Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Με ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό, να γυρίσει η δραχμή περιμέεεεενω:

Αυτός ο στίχος θα πρέπει να χαραχτεί στην μνήμη μας και να τον τραγουδάμε καθημερινά, αφού όπως πάνε τα πράγματα σωτηρία δεν έχει. Υπομονή μας λέει ο Αχ. Τσαρτσάρας και πως το μνημόνιο λήγει, αλλά δυστυχώς κανείς πλέον δεν μπορεί να τα πιστέψει αυτά, αφού το χρέος της Ελλάδας δεν πρόκειται να ξοφληθεί ούτε τα επόμενα 20 χρόνια. Πώς λοιπόν να μην αναπολούμε την δραχμούλα και τα γούστα που τότε όλοι βγάζαμε; Βρίζουν την Νέα Δημοκρατία για την σημερινή κατάντια, αλλά κανένας δεν σκέφτεται πως ζούσαμε επί ΝΔ και πως ζούμε σήμερα και σίγουρα δεν μπορώ να πιστέψω πως η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην ΝΔ και στην διακυβέρνησή της, αφού όλα τα πολιτικά πρόσωπα, καθώς και οι κουστουμάτοι του ΔΝΤ ανέφεραν πως η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην διακυβέρνηση των τελευταίων 20 ετών και πως οι Έλληνες ζουν τόσα χρόνια με δανεικά.

Ξεκολλημένα πολλά πλακάκια στα πεζοδρόμια της Καραολή:

Προς Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Ξάνθης ενταύθα: Τόσο δύσκολο είναι κύριοι, να ελέγξετε ποια από τα πλακάκια στα πεζοδρόμια της οδού Καραολή είναι ξεκολλημένα ώστε να ενημερώσετε το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου Ξάνθης και να επανακολληθούν; Γιατί θα πρέπει οι πεζοί όταν περπατούν, να νιώθουν σε τακτά χρονικά διαστήματα να κουνιέται η γη κάτω από τα πόδια τους; Επίσης από αυτήν την κακοτεχνία, μπορεί τα πλακάκια λόγω του κραδασμού να σπάσουν με πολύ χειρότερα αποτελέσματα τόσο για τους πολίτες, όσο και για τον Δήμο, που θα χρειαστεί να δαπανήσει και πάλι χρήματα για την επισκευή πεζοδρομίων.

Παρασκευή 28-1-2011 Ρομ ΑΜ-Θ και όλοι οι σύλλογοι μικροπωλητών Ξάνθης κόβουν την πίτα τους:



Πολλά είναι τα προβλήματα που απασχολούν τους μικροπωλητές της περιοχής μας και ακόμα περισσότερα αυτά που απασχολούν τους Ρομ που ασχολούνται με το επάγγελμα αυτό και έτσι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από κοινού την Παρασκευή 28 του μήνα προκειμένου να συζητηθούν και κάποια από τα προβλήματα που τους απασχολούν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Elisso στις 8 το απόγευμα.

Αλλάζει ο καιρός και στενεύει περισσότερο τα οικονομικά όλων μας:

Χιόνια και άσπρες ημέρες μας υπόσχονται οι της ΕΜΥ ειδικοί, στενεύοντας τις τσέπες μας ακόμα πιο πολύ. Πάλι χρήματα για ξύλα, για πετρέλαιο, για παραπανίσιο ρεύμα λόγω λειτουργίας των κλιματιστικών και όλα αυτά θα προστεθούν στα έξοδα που μας επιβάλλει η Κυβέρνηση με τους άμεσους ή έμμεσους φόρους της και ειλικρινά αναρωτιέμαι, αν θα δούμε σε λίγο καιρό να συμβαίνουν στην χώρα μας γεγονότα, όπως αυτά που συνέβησαν στην Αλβανία τις προηγούμενες ημέρες.

Γιατί δεν τοποθετεί ο Δήμαρχος Ξάνθης, Προέδρους στο Κολυμβητήριο αυτούς που κουμάνταραν τα τελευταία χρόνια τα συνεταιριστικά εργοστάσια του Νομού μας; Η επιτυχία θα είναι σίγουρη:


Ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να γλιτώσει ο Δήμος Ξάνθης από τα έξοδα του Κολυμβητηρίου. Πρόεδροι να αναλάβουν οι καρεκλοκένταυροι των Συνεταιριστικών Εργοστασίων, ώστε να πετύχει το εγχείρημα του κλεισίματος αναίμακτα, όπως έγινε και με τα εργοστάσια που σήμερα είναι κουφάρια. Αφού λοιπόν ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν μπορεί να κλείσει το Κολυμβητήριο και αφού δεν μπορεί να βρει πόρους ώστε αυτό να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, θα πρέπει να δώσει τα ηνία του στους μεγιστάνες των διοικήσεων και να τελειώνει το θέμα.

Πυκνώνουν οι άδειες μητρότητας, που στο τέλος λαμβάνονται από τους Πατεράδες. Είσαι Πατέρας, κουρασμένος από την «δουλειά» και έχεις νεογέννητο; Πάρε την άδεια, μπορείς:

Είσαι πατέρας; Κουράστηκες να «δουλεύεις» τόσα χρόνια; Γέννησε πρόσφατα η γυναίκα σου; Κάνε και εσύ χρήση της άδειας μητρότητας μπορείς, άσχετα αν έχεις τρία πόδια. Μπορεί η φύση να προίκισε το ανδρικό φύλλο με το άκρο που όλοι γνωρίζουμε, κάνοντάς το ξεχωριστό, αλλά οι υπαλληλικοί κώδικες του δημοσίου θέλουν να αλλάξουν την φύση. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μας, πυκνώνουν τελευταία οι αιτήσεις για άδειες μητρότητας, όχι από της μητέρες των νεογέννητων, αλλά από τους πατεράδες, οι οποίοι κουρασμένοι τόσα χρόνια από τα βάρη των υποχρεώσεών τους, αιτούνται και λαμβάνουν άδεια έως και 9 μήνες, τόσο για την ανατροφή του τέκνου τους όσο και για την δική τους ξεκούραση. Θα μου πείτε γιατί ασχολούμαι με το θέμα, αφού αποτελεί δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων και θα είχατε δίκιο, αλλά γνωρίζοντας κάποιες περιπτώσεις, πραγματικά γελάω και μου έρχεται η διάθεση να σχολιάζω.