Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την μετάβαση στη νέα εποχή

Ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο παρουσίασε ο Δήμαρχος Ξάνθης, για τις επικείμενες εκλογές
Μ. Στυλιανίδης:
Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε
εις πέρας την μετάβαση στη νέα εποχή

-Ξεκίνημα με πείρα, γνώση, θέληση, τόλμη, αποφασιστικότητα και αυξημένο αίσθημα ευθύνης

Το 80% του συνδυασμού του με την χαρακτηριστική ονομασία «ΞΑΝΘΗ- ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», παρουσίασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, ο Δήμαρχος Ξάνθης και υποψήφιος για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης.
Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολιτικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, καθώς πολλοί οπαδοί και φίλοι του κυρίου Μ. Στυλιανίδη, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
Να σημειωθεί, ότι την εκδήλωση διηύθυνε η κυρία Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία έχει αναλάβει το γραφείο τύπου του σημερινού Δημάρχου για τις εκλογές που έπονται. Η τελευταία, μέσα από την σύντομη εισαγωγή της, επιβράβευσε το έργο της σημερινής Δημοτικής αρχής και δη του κυρίου Μ. Στυλιανίδη, απαριθμώντας χαρακτηριστικά τις διεθνείς επιβραβεύσεις της Ξάνθης ως πόλης πρότυπο.
Στην συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου με την επίσημη διακήρυξη αρχών και θέσεων της παράταξης.
Όπως διαβεβαίωσε ο κύριος Μ. Στυλιανίδης τους παρευρισκόμενους, ο ίδιος και οι συνεργάτες του δε θα παραβιάσουν σε καμία περίπτωση την εκλογική νομοθεσία και τις συμφωνίες της διαπαραταξιακής επιτροπής, γεγονός για το οποίο εξέφρασε αισιοδοξία ότι πράξουν και οι υποψήφιοι των υπολοίπων παρατάξεων.
Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτά που υπογράμμισε στη συνέχεια ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, υπάρχει ισχυρή θέληση για συνεργασία όχι μόνον με τους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων, αλλά και με τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, με απώτερο στόχο την ευημερία και την πρόοδο του Δήμου.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση, εκφράζοντας την άποψη, ότι αποτελεί μια θετική εξέλιξη, σημειώνοντας, ωστόσο, πως είναι λάθος ο χωροταξικός της σχεδιασμός. Όπως επισήμανε ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, «Ο Δήμος Σταυρούπολης έπρεπε να παραμείνει και να ενσωματωθούν σε αυτόν περιοχές της Καβάλας, Δράμας, ενώ στον Δήμο Ξάνθης οι οικισμοί της κοινότητας Διομηδείας, που είναι βόρεια της Εγνατίας οδού».
Δεν παρέλειψε, βέβαια, να προσθέσει, ότι ως δημοτική αρχή θα προσέξει ιδιαίτερα την Σταυρούπολη, που αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.
Αναφερόμενος και σε άλλα μελανά σημεία του «Καλλικράτη», επισήμανε το μνημόνιο και τους περιορισμένους πόρους που φτάνουν από τα κεντρικά προς τους Δήμους της χώρας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης, όπως σημείωσε ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, θα γίνει η μετάβαση στην νέα εποχή, καθώς, όπως επισήμανε «είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την μετάβαση στη νέα εποχή, αφού διαθέτουμε πείρα, γνώση, θέληση, τόλμη, αποφασιστικότητα και αυξημένο αίσθημα ευθύνης.
Εμείς μπορούμε να διασφαλίσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε μέρους του νέου δήμου και να τα αναβαθμίσουμε ως σύνολο.
