Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τα παιδία παίζει…

ΕΒΕ Ξάνθης
Όπως λέμε της Κακομοίρας


Τα παιδία παίζει…
Αναζητείται ο Ζήκος


-Ένα ακόμη show, για ανθρώπους με πολύ χιούμορ, δόθηκε από τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου
-Το σίριαλ συνεχίζεται με ανούσιες τοποθετήσεις και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Ξάνθης σε μια άγρια κόντρα με φόντο την πλαστογραφία της υπογραφής του Προέδρου του Φορέα, κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του σώματος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του σώματος από τον κύριο Παναγιώτη Ανδρικόπουλο, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, η υπόθεση πλαστογραφίας της υπογραφής του από τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου, με σκοπό την προώθηση και μετάταξη υπαλλήλου του Φορέα, έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Μάλιστα πάρθηκε απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης σχετικά με το θέμα και η οποία επιτάσσει υποχρεωτική αργία είκοσι εργάσιμων ημερών στον Διευθυντή του Φορέα, κύριο Δημήτρη Χατζόπουλο, η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο και η υποβίβασή του από Προϊστάμενο σε απλό υπάλληλο του Επιμελητηρίου.
Έντονες αντιδράσεις επί του θέματος εξέφρασε ο κύριος Γιάννης Σιούτας, ο οποίος θεώρησε ότι θα πρέπει να ακουστεί και η άλλη πλευρά, δηλαδή να πάρει θέση και ο ίδιος ο Διευθυντής, πριν παρθεί και εγκριθεί οποιαδήποτε απόφαση. Σε έντονο ύφος και ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, ο κος Γ. Σιούτας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να καθαιρέσουμε τον Διευθυντή, χωρίς πρώτα να τον ακούσουμε».
Το θέμα πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν ο κύριος Γ. Σιούτας έθεσε το όλο θέμα στην ηθική του διάσταση, θεωρώντας ότι, μόνον, κάποιος “χοντρόπετσος” θα μπορούσε να καταδικάσει κάποιον, χωρίς πρώτα να ακούσει την απολογία του. Τι και αν ο Νομικός Σύμβουλος, κος Κώστας Βαζίκας αλλά και ο Πρόεδρος του Φορέα, επισήμαιναν διαρκώς στον κύριο Γ. Σιούτα, ότι ο Διευθυντής δεν δέχτηκε να απολογηθεί, όταν του ζητήθηκε στα πλαίσια διαλεύκανσης της “περίεργης” αυτής υπόθεσης, ο κος Γ. Σιούτας επέμενε στις θέσεις του.
Εγείροντας, λοιπόν, θέματα ηθικής ο τελευταίος υπερασπίστηκε με σθένος το δικαίωμα του κυρίου Δημ. Χατζόπουλου, Διευθυντή του Φορέα, να τοποθετηθεί ενώπιον του σώματος, ανεξάρτητα εάν ο τελευταίος αρνήθηκε εγγράφως να προβεί σε απολογία, τονίζοντας μέσα από σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο, ότι δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα.
Μάταια πάσχιζε και ο Γραμματέας του ΕΒΕ, κύριος Ζήσης Κατσαρίκας, να πείσει τον κύριο Γ. Σιούτα, ότι υφίσταται υπόθεση παρανομίας, η οποία πρέπει να ερευνηθεί και να διαλευκανθεί, μέσα από τα αρμόδια όργανα που υπάρχουν. Σύμφωνα μάλιστα με αυτά που συμπλήρωσε ο κύριος Κώστας Βαζίκας, νομικός σύμβουλος του ΕΒΕ, τα έγγραφα που υπάρχουν, αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία της παρανομίας που έχει γίνει, καθώς και το ότι η μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου στρέφεται κατά παντός υπευθύνου που έχει εμπλακεί στην υπόθεση.
