Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ξενοδοχεία τριών και όχι τεσσάρων αστέρων, είναι αυτά που ευνοούνται από τον αναπτυξιακό νόμο, που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες

Ξενοδοχεία τριών και όχι τεσσάρων αστέρων, είναι αυτά που ευνοούνται από τον αναπτυξιακό νόμο, που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες
Απόστολος Αγκόρτσας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ξάνθης:

«Μας βολεύει σαν Ξάνθη αυτή η εξέλιξη»
«Είναι πολύ αργά για να σωθούμε
από την σταδιακή μας κατάρρευση»


Ο νέος αναπτυξιακός- επενδυτικός Νόμος που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στην βουλή των Ελλήνων, μπορεί να χαρακτηρίστηκε από την πλειοψηφία των επιχειρηματιών ως ασύμφορος για τους ίδιους και το «επιχειρείν», χαρακτηρίστηκε δε, ως «εθνικό στοίχημα» από τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που έγιναν στο αρχικό προσχέδιο του εν λόγω νόμου, περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των ξενοδοχειακών μονάδων που είναι τριών αστέρων, αντί για τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά.
«Μας βολεύει σαν Ξάνθη αυτή η εξέλιξη» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ξάνθης, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, κληθείς να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη. Όπως σπεύδει να συμπληρώσει στην συνέχεια ο τελευταίος «θα πρέπει οι ξενοδόχοι του Νομού, που θα υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, να κάνουν τα ξενοδοχεία τους από τριών σε τεσσάρων αστέρων».
Όπως, μάλιστα, συμπληρώνει ο κύριος Α. Αγκόρτσας, υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα, μέσα από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μετατρέψουν τις ξενοδοχειακές τους επιχειρήσεις από τριών σε τεσσάρων αστέρων.
Σε ερώτηση της εφημερίδας, εάν με αυτή την ευνοϊκή ρύθμιση, που αγγίζει τα περισσότερα ξενοδοχεία της Ξάνθης, θα μπορέσει να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στον Νομό, αφού θα βελτιωθούν και θα εκσυγχρονιστούν τα ξενοδοχεία της περιοχής, ο κος Α. Αγκόρτσας, τονίζει πως «δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί είναι πολύ αργά για να αλλάξει η υφιστάμενη τραγική κατάσταση που βιώνουμε. Σταδιακά θα οδηγηθούμε όλοι μας στο κλείσιμο».