Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Με Καλλικρατικό Προβληματισμό η ορκωμοσία του Δ. Συμβουλίου Ξάνθης

Με Καλλικρατικό Προβληματισμό
η ορκωμοσία του Δ. Συμβουλίου Ξάνθης


-Ορκίστηκαν εχθές τα μέλη του νέου δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, υπό τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονος
-Αστραφτερά χαμόγελα και πολύς κόσμος, κατά την διάρκεια της σεμνής τελετής που στήθηκε για την ορκωμοσία από αυτούς που ακόμα δεν αντιλήφθηκαν τα δύσκολα


Εχθές, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα δώδεκα το μεσημέρι, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό κατάστημα Ξάνθης, η ορκωμοσία των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων, των συμβούλων Τοπικών Κοινοτήτων και των Τοπικών Εκπροσώπων, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονος, μέσα από μια σεμνή τελετή, που στήθηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης, αφού ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία σε όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, τόνισε, ότι οι προσδοκίες των Ξανθιωτών από τους τελευταίους, περιλαμβάνουν μια όμορφη και περιποιημένη πόλη, αλλά και έμπρακτο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της καθημερινότητας.
«Κύριε Δήμαρχε, αξιότιμοι δημοτικοί σύμβουλοι, συνεργάτες του Δήμου, με τις ευχές της Εκκλησίας και την χάρη του Θεού και κατά τον επίσημο τρόπο, εκείνον ο οποίος προβλέπεται από την νομοθεσία μας, αναλαμβάνετε τα καθήκοντα εκείνα που σας εμπιστεύτηκε ο λαός, ο οποίος θέλει να του εξασφαλίζετε την ηρεμία και την γαλήνη, για να διάγει και να επιδίδεται στα έργα της επιβίωσης, αλλά και της δημιουργίας. Να του παράσχετε τις καλύτερες συνθήκες ζωής. Να κρατήσετε με την συνδρομή, βέβαια, και των πολιτών την όμορφη πόλη μας καθαρή και περιποιημένη, ώστε και εμείς που ζούμε εδώ να την χαιρόμαστε, αλλά και εκείνοι που επισκέπτονται την πόλη μας, να έχουν την καλύτερη εικόνα γι’ αυτήν» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.
Ενώ, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, από την πλευρά του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο που έδωσε «παρών» στην εκδήλωση και έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ξάνθης. Δεν παρέλειψε δε, να καλέσει όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από κομματικές ή άλλες διαφορές, να συνεργαστούν σε έναν κοινό αγώνα, για μια καλύτερη Ξάνθη.
«Η σημερινή μέρα για όλους μας είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού με την ορκωμοσία που προηγήθηκε, ουσιαστικά αναλαμβάνουμε την διοίκηση του Δήμου για την επόμενη δημοτική περίοδο, η οποία αρχίζει την 1/1/2011 και τελειώνει στις 31 Αυγούστου του 2014. Θεωρώ βέβαιο, πως όλοι μαζί, ανεξάρτητα από ενδεχομένως κομματική ή παραταξιακή τοποθέτηση, ανεξάρτητα από την θέση του καθενός στο δημοτικό συμβούλιο, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας και να πετύχουμε τους βασικούς μας στόχους, που είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας, η βελτίωση του επιπέδου της ζωής τους, αλλά και η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε, για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας και σε συνδυασμό με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση σε όλους τους τομείς» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κύριος Μ. Στυλιανίδης.
Αξίζει να αναφερθεί και η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, κυρίου Χρίστου Πούλιου, ο οποίος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για την εκ νέου εκλογή του, επισήμανε ότι θα ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση με γνώμονα το καλό της Ξάνθης και των πολιτών της. Δεσμεύτηκε από την άλλη να ασκεί έλεγχο με συνέπεια στην δημοτική αρχή, όπως άλλωστε έχει κάνει όλα τα χρόνια που βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας.
«Η ενασχόληση με τα κοινά δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά η άδολη διάθεση δημόσιας προσφοράς. Υπό αυτή την έννοια τόσο οι παρόντες όσο και οι άνθρωποι, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία έδειξαν ότι θέλουν να είναι ενεργοί πολίτες και να συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας» σημείωσε ενδεικτικά ο κύριος Χρίστος Πούλιος.
Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις των αρχηγών παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, εκφράζοντας ο καθένας ευχές για ένα δημιουργικό έτος και μια ποιοτική δημοτική θητεία.