Ο κος Π. Ανδρικόπουλος βλέποντας τον κύριο Γ. Σιούτα να επιμένει στις θέσεις του, τις οποίες απέδωσε στους δεσμούς καταγωγής του τελευταίου με τον Διευθυντή, του έθεσε το εξής ερώτημα: -Μήπως Γιάννη είσαι υπέρ της παρανομίας και γι’ αυτό κόπτεσαι έτσι για τον κύριο Χατζόπουλο;
Οι αντιδράσεις υπήρξαν έντονες. Σύγχυση και κακό επικράτησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι, άλλοι σε έντονο ύφος και άλλοι σε πιο ήπιο.
Στη συνέχεια την τιμητική του είχε ο κύριος Νίκος Τσάβας. Γνωστός για τον πύρινο λόγο του ο κος Ν. Τσάβας εντόπισε σημεία αντίθεσης σε αυτά που αναφέρει ο κος Γιάννης Σιούτας και τα επισήμανε με έμφαση.
«Φάσκεις και Αντιφάσκεις» δήλωσε με στόμφο ο κος Ν. Τσάβας απευθυνόμενος προς τον κύριο Γιάννη Σιούτα.
Ξεκίνησε ένας αγώνας λόγου, αφού η κάθε πλευρά προσπαθούσε να αποδείξει πως έχει δίκιο. Από την αντιπαράθεση δεν έλειψε ούτε ο κύριος Μυλωνάς, που έσπευσε να πάρει και αυτός, παραδοσιακά, θέση. Με τα λίγα και με τα πολλά, εγκρίθηκε τελικά η απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής, όσον αφορά την υπόθεση πλαστογραφίας της υπογραφής του προέδρου, με μειοψηφούντα τον κύριο Γ. Σιούτα.
Βέβαια, δε θα μπορούσε να κλείσει η συνεδρίαση, χωρίς πρώτα να τοποθετηθεί και ο κύριος Γιάννης Αθανασιάδης, ο οποίος κατηγόρησε για πολλοστή φορά την ηγεσία του Επιμελητηρίου για απάθεια και μηδενικό έργο. Μάλιστα, ζήτησε εξηγήσεις για δύο ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, παρουσίασαν προβλήματα. Τελικά, αποδείχτηκε ότι υπήρξαν κάποιες δυσκολίες στα ανωτέρω προγράμματα, τα οποία, ωστόσο, αντιμετωπίστηκαν με την βοήθεια των ειδικών και τελικά το Επιμελητήριο δεν εξαιρέθηκε από αυτά.
Από την άλλη, ο κος Γ. Αθανασιάδης επισήμανε με έμφαση, ότι με υπαιτιότητα της ηγεσίας του Επιμελητηρίου, την οποία κάλεσε για ακόμη μια φορά να παραιτηθεί, το Επιμελητήριο έχασε σημαντικά κονδύλια. Στο θέμα πήρε άμεσα θέση ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, τονίζοντας πως ο φορέας δεν έχει χάσει ποτέ χρήματα, αλλά αντίθετα είναι ο μοναδικός στην χώρα που συμμετέχει σε τόσα προγράμματα. Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφέρει, ότι εξαιτίας του Διευθυντή, το ΕΒΕ πήρε λιγότερα χρήματα από την ΕΕ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχασε τα δικά του.
Στο βήμα έσπευσε να ανέβει και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Σ. Μωραΐτης εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά του κυρίου Αθανασιάδη. Σε κάποια φάση μάλιστα τον ζήτησε να παραιτηθεί ο τελευταίος, αφού όπως επισήμανε, δεν έχει ούτε καν ένα άτομο στο Φορέα που να τον υποστηρίζει.
«Τα κείμενα που μας διαβάζετε κάθε φορά κύριε Αθανασιάδη εκφράζουν μόνον εσάς και τον συντάκτη σας» δήλωσε με νόημα ο κος Σ. Μωραΐτης.
Παράλληλα, ο τελευταίος χαρακτήρισε τον κο Αθανασιάδη “Τουρίστα”, γεγονός που δικαιολόγησε, βασισμένος “απουσία” του τελευταίου από τις διεκδικήσεις του εμπορικού κόσμου της Ξάνθης, να μην γίνουν στην περιοχή μεγάλα εμπορικά κέντρα.
Ο κος Γ. Αθανασιάδης δεν φάνηκε, πάντως, να αποκαρδιώνεται από αυτά που άκουσε, αφού υπενθύμισε στον κ. Μωραΐτη από πού ψωνίζει και ο ίδιος (...από τα ίδια καταστήματα που κατηγορεί ότι θα κάνουν Σλίβεν την Ξάνθη).
Τελικά λύθηκε η συνεδρίαση και το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη φορά. Μέχρι τότε, καλό κουράγιο…