Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Πολλά τα τηλέφωνα από την Ρηγίλλης, μικρή η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση Παυλίδη: Μπορεί να έσπασαν στην κυριολεξία τα τηλέφωνα των Νεοδημοκρατών και όχι μόνο, για την εκδήλωση Παυλίδη, αλλά δυστυχώς στην πράξη αποδείχτηκε εντελώς το αντίθετο. Τζάμπα έπαιρναν τηλέφωνα από την Ρηγίλλης όπως αποδείχτηκε αφού μετά βίας γέμισε το Αμφιθέατρο. Ο κόσμος πλέον δεν πάει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, τις έχει βαρεθεί και σίγουρα τις ώρες που πραγματοποιούνται οι πολίτες έχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουν, από το να παραβρεθούν σε εκδηλώσεις προβολής των πολιτικών της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Αν εξαιρέσει κανείς τους ακολούθους των πολιτικών προσώπων που βρέθηκαν στην εκδήλωση του Παυλίδη και αν εξαιρέσουμε τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους που πήγαν εκεί για να κάνουν την προεκλογική τους μόστρα, το μόνο σίγουρο είναι πως η αίθουσα θα έμενε μισογεμάτη και η εικόνα θα ήταν περισσότερο απογοητευτική.

Συνεχίζουν τον πόλεμο κατά των υποψηφίων της ΝΔ στα Άβδηρα, οι πάλαι ποτέ «κομματικοί»:
Καθημερινά αποδεικνύονται περίτρανα τα όσα εδώ και καιρό είχαμε αναφέρει για τον Δήμο Αβδήρων. Μετά τον πόλεμο που δέχθηκε ο Δ. Γαλανόπουλος, είχαμε τον πόλεμο κατά της Ανδρέου Γεωργίας και τώρα βλέπουμε έναν Σπύρο Χαλκίδη, να παλεύει μόνος του προσπαθώντας να κλείσει ψηφοδέλτιο, αφού για ακόμα μια φορά άνθρωποι της νυν Δημάρχου Αβδήρων γυρίζουν την πλάτη στον Υποψήφιο Δήμαρχο Σπύρο Χαλκίδη. Μπορεί ο ίδιος να κρατά μέχρι στιγμής χαμηλούς τόνους, αλλά γνωρίζω καλά πως θα μιλήσει την στιγμή που πρέπει και θα τα πει έξω από τα δόντια. Ως τότε όμως απλά εμείς θα περιμένουμε και θα καταγράφουμε τα όσα πέφτουν στην αντίληψη μας και να είστε σίγουροι, όπως συνεχώς κάνουμε, θα πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και θα επιρρίψουμε τις ευθύνες σε αυτούς που πρέπει χωρίς να μας νοιάξει το παραμικρό, έτσι γιατί πολύ ανεχτήκαμε τους δήθεν και τους πολυπρόσωπους πολιτικάντηδες της περιοχής μας.

Δεν έχει κίνηση στο Παζάρι του Ευλάλου λένε οι κάτοικοι, την στιγμή που ο Δήμαρχος, με τίνος τα έξοδα άραγε, έστειλε κατοίκους του Τοπείρου στην Τουρκία για ψώνια:
Σωστή η παρατήρηση κατοίκων του Τοπείρου οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας και μας τόνισαν πως στο Παζάρι του Ευλάλου δεν πατάει ο κόσμος, αλλά καλύτερο θα ήταν να εξέφραζαν τα παράπονα τους στην νυν Δημοτική Αρχή, η οποία αντί να στηρίξει την εγχώρια αγορά, πήρε περίπου 60 κατοίκους της περιοχής και τους πήγε ταξίδι τζάμπα στην Τουρκία, προκειμένου να ψωνίσουν. Αυτά θα πρέπει να τα βλέπετε αγαπητοί κάτοικοι του Τοπείρου και αναλόγως να πράξετε στις ερχόμενες εκλογές, γιατί πρώτα θα πρέπει να δούμε το συμφέρον της περιοχής μας και έπειτα να στηρίξουμε αγορές στις γειτονικές χώρες.

Σήμερα στις 8 μ.μ. παρουσιάζει ο Δήμαρχος Ξάνθης το μεγαλύτερο μέρος του Συνδυασμού του, όπως είχαμε αποκαλύψει εχθές:
Τέλος στην εποχή Καλαϊτζή, όσον αφορά τον Δήμο Ξάνθης και η απόφαση ελήφθη το πρωί της Δευτέρας. Από εκεί και μετά ο Μ. Στυλιανίδης αφού έχει βάλει και τις τελευταίες πινελιές στο ψηφοδέλτιο του, παρουσιάζει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος από αυτό, ενώ ολοκληρωμένο θα το παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες στην Σταυρούπολη. Έντονος πάντως είναι ο προβληματισμός της κοινής γνώμης, για ανθρώπους οι οποίοι έχουν κατά καιρούς τον έχουν πολεμήσει και τώρα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του, ξεχνώντας επιλεκτικά τα όσα έχουν κάνει. Βλέπετε πως η εξουσία γκρεμίζει ακόμα και τις πιο γερές πολεμίστρες.

