Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Τσίρκο το ΕΒΕ, κατά δήλωση μελών του Δ.Σ., την στιγμή που το μαγαζί παραπαίει... Υποχρεωτική άδεια 20 ημερών στον Διευθυντή και άμεση παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για παύση από την θέση που κατέχει η απόφαση της Συνεδρίασης:



Δεν έχουν άδικο όσοι έκαναν λόγο για τσίρκο στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης, η οποία βέβαια ξεκίνησε με σκοπό να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών και αφού οι κύριοι που το διοικούν είδαν πως μαθεύτηκε το σκηνικό, άλλαξαν απόφαση και τελικά δεν έκαναν λόγο για κλεισμένες πόρτες. Τα προβλήματα και τα ευρήματα σχετικά με τις παρατυπίες του Διευθυντή κυρίου Χατζόπουλου, απασχόλησαν κατά κύριο λόγο την προχθεσινή συνεδρίαση και όπως ακούστηκε δια στόματος προέδρου, έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ξάνθης κατά παντός υπευθύνου για τα όσα συνέβησαν, ενώ ο Διευθυντής τίθεται σε υποχρεωτική άδεια 20 ημερών και παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο, με το αίτημα της έκπτωσής του από την θέση που μέχρι σήμερα κατέχει. Τα όσα ειπώθηκαν για την υπόθεση, βρήκαν αντίθετο τον Γιάννη Σιούτα, ο οποίος πριν λίγο καιρό υποστήριζε την άποψη πως θα πρέπει να πάει η υπόθεση στην Εισαγγελία και χωρίς να γνωρίζω τον λόγο, στην τελευταία συνεδρίαση απορούσε πως είναι δυνατόν να ψηφίσει το Δ.Σ. την παραπομπή του κυρίου Χατζόπουλου στο πειθαρχικό συμβούλιο, χωρίς αυτός να κληθεί σε απολογία ενώπιον του Δ.Σ., άσχετα αν υπήρχε ενημέρωση από τον Π. Ανδρικόπουλο, ότι ο Διευθυντής και σε απολογία κλήθηκε εγγράφως και απάντησε πως δεν έχει να απολογηθεί για τίποτε.

Έβλεπε το δέντρο ο Γ. Σιούτας και έχανε το δάσος στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης:

Ενώ λοιπόν υπήρχε η επιβεβαίωση, καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα που αποδείκνυαν τις παρατυπίες που έγιναν στο ΕΒΕ Ξάνθης από τον διευθυντή, ο Γ. Σιούτας επέμενε πως δεν μπορεί να ψηφίσει την αποπομπή του κυρίου Χατζόπουλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αν δεν τον ακούσει να απολογείται. Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τις παρατυπίες και εσείς να θέλετε να μετατρέψετε την αίθουσα του ΕΒΕ Ξάνθης σε δικαστήριο, κάνοντας λόγο για απολογίες; Μα το Δ.Σ. του ΕΒΕ αγαπητέ κύριε Σιούτα, είναι εκεί για να διαπιστώσει τις παρατυπίες και να βάλει την υπόθεση στο αυλάκι και όχι για να πει αν κάποιος είναι ένοχος ή όχι και αυτό δυστυχώς δείξατε πως δεν θέλατε να το καταλάβετε. Βέβαια το ίδιο δεν έδειχνε να κατανοεί και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Π. Ανδρικόπουλος, ο οποίος αντί σα σας πει το απλό πιο πάνω που σας ανέφερα εγώ, επέλεξε να λογομαχεί μαζί σας και να σας απαντά σε κάθε σας πρόκληση. Τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά εσείς αρμενίζετε κύριοι και δεν το πήρατε ακόμα χαμπάρι. Είναι δυνατόν να υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία για τις παρατυπίες και εσείς να θέλετε να ρωτήσετε τον διευθυντή γιατί αυτές να υφίστανται; Δηλαδή σε έναν φόνο, εσείς θα ρωτούσατε τον φονιά, γιατί σκότωσε και δεν θα τον παραπέμπατε στα αρμόδια όργανα για να προβούν στην ανάκριση;

Κουβέντα για την χαμένη κασέτα στο ΕΒΕ Ξάνθης. Σαν να μην έγινε ποτέ, λέει ένα λαϊκό άσμα, το οποίο μάλλον υιοθέτησαν τα μέλη του Δ.Σ.:


Είδαν τους Δημοσιογράφους στο ΕΒΕ Ξάνθης και αποφάσισαν να δώσουν ρεσιτάλ. Αφού στην αρχή δεν ήθελε κανείς να αρθρώσει λέξη για τα όσα έγιναν, αποφάσισαν, αφού η κόντρα Σιούτα-Ανδρικόπουλου έφτανε στο τέλος της, να δώσουν και οι υπόλοιποι το δικό τους ρεσιτάλ, λέγοντας τα ίδια πράγματα χωρίς ουσία. Κανένας βεβαία δεν είχε το θάρρος και την παλικαριά, να αναλογιστεί για το τι έγινε με την χαμένη κασέτα και για το αν βρέθηκαν οι ένοχοι ή ο ένοχος που την αφαίρεσαν μέσα από το ΕΒΕ. Βλέπετε οι παρατυπίες σε άλλα θέματα είναι πιο σημαντικές και οι εξελίξεις καταιγιστικές, δεν αφήνουν τον νου να λειτουργήσει συνολικά. Πρακτικά ανύπαρκτων συνεδριάσεων και αποφάσεις που ποτέ δεν έλαβε το Δ.Σ. του ΕΒΕ, είναι τα κύρια στοιχεία που απασχολούν τους διοικούντες, οι οποίοι σήμερα άρχισαν να κατανοούν την σοβαρότητα της υπόθεσης, αλλά και τις ευθύνες που οι ίδιοι έχουν, καθώς όπως είναι γνωστό η άγνοια δεν δικαιολογείται σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου θα έπρεπε να υπήρχε συχνός έλεγχος, ειδικότερα μετά από τα περιστατικά που συνέβησαν παλαιότερα στο ΕΒΕ Ξάνθης.

Ορκίστηκε εχθές το πρωί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης υπό τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης:


Εχθές το πρωί σε όχι και τόσο ευχάριστο κλίμα, ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, υπό το βάρος των δυσκολιών της Καλλικρατικής Εποχής και των μειωμένων κονδυλίων που θα έχει ο Δήμος Ξάνθης στην διάθεσή του, για έργα και άλλες δαπάνες. Τέρμα η πολυτέλεια, τέρμα τα γούστα, τέρμα τα δίφραγκα, όπως λέει και ο λαός μας. Δύσκολοι οι καιροί για να είσαι Δήμαρχος και το μόνο σίγουρο στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως η οικονομική πολιτική που άσκησε τα τελευταία χρόνια ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης, ίσως αποτελεί και το σωσίβιο σωτηρίας του Δήμου μας, αφού κατάφερε και να ξεχρεώσει αυτά που κληρονόμησε, αλλά και να μπορεί με το ταμείο του να ανταπεξέλθει σε διάφορες άλλες προκλήσεις. Για το από εδώ και μετά βέβαια, χρειάζεται νέος στρατηγικός σχεδιασμός, για τον οποίο βέβαια δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πως θα πετύχει, αφού οι συνεργάτες του Δημάρχου Ξάνθης τόσα χρόνια δεν μας έδωσαν και τα καλύτερα δείγματα γραφής σε θέματα σχεδιασμού και πρόληψης.

Αφού δεν μπόρεσε ο Αντ. Σαμαράς να πράξει τα όσα είχε δεσμευτεί, το έριξε στα Χριστουγεννιάτικα Bazaar:

Χάθηκαν τα μεγάλα λόγια και οι κουβέντες περί απομακρύνσεως από το κόμμα, αυτών που με τις συμπεριφορές τους προκάλεσαν. Ξεχάστηκαν επιλεκτικά τα περί διαγραφών και αποπομπών των ανθρώπων που κατέστρεψαν την ΝΔ. Την θέση όλων αυτών, κατέλαβαν τα γνωστά λόγια κονσέρβα, που ακούμε ή που βαρεθήκαμε να ακούμε δια στόματος του Αντ. Σαμαρά. Πάλιωσε η κασέτα και τα λόγια κύριε Πρόεδρε της ΝΔ τα μάθαμε από έξω ακόμα και εμείς που είμαστε μακριά από το κέντρο των αποφάσεων. Αφού λοιπόν καταλάβατε πως κουράσατε τους Νεοδημοκράτες με το να πιπιλίζετε την ίδια καραμέλα εδώ και Μήνες, αποφασίσατε να το ρίξετε και λίγο στις επισκέψεις σε Χριστουγεννιάτικα Bazaar, μήπως και αλλάξετε εικόνα, αλλά δυστυχώς, αυτοί που βρίσκονται κοντά σας, κτίζοντας το επικοινωνιακό κομμάτι που σας συμβουλεύουν να ακολουθήσετε, είναι τόσο σχετικοί με το θέμα, όσο είστε και εσείς με την κατασκευή αεροσκαφών.