Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Σήμερα συνεδριάζει η Γενική Συνέλευση του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, για να αποφασίσει αν θα προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις ή όχι
Κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο των απεργιακών κινητοποιήσεων ο Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, κύριος Γ. Σιούτας



«Πρέπει να έχουν πολύ σοβαρό λόγο οι συνάδελφοι, για να ψηφίσουν υπέρ απεργιακών κινητοποιήσεων στην Γενική Συνέλευση που θα κάνουμε την Τετάρτη. Αν το αρμόδιο Υπουργείο μας εξασφαλίσει τρεις μέρες, δηλαδή μέσα σε τρεις ημέρες να παίρνουμε πίσω τα χρήματα που προκαταβάλουμε ως ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι»

Δεν έχει βρεθεί προς το παρόν καμιά χρυσή τομή μεταξύ βενζινοπωλών και κυβέρνησης, ενόψει της επίσημης έναρξης διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.
Οι βενζινοπώλες εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις για κατάργηση του συστήματος «Ήφαιστος», μέσω του οποίου εισπράττουν την διαφορά από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης που προκαταβάλουν. Αγοράζουν δηλαδή ακριβά το πετρέλαιο θέρμανσης και το πουλάνε φθηνά, για να εισπράξουν τη διαφορά που τους οφείλει η κυβέρνηση μέσου του συστήματος «Ήφαιστος». Σύμφωνα με αυτά που καταγγέλλουν οι βενζινοπώλες, το εν λόγω σύστημα είναι βραδυκίνητο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι αποπληρωμές τους. Με αυτό τον τρόπο οι βενζινοπώλες δεν έχουν ρευστό, για να καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες τους.
Μπορεί στην πλειοψηφία των σωματείων να υπάρχει προδιάθεση για απεργιακές κινητοποιήσεις, το σωματείο βενζινοπωλών Ξάνθης συνεχίζει να κρατά διαφορετική στάση.
Για σήμερα, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση του σωματείου βενζινοπωλών Ξάνθης, προκειμένου να αποφασίσουν, για το τι θα κάνουν όσον αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ο πρόεδρος πάντως του συλλόγου, κύριος Γιάννης Σιούτας, δηλώνει για άλλη μια φορά με έμφαση, ότι ο ίδιος είναι κατά της απεργίας, με δεδομένο το γεγονός, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο ταλαιπωρεί τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας.
«Πρέπει να έχουν πολύ σοβαρό λόγο οι συνάδελφοι, για να ψηφίσουν υπέρ απεργιακών κινητοποιήσεων στην Γενική συνέλευση που θα κάνουμε την Τετάρτη. Αν το αρμόδιο Υπουργείο μας εξασφαλίσει τρεις μέρες, δηλαδή μέσα σε τρεις ημέρες να παίρνουμε πίσω τα χρήματα που προκαταβάλουμε ως ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι» καταλήγει ο κύριος Γιάννης Σιούτας.