Δόθηκε στην Δημοσιότητα το δεύτερο μέρος από το πρόγραμμα των «Πολιτών για την Αλλαγή» με τίτλο «Έξυπνη πόλη»:
Δόθηκε χθες στην Δημοσιότητα το δεύτερο μέρος του προγράμματος των πολιτών για την αλλαγή στο οποίο αναφέρονται οι τρόποι για την πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών η παροχή υπηρεσιών του δήμου αναβαθμίζεται επιτρέποντας την μείωση των αποστάσεων, την ταχεία εξυπηρέτηση του πολίτη, την ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, τη δημιουργία ωφέλιμου χρόνου για τους πολίτες.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Σ. Χατζηευαγγέλου:
Πρόσκληση λάβαμε για τον εγκαινιασμό του εκλογικού κέντρου του νυν Δημάρχου Τοπείρου και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Σ. Χατζηευαγγέλου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15/10/2010, στις 8 το βράδυ, στο Εύλαλο. Η μαζική συμμετοχή σας θα μας δώσει ιδιαίτερη ικανοποίηση και ξεχωριστή δυναμική στο ξεκίνημα του εκλογικού μας αγώνα.
Βέβαια στο σημείο αυτό δεν ήταν δυνατόν να μην σχολιάσω το όνομα του συνδυασμού του κυρίου Χατζηευαγγέλου, το οποίο είναι ίδιο όλες αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις «Νέα Εποχή». Για ποια νέα εποχή μιλάμε, όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου; Για ποια νέα εποχή μιλάμε, όταν υπάρχουν γειτονιές που πλημμυρίζουν στις βροχοπτώσεις και γεμίζουν λάσπη; Για ποια νέα εποχή μιλάμε, όταν σε πολύ μικρότερους Δήμους του Νομού μας, έχουν γίνει πολλά περισσότερα έργα, από ότι στον μεγαλύτερο Καποδιστριακό Δήμο της Ξάνθης; Για ποια νέα εποχή μιλάμε, όταν στον Δήμο Τοπείρου δεν έχει αλλάξει τίποτε όλα αυτά τα χρόνια; Καλή η προεκλογική καμπάνια αγαπητέ Δήμαρχε Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου, αλλά καλύτερη θα ήταν αν σε αυτήν συμπεριλαμβάνονταν και έργα ανάπτυξης, υποδομών και ουσίας;

Οι Γκάφες της Κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό:
Αφού δεν μπόρεσαν να καλύψουν όλα τα προεκλογικά ψέματα οι Κυβερνόντες μας, θα έπρεπε να είχαν μάθει πως πολλές φορές είναι καλύτερο το να μασάς, παρά να μιλάς. Το ότι δεν το εμπέδωσαν αυτό σαν τακτική, φαίνεται ξεκάθαρα, αφού όλες οι τελευταίες τους κινήσεις, με αποκορύφωμα αυτήν του Υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, τους αναγκάζουν να είναι με την πλάτη στον τοίχο και να επιδιώκουν να μας αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες. Βιάστηκε ο κύριος Παπακωνσταντίνου να πει ότι ο Γιούνκερ εννοούσε τον Κ. Καραμανλή στα περί διεφθαρμένης χώρας και δεν πέρασαν λίγες ώρες για να τον διαψεύσει ο εκπρόσωπος του κυρίου Γιούνκερ λέγοντας ότι αυτός που το είπε είναι ο νυν Πρωθυπουργός της χώρας Γ. Παπανδρέου. Αυτή η γκάφα άναψε φωτιές στο Κυβερνητικό επιτελείο, όπου σε μια γεμάτη παροξυσμό συνεργασία με τα Πασοκικά ΜΜΕ (κοινώς τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης) για να καλύψουν την γκάφα μεγατόνων, εφευρίσκοντας το καλοστημένο, αλλά αρκετά καλό για να είναι αληθινό, παραμύθι, ότι δήθεν ο Υπουργός Οικονομίας δεν κατάλαβε την ερώτηση που του απηύθυναν οι Δημοσιογράφοι. Έλα όμως που ο λαός κατάλαβε την γκάφα και όσο και να προσπαθούν οι κύριοι αυτοί να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια αυτό δεν πιάνει.