Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Παράσταση νίκης στον Τόπειρο για Θ. Μίχογλου

Παράσταση νίκης
στον Τόπειρο για Θ. Μίχογλου

-Πλήθος κόσμου στις συγκεντρώσεις
-Παλμός νίκης και κλίμα αισιοδοξίας για οριστική αλλαγή σελίδας
-Στο πλευρό του Θ. Μίχογλου ο αδελφός του Σωτήρη Στολίδη

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Τοπείρου, Θωμά Μίχογλου, οι κάτοικοι Τυμπάνου και Τοξοτών, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όπου ο τελευταίος πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ομιλία, στα πλαίσια των περιοδειών του στους οικισμούς του Δήμου.
Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, τόσο στο Τύμπανο, όσο και στους Τοξότες, “αγκάλιασαν” τον υποψήφιο Δήμαρχο, Θωμά Μίχογλου, στο πρόσωπο του οποίου διέκριναν τον άφθαρτο και καθαρό πολιτικό, ικανό να ανοίξει το “παράθυρο” της ελπίδας για τον ευλογημένο Δήμο Τοπείρου.
Καταχειροκροτούμενος από τους κατοίκους του Τυμπάνου, ο κύριος Θ. Μίχογλου αναφέρθηκε εκτενώς στις παραλείψεις του απερχόμενου Δημάρχου, κυρίου Σ. Χατζηευαγγέλου, ο οποίος εγκατέλειψε στην τύχη του το Τύμπανο και τους κατοίκους του, λειτουργώντας αυθαίρετα και απαράδεκτα, ως αυθεντία του Δήμου.
Ενώ, «παρών» στην συγκέντρωση έδωσαν και οι φανατικοί φίλοι και οπαδοί του απερχόμενου Δημάρχου, κυρίου Σ. Χατζηευαγγέλου, για να μεταφέρουν, προφανώς, στον αρχηγό τους το κλίμα νίκης που επικρατεί στο στρατόπεδο του Κυρίου Θωμά Μίχογλου.
Στους Τοξότες, όπου μετακινήθηκε αμέσως μετά την ομιλία του στο Τύμπανο, ο κύριος Θ. Μίχογλου συνάντησε τον ίδιο ενθουσιασμό. Όπως μάλιστα του διεμήνυσαν αρκετοί κάτοικοι του οικισμού, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον λόγο του κ. Θ. Μίχογλου, ο τόπος χρήζει από ριζική αλλαγή, γιατί η αυθαιρεσία και οι αλαζονικές συμπεριφορές τόσων χρόνων έχουν πλήξει και έχουν κουράσει τον τόπο.
Ο κύριος Θ. Μίχογλου δεσμεύτηκε από την πλευρά του να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων, αρωγός σε όλα τα προβλήματα τους, ως οφείλει εξ ορισμού να πράξει, μακριά από κομματικές και άλλες ιδιαιτερότητες.
Στον λόγο που ανέπτυξε στην συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις και παρεμβάσεις του προγράμματός του, με στόχο την αναβάθμιση των Τοξοτών, ώστε ο οικισμός να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Επισήμανε με έμφαση τις εγκληματικές παραλείψεις του απερχόμενου Δημάρχου, οι οποίες οδήγησαν σε υποβάθμιση όλου του Δήμου, καθώς και στις υποσχέσεις που ποτέ δεν έγιναν πράξη.
Να επισημανθεί δε, ότι « παρών» στην εκδήλωση, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες ομιλίες του κυρίου Θ. Μίχογλου, έδωσε ο αδελφός του κυρίου Στολίδη, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ουσιαστική συμβολή του στον “καθαρό” αγώνα που δίνει ο κ. Θ. Μίχογλου, για να ρίξει το “κάστρο” της συμφοράς, που χρόνια ολόκληρα διαφεντεύει τις τύχες του Δήμου, χωρίς προσφορά στην δημόσια και κοινωνική ζωή του τόπου.
Παρακάτω, ακολουθεί η ομιλία του κυρίου Θ. Μίχογλου στους Τοξότες Τοπείρου.

ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ
ΣΑΣ ΦΕΡΝΩ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΟ
ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΥΛΑΛΟ ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΡΑ
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Φίλοι μου
Σήμερα ήρθα να μιλήσω σε έναν τόπο που έχει ιδιαίτερη αξία και αποτελεί πραγματική ευλογία για τον Δήμο Τοπείρου.
Γιατί λίγοι αγροτικοί Δήμοι, όπως είναι ο δικός μας, έχουν την τύχη να έχουν στην επικράτειά τους ένα αστικό κομμάτι, δίπλα σε ένα τόσο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, με απεριόριστες προοπτικές ανάπτυξης.
Ένα μέρος που θα έπρεπε χρόνια τώρα να αποτελεί πόλο έλξης και παράδειγμα ανάπτυξης όχι μόνο για τον Δήμο και το Νομό, αλλά για όλη την περιφέρεια.
Βλέπουμε δίπλα μας την Χρυσούπολη, που υστερεί κατά πολύ και σε γεωγραφική θέση και φυσικό κάλος, να ευημερεί σε σχέση με εμάς και πραγματικά μας πιάνει και ζήλεια και θλίψη.
Και όποτε το σκέφτομαι βγαίνει από μέσα μου μια κραυγή:
ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΑΙ Η ΤΟΞΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΛΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΑΣ ΒΓΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΤΟΞΟΤΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αγαπητοί μου συνδημότες
Θα μπορούσα να ξεκινήσω με έναν ξύλινο πολιτικό λόγο, με πολλά συνθήματα και μεγάλες εξαγγελίες, για οράματα και μεγαλεπίβολα σχέδια.
Θα μπορούσα να μπω στην λογική του ποιος φταίει και να αρχίσω να μοιράζω ευθύνες σε πρόσωπα που επικρατούν δώδεκα χρόνια τώρα πολιτικά στους Τοξότες.
Και πιστέψτε με έχω πάρα πολλά να πω.
Και για αυτομολήσεις και για ανίερες συμμαχίες και για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και για ανικανότητες και για βρώμικο πόλεμο.
Όλα αυτά όμως τα ξέρουν πολύ καλά οι Τοξοτιανοί. Δεν είναι ανάγκη να τους τα υπενθυμίσει κανένας. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με τους λαθρεπιβάτες της πολιτικής ζωής του τόπου.
Εμείς εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά και όχι να παίξουμε τις κουμπάρες.

ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ
Στην διάρκεια της σύνταξης του προγράμματος του συνδυασμού, για την επόμενη τετραετία, ζήτησα από τους υποψηφίους συμβούλους, να σκεφτούνε σαν αυριανοί δημοτικοί σύμβουλοι, που τώρα πια είμαι σίγουρος ότι θα είναι και να μου πει ο καθένας απ΄ αυτούς, πέρα από τα προβλήματα που υπάρχουν στα χωριά τους και τις ιδέες τους για τον τόπο τους.
Διαβάζοντας αυτά που μου έδωσαν για τους Τοξότες, μου δημιουργήθηκε όχι η εντύπωση αλλά η βεβαιότητα, ότι πολύ λίγα πράγματα έχουν γίνει τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
Δεν θα αναφερθώ όμως στα πόσα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν δώδεκα χρόνια τώρα, γιατί και άσκοπο είναι και θα μιλάμε μέχρι το πρωί.
Το μεγάλο στοίχημα τι θα γίνει από τώρα και μετά και πως θα μπορέσουμε να προλάβουμε το χρόνο που χάσαμε.
Εμείς από την πρώτη του Γενάρη ξεκινάμε έναν αγώνα δρόμου, κατ΄ αρχήν για να μπορέσουμε να συμμαζέψουμε το χωριό και να βάλουμε τις βάσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, με σκοπό να ξεκινήσει επιτέλους η ανάπτυξη σ΄ αυτό το μέρος.
Άμεσα προχωρούμε στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης,για να τελειώνει πια αυτός οο κίνδυνος από τις σωλήνες αμιάντου.
Ο Δήμαρχος επικαλείται, ότι έχει αλλάξει το εξήντα τοις εκατό του δικτύου.
Φαίνεται ότι έχει βρει έναν μαγικό τρόπο να βάζει σωλήνες μέσα στο χώμα χωρίς να σκάβει.
ΓΙΑΤΙ ΣΚΑΠΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ



