Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δεν τίθεται, πλέον, θέμα της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

Δεν τίθεται, πλέον, θέμα της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

-Το νέο εποχιακό εμβόλιο περιλαμβάνει στέλεχος που καταπολεμά και την περιβόητη γρίπη
-Τέλος στους μαζικούς εμβολιασμούς

Ανδρέας Νεάρχου, Προϊστάμενος της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης:
«Δεν υπάρχει λόγος πανικού, είναι εποχιακή η γρίπη που κυκλοφορεί και τίποτα παραπάνω»

Η γρίπη των χοίρων, γνωστή και ως γρίπη τύπου Α (Η1Ν1), ξαναεμφανίστηκε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας. Έξη θάνατοι μέχρι στιγμής, αποδίδονται στην περιβόητη γρίπη, που πέρσι είχε σπείρει τον πανικό σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα, όμως, με αυτά που τονίζει μέσα από την ΦτΞ ο Προϊστάμενος της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, κύριο Ανδρέα Νεάρχου, το σχετικό έγγραφο που έχει σταλεί από το Υπουργείο Υγείας προς τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας αναφέρει ρητά, πως δεν τίθεται για φέτος κανένα θέμα γρίπης Η1Ν1 και επομένως δεν θα υπάρξουν οι μαζικοί εμβολιασμοί, όπως είχε γίνει πέρσι.
Μάλιστα, σύμφωνα με αυτά που συμπληρώνει ο κος Ανδρέας Νεάρχου, το νέο εποχιακό εμβόλιο που παρασκευάστηκε φέτος, καλύπτει και ένα στέλεχος, το οποίο καταπολεμά την γρίπη των χοίρων, ( Η1Ν1).
«Δεν υπάρχει λόγος πανικού, είναι εποχιακή η γρίπη που κυκλοφορεί και τίποτα παραπάνω» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κος Α. Νεάρχου.
Παράλληλα, ο τελευταίος ενημερώνει, πως ανασφάλιστοι συμπολίτες μας μπορούν να εμβολιαστούν για την κανονική γρίπη από την υπηρεσία δημόσιας υγείας. Ενώ, όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να προμηθευτούν τα σχετικά εμβόλια από τα φαρμακεία της χώρας.