Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στην κόψη του ξυραφιού η διενέργεια εκλογών

Μαχαίρι σε υπαλλήλους και εκλογικό επίδομα έχει αποφασίσει το Υπουργείο Εσωτερικών για τις επικείμενες εκλογές

Στην κόψη του ξυραφιού η διενέργεια εκλογών

Δημήτρης Γαλανόπουλος, Πρόεδρος δημοτικών υπαλλήλων:
«Δε θα αποδεχτούμε αυτές τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, θα αντιδράσουμε πολύ έντονα. Ήδη, η Ομοσπονδία μας έχει αποστείλει σχετική επιστολή με τις θέσεις μας. Αναμένονται εξελίξεις. Ενδεχομένως να απέχουμε κιόλας»

Με σχετική εγκύκλιό του ο Υπουργός Εσωτερικών, κύριος Γιάννης Ραγκούσης, αναφέρει, ότι για τις ανάγκες των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, θα γίνουν μειώσεις σε υπαλλήλους της τάξης 27% και στο εκλογικό επίδομα, που θα αγγίζουν το 40%, γεγονός που έχει προκαλέσει, ήδη, τις πρώτες αντιδράσεις από την θιγόμενη πλευρά.
Το κράτος στην προσπάθειά του να εξοικονομήσει κονδύλια, αποφασίζει, διαρκώς, μέτρα που θίγουν πολίτες και εργαζόμενους. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί στην περίπτωση των υπαλλήλων, οι οποίοι θα εργαστούν το Σαββατοκύριακο των προσεχών εκλογών.
Οι υπάλληλοι στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν αποφασίσει να κρατήσουν σκληρή στάση, εξαιτίας αυτών των εξελίξεων. Όπως ακούγεται μάλιστα πολύ έντονα, υπάρχει περίπτωση οι υπάλληλοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, να απέχουν από τις εκλογές, αν το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αναθεωρήσει τις αρχικές του θέσεις.
Σχετικά με το θέμα ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος, τονίζει με έμφαση, ότι «δε θα αποδεχτούμε αυτές τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, θα αντιδράσουμε πολύ έντονα. Ήδη, η Ομοσπονδία μας έχει αποστείλει σχετική επιστολή με τις θέσεις μας. Αναμένονται εξελίξεις. Ενδεχομένως να απέχουμε κιόλας».