Ήδη, σχεδιάζουμε υπερτοπικά για να δράσουμε τοπικά.
Είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε, να αφομοιώσουμε και να υλοποιήσουμε όλα όσα ως εξωτερικά ερεθίσματα έρχονται προς εμάς.
Είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους χώρους, σε όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις, σε όλες τις ιδέες και τις προτάσεις».
Παράλληλα, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης τόνισε με έμφαση την ανεξάρτητη από κομματικές και άλλες διαφοροποιητικές ταμπέλες πορεία του συνδυασμού του, επισημαίνοντας πως «Είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε, να αφομοιώσουμε και να υλοποιήσουμε όλα όσα ως εξωτερικά ερεθίσματα έρχονται προς εμάς» και συμπλήρωσε παράλληλα, πως «Είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους χώρους, σε όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις, σε όλες τις ιδέες και τις προτάσεις».
Ενώ, στην συνέχεια δήλωσε, ότι στόχος είναι το κοινό καλό όλων των Ξανθιωτών.
«Και ας μη μας διαφεύγει αγαπητοί μου, πως εμάς τους Ξανθιώτες ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, χρώμα, θρησκεία, καταγωγή και κουλτούρα, αυτά που μας ενώνουν είναι και πολλά και σπουδαία» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Αναφερόμενος δε, στην επιλογή των υποψηφίων του, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης τόνισε, ότι «Επέλεξα να καταρτίσω ένα ψηφοδέλτιο δουλειάς, με εκλεκτά στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας, άτομα στα οποία μπορώ να στηριχθώ για να εφαρμόσω το φιλόδοξο και συγχρόνως ρεαλιστικό πρόγραμμά μας, άτομα που προέρχονται από όλες τις γειτονιές και οικισμούς του νέου μας Καλλικράτειου δήμου, άτομα που έχουν ξεχωρίσει με τη δράση τους στον επαγγελματικό και επιστημονικό τομέα, άτομα της προσφοράς στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στον ευαίσθητο κοινωνικό τομέα, αλλά και στο χώρο της αυτοδιοίκησης.
Η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό μας δεν είναι προϊόν κομματικής, συγγενικής ή φιλικής πίεσης, για τη συμπλήρωση απλά και μόνο του συνδυασμού μας, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε άλλες παρατάξεις.
Ήταν προσωπική και ενσυνείδητη επιλογή τους και όλοι τους έχουν την διάθεση να προσφέρουν και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του δήμου μας.
Στο ψηφοδέλτιό μας μετέχουν εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα μας δώσουν την εμπειρία τους, αλλά κυρίως άτομα που ασχολούνται για πρώτη φορά με τον Δήμο, που μας φέρνουν την φρεσκάδα και την ανανέωση, εκ των οποίων μάλιστα αρκετά νεαρής ηλικίας, που μας δίνουν την πολύτιμη ορμή τους, και τις ιδέες τους για την Ξάνθη του μέλλοντος».
Τέλος, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους νυν δημοτικούς συμβούλους του, οι οποίοι, ο καθένας για δικούς του λόγους, δε θα λάβουν μέρος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, αλλά δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου.
Να τονίσουμε, από την άλλη, πως θα γίνει μια δεύτερη παρουσίαση στην Σταυρούπολη Ξάνθης, των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που προέρχονται από εκεί.
Παρακάτω ακολουθούν ονόματα όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τον συνδυασμό του κυρίου Μ. Στυλιανίδης, τα οποία ανακοινώθηκαν κατά την χθεσινή παρουσίαση.