Με καινοτόμο τρόπο, γιατί η τεχνολογία εξελίσσεται, προχωρούμε σε αποκαταστάσεις του αποχετευτικού δικτύου ομβρίων, για να σταματήσει να βρωμάει το χωριό, μέχρι να ενταχθούν και οι Τοξότες στο γενικότερο σχέδιο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου αστικών λυμάτων.
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούμε σε όσες αποκαταστάσεις χρειάζονται στους δρόμους, για να μπορούν οι Τοξότες να δίνουν μια εικόνα αστικού κέντρου και όχι παρατημένου αγροτικού χωριού.
Έχει να μυρίσει άσφαλτος στους Τοξότες από την εποχή του Βαρυτιμίδη.
Η καθαριότητα που αποτελεί πάγια ανάγκη για την ανάπτυξη του τουρισμού, μπαίνει σε άμεση και διαρκεί προτεραιότητα.
Δεν μπορείς να καλείς ανθρώπους στο σπίτι σου και να έχεις ασκούπιστα.

Προχωρούμε σε ήπιες, αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις στην πλατεία, για να μπορεί ο απλός δημότης των Τοξοτών να χαρεί έναν δημόσιο χώρο, χωρίς να πρέπει να ζητήσει την άδεια από κανέναν.
Η δουλειά του Δήμου είναι η παροχή υπηρεσιών στους δημότες. Ο Δήμος δεν είναι επιχειρηματίας να θέλει έσοδα από παντού.

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Ξέρετε ότι η χώρα μας περνάει δύσκολες ώρες και σίγουρα δεν φταίει κανείς από εμάς γι΄ αυτό. Άλλοι έφεραν τη χώρα σ΄ αυτή την κατάσταση και εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε τώρα το μάρμαρο.
Όμως πέφτει σε εμάς, σαν αυριανή δημοτική αρχή, η ευθύνη να σηκώσουμε το βάρος και να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε το εισόδημα ανθρώπων που περνάνε δύσκολα.
Σε άμεση προτεραιότητα και όλος μας ο σχεδιασμός θα έχει σαν στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος των δημοτών.
Γιατί αν δεν γυρίσει το ευρώ στην τσέπη μας, να αισθανθούμε ξανά σιγουριά, δεν μπορούμε να μιλάμε για οράματα και σχέδια. Χρειάζονται πρακτικές και άμεσες λύσεις.
Γι΄ αυτό λοιπόν ξακαθαρίσω σήμερα από τους Τοξότες ένα πράγμα. Εκτός από το μόνιμο προσωπικό του Δήμου, όλες οι εποχιακές θέσεις που θα καλύπτει ο Δήμος θα μοιράζονται ισομερώς και κατά προτεραιότητα σε όλους όσους έχουν ανάγκη οικονομικής βοήθειας και ασφάλισης, λόγω ανεργίας, χωρίς να μας ενδιαφέρει ούτε ποιοι είναι ούτε από πού είναι ούτε τι ψήφισαν.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑ.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ
Στον γενικότερο σχεδιασμό μας για την λειτουργία του Δήμου, είναι να βρεθεί ένας τρόπος που και τη ζωή του δημότη να κάνει άνετη και να πάρουν ζωή τα χωριά μας.
Γι΄ αυτό λοιπόν προχωρούμε άμεσα στην έκδοση κάρτας δημότη, με την οποία θα μπορεί κάθε δημότης να προμηθεύεται πιστοποιητικά από τα δημοτικά ηλεκτρονικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών και μεταφέρουμε μία από τις καινούργιες υπηρεσίες που θα ιδρυθούν, λόγω Καλλικράτη, στην παλιά Κοινότητα των Τοξοτών.
Μια υπηρεσία που ταιριάζει με την αστική αντίληψη του χωριού.
ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ
Προχωρούμε άμεσα στην εξεύρεση οικοπέδων για νέους που θέλουν να χτίσουν το σπίτι τους και τη ζωή τους σ΄ αυτόν τον όμορφο τόπο και δίνουμε λύση στο πρόβλημα του οδικού δικτύου που οδηγεί σε σπίτια περιφερειακά του χωριού.
Βάζουμε αμέσως μετά τις εκλογές, σε διαβούλευση με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των Τοξοτών, το θέμα της λειτουργίας παζαριού και στους Τοξότες.
Αν ρωτήσετε εμένα, θέλω πάρα πολύ ένα παζάρι στους Τοξότες. Αλλά να είστε σίγουροι ότι όσο καιρό εγώ θα είμαι Δήμαρχος, ότι γίνεται στην περιοχή θα βγαίνει μέσα από εσάς για να εκφράζει το κοινό συμφέρον και όχι να εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα, όπως συμβαίνει τόσο χρόνια, όχι μόνο εδώ, αλλά και σε ολόκληρο τον Δήμο.
Η μόνη αρμοδιότητα που εγώ θα έχω και δεν θα την παραχωρήσω σε κανέναν, είναι η εξυπηρέτηση του δημότη.





ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
Ξέρω ότι στα νεκροταφεία του χωριού υπάρχει έλλειψη χώρου.
Χωρίς χρονοτριβή εξωραϊζουμε και επεκτείνουμε τα νεκροταφεία.
Και εδώ θέλω να τονίσω, ότι στην νοοτροπία τόσο τη δική μου, όσο και των ανθρώπων του συνδυασμού μου, είναι ότι τα νεκροταφεία είναι τόποι ιεροί, τόποι που όλοι έχουμε εκεί αγαπημένα μας πρόσωπα, πρέπει να τα διατηρούμε σε καλύτερη κατάσταση από τις αυλές μας και να τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας.
Εγώ έτσι μεγάλωσα και έτσι θα λειτουργήσω.
Παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια να γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια από τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού σας, με πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις, να προσπαθεί να κρατήσει το ενδιαφέρον των κατοίκων προς τον πολιτισμό.
Κατ΄ αρχήν θέλω να τους πω ένα μεγάλο μπράβο και επιπλέον ότι τέτοιες προσπάθειες μας έκαναν να μπούμε στην λογική ότι πολιτισμός και ευημερία πρέπει να είναι αλληλένδετα.
Και θέλω να είναι σίγουροι, ότι όποια ιδέα, όσο καινοτόμα κι αν είναι, μου κατεβάσουν στον Δήμο, θα είμαι θερμός και υποστηρικτής και αρωγός.
Σαν παλιός ποδοσφαιριστής και προπονητής, χαίρομαι που η ομάδα των Τοξοτών συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα.
Εγώ θέλω να σας δηλώσω ότι θα είμαι διαρκώς κοντά στην αθλούμενη νεολαία του χωριού σας, χωρίς να με ενδιαφέρει αν ο Πρόεδρός της ΜΕ ΨΗΦΙΖΕΙ Ή ΔΕΝ ΜΕ ΨΗΦΙΖΕΙ.
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ.



Φίλες και φίλοι.
Βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια έναν αποκλεισμό της αντιπολίτευσης στα όρια του φασισμού. Με ανίερες συμμαχίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, κατάφερνε πάντα ο κ. Χατζηευαγγέλου να αποκλείει μονίμως την αντιπολίτευση από την εκπροσώπησή της στη διοίκηση του Δήμου. Και όλοι ξέρετε τι εννοώ. Η κοινωνία μας είναι πολύ μικροί για να κρυφτούν κάποιοι.
Ένα πράγμα θα σας πω μόνο, χωρίς να μπω στην λογική των κατηγοριών και του ξεκατινιάσματος. Άλλοι έχουν γίνει πρωταθλητές στο άθλημα αυτό.
Για να μπορέσω να πάρω κάποια από τα πεπραγμένα του Δήμου, χρειάστηκε πρόσφατα να τους επιδώσω εισαγγελική εντολή.



Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να ξέρουμε την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου, δεδομένου ότι πρόσφατα η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση υπέρ αυτής και σε βάρος του Δήμου, για το ποσό των 900.000 ευρώ, σε περιουσιακά δικαιώματα του Δήμου.
Σκεφτείτε τώρα ότι επειδή ο Δήμος έχει συνέχεια, θα πρέπει να ανταποκριθούμε εμείς, ως αυριανή δημοτική αρχή, σε όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις προς τρίτους και το τονίζω αυτό, για να γίνει ξεκάθαρο.

Όμως η δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου που θα παραλάβουμε, δεν θα μας εμποδίσει σε καμιά περίπτωση να βάλουμε μπροστά το συντομότερο δυνατόν το όραμά μας γι΄ αυτό τον τόπο, χωρίς αστείες δικαιολογίες για την κρίση, για το ότι δεν δίνει λεφτά η Κυβέρνηση και διάφορες άλλες ανοησίες. Αν υπάρχει έστω και ένα ευρώ διαθέσιμο, εγώ θα το ξετρυπώσω και θα το φέρω στον Δήμο και με ένα καλό κουμάντο, με σοβαρότητα και με διαφάνεια, πολύ γρήγορα θα κάνουμε πολλά πράγματα.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Έτσι λοιπόν προχωρούμε άμεσα στην εξεύρεση λύσης, με κάθε κόστος, για την επαναλειτουργία του Τουριστικού Καταφυγίου και σε συνεργασία με το Δασαρχείο, στην κατασκευή ξύλινων οικίσκων για την ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας στα Τέμπη του Νέστου.
Η εξεύρεση λύσης για δημόσιες τουαλέτες στον χώρο υποδοχής των Τεμπών, κρίνεται απαραίτητη και μπαίνει σε άμεση προτεραιότητα.
Μελετούμε και προχωρούμε στην κατασκευή αναψυκτηρίων στα δασύλλια του Προφήτη Ηλία και των Αγίων Αναργύρων.
Βασική προτεραιότητα για εμάς, είναι να γυρίσουν πίσω επιχειρήσεις που η αναλγησία, η τεμπελιά και η έλλειψη ενδιαφέροντος για τον τόπο απ΄ αυτήν την δημοτική αρχή, με ελαφριά την καρδιά άφησαν να φύγουν.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η ΡΙΒΕΛΑΝΤ, που ενώ αποδεδειγμένα έδωσε ζωή στο ποτάμι μας, όχι μόνο δεν βοηθήθηκαν, αλλά απογοητευμένοι μετάφεραν την έδρα τους στην Σταυρούπολη.
Θα στηρίζουμε με όλη μας τη δύναμη ότι ιδέες και οράματα έχουν οι κάτοικοι αυτού του χωριού, πάντα με στόχο το κοινό καλό και όχι προσωπικά συμφέροντα.
Αναγκαίο κρίνουμε την δημιουργία Κέντρου Πληροφόρησης στην είσοδο του χωριού και προχωρούμε άμεσα στην κατασκευή του.
Η απουσία σκέψης ανάπτυξης απ΄ αυτήν την δημοτική αρχή, οδήγησε στο να μην υπάρχει σήμανση για το που θα πάει και τι μπορεί να δει ο επισκέπτης.
Σήμανση λοιπόν άμεσα που να οδηγεί τον επισκέπτη μέσα στους Τοξότες.

