Μήνυμα από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Θωμά Μίχογλου, που τον καλούσε στην χθεσινοβραδινή ομιλία, για να δει από μόνος του, τόσο τον κόσμο που αμφισβητεί όσο και το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο κύριος Χατζηευαγγέλου και οι συνεργάτες του, ήθελαν να γελάσουν και μόλις έλαβαν την πρόσκληση, πανικόβλητοι έδειξαν πως δεν τους άρεσε. Δεν πειράζει υποψήφιε Δήμαρχε Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου, υπερασπιστή της Ελευθεροτυπίας, με την επιλεκτική αποστολή των δελτίων τύπου, θα σου κάνω δώρο εγώ προσωπικά μια κασέτα με την ομιλία του αντιπάλου σου, για να μην αναγκάζεσαι ούτε να παραβρίσκεσαι στις ομιλίες του ούτε να στέλνεις τα γνωστά τσιράκια σου, να ακούσουν τι γίνεται και να σου το μεταφέρουν.

Ασφυκτικά γέμισε το Αμφιθέατρο Ξάνθης από οπαδούς και ψηφοφόρους του Χρίστου Πούλιου κατά την κεντρική του ομιλία:
Από νωρίς το απόγευμα ο χώρος στο Δημοτικό Αμφιθέατρο είχε γεμίσει ασφυκτικά και όλοι προσπαθούσαν να βρουν μια καρέκλα για να κάτσουν, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελευταία μεγάλη προεκλογική ομιλία του Χ. Πούλιου. Τον παλμό στην όλη εκδήλωση έδωσαν οι νέοι όπως πάντα, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ο κόσμος πιστεύοντας πως ο Χ. Πούλιος και οι συνεργάτες του, αντιπροσωπεύουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες για μια καλύτερη Ξάνθη, καταχειροκροτούσαν τον επικεφαλής των «Πολιτών για την Αλλαγή» σε όλη την διάρκεια της ομιλίας του.

Θα μας απαντήσει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κ. Γούναρης, αν πράγματι άλλαξε η κατάσταση των δικαστικών αντιπροσώπων ή όχι;

Ερώτημα απευθύναμε στον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης κύριο Γούναρη, γιατί τις τελευταίες ημέρες έφτασε στα αυτιά μας η πληροφορία ότι άλλαξε η κατάσταση των δικαστικών αντιπροσώπων, αλλά ακόμα δεν λάβαμε μια απάντηση, για το αν αυτό αληθεύει ή όχι και πάνω από όλα αν αληθεύει για ποιο λόγο έγινε αυτό. Η απορία μου είναι εύλογη, γιατί δεν έχω μάθει ποτέ να έχει ξαναγίνει αυτό και προκειμένου να ενημερωθώ, θα ήθελα να πάρω και μια απάντηση.

Σε «Μυστικούς Πράκτορες» έχουν μετατραπεί ορισμένοι συνεργάτες του Σ. Χατζηευαγγέλου και παρακολουθούν από πολύ κοντά τις περιοδείες του Θ. Μίχογλου:
Τρέχουν και δεν φτάνουν ορισμένοι συνεργάτες του νυν Δημάρχου Τοπείρου, αφού ο ρόλος που έχουν αναλάβει «Ταλιμπάν» είναι να παραβρίσκονται στις ομιλίες του Θωμά Μίχογλου και να μεταφέρουν και το ποιοι είναι οι υποστηρικτές του, αλλά και το τι λέει ο Υποψήφιος Δήμαρχος της Ανατροπής στον Τόπειρο Θ. Μίχογλου. Για παράδειγμα θα σας αναφέρω πως, ο γιος του φίλου Κώστα Μακρίδη, άσχετα αν ο πατέρας είναι υποψήφιος με τον Σ. Χατζηευαγγέλου, έκατσε το βράδυ της Τετάρτης κατά την ομιλία του Θ. Μίχογλου στους Τοξότες σε μια σκοτεινή άκρη και παρακολουθούσε από μακριά την ομιλία.

Οι πολίτες καταγγέλλουν όσους παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους, εμποδίζοντας την κυκλοφορία:
Αυτές τις ημέρες γίνομαι αποδέκτης καταγγελιών για διάφορες πολιτικές κόντρες. Έτσι και εχθές δέχθηκα μια που αφορούσε υποψήφιο, ο οποίος είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, εμποδίζοντας την κυκλοφορία και έσπευσα να το φωτογραφήσω. Επειδή ο καταγγέλλων επέλεξε την ανωνυμία, δεν προβαίνω σε παραπέρα αποκαλύψεις για την υπόθεση, γιατί πολύ απλά θεωρώ πως τέτοιες ημέρες θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να μην μπαίνουμε σε τέτοιου είδους κολπάκια τα οποία βέβαια κανέναν δεν συμφέρουν. Τέλος θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους υποψηφίους, πως αν θέλουν να παρκάρουν παράνομα, θα πρέπει πρώτα να σκέφτονται τους υπόλοιπους και έπειτα τον εαυτό τους.