Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Από κοινού η φύλαξη των συνόρων Ξάνθης - Βουλγαρίας

Από κοινού η φύλαξη των
συνόρων Ξάνθης - Βουλγαρίας


-Αστυνομικές Διευθύνσεις Ξάνθης, Σμόλιαν στην πάταξη της εγκληματικότητας, σε συνεργασία με την διεύθυνση συνοριακής φύλαξης της Βουλγαρίας
-Εντατικοποίηση των ελέγχων
- Κάλιο αργά, παρά ποτέ…


Ιωακείμ Τσουκνάδης, Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης:
«Είναι αναγκαία η συνεργασία με την Βουλγαρία, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους υπηκόους της Βουλγαρίας»

Έχουν συσταθεί, ήδη, οι από κοινού ομάδες συνεργασίας, που σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσουν το έργο της καταπολέμησης της «διασυνοριακής» εγκληματικότητας


Έχουν ξεκινήσει, ήδη, οι από κοινού αστυνομικές περιπολίες Ελλάδας-Βουλγαρίας, στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η «εισαγόμενη» εγκληματικότητα.
Είναι γεγονός, πως η έξαρση της εγκληματικότητας, ειδικότερα στον Νομό Ξάνθης, οφείλεται, σε ένα μεγάλο μέρος, στο διάνοιγμα των συνόρων με την γειτονική Βουλγαρία, αφού αυτή η εξέλιξη είχε σαν άμεσο επακόλουθο, κακοποιά στοιχεία της γείτονος να προωθηθούν προς τα ελληνικά σύνορα, με σκοπό να συνεχίσουν την παράνομη και εγκληματική δράση τους εντός της χώρας μας.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης, όσον αφορά το θέμα της εγκληματικότητας στον Νομό Ξάνθης, η οποία έχει αυξηθεί λόγω της αθρόας εισόδου Βούλγαρων κακοποιών στην περιοχή, υπάρχει μια στενή συνεργασία μεταξύ της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης με την αστυνομικής διεύθυνση του Σμόλιαν και την Διεύθυνση συνοριακής φύλαξης του Σμόλιαν, που αστυνομεύει όλη την Νότια Βουλγαρία.
Αστυνομικές αρχές Ξάνθης και Σμόλιαν βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία, μέσα από τις τακτικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Βασικός σκοπός, είναι η από κοινού αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, που αφορά τις δύο χώρες.
Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτά που επισημαίνει ο κύριος Ι. Τσουκνάδης, η συνεργασία είναι άριστη, με αποτέλεσμα να έχουν συσταθεί κοινές ομάδες συνεργασίας. Βέβαια, το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμη σε φάση σχεδιασμού και όπως σπεύδει να συμπληρώσει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.
Αξίζει να σημειωθεί δε, πως Έλληνες αστυνομικοί της Βορείου Ελλάδος έχουν ξεκινήσει τις από κοινού περιπολίες με τους Βούλγαρους συναδέλφους τους εντός των συνόρων της γειτονικής χώρας. Ενώ, σύντομα αναμένεται να γίνει το αντίστοιχο και εντός της ελληνικής επικράτειας.
«Είναι αναγκαία η συνεργασία με την Βουλγαρία, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους υπηκόους της Βουλγαρίας» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Ι. Τσουκνάδης, ο οποίος υπογραμμίζει με έμφαση, πως η από κοινού αυτή συνεργασία των δύο χωρών θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση της εγκληματικότητας, που «καλπάζει» επικίνδυνα στην Ξάνθη.