Και μη βγούνε να πούνε ότι χρειάζεται λεφτά και γι΄ αυτό. Απλά η μόνη προτεραιότητα που είχαν δώδεκα χρόνια, ήταν η πολιτική τους επιβίωση, που ευτυχώς για όλους μας στις επτά του μήνα τελειώνει.
Πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, είναι η ανάδειξη των προϊόντων με ταυτότητα, που μπορούν οι κάτοικοι των Τοξοτών να παράξουν και να διαθέσουν, αναδεικνύοντας τις ειδικές δεξιότητες που έχουν.
Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε προωθώντας ένα πνεύμα γυναικείων συνεταιρισμών που βλέπουμε να ανθούν σε άλλες περιοχές, με θαυμάσια αποτελέσματα.
Γιατί ο επισκέπτης όταν θα έρθει να δει το όμορφο αυτό μέρος, πρέπει να πάρει και κάτι μαζί του που να τον κάνει να ξανάρθει. Μικρά και αυτονόητα πράγματα που δεν θα έπρεπε να τα ξεκινάμε τώρα αλά να τα εξελίσσουμε.
Πραγματοποιώντας όλες αυτές τις παρεμβάσεις θα καταφέρουμε να γυρίσουμε πίσω τα λεωφορεία των επισκεπτών που πριν λίγα χρόνια ήταν παράδοση για τους Τοξότες.
Να αρχίσουν τα μαγαζιά σας να δουλεύουν ξανά, να μπορέσετε με ασφάλεια να προσφέρετε ποιοτική εξυπηρέτηση και να αναπτύξετε τις ταβέρνες και τα εμπορικά σας καταστήματα.
Φίλες και φίλοι
Από χαμένες ευκαιρίες αυτός ο τόπος έχει χορτάσει.
Δυό όμως αποτελούν τρανταχτά παραδείγματα αναλγησίας και ανικανότητας.
Το ένα είναι το Κέντρο Υγείας που δικαιωματικά ανήκε στον Δήμο μας, λόγω πληθυσμού και τα άλλο είναι το κλειστό γυμναστήριο για το γυμνάσιο Τοξοτών.
Και τα δύο έφυγαν και στήθηκαν στα Άβδηρα.
Και βέβαια η Εύα η Τσακίρη δικαιολογημένα πρέπει να είναι περήφανη που κατάφερε να τα πάρει, αλλά ο Χατζηευαγγέλου πρέπει να ντρέπεται να ζητάει ψήφο από τους Δημότες που τα άφησε να φύγουν.
Είναι ανήκουστο να σου χαρίζουν τα πάντα και συ να προτιμάς να παίρνεις το τίποτα.
Σας υπόσχομαι απ΄ αυτό το βήμα, ότι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου το κλειστό γυμναστήριο να ξαναγυρίσει στο Γυμνάσιό σας.
Γιατί για εμάς όποια ιδέα για την ανάπτυξη του τόπου, όσο καινοτόμα και να είναι και απ΄ όποιον και αν προέρχεται, αποτελεί το βασικό γνώμονα τόσο για την διοίκηση, όσο και για την ανάπτυξη του Δήμου.
Εμείς χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων. Ποτέ δεν θα πούμε ότι είμαστε οι θεοί της πολιτικής. Άλλοι αυτοπροσδιορίζονται έτσι, λέγοντας πως μόνο αυτοί μπορούν, ενώ έχουν μείνει στις εποχές που διοικούσαν την Κοινότητά τους.
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Αφού δρομολογήσουμε όλα αυτά τα οποία προανέφερα και βάλουμε τους Τοξότες σε μια τροχιά ανάπτυξης, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ένα σχέδιο που θα εκπονηθεί από τεχνοκράτες και εξειδικευμένους επιστήμονες, ρεαλιστικό και εφικτό.
Χωρίς ανούσιες και άσκοπες παρεμβάσεις που μόνο στόχο έχουν την δικαιολόγηση κονδυλίων.
Έχουμε βαρεθεί να ακούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για μονοπάτια και πηγάδια. Τρελός χορός χρημάτων και ουσία τίποτα.
ΗΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε στην αξιοποίηση της φυσικής κληρονομιάς που έχουμε, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ, να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα που ήδη υπάρχει τώρα για το διατηρητέο οικισμό των Ιμέρων, που κανείς μέχρι τώρα δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι θησαυρό κρύβει αυτός ο τόπος και κανείς ποτέ δώδεκα χρόνια τώρα δεν έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα.
Αναφορικά θα σας πω, ότι ποτέ δεν έγινε προσπάθεια ανάδειξης, για το διεθνές μονοπάτι από την βρύση του Κρωμνικού προς τα Κομνηνά.
Αν ρωτήσετε αυτούς που κάθονται δώδεκα χρόνια τώρα μέσα στα γραφεία τους, είναι ζήτημα αν γνωρίζουν καν, την ύπαρξη διεθνώς αναγνωρισμένου μονοπατιού ορειβατικής ποδηλασίας στα ορεινά σύνορα του Δήμου μας.
Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε εμείς τον τροχό κ. Χατζηευαγγέλου. Άλλοι τον ανακάλυψαν πριν από εμάς.
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΕΣΤΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Συνδημότισσα συνδημότη.
Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο.
Θα έχουμε την δυνατότητα εγώ, οι συνεργάτες μου κι όλοι εσείς, να μιλάμε όχι μόνο τώρα, αλλά όλα τα χρόνια που θα είμαι ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
Εμείς λέμε ότι χωρίς γερές βάσεις τίποτα δεν μπορείς να κτίσεις.
Ότι δεν φτάνει το όραμα και τα μεγάλα λόγια. Θέλει δουλειά, θέλει ορθή κρίση, θέλει ετοιμότητα και πάνω απ΄ όλα ευελιξία σκέψης.
Από εμάς δεν θα ακούσετε ότι φταίνε οι κυβερνήσεις ή η οικονομική κρίση.
Ούτε περιμένουμε ευχαριστώ από εσάς επειδή το χωριό σας θα είναι καθαρό, οι λάμπες θα ανάβουν και τα παιδιά σας θα παίζουν με ασφάλεια στις παιδικές χαρές.


