Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αρνητικός ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης στο να ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή

Αρνητικός ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης
στο να ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή

Ευθύμης Μίλκογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης:
«Οι συνάδελφοι που θέλουν να έχουν ανοιχτά τα καταστήματά τους τέσσερις με πέντε Κυριακές τον χρόνο είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Πρέπει, όμως, να γίνει σαφές, πως μια επαρχιακή πόλη, όπως είναι η Ξάνθη, δεν είναι Αθήνα. Δεν μας λείπει ο χρόνος, μας λείπει το χρήμα. Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του;»

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου ο εμπορικός σύλλογος Ξάνθης εκπροσωπήθηκε δια του Προέδρου του, κυρίου Ευθύμη Μίλκογλου, στην συνάντηση των μελών της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για να τεθούν επί τάπητος τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
Το άνοιγμα των καταστημάτων τέσσερις με πέντε Κυριακές τον χρόνο, οι επιχειρησιακές συμβάσεις και η τμηματική καταβολή του ΦΠΑ, αποτέλεσαν τα βασικότερα θέματα συζήτησης, σύμφωνα και με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Ε. Μίλκογλου.
«Ήμασταν κάθετα αρνητικοί στο άνοιγμα των καταστημάτων μας περισσότερες από μια Κυριακές τον χρόνο. Παράλληλα, ζητήσαμε να γίνουν τέσσερα τα δεκαήμερα προσφορών τον χρόνο και όχι ένα μήνα πριν τις εκπτώσεις, για να ξέρουν όλοι, καταναλωτής και έμπορος, τι αγοράζουμε και σε τι τιμές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κος Ε. Μίλκογλου, κληθείς να αναφέρει τα θέματα που συζητήθηκαν στην σχετική συνάντηση.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει, παράλληλα, ο κος Ε. Μίλκογλου, τέθηκε σαν πρόταση από τους εμπόρους, «να ξαναεπιστρέψει η τμηματική καταβολή του ΦΠΑ, όπως υπήρχε παλιά» και συμπληρώνει «θεωρούμε, ότι, τουλάχιστον, κάποιες από αυτές τις προτάσεις θα υλοποιηθούν».

Ερ.: -Σαν εμπορικός σύλλογος Ξάνθης είχατε να προτείνεται κάποια ολοκληρωμένη πρόταση, κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους υπόλοιπους εμπορικούς συλλόγους της Κεντρικής- Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;
Ε. Μίλκογλου: «Όπως είχαμε δηλώσει και την τελευταία φορά, είμαστε αντίθετοι στην λειτουργία των καταστημάτων μας περισσότερες από μια Κυριακές τον χρόνο. Αυτή είναι η πρότασή μας και είναι πολύ βασική. Θα δούμε στην συνέχεια τι θα κάνουμε, γιατί, από σήμερα ξεκίνησε να συζητιέται το θέμα».

Ερ.: -Υπάρχουν, ωστόσο, συνάδελφοί σας, οι οποίοι επιθυμούν να έχουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους τέσσερις και πέντε Κυριακές τον χρόνο, γιατί δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό το ζήτημα μεταξύ σας;
Ε. Μίλκογλου: «Οι συνάδελφοι που θέλουν να έχουν ανοιχτά τα καταστήματά τους τέσσερις με πέντε Κυριακές τον χρόνο είναι αυτοί δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Πρέπει, όμως, να γίνει σαφές, πως μια επαρχιακή πόλη, όπως είναι η Ξάνθη, δεν είναι Αθήνα. Δεν μας λείπει ο χρόνος, μας λείπει το χρήμα. Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του; Προς το παρόν δεν επιθυμούμε το άνοιγμα των καταστημάτων μας τέσσερις και πέντε Κυριακές τον χρόνο. Αν βέβαια περάσει το θέμα, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας ως επιχειρηματίες».

-Όσον αφορά τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο σας, τι ειπώθηκε επί του θέματος;
Ε. Μίλκογλου: «Το θέμα δεν αναπτύχθηκε πλήρως. Συζητήθηκαν κάποια πράγματα. Θα ξαναγίνει κάποια συνάντηση. Σήμερα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στα κεντρικά στην Αθήνα για να κινηθούμε ανάλογα».