Δημοτική Κοινότητα Ευμοίρου (6)
Ανδρεάδης Αναστάσιος του Δημητρίου
Κουσίδου Αλεξάνδρα του Δημητρίου
Μανουσαρίδης Νικόλαος του Γεωργίου
Μπακιρτζής Χαράλαμπος του Κωνσταντίνου
Στεφανίδου Παρασκευή του Αβραάμ
Τζανετάκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου

Δημοτική Κοινότητα Κιμμερίων (5)
Εμίν Ογλού Αμέτ Ραμαδάν του Μπαϊράμ
Καλογεροπούλου Νικολέττα του Ιωάννη
Μπαντάκ Μπεσήμ του Χουσεΐν
Μποζ Ραμαδάν του Σερίφ
Μπουδούρ Χουσεΐν του Μουαρέμ

Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης (11)
Τοπικό Συμβούλιο

Αρβανιτίδου Ευφροσύνη του Βασιλείου
Βεβζή Ογλού Ντενίζ του Χουσεΐν
Γιασάρ Ογλού Ταιφούρ του Σουλεϊμάν
Δανδαλιάρης Ιωάννης του Αντωνίου
Δουρμούς Ογλού Τζεμαλή του Μπερτζάν
Ζουγρής Δημήτριος του Ευαγγέλου
Ζωγράφος Ηρακλής του Αναστασίου
Μαδεμλής Ηλίας του Ευδόκιμου
Παπάζογλου Ειρήνη του Παναγιώτη
Σείτ Ογλού Οκτάϊ του Ιχσάν
Χοτζούδη Νίκη του Μάρκου

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Εκλογική Περιφέρεια Ξάνθης
Αγκόρτσας Απόστολος του Ιωάννη
Αλή Ογλού Εγίτ του Μιλαήμ
Αραμπατζής Δημήτριος του Ιωάννη
Γαλαχουσίδου ( Βασιλειάδου) Σοφία του Θεοφάνους
Γιαγτζόγλου Κωνσταντίνος του Χαραλάμπους
Δαλίδης Δημήτριος του Νικολάου
Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος του Αθανασίου
Δρεμσίζης Ιωάννης του Στυλιανού
Ηλιάδης Θωμάς του Βλαδίμηρου
Θεοδωρίδης Αναστάσιος του Μιλτιάδη
Καλαϊτζή Ιωάννα του Νικολάου
Καραγιαννίδου ( Πατσατζή) Σοφία του Γεωργίου
Καρακασίδης Αλέξανδρος του Γεωργίου
Κεβεντζίδης Θεόδωρος του Παναγιώτη
Κιαζήμ Ογλού Κανσίς του Ρασίμ
Κουράκος Γεώργιος του Βασιλείου
Κυριακίδης Αλέξανδρος του Αλέξανδρου
Μαγγίρα Ματθίλδη του Χρήστου
Μαζάνης Αντώνιος του Γεωργίου
Μακρή Δήμητρα του Γεωργίου
Μουμτζάκη Βαρβάρα του Κωνσταντίνου
Μούρκας Χρήστος του Αθανασίου
Μπεκτές Σαμπρή του Αμέτ
Μπένης Δημήτριος του Κωνσταντίνου
Μπούτος Ιωάννης του Αθανασίου
Ναζλίδου Σουζάνα του Γεωργίου
Παπασταματίου Γεώργιος του Αποστόλου
Παπαχρόνης Ιωάννης του Χαραλάμπους
Πεχλιβανοπούλου Φωτεινή του Δημητρίου
Σπυριδόπουλος Νικόλαος του Χαράλαμπου
Σπυρίδου Άννα του Στυλιανού
Συμεών Ηλίας του Παναγιώτη
Ταρενίδης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου
Τσαμούρ Χουσεϊν του Χαλήλ
Τσεγγελίδης Ιωάννης του Κωνσταντίνου
Τσέπελης Εμμανουήλ του Χρήστου
Τσεσμετζή ( Στογιαννίδου) Βασιλική του Λεωνίδα
Φανουράκης Εμμανουήλ του Ιωάννη
Φιλίππου Φίλιππος του Ομήρου
Φωτιάδης Νικόλαος του Θεοφάνους
Χασάν Ογλού Ορχάν του Μουμίν
Χασάν Ογλού Οχτάι του Γιασάρ
Χατζηφωτιάδης Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Χατζόπουλος Νικόλαος του Αθανασίου

Εκλογική Περιφέρεια Σταυρούπολης
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ελευθεριάδης Απόστολος του Γεωργίου
Παπαδόπουλος Κυριάκος