Εμείς σαν αυριανή δημοτική αρχή θέλουμε από εσάς τους δημότες να μας βοηθήσετε βάζοντας όλοι το λιθαράκι σας, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και δίνοντάς μας ιδέες για την ανάπτυξη του τόπου.
Και εμείς υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κοντά σας, ακούγοντας όλους σας και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να μπορέσουμε στο τέλος της τετραετίας να σας κοιτάξουμε ξανά στα μάτια.
Και αυτό αποτελεί δέσμευση.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί, με όραμα για δημιουργία και αλλαγή στον τόπο μας, με υπευθυνότητα, συνέπεια, ήθος και διαφάνεια.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τη νίκη που θα φέρει τη δημοτική αλλαγή στον Δήμο μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΣ
Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ.

Ευχαριστώ του δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που μου δώσατε και που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό μου.
Να σας παρουσιάσω τον Σπύρο τον Βαρυριμίδη, έναν παλαίμαχο της πολιτικής, παλιό Πρόεδρο της Κοινότητας Τοξοτών που το στίγμα του θα μείνει ανεξίτιλλο. Σπύρο μου μακάρι ο Θεός να δώσει σε όλους μας το δικό σου κουράγιο και δύναμη, για να μην σταματήσουμε ποτέ την προσφορά στον τόπο.

Την Ελένη την Πολυχρονιάδου, που είχε την τιμητική της στην ομιλία του τέως Δημάρχου, αλλά Ελένη μου, ξέρω ότι δεν σου αρέσουν ούτε τα μεγάλα λόγια ούτε τα πολλά παινέματα. Όλος ο Δήμος σε ξέρει, για τις αξίες τις οποίες πρεσβεύει, για την αγωνία που έχεις γι΄ αυτήν τον τόπο και τώρα θα σε μάθει και από την ικανότητα προσφοράς. Όλα τα άλλα δεν έχουν καμιά σημασία. Προσπέρασέ τα και προχώρα μπροστά. Αυτό περιμένει ο κόσμος από εσένα.
Τον Νίκο Σαρητσεσμελή………….
Τον Βασίλη τονΑτανίδη…………...
Τον Ηλία τον Μαυρολιό, τον Λιάκο μας
Την Ντιάνα τηνΤσερβονίδου……..
Θέλω να πω σε όλους και σε έναν έναν προσωπικά. Η πορεία μας δεν τελειώνει στις 7 του μήνα. Είτε εκλεγείτε, είτε δεν εκλεγείτε, ο Θωμάς θα είναι πάντα ο φίλος σας.
Είστε ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ελπίδας για τον Δήμο μας.
Ένα ψηφοδέλτιο που θα φέρει την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ που τόσο ανάγκη έχει αυτός ο τόπος.
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ



ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