Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πυκνώνουν οι απολύσεις φουντώνουν οι αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, για την απόλυση εργαζόμενου από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Πυκνώνουν οι απολύσεις φουντώνουν οι αντιδράσεις

Άγγελος Μπεμπεκίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης:
«θα έπρεπε να γίνει παρέμβαση Εισαγγελέα για την συγκεκριμένη περίπτωση. Ο κύριος Κ. Βογιατζής είναι Γραμματέας σωματείου, δεν είχαν κανένα δικαίωμα να τον απολύσουν. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι εργοδότες είναι προκλητικότατοι. Όπως είπα και προηγουμένως, θα μας βρουν απέναντί τους»

Ακόμη μια απόλυση στον Σύνδεσμο Θερμοϋδραυλικών Ξάνθης, αυτή τη φορά του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, κυρίου Κ. Βογιατζή, έγινε πριν λίγες ημέρες, προκαλώντας σφοδρότατες αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων και συνδικαλιστικών οργάνων της περιοχής.
Πρώτο, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έσπευσε να καταδικάσει την απόλυση του κυρίου Κ. Βογιατζή, κάνοντας λόγο για πρακτικές που στοχεύουν στον στραγγαλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, αφού ο τελευταίος έχει το αξίωμα Γενικού Γραμματέα σωματείου. «Καταδικάζουμε την αντεργατική και αυθαίρετη κίνηση της ηγεσίας της επιχείρησης ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, να απολύσει τον κύριο Κ. Βογιατζή. Θα μας βρουν απέναντί τους. Το πρωί της Πέμπτης θα κάνουμε τριμερή συνεπιθεώρηση εργασίας…» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης.
Αναφερόμενος στους λόγους απόλυσης του κυρίου Κ. Βογιατζή από την θέση εργασίας του, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρει πως «η συνδικαλιστική δράση του κυρίου Κ. Βογιατζή ενοχλούσε κάποιους. Δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος απόλυσής του».
Τέλος, ο κύριος Α. Μπεμπεκίδης υπογραμμίζει με νόημα, ότι «θα έπρεπε να γίνει παρέμβαση εισαγγελέα για την συγκεκριμένη περίπτωση. Ο κύριος Κ. Βογιατζής είναι Γραμματέας σωματείου, δεν είχαν κανένα δικαίωμα να τον απολύσουν. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι εργοδότες είναι προκλητικότατοι. Όπως είπα και προηγουμένως, θα μας βρουν απέναντί τους».